USA United – Velká Británie 5:1 (kon.) | Řecko – Rakousko 7:3 (kon.) | Old Boys SVK – USA 5:3 (kon.)
Středočeský kraj – Česko 2:3 (po pr.) | Česko – Kanada 1:2 (po pr.) | Slovensko – Kanada Sask. 2:0 (kon.)
konec
Řecko
7:3 (3:1, 2:1, 2:1)
Rakousko
Sobota 10.09.2022, 12:10Mistrovství světa Masters mužů • O 9. - 10. místo
     
    Utkání o deváté místo je za námi! Tuto příčku po jednoznačném výkonu obsadí řecký celek, který dominoval ve všech třetinách! Pod výhru se výrazně podepsal Michael Freestone, který dokázal zkompletovat hattrick. (13:26:37)
     
    Konec zápasu.
     
    35:34
    Vyloučení v týmu Řecko:
    Karigiannis – 2 min., držení.
     
    35:10
    Bozinakos dostal míček na hokejku a měl dostatek prostoru, aby si naběhl blíže k brance. Jeho střelu ale Schmarl viděl a pak ji vyráží do rohu hrací plochy.
     
    34:23
    Patrick Lapointe dostal zajímavou přihrávku přesně na jeho hůl. Jeho následný pokus ale srazil obránce vysoko nad horní tyčku.
     
    33:10
    Zápas se pomalými kroky blíží ke svému konci. Nyní vidíme další řecké útočné snažení, Schmarl musel zasahovat prozatím pouze jednou proti lehkému nahození.
     
    32:20
    Hochkönig nabral rychlost ve středním pásmu a zkusil z dálky ohrozit řeckého brankáře. Ten ale může být v klidu, míček totiž letí výrazně mimo.
     
    31:23
    Řecko právě vstřelilo branku! Rakouské naděje jsou opět utlumeny! Po vhazování se dostal do úniku MICHAEL FREESTONE, který se trefil přesně nad brankářovu výstroj a připisuje si tak z dnešního utkání hattrick! Asistence: Carl Gingras.
     
    31:18
    Rakousko právě vstřelilo branku! Hokejbalisté v červených dresech snižují soupeřův náskok v přesilovce! WALTER GAPPITZ dostal šikovnou přihrávku a zamířil přesně pod horní tyč! Asistence: Stefan Schumnig.
     
    30:10
    Stefan Schumnig vyslal střelu od modré čáry, která se ovšem neujala. Odrazila se od bránícího hráče do rohu hrací plochy.
     
    29:49
    Vyloučení v týmu Řecko:
    Koutsogiannopooulos – 2 min., hrubost.
     
    29:15
    Vyloučení v týmu Řecko:
    Lapointe – 2 min., podražení.
     
    29:10
    O chvíli později jsou hokejbalisté v modrobílých dresech znovu nastěhováni před Schmarlem, který vytasil přesný zákrok lapačkou. Bude se tedy vhazovat po jeho levé ruce.
     
    28:12
    Řecko právě vstřelilo branku! A máme tu šestou branku, která s největší pravděpoboností kompletně rozhoduje o tom, kdo získá deváté místo na turnaji. ANTONIO ANGELIS měl míček na hokejce za svou brankou, načež jej poslal přesně k tyči! Smarchl totiž nestačil zareagovat. Asistence: John Kontitsis, George Vouloumanos.
     
    27:34
    Další úspěšný zákrok rakouského gólaman přesune vhazování po jeho pravé ruce.
     
    26:34
    Řekové byli stále nastěhováni před rakouskou svatyní. Rakušané pak ale vyhazuí přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    25:32
    Christos Papadatos se u mantinelu natočil směrem k brance a zkusil střelu na vzdálenější tyč. Schmarl se ale povytáhl a vyrážečkou dostal míček mimo brankovou konstrukci.
     
    24:54
    Anastasios Bozinakos se dostal s míčkem za útočnou modrou čáru, ale ke střeleckému pokusu už nedojde. Rozhodčí totiž vrací hru do středního pásma.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    A máme za sebou také druhou periodu, která nabídla tři branky. Řekově navýšili své vedení. Rakušané to budou mít v posledních dvanácti minutách těžké, pokud chtějí pomýšlet na 9. místo. Čeká na ně totiž tříbrankové manko.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
     
    23:39
    Řecko právě vstřelilo branku! A máme tu pátou, poměrně důležitou branku Řeků. Ta jim může dodat potřebný klid na hokejky. PETROS DOULIS se prosadil přesně u tyčky, když využil příznivě odraženého míčku na jeho hokejku. Bez asistence.
     
    22:54
    Mario Argiris si naběhl před branku, kam dostal ihned přihrávku. Argiris zkoušel zamířit do klece po zemi, jenže Schmarl secvakl betony včas a tento pokus za svá záda nepropustil.
     
    22:10
    Marco Del Gaudio poslal dobrou střelu od mantinelu. Pokus letěl směrem do horního rohu, nicméně nakonec pouze těsně přeletěl horní tyčku.
     
