Česko – Slovensko 1:3 (kon.) | Kanada – USA 1:2 (kon.)
konec
Česko
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Slovensko
Neděle 11.09.2022, 09:00 • Hokejbalová aréna Kladno • Mistrovství světa Masters žen • O 3. místo
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (10:25:46)
     
    Bronzové medaile vybojovaly na mistrovství světa Masters hokejbalistky Slovenska, které porazily Češky výsledkem 3:1.

    Reprezentace Slovenska rozhodla o svém úspěchu především povedenou druhou třetinou, v níž zásluhou Silvie Kochanové a Martiny Muchové odskočila do dvoubrankového náskoku. Ve třetí třetině sice Češky snížily, když se prosadila Martina Součková, avšak hned z následné akce Slovensku vrátila vedení o dva góly svým druhým úspěchem Martina Muchová. Češky v závěru zkusily powerplay, zdramatizovat utkání však nezvládly.
     
    Nejlepší hráčky: Kateřina Kandrová – Zuzana Drdáková.
    Bezprostřední radost slovenských hokejbalistek po zisku bronzu
     
    Konec zápasu.
     
    35:36
    Obrovský závar před slovenskou bránou gólem neskončil, s dorážkou neuspěla jak Martina Součková, tak ani Petra Holoubková. Následně Segedyová minula prázdnou bránu, což ji nemusí tolik mrzet, za pár vteřin totiž bude s ostatními spoluhráčkami slavit zisk bronzu.
     
    35:13
    Oddechový čas pro Slovensko.
     
    35:01
    Výborný obranný zákrok české obránkyně na hraně brankoviště. Zaklekla do střely sokyně a balónek i s notnou dávkou štěstí udržela pod nohama, načež jej zvládla odvrátit do rohu hřiště.
     
    34:30
    Po oddechovém času českého týmu došlo k očekávaném kroku, Veronika Hůlková zůstává na střídačce! Buly proběhne v útočném pásmu českého týmu.
     
    34:21
    Situace jedna na jednu nepřinesla vážnější ohrožení slovenské brány. Katarína Finďová zapracovala na jedničku, Petru Holoubkovou zpacifikovala čistým způsobem.
     
    33:47
    Dlouhý pas Petry Němcové vystihla Petra Danková. Od modré čáry zakončovala forhendem bez přípravy, Veronika Hůlková udržela míček ve výstroji.
     
    33:15
    Slovenky si jsou moc dobře vědomy, že bronz je blízko. Vzdaly snahy o útočení, veškeré zbytky sil vložily do udržení dvoubrankového náskoku.
     
    32:41
    Český tlak pokračuje. Z pravého kruhu střílela Lucie Kalistová, smolně ovšem zasáhla hokejku protihráčky Zuzany Drdákové.
     
    32:06
    Obrovská příležitost Česka nebyla využita! Zblokovanou střelu Martiny Součkové si našla Petra Holoubková. Tváří v tvář Andree Pastorkové Rišové mířila mezi betony, gólmanka včas srazila nohy k sobě.
     
    31:40
    Jarmila Klempová prováhala ideální okamžik ke křižné nahrávce. Následně nechtěla zbytečně riskovat a balónek odpálila na zakázané uvolnění.
     
    31:11
    Monika Řepková pronikla do útočného pásma, ale dlouho v něm nezůstala, sama proti třem soupeřkám neměla šanci na úspěch.
     
    30:39
    Mezi dvěma protihráčkami chtěla proběhnout Silvia Kochanová, což se jí ve výsledku i podařilo, jenže bez balónku na hokejce.
     
    30:08
    Snaha o rychlý protiútok nevyšla. Martina Topičová hledala Petru Holoubkovou, ale nenašla ji, poté rozhodčí odpískali zakázané uvolnění.
     
    29:42
    Po vyhození Jany Spodniakové musela hrát Veronika Hůlková. Přes blížící se Márii Štěpanovskou si na rozehrávku nevěřila, hrací předmět podržela.
     
