Česko – Slovensko 1:3 (kon.) | Kanada – USA 1:2 (kon.)
konec
Česko
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Slovensko
Neděle 11.09.2022, 09:00 • Hokejbalová aréna Kladno • Mistrovství světa Masters žen • O 3. místo
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (10:25:46)
     
    Bronzové medaile vybojovaly na mistrovství světa Masters hokejbalistky Slovenska, které porazily Češky výsledkem 3:1.

    Reprezentace Slovenska rozhodla o svém úspěchu především povedenou druhou třetinou, v níž zásluhou Silvie Kochanové a Martiny Muchové odskočila do dvoubrankového náskoku. Ve třetí třetině sice Češky snížily, když se prosadila Martina Součková, avšak hned z následné akce Slovensku vrátila vedení o dva góly svým druhým úspěchem Martina Muchová. Češky v závěru zkusily powerplay, zdramatizovat utkání však nezvládly.
     
    Nejlepší hráčky: Kateřina Kandrová – Zuzana Drdáková.
    Bezprostřední radost slovenských hokejbalistek po zisku bronzu
     
    Konec zápasu.
     
    35:36
    Obrovský závar před slovenskou bránou gólem neskončil, s dorážkou neuspěla jak Martina Součková, tak ani Petra Holoubková. Následně Segedyová minula prázdnou bránu, což ji nemusí tolik mrzet, za pár vteřin totiž bude s ostatními spoluhráčkami slavit zisk bronzu.
     
    35:13
    Oddechový čas pro Slovensko.
     
    35:01
    Výborný obranný zákrok české obránkyně na hraně brankoviště. Zaklekla do střely sokyně a balónek i s notnou dávkou štěstí udržela pod nohama, načež jej zvládla odvrátit do rohu hřiště.
     
    34:30
    Po oddechovém času českého týmu došlo k očekávaném kroku, Veronika Hůlková zůstává na střídačce! Buly proběhne v útočném pásmu českého týmu.
     
    34:21
    Situace jedna na jednu nepřinesla vážnější ohrožení slovenské brány. Katarína Finďová zapracovala na jedničku, Petru Holoubkovou zpacifikovala čistým způsobem.
     
    33:47
    Dlouhý pas Petry Němcové vystihla Petra Danková. Od modré čáry zakončovala forhendem bez přípravy, Veronika Hůlková udržela míček ve výstroji.
     
    33:15
    Slovenky si jsou moc dobře vědomy, že bronz je blízko. Vzdaly snahy o útočení, veškeré zbytky sil vložily do udržení dvoubrankového náskoku.
     
    32:41
    Český tlak pokračuje. Z pravého kruhu střílela Lucie Kalistová, smolně ovšem zasáhla hokejku protihráčky Zuzany Drdákové.
     
    32:06
    Obrovská příležitost Česka nebyla využita! Zblokovanou střelu Martiny Součkové si našla Petra Holoubková. Tváří v tvář Andree Pastorkové Rišové mířila mezi betony, gólmanka včas srazila nohy k sobě.
     
    31:40
    Jarmila Klempová prováhala ideální okamžik ke křižné nahrávce. Následně nechtěla zbytečně riskovat a balónek odpálila na zakázané uvolnění.
     
    31:11
    Monika Řepková pronikla do útočného pásma, ale dlouho v něm nezůstala, sama proti třem soupeřkám neměla šanci na úspěch.
     
    30:39
    Mezi dvěma protihráčkami chtěla proběhnout Silvia Kochanová, což se jí ve výsledku i podařilo, jenže bez balónku na hokejce.
     
    30:08
    Snaha o rychlý protiútok nevyšla. Martina Topičová hledala Petru Holoubkovou, ale nenašla ji, poté rozhodčí odpískali zakázané uvolnění.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 27. Součková (Holoubková) – 15. Kochanová (Mináriková, Muchová), 21. Muchová (Danková), 28. Muchová (Danková)


    Česko: Hůlková (Víšková, Krejcarková) – Kandrová, Cejnarová, Musilová, Baloušová Fričová, Kalistová, Siantová, Součková – Řepková, Kantoříková, Holoubková, Sevaldová, Němcová, Kvasničková, Mazancová, Kobyláková, Pavlíčková, Topičová.
    Slovensko: Pastorková Rišová (Rekošová) – Klempová, Drdáková, Drličková, Zemiaková, Mináriková, Pastorková – Finďová, Danková, Kochanová, Chlpáňová, Rychtová, Spodniaková, Segedyová, Štěpanovská, Muchová, Veličková Rašková, Gajňáková.

    Rozhodčí: Bačo, Horský

    Diváci: 49