    21:34
    Michael Krall stál na levém kruhu z gólmanova pohledu. Odtud pak vyslal střleu z nápřahu, proti které se Sanoudakis včas přesunul a naprosto jistě ji udržel na své výstroji.
     
    20:54
    Tato třetina je prozatím podobná té první. Řekové jsou lepším a aktivnějším týmem. Rakušané se snaží o útoky především z rychlých brejků, k nim ovšem příliš příležitostí nedostávají.
     
    19:34
    Jeden z Řeků se pokoušel zakončit z velmi podobné pozice u tyčky jako před chvíli Freestone. Schmarl byl ale tentokrát pozornější a míček udržel před brankovou čárou.
     
    18:56
    Řecko právě vstřelilo branku! Hokejbalisté v bílých dresech se radují, znovu totiž navyšují své vedení! MICHAEL FREESTONE v přesilovce zakončil přesně u tyčky! Bez asistence.
     
    18:01
    Rakušané nebyli daleko od skórování ve vlastním oslabení. Stefan Schumnig poslal šikovnou přihrávku v přečíslení dva na jednoho na vzdálenější tyč. Schumnigova přihrávka nakonec ale skončila jen pod lapačkou připravenného Sanoudakise.
     
    17:31
    Vyloučení v týmu Rakousko:
    Gaugg – 2 min., podražení.
     
    16:45
    Vittorio Weinzieri dostal přihrávku do běhu. Jeho následný pokus letěl blízko u země. Schmarl na něj ale viděl a následně jej zastavil svými betony.
     
    16:10
    Walter Gappitz to udělal dobře! Soupeři překazil rozehrávku na modré čáře a následně svůj tým dostává do útočného pásma.
     
    15:24
    Rakousko právě vstřelilo branku! Zničehonic se dostali do útoku Rakušané a snižují na rozdíl jediné branky! ERICH MOKRE se trefil k pravé tyči z brankářovap pohledu. Asistence: Gerald Podlesnik, Peter Hochkönig.
     
    14:20
    Dalším úspěšným střelcem mohl být Petros Doulis. Zhruba mezi oběma kruhy zamířil a vystřelil. Jeho pokus ovšem trefil pouze horní tyčku!
     
    13:45
    Michael Pololos se dostal s míčkem do dobré střelecké pozice, nakonec ale z kruhu zamířil jen do clonícího hráče, od kterého se míček odráží k mantinelu.
     
    12:54
    Hned od začátku druhé třetiny musí Schmarl řešit několik střeleckých pokusů soupeře. Dvakrát nyní úspěšně zasáhl proti střele od modré čáry.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní perioda je za námi. Rakušané do ní vstoupili velmi dobře, když se trfili už po prá sekundách. Následně ale Řekově převzali otěže utkání a ve zbytku úvodní dvanáctiminutovky dominovali. Po zásluze tak vedou o dvě branky.
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    11:59
    A třetina nám končí. V posledních okamžicích ještě musel Schmarl zasahovat proti střele od modré.
     
    11:55
    Zbývá odehrát pět sekund. Bude se vhazovat po pravé ruce rakouského brankáře.
     
    11:12
    John Bolanakis měl míček na své holi zhruba v úrovni brankové čáry. Následně ho poslal na branku na dorážku, Schmarl byl ale rychlejší a už ho drží bezpečně ve své rukavici.
     
    10:32
    Z první třetiny zbývá odehrát zhruba minuta a půl. Mezitím se po delší době dostali k míčku Rakušané, zatím se jim ovšem vůbec nedaří přechod přes útočnou modrou čáru. Sanoudakis tak moc práce nemá.
     
    09:43
    Řekové jsou prozatím jednozančně lepším týmem. Nyní jsou opět nastěhováni před Schmarlem a hledají, kudy by se mohli dostat k další přesné trefě.
     
    08:54
    Mario Argiris mohl záhy přidat další přesnou trefu Řeků. Střílel v rychlosti na vzdálenější tyč, ale o pár centimetrů minul.
     
    08:09
    Řecko právě vstřelilo branku! Máme tu další branku, opět v rakouské síti! CARL GINGRAS obral soupeře o míček ještě před útočnou modrou čárou. Následně se dostal do samostatného úniku, který proměnil bez větších problémů zakončením z forhendové strany hole. Asistence: Donny Tolis Andrade, Christos Papadatos.
     
    08:00
    Stefan Schumnig vyslal od modré čáry velmi dobrý střelecký pokus! Schumnig už se radoval, ale míček nakonec vyplaval jen těsně mimo levou tyč!
     
    07:10
    Michael Pololos dostal dobrou přihrávku před branku. Následně se před brankou obtočil, ale na brankáře si nepřišel. Schmarl se položil na zem včas a střele v cestě do branky zabránil.
     
    06:34
    Baltzis dostal trochu nečekaně dobrou přihrávku do běhu, jenže běžecky následně nestačil na svého protihráče, a tak se nakonec do zakončení nedostal.
     
    05:04
    Řecko právě vstřelilo branku! A Řekové jdou poprvé v utkání do vedení! MICHAEL FREESTONE si tentokrát v zakončení počínal o něco lépe. Dostal přihrávku k pravé tyči a odtud neváhal a zakončil naprosto přesně. Asistence: Mario Argiris, Kirk Koutsogiannopoulos.
     