    29:16
    Češky pokračují na míčku, ale to jim v současné chvíli nestačí, potřebují góly. Zuzana Pavlíčková pálila od modré čáry vysoko nad bránu.
     
    28:49
    Lucie Kalistová vyslala po levém mantinelu Jaroslavu Siantovou, která vyzkoušela proti Klempové kličku do středu. Neuspěla.
     
    28:22
    Jana Baloušová Fričová udělala kličku a nahazovala od pravého mantinelu. V předbrankovém prostoru zapsala úspěšný obranný blok Mária Zemiaková
    27:19 Martina MUCHOVÁ - 1:3
     
    27:19
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenská odpověď přišla záhy! Veronika Hůlková neudržela tvrdou střelu Petry Dankové, rychle reagující MARTINA MUCHOVÁ doklepla bekhendem balónek za brankovou čáru. Asistence: Petra Danková.
    26:59 Martina SOUČKOVÁ - 1:2
     
    26:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Máme zaděláno na drama! Zakončení Petry Holoubkové ještě v síti neskončilo, avšak volný míček si našla MARTINA SOUČKOVÁ, která bekhendem nasměrovala dorážku k pravé tyči mimo dosah Pastorkové Rišové. Asistence: Petra Holoubková.
     
    26:26
    Pro změnu od pravého mantinelu vypálila tvrdou ránu Lenka Cejnarová. V tomto případě brankářka zasahovat nemusela, balóne zblokovala pravou nohou Silvia Kochanová.
     
    25:44
    Za levým kruhem vypálila Monika Řepková. Andrea Pastorková Rišová měla prostor u levé tyče pokrytý na jedničku, předvedla zákrok pravým betonem.
     
    25:03
    Martina Součková viděla po levém mantinelu se rozbíhající Petru Holoubkovou. Nahrávku ovšem poslala příliš dlouhou, píská se zakázané uvonění.
     
    24:35
    Po vhazování vypálila Jana Baloušová Fričová. Andrea Pastorková Rišová mohla zůstat v klidu, úspěšným blokem ji ošetřila práci kapitánka Michaela Rychtová.
     
    24:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Slovenky ji odstartovaly odpalem Petry Dankové přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední část už s výsledkem pohnula, blíže k zisku bronzových medailí mají momentálně Slovenky, které vedou 2:0. Skóre střetnutí otevřela v 15. minutě Silvia Kochanová, jež se vrátila z trestné lavice ve velkém stylu. Současnou podobu dala výsledku Martina Muchová, ta z pravého kruhu zamířila neomylně do bližšího horního rohu. Češky nehrají zle, ale dostávají lekci z efektivity. V následujících dvanácti minutách ji musí výrazně zlepšit, jinak skončí na nepopulárním čtvrtém místě a bez medaile.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
     
    23:48
    Nechybělo moc, aby Silvia Kochanová postupovala sama na gólmanu. Předběhla Zuzany Pavlíčkovou, ale Martinu Topičovou již nedostihla.
     
    23:17
    Od modré čáry vyslala tvrdou střelu na bránu Jana Baloušová Fričová. Andrea Pastorková Rišová spatřila hrací předmět na poslední chvíli a měla velká štěstí, že skončil pod jejím levým betonem.
     
    22:40
    Už to vypadalo, že Češky zaútočí, jenže Monika Řepková si posunula míček před sebe až příliš a tělo před ni natlačila Mária Zemiaková.
     
    22:03
    Z druhé strany, tedy zprava, vypálila ostrou forhendovou ránu Martina Muchová. Tento pokus už mířil mezi tři tyče Veronika Hůlková skryla balónek ve výstroji.
     
    21:49
    K asistenci chtěla Petra Danková přidat i střelecký úspěch. Ránou od levého mantinelu ovšem trefila jenom boční síťku.
     
