Středočeský kraj – Rakousko 9:3 (kon.) | Slovensko – USA 3:1 (kon.) | USA United – Old Boys SVK 3:6 (kon.)
Řecko – Velká Británie 6:1 (kon.) | Kanada – Česko 1:3 (kon.) | Kanada Sask. – Česko 2:1 (2:0 po s.s.)
Česko – USA 4:1 (kon.) | Kanada – Česko 4:0 (kon.) | Kanada Sask. – Středočeský kraj 6:5 (po pr.)
Slovensko – Old Boys SVK 3:1 (kon.)
konec
Kanada
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Česko
Pátek 09.09.2022, 18:00Mistrovství světa Masters mužů • Čtvrtfinále
     
    Toto čtvrtfinálové utkání je za námi. Čeští hráči si dnes neporadili s velmi dobře chytajícím Claude Fortinem, který domácí celek vynuloval. Kanada byla lepším celkem především ve dvou prvních třetinách, kdy se dostala do tříbrankového vedení. (19:21:21)
     
    Konec zápasu.
     
    34:34
    Kanaďané nyní dobře napadají rozehrávku domácích hráčů, kteří se tak nemohou dostat do útoku a případně začít finální nápor.
     
    33:56
    Daniel Kovařík zkusil své štěstí z velké vzdálenosti, až od půlicí čáry. Fortin ale neměl s pokusem problém a i tento projektil drží bezpečně ve výstroji.
     
    33:20
    Mike Campbell naběhl s míčkem na své hokejce do útoku, načež poslal dobrou přihrávku na Jobina, který střílel z prvního dotyku. Jeho pokus pohotový Průša krotí.
     
    32:54
    Čeští hráči přispěchali s další dobrou střelou od modré čáry. I tentokrát ovšem kanadský gólman míčku v cestě do branky zabránil, tentokrát za pomoci své vyrážečky. Pokus tak končí v rohu plochy.
     
    32:14
    Lubomír Menc se dostal ke střele od modré čáry, kde mu soupeř nechal trochu více prostoru. Jeho pokus proletěl přesně na branku. Tam už si ale poradil dnes velmi jistý Claude Fortin, který zaklekl a napoprvé drží míček ve výstroji.
     
    31:54
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Marchuk – 2 min., nedovolené bránění.
     
    31:54
    Jiří Hronek nyní inkasoval tvrdý hit u útočné modré čáry českého týmu. Po chvíli se ale zvedá a odchází na střídačku. Snad tedy bude český obránce v pořádku. Uvidíme vyloučení z řad Kanady.
     
    30:10
    Kaila Smiter nyní před útočnou modrou čárou nepřesně rozehrál, Češi ale do útoku nepřešli kvůli nepřesné přihrávce.
     
    29:34
    Rob Gakhal nyní velmi dlouho držel míček hned proti dvojnásobné české obraně. Gakhal ho nakonec udržel a poslal do střelecké pozice před brankou Malaschuka. Ten kusil zvednout střelu nad vyrážečku, ale neúspěšně. Průša zasahuje.
     
    29:10
    Kanaďané se stále drží v útoku a očividně by rádi přidali pátou trefu a pojistili si tak postup do semifinálového duelu. Průša ale prozatím zasahovat nemusel, hned dva projektily totiž letěly mimo jeho svatyni.
     
    28:19
    Kanada právě vstřelila branku!
    Čeští reprezentanti nyní doplácí na svou nedisciplinovanost. KEVIN MARCHUK dostal přihrávku na modrou čáru, kde měl v přesilovce dostatek prostoru ke střele. Jeho dělovka vymetla přesně horní růžek, Průša měl navíc zakrytý výhled.
     
    27:55
    Vyloučení v týmu Česko:
    Příhoda – 2 min., hrubost.
     
    26:12
    O chvíli později se téměř ve stejné pozici objevil jeden z jeho spoluhráčů, ani jeho ale nakonec česká obrana nepustila k zakončení.
     
    26:02
    Craig Malaschuk nyní pořádně zabral a vydal se za míčkem, nakonec k němu ale měl před Průšou daleko a nedostal se ke střeleckému pokusu.
     
    25:34
    Čeští hokejbalisté si nyní neporadili při přechodu do útoku a jejich rozehrávka skončila pouze na zakázaném uvolnění.
     
    25:10
    Václav Šlehofer prověřil Fortinovu pozornost dalekonosnou střelou. Kanadský gólman nastavil svou vyrážečku včas a dostal střelu k mantinelu.
     
    24:47
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Phair – 2 min., držení hole.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 11. Lafortune (Bishop, Campbell), 12. Minor (Woychyshyn, Thiessen), 20. Gakhal (Doucet, Morello), 29. Marchuk (Phair, Lafortune)


    Kanada: Fortin (Campisano) – Jobin, Gaudon, Malaschuk, Kaila, Myskiw, D`Amico, Jarvis, Sirovyak, Woychyshyn, Gakhal, Thiessen – Doucet, Bishop, Cormier, Morello, Vero, Leach, Phair, Marchuk, Campbell, Minor
    Česko: Průša (Kubeš) – Kovařík, Menc, Rus, Šmíd, Hronek, Juráček, Malý – Váleček, Z. Čapek, Kotlík, M. Čapek, Paščenko, Kvasnička, Böhm, Komanec, Šlehofer, Tlustý, Horák, Waber, Škarecký, Příhoda