    04:34
    Michael Freestone to nyní udělal dobře! Obešel obránce a pak obloučkem poslal míček na branku. Schmarl nakonec neměl výraznější problémy a dostal tento pokus mimo svou branku.
     
    03:45
    ANastasios Bozinakos si nabíhal na přihrávku k levé tyči z gólmanova pohledu. Spoluhráč mu míček adresoval, jenže přihrávka skončila jen těsně mimo Bozinakisovu hůl.
     
    02:54
    Michael Krall zkusil své štěstí od modré čáry. Jeho pokus nakonec ale až na branku neprošel, dobře ho totiž zblokoval zřejmě Antonio Angelis.
     
    02:10
    Řekové si nyní nerozuměli při rozehrávce, míček skončil až na zakázaném uvolnění. Rozhodnutí rozhodčích se jim sice nelíbí, respektovat jej však musí. Hra se stěhuje před Sanoudakise.
     
    01:41
    Řecko právě vstřelilo branku! Diváci se v prvních minutách utkání rozhodně nenudí! GEORGE VOULOUMANOS se dostal do dobré pozice a zblízka branky pak míček neomylně poslal nad gólmanovu výstroj! Asistence: Petros Doulis, Kris Fiore.
     
    01:12
    Na opačné straně se pokusili srovnat Řekové. George Vouloumanos střílel z předbrankového prostoru, nicméně bez úspěchu.
     
    00:16
    Rakousko právě vstřelilo branku! Tak to je parádní nástup do dnešního utkání! Walter Gappitz dostal v útoku dostatek prostoru a vypálil šikovně na vzdálenější tyč. Tam stál pohotový STEFAN SCHUMNIG, který míček dorazil za brankovou čáru! Asistence: Walter Gappitz.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Řecko: Sanoudakis (Touvadakis) – Papadatos, Angelis, Douilis, Koutsogiannopoulos, Barbas, Fiore, Del Guadio – Tsatsaronis, Argiris, Pantelis, Bolanakis, Bozinakos, Pololos, Freestone, Lapointe, Toils, KOntitsis, Karigiannis, Baltzis, Vouloumanos, Gingras

    Rakousko: Schmarl (Mette) – Illgoutz, Winzieri, Reichard, Krall, Podlesnik, Tautscher – Gaugg, Sulzbacher, Hochkönig, Mokre, Germ, Reiter, Schumnig, Gappitz

    Rozhodčí: Cooper, Šimbera.
     
    Oba celky už se pomalu scházejí na modrých čarách, za malý moment tak bude moci začít pro oba týmy poslední zápas na turnaji.
     


    Rakousko

    Rakouský celek stejně jako jeho dnešní soupeř skončil v tabulce také na pátém místě. Co ho ale nebude zřejmě vůbec těšit je fakt, že v pěti utkáních základní skupiny inkasoval nejvíce branek (přesně 40). Naproti tomu Rakušané skórovali pouze šestkrát. Tři z nich pak svému týmu vystřelil Walter Gappitz, který k nim přidal ještě dvě asistence a je tak nejproduktivnějším hráčem svého týmu.
     


    Řecko

    Řecký celek skončil v tabulce ve skupině B na pátém, tedy předposledním místě, čímž se kvalifikoval do boje o deváté konečné místo. V pěti zápasech vyhrál pouze jednou a celkem získal čtyři body. Tři za výhru a jeden za prohru v prodloužení. Nejlepším střelcem řeckého výběru prozatím je se čtyřmi přesnými trefami Michael a Carl Gingras. Produktivita se ale nedá upřít především Anastasiosovi Bozinakosovi, který je v utkáních velmi aktivní a posbíral celkem již 10 bodů (3+7).
     
    Dobrý den, společně dnes budeme sledovat souboj o deváté místo. Do něj nastoupí výběry Řecka a Rakouska.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:10.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 2. Vouloumanos (Doulis), 6. Freestone (Argiris, Koutsogiannopoulos), 9. Gingras (Tolis, Papadatos), 19. Freestone, 24. Doulis, 29. Angelis (Kontitsis, Vouloumanos), 32. Freestone (Gingras) – 1. Schumnig (Gappitz), 16. Mokre (Podlesnik, Hochkönig), 32. Gappitz (Schumnig)


    Řecko: Sanoudakis (Touvadakis) – Papadatos, Angelis, Douilis, Koutsogiannopoulos, Barbas, Fiore, Del Guadio – Tsatsaronis, Argiris, Pantelis, Bolanakis, Bozinakos, Pololos, Freestone, Lapointe, Toils, KOntitsis, Karigiannis, Baltzis, Vouloumanos, Gingras
    Rakousko: Schmarl (Mette) – Illgoutz, Winzieri, Reichard, Krall, Podlesnik, Tautscher – Gaugg, Sulzbacher, Hochkönig, Mokre, Germ, Reiter, Schumnig, Gappitz

    Rozhodčí: Cooper, Šimbera
    bahis siteleri