Středočeský kraj – Rakousko 9:3 (kon.) | Slovensko – USA 3:1 (kon.) | USA United – Old Boys SVK 3:6 (kon.)
Řecko – Velká Británie 6:1 (kon.) | Kanada – Česko 1:3 (kon.) | Kanada Sask. – Česko 2:1 (2:0 po s.s.)
Česko – USA 4:1 (kon.) | Kanada – Česko 4:0 (kon.) | Kanada Sask. – Středočeský kraj 6:5 (po pr.)
Slovensko – Old Boys SVK 3:1 (kon.)
konec
Středočeský kraj
9:3 (4:0, 3:1, 2:2)
Rakousko
Pátek 09.09.2022, 09:00 • Hokejbalová aréna Kladno • Mistrovství světa Masters mužů • Skupina A
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (10:16:58)
     
    Středočeský kraj potvrdil roli jasného favorita, v závěru první třetiny nasázel čtyři branky, poté už jen kontroloval průběh utkání, ve kterém měl jasně navrch a nebýt Metteho v rakouské brance, rozdíl ve skóre by byl daleko vyšší.
     
    Konec zápasu.
     
    35:31
    Poslední příležitost pro Rakušany! Ti byli v situaci tři na jednoho, Gappitz tentokráte v roli přihrávajícího hráče a ač to vypadalo, že na rakouského hokejbalistu zívala odkrytá klec, Fukárek se stihl přesunout a vytáhl bravurní zákrok!
     
    34:56
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    Z takřka nulového úhlu se prosazuje VLADIMÍR LUKA, který po obkroužení branky na levé straně našel mezírku mezi Mettem a tyčí! Asistence: David Šperl a Michal Chmel.
     
    34:29
    Z branky musel Fukárek, který přistrčil Chmelovi a rozjel další českou akci, ohlášeny byly poslední dvě minuty.
     
    33:33
    Vhazování před Mettem, krátce po vhazování tvrdá střela Vlacha. Mette dnes osmkrát inkasoval, přesto je bezesporu nejlepším rakouským hráčem.
     
    32:29
    Utkání se už jen z povinnosti dohrává, o vítězi je dávno rozhodnuto, Češi by přesto ještě minimálně jednou chtěli skórovat.
     
    31:46
    Balónek poskakoval v brankovišti za zády Metteho, který byl hodně vysoko. Honický ho ani nadvakrát nedoklepl do sítě.
     
    31:00
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    Tak pozor, rozhodčí za brankou ukazuje směrem do sítě. Míček byl podle všeho už za čárou, což se pochopitelně nelíbí rakouským hráčům. Autorem osmého gólu DAVID ŠPERL. Asistence: Vladimír Luka a Bohumil Gotthard.
     
    31:00
    Další šance Šperla! Balónek se po jeho tvrdé ráně zastavil na brankové konstrukci, Rakušané pak vyhodili na icing.
     
    29:55
    Bekhendová střela Šperla z levého kruhu, Mette zasáhl betonem, Rakušané potom vyhodili do bezpečí a mohou vystřídat.
     
    29:07
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    No vida, Češi na malou chvíli polevili v obranné fázi a Rakušané přidávají další gól! Znovu to byl WALTER GAPPITZ, který se dostal k odraženému míčku, poté si ho potáhl do pravé strany, čímž vylákal Fukárka a zakončoval do volnější části české svatyně. Asistence: Stefan Schumnig.
     
    28:40
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané mají po druhé vstřelené brance velikou radost! To byla pěkná akce, Krall se neunáhlil a přihrával bekhendem do levé strany, WALTER GAPPITZ pak střelou z první překonal Fukárka! Asistence: Michael Krall a Stefan Schumnig.
     
    27:54
    Balónek ve výstroji rakouského gólmana po rychlé střele Šperla od modré čáry. Vhazovat se bude podruhé za sebou z pravého kruhu v českém útočném pásmu.
     
    26:58
    Rakušané už nestíhají, Češi jsou u každého míčku daleko dříve, na hřišti je také Šperl, jehož pokus zbyl znovu zblokovaný.
     
    25:55
    Celou akci chtěl Nýdl vyšperkovat přihrávkou na levé straně připraveného Gottharda. Do přihrávky se vložil jeden z rakouských hráčů.
     
    25:08
    Gotthard hledal Střesku, ten promáchl. Rakušané se ve třetí třetině ještě nedotkli míčku, stále se musí pouze bránit.
     
    24:23
    Novák nahrával Dvořákovi, který zakončoval z levé strany jen do boční sítě. Český celek přesto pokračuje v útočné snaze.

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 8. Gotthard (Růžička, Vlach), 9. Hrabica (Luka), 10. Chmel (Honický, Bušek), 11. Šperl (Gotthard), 14. Dvořák (Chmel, Vlach), 20. Gotthard (Nýdl, Švanda), 21. Luka (Hrabica), 31. Šperl (Luka, Gotthard), 35. Luka (Šperl, Chmel) – 16. Schumnig (Illgoutz, Krall), 29. Gappitz (Krall, Schumnig), 30. Gappitz (Schumnig)


    Středočeský kraj: Fukárek (Banda, Heczko) – Český, Chmelina, Bušek, Šperl, Chmel, Nýdl, Střeska, Hrabica, Švanda – Rosůlek, Novák, Gengel, Bálek, Čech, Dvořák, Sýkora, Gotthard, Honický, Růžička, Vlach, Luka (C), Korbel,
    Rakousko: Mette (Schmarl) – Illgoutz, Weinzieri, Reichard, Krall, Podlesnik, Tautscher – Gaugg, Sulzbacher (C), Robic, Hochkönig, Katholnig, Mokre, Germ, Reiter, Schumnig, Gappitz

    Rozhodčí: Havelka, Řezníček

    Diváci: 49