Florida – Carolina 2:5 (kon.) | Montreal – Winnipeg 3:4 (kon.) | NY Rangers – New Jersey 2:5 (kon.)
Tampa – Nashville 0:2 (kon.) | Dallas – Minnesota 2:5 (kon.) | St. Louis – Columbus 4:2 (kon.)
Vancouver – Seattle 3:4 (po pr.)
konec
St. Louis Blues
4:2 (0:1, 3:1, 1:0)
Columbus Blue Jackets
Pátek 30.09.2022, 02:08 • Enterprise Center, St. Louis • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:44:52)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 21 – 35 | Přesilová hra: 1/4 – 0/3 | Trestné minuty: 26 – 18

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Thomas Greiss (STL) – 23 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,0%, odchytal 40:00
    Colten Ellis (STL) – 10 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0%, odchytal 20:00
    Nolan Lalonde (CBJ) – 9 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0%, odchytal 29:34
    Pavel Čajan (CBJ) – 8 zákroků, 4 OG, úspěšnost 66,7%, odchytal 28:25

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Pavel Čajan (CBJ) – 8 zákroků, 4 OG, úspěšnost 66,7%, odchytal 28:25

    Tři hvězdy utkání

    1. Pavel Bučněvič (STL) – 1+1
    2. Hugh McGing (STL) – 1+0
    3. Jegor Činachov (CBJ) – 2+0
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 16 637 diváků.
     
    St. Louis potvrdilo roli favorita a v rámci přípravy na start nové sezóny nejlepší ligy světa na domácím ledě porazilo Columbus 4:2.

    Utkání se přitom zprvu vyvíjelo lépe ve prospěch hostů, kteří získali dvoubrankové vedení zásluhou tref Jegora Činachova. Domácí ovšem zabrali v pravý čas a během závěrečných osmi minut druhé třetiny dokonali obrat. Třetí dvacetiminutovka probíhala ve vyrovnaném duchu. Padl v ní jediný gól, pojistku na vítězství Blues dal v 54. minutě úspěšnou dorážkou Niko Mikkola. Druhou polovinu utkání odchytal v dresu Blue Jackets Pavel Čajan, který byl u všech čtyř inkasovaných gólů. Jeho kolega Nolan Lalonde dnes na trenéra Larsena zapůsobil určitě více.

    Svěřenci kouče Berubeho zůstávají i po čtvrtém přípravném utkání neporažení, Modrokabátníci ke dvěma vítězstvím přidali druhou porážku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Je to jasné, St. Louis zvítězí. Gustav Nyquist se vydal napadat pomalou rozehrávku soupeře, rozhodčí švédskému útočníkovi odpískali ofsajd.
     
    59:11
    Nyní už domácí gólman musel do akce. Colten Ellis si poradil s velkým přehledem, po nahození Victora Raska od levého mantinelu včas srazil betony k sobě.
     
    58:48
    Po trpělivé kombinaci vypálil z levého kruhu Gustav Nyquist. Colten Ellis očima kontroloval touš směřující výrazně vedle levé tyče.
     
    58:05
    Hosté pokračují v útočném pásmu. Brad Larsen dal Pavlu Čajanovi pokyn k opuštění brány, hokejisté Blue Jackets zkouší powerplay!
     
    57:46
    Rozjetý Jegor Činachov od pravého mantinelu dojel až k levému, získal útočné pásmo a forhendem střílel na zadní tyč, tu těsně minul.
     
    57:24
    Sám proti dvěma zkoušel štěstí James Malatesta. Bojoval sympaticky, nakonec však dle očekávání o kus černé gumy přišel.
     
    56:59
    Hru rychle otočil Jake Neighbours. Zpoza brány se snažil vytočit u pravé tyčky, v úspěšném provedení mu zabránil obránce Cole Clayton.
     
    56:27
    Nadvakrát úspěšný Colten Ellis. Nejprve mu z výstroje vypadl puk po střele Gaunceho, dorážku Neala pokryl levým betonem.
     
    55:47
    Proti dvěma si Roberto Bortuzzo nevěřil. Byl už však za červenou čárou, takže si mohl dovolit nahodit za bránu soupeře, což také udělal.
     
    55:29
    Ani hosté nezapomněli útočit. Justin Danforth vybojoval útočné pásmo po levém mantinelu, akci završil Gavin Bayreuther ránou nad břevno.
     
    54:55
    Snadná práce pro Pavla Čajana. Český gólman velmi dobře viděl na nahození Kruga od modré, puk podržel ve výstroji.
     
