Česko – Kanada Sask. 5:6 (kon.) | Slovensko – Kanada 3:0 (kon.)
konec
Česko
5:6 (2:2, 1:3, 2:1)
Kanada Saskatchewan
Neděle 11.09.2022, 11:15 • Hokejbalová aréna Kladno, Česko • Mistrovství světa Masters mužů • O 3. místo
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (12:53:16)
    Bronz pro Kanadu!
     
    Bronzová medaile zamíří do Kanady. Výběr Saskatchewanu na mistrovství světa Masters mužů dokázal v utkání o třetí místo uspět výsledkem 6:5. Čeští veteráni se nemají za co stydět, ztrátu ze druhé třetiny stahovali, ale závěrečná powerplay jim kýžený šestý gól nepřinesla. V poslední části se prosadil nejprve Seidl, ale pak Češi neuhlídali fantomy utkání Piscitelliho s Harrisonem, kteří při vzájemné kooperaci rozhodli. Snížení Tyburce už přišlo pozdě.
     
    Konec zápasu.
     
    35:40
    Oddechový čas pro hosty, kteří mají k medaili blíž.
     
    35:40
    Střela Dědiče z obrovské dálky skončila v rukavici Crosslanda. Ten ukázal svůj nález všem přítomným, musí ale vydržet ještě 20 sekund.
     
    35:20
    Hnízdil si dává pozor na Harrisona, moc času už nezbývá, ale Češi se nastěhovali do útočného pásma.
     
    34:54
    Dědič si našel míček, ale Čechům se nevede v rozjetí útoku. Potřebují do šesti.
     
    34:38
    Vhazovat se bude po kanadském technickém přestupu ve středním pásmu. Ze hry zbývá ještě minuta a 22 vteřin.
     
    33:02
    Piscitelli už se vrátil na hřiště, Kanaďané se snaží našetřit čas v útočném pásmu, protože vědí, že úspěchu jsou blízko.
    32:32 David TYBUREC - 5:6
     
    32:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Drama pokračuje! DAVID TYBUREC znovu ukázal svou exkluzivní ránu příklepem, tohle snad ani nejde chytat. Spolupráce v přesilovce s Ondřejem Kejřem navázala na předchozí dějství a znovu se oba muži radují z gólu. Jenže stíhací jízda Česka ještě není dokonána, domácí potřebují alespoň jednu další branku. Asistence: Ondřej Kejř a Michal Dědič.
     
    32:16
    Kanada přežila infarktové chvilky a White se nerozpakuje s vyhozením míčku mimo hřiště. Přesilovka pět na tři ještě bude pokračovat, před tím však oddechový čas pro domácí.
     
    31:38
    Několik výměn mezi Tyburcem a Kejřem, pak tvrdé rány i dorážka Kubeše před prázdnou klecí. Nic z toho zatím nevede ke gólu, Česku schází přesnost.
     
    31:24
    A znovu šance pěti proti třem pro Česko. Justin D'Entremont při napadání zapomněl na pravidla a podrážel.
     
    30:55
    Obrovská šance! Daniel Hnízdil dostal klíč ke kanadské brance, ale jako by ho zahodil do kanálu. V mezikruží stál úplně sám, jenže trefil beton Crosslanda.
     
    30:41
    Trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hokejbalistů na hřišti odsedí Ricco Piscitelli. Češi se znovu pokusí snížit.
     
    29:16
    Kanada Saskatchewan právě vstřelila branku!
    To je škoda! Nad kanadským týmem se stahovala mračna, Češi se tlačili do branky, jenže soustředění na útok, nechali za sebou RICCA PISCITELLIHO. Nejúspěšnější střelec dosavadního průběhu uzavírá svůj hattrick v samostatném úniku, kdy pohodlně prostřelil Šupíka. A znovu poklona pro Brocka Harrisona, který dnes dominuje čtyřmi asistencemi. Asistence: Brock Harrison a Mike Henschel.
     
    29:05
    Po úspěšném buly v útočném pásmu byl sám Kamaryt, ale neprostřelil.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 8. Tyburec (Kejř, Kubeš), 8. Kejř (Tyburec), 15. Hnízdil (Kubeš), 25. Seidl (Kubeš, Kejř), 33. Tyburec (Kejř, Dědič) – 6. Piscitelli (Harrison), 11. D'Entremont (Harrison, Piscitelli), 13. Orth (Basset, Thompson), 19. Piscitelli (Harrison, D'Entremont), 20. White (Bearns, Beattie), 30. Piscitelli (Harrison, Henschel)


    Česko: Šupík (Sup) – Seidl, Kosina, Dědič, Drenko, Čížek, Kamaryt, Zeman, Voženílek – R. Mašík, Kastner, Procházka, Švancar, Kubeš, Ruda, Urban, Hnízdil, Loskot, O. Kejř, J. Mašík, J. Kejř, Tyburec
    Kanada Saskatchewan: J. Crossland (Cunningham) – Podhorodeski, Dove, Beattie, D. Crossland, H. White, Gammon – Weslowski, Orth, Simonsen, Smith, Bearns, Henschel, Piscitelli, D'Entremont, Kardynal, Thompson, Drake, Cabral, Hancox, Harrison, Basset, R. White

    Rozhodčí: Krist, Šimbera