    21:23
    Češky jsou v tlaku. Z otočky střílel Petra Holoubková nepřesně, Iveta Segedyová posléze vyhodila na zakázané uvolnění.
    20:05 Martina MUCHOVÁ - 0:2
     
    20:05
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenské hokejbalistky udělaly další důležitý krok směrem k zisku bronzu! Petra Danková získala míček ve středu hřiště a nahrála doprava na modrou čáru MARTINĚ MUCHOVÉ, jež nikým neatakovaná naběhla před Hůlkovou, gólmanku propálila dobře umístěnou střelou na přední tyč nad její levé rameno. Asistence: Petra Danková.
     
    19:53
    Směrem do defenzivy na jedničku zafungovala Lenka Kobyláková. Nevyšla jí ovšem rozehrávka, místo spoluhráčky našla pouze Zuzanu Drdákovou.
     
    19:12
    Katarína Drličková naznačila střelu, aby nakonec skvěle přenesla hru do levého kruhu na Michaelu Rychtovou, jejíž křižné zakončení vyrazila Hůlková lapačkou.
     
    18:45
    Česká kapitánka Martina Topičová vyhazovala po pravém mantinelu s nadějí, že najde nějakou protihráčku, což se nestalo. Zakázané uvolnění.
     
    18:03
    A znovu Andrea Pastorková Rišová! Vyznamenala se proti Monice Řepkové, jež se procpala skrze dvěma protihráčkami, střelu zastavila levý betonem.
     
    17:35
    Další lob za obranu v podání Lenky Kobylákové byl o poznání přesnější. Míček si našla Lucie Kalistová, leč z úhlu na Pastorovou Rišovou nevyzrála.
     
    17:12
    Druhé zakázané uvolnění v krátkém časovém sledu. Lenka Kobyláková vyslala vysoký oblouček, na nějž Petra Holoubková neměla šanci dosáhnout.
     
    16:55
    Češky zůstávají v defenzivě. Jana Baloušová Fričová se po zisku míčku pokusila vyslat do brejku Martinu Topičovou, jenže balónek jenom vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    16:27
    Nyní už musela Veronika Hůlková zasahovat. Lapačkou si poradila s nebezpečným projektilem vyslaným z hole Klempové.
     
    15:32
    Naše východní sousedky jsou při chuti. Po Nepřesné střele Martiny Topičové vyrazila do breku Katarína Drličková, ale mířila nepřesně.
    14:37 Silvia KOCHANOVÁ - 0:1
     
    14:37
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    SILVIA KOCHANOVÁ se vykoupila tím nejlepším možným způsobem! Slovenky způsobily před českou bránou obrovský závar. Veličková Rašková bekhendem na ležící Hůlkovou nevyzrála, načež Muchová posunula míček mezi kruhy právě na SILVII KOCHANOVOU a ta forhendem dokázala rozvlnit síť. Asistence: Lýdia Mináriková a Martina Muchová.
     
    14:15
    S koncem trestu Kochanové střílela od modré čáry Jana Baloušová Fričová. Zasáhla jenom do levé nohy blokující Katarínu Finďovou.
     
    13:56
    Český tlak pokračuje. Petra Holoubková napálila jenom bránící Drdákovou, následně Martina Součková ztroskotala na lapačce Pastorkové Rišové
     
    13:06
    O pravého mantinelu vypálila tvrdou ránu Jana Baloušová Fričová. Gólmanka reagovala pozdě, k jejímu štěstí míček proletěl vedle levé tyče.
     
    12:43
    První zakončení vyprodukovala v početní převaze Martina Součková. Vypálila tvrdou střelo u k pravé tyči, Pastorková Rišová zasáhla betonem.
     
    12:14
    První přesilovou hru si zahrají Češky. Zbytečným faulem v útočném pásmu se provinila Silvia Kochanová, když při forčekinku podrazila protihráčku.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina zápasu o bronz mezi Českem a Slovenskem branku nepřinesla. Více mají ze hry Češky, ale žádnou vyloženou šanci si vytvořit nedokázaly, což platí i na druhé straně. Je zřejmé, že ani jeden z týmů nechce udělat chybu, kterou by mohl ztratit klidně celý zápas.
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    11:40
    Rychlý útok Slovenska zastavil svým hvizdem rozhodčí. Důvodem je nedorozumění mezi Petrou Dankovou a Martinou Muchovou, jehož výsledkem byl ofsajd.
     