    54:23
    Domácí pokračují v tlaku. Na teč nahazoval od pravého mantinelu Justin Faulk, Vladimir Tarasenko tečoval puk těsně vedle pravé tyče.
    53:10 Niko MIKKOLA - 4:2
     
    53:10
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Berubeho družina dělá další důležitý krok směrem k vítězství! Rozjetý Tyler Pitlick dojel po pravém mantinelu až za bránu soupeře, odkud adresoval přesný pas před ni na Noela Acciariho, jehož pokus zblokoval obránce. O dorážku se přihlásil NIKO MIKKOLA, finský obránce bekhendem s přehledem nasměroval puk za záda povyjetého Čajana. Asistence: Noel Acciari a Tyler Pitlick.
     
    52:46
    O zklidnění hry se postaral Cole Clayton. Pod tlakem odjel za vlastní bránu, kde nikým neatakován počkal na vystřídání spoluhráčů.
     
    52:25
    Švýcarský obránce Tim Berni tělem odmítl Zacharyho Bolduca, načež po mantinelu rozjel Mathieua Oliviera, ten smolně nechal kotouč za sebou.
     
    51:49
    Jegor Činachov by určitě rád dosáhl hattricku. Věřil si jeden na jednoho proti Justinu Faulkovi, jeho klička ovšem skončila na levé brusli amerického beka.
     
    51:19
    Nahození od modré čáry se Jakeu Beanovi vůbec nepovedlo. Po ledě pomalu letící kus černé gumy Colten Ellis snadno schoval v lapačce.
     
    50:57
    Rozjetý Zachary Bolduc zvládl z pravého mantinelu vyprodukovat ostrou ránu ze zápěstí, tu nasměroval přímo do výstroje připraveného Čajana.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. St. Louis udržuj těsné jednobrankové vedení, Columbus ale bojuje minimálně o vyrovnání.
     
    49:52
    Závar v domácím brankovišti vyrovnáním neskončil. Po kotouč doslova skočil Cole Fonstad, bekhendem jej ovšem nezvládl nasměrovat za brankovou čáru.
     
    49:23
    Testy se vykrátily, takže se pokračuje v pěti na obou stranách. Po levém mantinelu zkoušel štěstí Pavel Bučněvič, Justin Danforth zastavil konkurenta čistým způsobem.
     
    48:50
    Brayden Schenn s Billym Sweezeym v rohu mantinelu shodili rukavice poté, co hostující obránce tvrdým hitem poslal na mantinel Kostina. Více ran uštědřil protihráči Sweezey, ale byl to Schenn, kdo zápasnickým chvatem povalil soka k ledu. Schenn dostal navrch ještě dvouminutový trest za vyprovokování bitky + deset minut za nesportovní chování.
     
    48:12
    Torey Krug se zbavil osobního strážce, aby následně poslal možná až zbytečně prudkou nahrávku do pravého kruhu na Vladimira Tarasenka, ten si neporadil se zpracováním.
     
    47:37
    Krátce po vhazování se k zakončení z levého kruhu dostal Noel Aciari. Svižný pokus ze zápěstí prosvištěl vysoko nad horní tyčkou.
     
    47:11
    Zakázané uvolnění vrací hru před Pavla Čajana. Tim Berni startoval Justina Danfortha, ten však nezvládl natlačit tělo před Tylera Tuckera.
     
    46:45
    Na čtvrtý gól Blues měl políčeno Brayden Schenn. Před bránu dostal slibnou nahrávku, forhendem zamířil vedle pravé tyče.
     
    46:07
    Výborně za vlastní bránou zahrál Gavin Bayreuther. Počkal si na Pavla Bučněviče, jehož poslal na mantinel ostrým, ale čistým hitem.
     
    45:36
    Cole Clayton nezvládl zpracování na útočné modré čáře. Kotouč mu podjel pod hokejkou, kanadský bek musel vycouvat do střední třetiny.
     
    45:12
    Rovněž domácí hokejisté nezvládl využít přesilovou hru. James Malatesta je zpět na hrací ploše a okamžitě vypomáhá spoluhráčům v defenzivě.
     
    44:44
    Spoluhráčům vypomohl Pavel Čajan. Zastavil nahození za brankou a nahrál Claytonovi, tomu ovšem pokus o vyhození středem nevyšel.
     
    44:05
    Hráči v modrých dresech musí začínat od vlastní brány. Torey Krug zabojoval, ani tak na prudké vyhození Beana po mantinelu nedosáhl.
     
    43:37
    Do pravého kruhu dostal nabito Vladimir Tarasenko. Zkušený Rus neváhal a střílel z první, forhendem rozvlnil jenom boční síť.
     
    43:08
    Krátce po skončení přesilovky Blue Jackets si početní převahu zahraje St. Louis. James Malatesta si u mantinelu proti Jakeu Neighboursovi pomohl držením.
     
