Banská Bystrica – Spišská N. Ves 6:5 (kon.) | Michalovce – Košice 3:2 (kon.) | Poprad – HC Slovan 2:4 (kon.)
Nitra – Nové Zámky 1:5 (kon.) | Prešov – Lipt. Mikuláš 4:3 (kon.) | Zvolen – Trenčín 4:1 (kon.)
konec
HC Prešov
4:3 (0:1, 3:1, 1:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Pátek 16.09.2022, 18:00 • ICE aréna Prešov • Tipos Extraliga (SR) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Prešov uhral priaznivý výsledok a získava plný počet bodov hneď v úvodnom kole novej okrúhlej extraligovej sezóny. Za všetko môže skvelá prostredná tretina, ktorú okorenil tromi gólmi. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:23:43)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:22
    Liptovský Mikuláš iba chvíľu hral power-play! Valent sa vracia medzi žrde!
     
    58:56
    Michal Valent už gestikuloval smerom ku svojej striedačke, aby sa pripravil šiesty hráč.
     
    58:35
    Radosť Prešova bola po skórovaní do siete Valenta veľmi rýchlo skrotená! Dôvod je postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku!
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    57:16
    Liptovskému Mikulášu sa kráti čas a potrebuje všetko vrhnúť do ofenzívy. Úvodný krok k tomu spravil Uhrík, ale Prešov pozorne bráni a určite budeme tento obraz hry vidieť veľmi často až do uplynutia poslednej minúty.
     
    56:14
    Emócie vstupujú do hry! Rajnoha sa najprv slovne počastoval s Handlovským a napokon ho sotil na ľad! Ani jeden sa ale nepôjde schladiť na dve minúty!
     
    55:10
    Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.
     
    53:18
    Valent je rozvalený na ľade a aby neinkasoval, pomoc mu poskytol Mesikämmen včasným odstrelom do bezpečia!
     
    53:10
    Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš:
    Drábek – 2 min., krosček.
     
    53:10
    Skrat Michaela Drábeka! Gerlach dokončoval akciu so Sýkorom, ktorý sa nedostal ku koncovke, keďže Valent skôr zasahoval! Nasledoval ale škaredý krosček do chrbta domáceho útočníka!
     
    Dnešný zápas sleduje 1082 divákov.
     
    52:30
    Vähätalo zahral tvrdo na Žilku v rohu ľadovej plochy. Zastal sa ho Nauš. V hre sa bude pokračovať bez trestov na oboch stranách.
     
    51:16
    Veľké starosti narobila Bespalovovi strela mladého Drábeka. Gólman Prešova na druhýkrát to ustál aj s pomocou hokejky.
     
    50:14
    Šimun a Krajč sa mohli postarať o piaty gól Šarišanov. Trenčiansky mladík skúšal prekonať Valentove betóny, ale ten ich zatvoril tesne predtým.
     
    48:49
    Tím HC 21 Prešov dal gól! Rýchla domáca odpoveď. Sýkora vystrelil, čo neudržal Valent. MAX GERLACH okamžite dorazil a bol úspešný. Asistencie: Juraj Šimek a Ján Sýkora.
     
    47:48
    Liptovský Mikuláš dal gól! Zbytočný gól inkasujú Šarišania. Trojica hráčov sa nechala vytiahnuť spred bránky a z tejto šance sa nemýlil MARTINS KARSUMS, pre ktorého je to druhý zápis do listiny strelcov. Asistencie: Julius Vähätalo a Konsta Mesikämmen.
     
    46:56
    Girduckis vypracoval akciu, v ktorej počítal s podporou Žilku. Prešovský útočník ale netušil, že sa na neho valí odzadu Drábek, ktorý ho jednoducho odzbrojil.

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 26. K. Jendroľ (Melcher), 32. Martin (Giles), 32. J. Sýkora (Ballhorn), 49. Gerlach (Šimek, J. Sýkora) – 3. Karsums (Kuru, Vähätalo), 24. Drábek (Walega, Handlovský), 48. Karsums (Vähätalo, Mesikämmen)


    HC Prešov: Bespalov – D. Jendroľ, Higgins, Ľalík, Ballhorn, Rajnoha, Giles, Nátny – A. Nauš, Šimun, Krajč – J. Sýkora, Gerlach, Šimek (C) – Martin, Girduckis, Žilka – Melcher, T. Klíma, K. Jendroľ – Thomka.
    Trenér: Ernest Bokroš.

    HK 32 Liptovský Mikuláš: Valent – Ventelä, Mesikämmen, Dyakov, M. Hudec, Mezovský, Kapičák, Pavúk – Karsums, Vähätalo, Kuru – Handlovský, Šmída, Kriška (C) – Uhrík, Walega, Michalík – Galbavý, Kalousek, Drábek – Braun.
    Trenér: Ján Šimko.

    Rozhodčí: Goga, Moller – Knižka, Janiga.

    Diváci: 1082.
    thejrc.org