    11:03
    Zakázané uvolnění vrací hru zpět před slovenskou bránu. Katarína Chlpáňová neměla šanci dosáhnout na dlouhou přihrávku Minárikové.
     
    10:39
    Andrea Pastorková Rišová působí jistým dojmem. Nyní si dokonce věřila na rozehrávku, avšak neměla na koho hrát, proto radši před dvojicí Češek míček přikryla.
     
    10:15
    Rozhodčí odpískal Slovenkám přihrávku rukou. Jarmila Klempová tímto způsobem zabránila úniku Kantoříkové, jako další ale hrála její spoluhráčka Spodniaková, proto došlo ke hvizdu.
     
    09:53
    Martina Součková si věřila na průnik po levém mantinelu. Jenže byla zdvojená, hrací předmět vybojovala Iveta Segedyová.
     
    09:21
    Slovenky se ubránily dalšímu náporu a samy vystartovaly do brejku, nahození Martiny Muchové od pravého mantinelu na přední tyč pokryla Veronika Hůlková.
     
    08:40
    Zuzana Pavlíčková tentokráte v roli nahrávačky, když zkusila vyslat do úniku Lucii Kalistovou, jež ale nezískala plnou kontrolu nad balónkem, který doputoval až k brankářce.
     
    08:16
    Od levého mantinelu vyzkoušela střelu ze zápěstí Zuzana Pavlíčková. Andrea Pastorková Rišová včas vystrčila svou vyrážečku.
     
    07:39
    Sympaticky Lucie Kalistová bojovala proti třem soupeřkám. Dle očekávání o balónek přišla, ten pro sebe získala Jarmila Klempová.
     
    07:20
    Po nepřesné rozehrávce Zuzany Drdákové z vlastního pásma mířila do šance Martina Topičová. Vyslala svižný pokus z levého kruhu, na Pastorkovou Rišovou nevyzrála.
     
    06:47
    Dobrou práci odvedla Petra Holoubková. Tečovala prudké vyhození kolegyně Petry Němcové, takže o zakázaném uvolnění nemohla být řeč.
     
    06:13
    Jaroslava Siantová přišla o balónek a slovenské hokejbalistky vyrazily do protiútoku, na jehož konci bylo nahození Márie Zemiakové od pravého mantinelu, s nímž Veronika Hůlková neměla vážnější problémy.
     
    05:36
    České přečíslení dvou na jednu úspěchem nevyšlo. Lucie Kalistová propasírovala míček k Monice Řepkové, tu zradilo zpracování.
     
    05:03
    Po nepřesné nahrávce Muchová pálila ještě za modrou čárou Zuzana Pavlíčková. Ostrý projektil se zastavil o obránkyni Minárikovou.
     
    04:50
    Z vrcholku pravého kruhu vyslala ostrou ránu Petra Holoubková. Andrea Pastorková Rišová ukázala velmi dobré reflexy, zakročila vyrážečkou.
     
    04:23
    Slovenky se ubránily pouze za cenu zakázaného uvolnění. Byla to Jana Spodniaková, která pod tlakem sáhla k tomuto kroku.
     
    03:59
    Lucie Kalistová vysoko vysunula forčekink. Lýdia Mináriková soupeřku udržela za zády a zvládla i rozehrávku přes Jarmilu Klempovou.
     
    03:20
    Češky začínají přebírat iniciativu. Od modré čáry střílel nebezpečně Lenka Kobyláková, napálila však jenom protihráčku před sebou.
     
    02:46
    Martina Součková řešila situaci dvou proti dvěma přihrávkou na Martinu Topičovou, jež v těžké pozici zvládla vystřelit, ale vedle pravé tyče.
     