    42:47
    Jako další se o slovo přihlásil Cole Fonstad. Vyslal ostrou ránu od pravého mantinelu, ta proletěl výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    42:06
    Gustav Nyquist našel nezištnou zadovkou u levé tyče domácí svatyně Justina Danfortha, Colten Ellis se včas přesunul, aby zakročil maskou.
     
    41:45
    Hokejistům v bílých dresech se nedaří usadit v útočném pásmu. Domácím se dvakrát v krátkém časovém sledu podařilo úspěšně vyhodit.
     
    41:00
    Columbus si zahraje druhou přesilovou hru. Ve středním pásmu fauloval Roberto Bortuzzo, když vložil pravou nohu do jízdy Malatestovi.
     
    40:42
    Gustav Nyquist na sebe navázal dva hráče, aby pak zadovkou uvolnil Jakea Beana, tomu touš v důležitou chvíli sjel z čepele hole.
     
    40:01
    Se startem třetí třetiny evidujeme změnu v domácím brankovišti. Zkušený Thomas Greiss přepustil místo v brankovišti jednadvacetiletému mladíkovi Coltenu Ellisovi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:01.
     
    Gólově bohaté prostřední dějství vyšlo lépe domácímu mužstvu, které půjde do závěrečné dvacetiminutovky s jednobrankovým vedením v zádech. Náskok hostů nejprve navýšil svým druhým gólem v utkání Jegor Činachov, ale od té doby už skórovali jenom domácí. Český gólman Pavel Čajan kapituloval po necelých třech minutách na ledě, překonal jej Pavel Bučněvič. O 28 vteřin později vyrovnal Roberto Bortuzzo a obrat dokonal ve 39. minutě Hugh McGing.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 17 – 25.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    Modrokabátníky neuznaný gól nijak zvlášť nevykolejil, pokračují v tlaku. Z pravého kruhu střílel Jegor Činachov na zadní tyč, bránu jen těsně minul.
     
    38:56
    Tak pozor, gól hostujícího celku neplatí a domácí tak zůstávají ve vedení! Trenér Craig Berube si vzal coach challenge a dobře udělal, gólu Danfortha totiž předcházel ofsajd.
     
    38:56
    Náskok vydržel domácímu mužstvu pouhých šestnáct vteřin. Individuální akci završil Kanaďan JUSTIN DANFORTH střelou zápěstím mimo Greissův dosah.
     
    38:40
    Po vstřeleném gólu došlo k bitce mezi Gavinem Bayreutherem a Nathanem Walkerem. Rozhodčí vyloučili obě horké hlavy na pět minut.
     
    38:40
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, Blues poprvé v utkání vedou! V předbrankovém prostoru se probojoval k zakončení HUGH MCGING, americký forvard prudkou ránou nedal Čajanovi šanci na včasnou reakci. Asistence: Tyler Pitlick a Nathan Walker.
     
    38:05
    Hosté hrají v plném počtu. Owen Sillinger se okamžitě po návratu do hry zapojuje, právě on úspěšně vydoloval kus černé gumy z pod bruslí Mikkoly.
     
    37:49
    Svěřenci kouče Berubeho jsou zpět v útočném pásmu. Brayden Schenn zkoušel tečovat nahození od modré čáry, střelu ale akorát zastavil.
     
    37:20
    A ještě si pár vteřin počká, protože Jegor Činachov u levého mantinelu úspěšně odzbrojil Justina Faulka a touš poslal až za Greissovu svatyni.
     
    36:55
    Domácí kombinují v útočném pásmu, ale chybí zakončení. Puk ještě neopustil jejich útočné pásmo, nicméně Pavel Čajan na první zákrok v oslabení čeká.
     
    36:00
    Vzápětí Pavel Bučněvič alespoň vybojoval pro St. Louis přesilovou hru. Na lavici hanby usedl Owen Sillinger, na vině je sekání.
     
    35:38
    Domácí ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Robert Thomas vybídl k zakončení Pavla Bučněviče, jenž ještě nesmyslně vracel pod sebe, Thomas už ale nedojížděl a zpomalil.
     
    35:13
    Ofenzivní složku týmu podpořil finský zadák Niko Mikkola. Vypálil zajímavou ránu na přední tyč, Pavel Čajan zakročil pravým betonem.
     
    34:45
    Do rozehrávky domácího mužstva se zapojil domácí gólman Thomas Greiss, který zastavil nahození Justina Danfortha. Jako cíl si vybral volného Toreyho Kruga.
     
    34:22
    Zakázané uvolnění vrací hru před českého brankáře Pavla Čajana. Mathieu Olivier i přes velké úsilí nedosáhl na svižnou přihrávku Berniho.
     