    02:13
    Velkou aktivitou hýří v úvodu Martina Muchová. Vytočila se zpoza brány u levé české tyčky, Veronika Hůlková u ní však měla beton přilepený.
     
    01:47
    Na druhé straně zahrozila Lucie Kalistová. Od levého mantinelu se prosmýkla až před bránu, tu ovšem netrefila.
     
    01:12
    Od levého mantinelu nebezpečně střílel Martina Muchová. Zakončovala na přední tyčku, Veronika Hůlková byla opět na svém místě.
     
    00:41
    Martina Veličková Rašková nahodila na bránu, drobnou tečí se prezentovala Lýdia Mináriková. Míček ovšem spíše zpomalila, Veronika Hůlková snadno zasáhla.
     
    00:10
    Zápas o bronz začal! Na vhazování uspěly Slovenky a naše východní sousedy se tak mohou pokusit o první útok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Hůlková (Víšková, Krejcarková) – Kandrová, Cejnarová, Musilová, Baloušová Fričová, Kalistová, Siantová, Součková – Řepková, Kantoříková, Holoubková, Sevaldová, Němcová, Kvasničková, Mazancová, Kobyláková, Pavlíčková, Topičová.

    Slovensko: Pastorková Rišová (Rekošová) – Klempová, Drdáková, Drličková, Zemiaková, Mináriková, Pastorková – Finďová, Danková, Kochanová, Chlpáňová, Rychtová, Spodniaková, Segedyová, Štěpanovská, Muchová, Veličková Rašková, Gajňáková.

    Rozhodčí: Bačo, Horský.
     
    Slovenky sehrály první zápas proti USA United a zapsaly tři body po těsné výhře 3:2. Posléze odehrály dramatické klání proti Češkám, s nimiž nakonec padly až 1:2 po samostatných stříleních. V prvním čtvrtečním střetnutí se naše východní sousedky postaraly o nemilé překvapení na svůj úkor, s Velkou Británii prohrály 2:3. Body nezapsaly ani ve druhém zápase ve čtvrtek, na Kanadu nestačily v poměru 1:6. Třetí porážka v řadě přišla v pátek, hráčky Slovenska prohrály výsledkem 0:4 s USA. Přesto postoupily do semifinále, v němž podlehly Kanadě vysoko 0:12.

    Češky budou v utkání o bronz favoritkami. Na úvod turnaje prohrály s Američankami poměrně jasně 0:3. Vítězství zapsaly ve večerním středečním zápase, Slovenky porazily po tuhé bitvě 2:1 po samostatných stříleních. Ve čtvrtek následovaly dvě očekávané, byť těsné výhry 1:0 nad USA United a 3:2 nad Velkou Británií. V pátek hrály Češky o co nejlepší výchozí pozici pro play-off, Kanadě ovšem podlehly výsledkem 1:2. V semifinále se Češky narazily na Američanky, které neporazily ani na druhý pokus, znovu prohrály 0:3.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokejbalu přeju krásné nedělní ráno. Vítám vás při sledování mistrovství světa Masters žen, u zápasu o třetí místo mezi Českem a Slovenskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 27. Součková (Holoubková) – 15. Kochanová (Mináriková, Muchová), 21. Muchová (Danková), 28. Muchová (Danková)


    Česko: Hůlková (Víšková, Krejcarková) – Kandrová, Cejnarová, Musilová, Baloušová Fričová, Kalistová, Siantová, Součková – Řepková, Kantoříková, Holoubková, Sevaldová, Němcová, Kvasničková, Mazancová, Kobyláková, Pavlíčková, Topičová.
    Slovensko: Pastorková Rišová (Rekošová) – Klempová, Drdáková, Drličková, Zemiaková, Mináriková, Pastorková – Finďová, Danková, Kochanová, Chlpáňová, Rychtová, Spodniaková, Segedyová, Štěpanovská, Muchová, Veličková Rašková, Gajňáková.

    Rozhodčí: Bačo, Horský

    Diváci: 49