    33:59
    Jako další vystřelil Zachary Bolduc, jenž si vytvořil prostor v levém kruhu. Střela na zadní tyč minula cílové zařízení o pár decimetrů.
     
    33:27
    Hokejisté v modrých dresech jsou pochopitelně na koni. Brady Lyle vyslal svižnou střelu od levého mantinelu, Pavel Čajan včas nastavil lapačku.
    32:47 Roberto BORTUZZO - 2:2
     
    32:47
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Druhý gól v rozmezí 28 vteřin, začínáme odznova! ROBERTO BORTUZZO napoprvé zrušil nápřah. Nakonec se přeci jen rozhodl vyzkoušet štěstí a dobře udělal, tvrdá rána propadla Čajanovi za brankovou čáru mezi betony. Asistence: Vladimir Tarasenko a Pavel Bučněvič.
    32:19 Pavel BUČNĚVIČ - 1:2
     
    32:19
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá přesilová hra, Blues jsou znovu na kontakt! Rána Kruga se zastavila v chumlu hráčů před bránou. Volný puk Acciari adresoval PAVLU BUČNĚVIČOVI, ten vypálil nechytatelnou prudkou střelu k levé tyči. Asistence: Noel Acciari a Torey Krug.
     
    32:10
    Snížení bylo blízko. Pavel Čajan pouze ztlumil zakončení z pravého kruhu a puk pomalu směřoval za brankovou čáru. V poslední chvíli zareagoval Marcus Bjork, který odpálil touš mimo hrací plochu za cenu dvouminutového trestu.
    31:07 Jegor ČINACHOV - 0:2
     
    31:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté odskakují do dvoubrankového náskok. Gustav Nyquist vyslal do úniku JEGORA ČINACHOVA. Jednadvacetiletý ruský forvard si příležitost ke druhému gólu v utkání ujít nenechal, Greisse překonal forhendovou střelou mezi betony. Asistence: Gustav Nyquist a Cole Clayton.
     
    30:40
    Už to vypadalo, že český gólman bude mít plné ruce práce po závaru před jeho bránou, ten nakonec poměrně rychle vyřešil dlouhým odpalem Cole Clayton.
     
    29:53
    Kouč Columbusu Brad Larsen v polovině hřiště střídá gólmany. Nolan Lalonde šanciv prvním týmu chytil za pačesy a udržel čisté konto, nyní přichází řada na devatenáctiletého Čecha Pavla Čajana!
     
    29:53
    Další akce Blue Jackets byla o poznání nebezpečnější. Jordan Dumais si vyměnil hrací předmět s Justinem Danforthem, posléze neúspěšně hledal mezeru mezi Greissovými betony.
     
    29:26
    Situaci dvou proti dvěma hosté nevyřešili vůbec dobře. Owen Sillinger avizoval nahrávku příliš dlouho, spoluhráči Olivierovi navíc poslal puk za brusle.
     
    28:47
    Na teč nahazoval od pravého mantinelu Vladimir Tarsenko. Noel Acciari natahoval hokejku, přesto na kus černé gumy nedosáhl.
     
    28:02
    Výsledkem působení Blues v útočném pásmu vyrovnání nebylo. Byl to právě Pavel Bučněvič, na nějž vyšlo zakončení, to však mělo k ideálu hodně daleko.
     
    27:41
    Justin Faulk si v pozici posledního obránce počínal velmi zkušeně. Kus černé gumy adresoval po pravém mantinelu rozjetému Bučněvičovi, Blues hrají v útočné třetině.
     
    27:12
    Kotouč skončil v ochranné síti poté, co Torey Krug pravou bruslí zblokoval zakončení Jakea Beana. Columbus zase začíná získávat navrch.
     
    26:48
    Jegor Činachov tělem odmítl Roberta Bortuzza. Dojel až mezi kruhy, odkud střílel z menšího záklonu pouze do blokujícího Mikkoly.
     
    26:27
    Zahrozili i hosté. Mathieu Olivier nahazoval z velkého úhlu, zkušený šestatřicetiletý Thomas Greiss neměl se zákrokem žádné problémy.
     
    25:45
    Tlak Blues pokračuje. Brayden Schenn si vyměnil kus černé gumy s Vladimirem Tarasenkem, načež střílel z první pouze do boční sítě.
     
    25:16
    Faktu, že hostující gólman Nolan Lalonde ztratil stabilitu a skončil na zádech, domácí nevyužili. Robert Thomas střílel z těžké pozice nepřesně.
     
    24:53
    James Neal si udělal menší okružní jízdu. Z levého kruhu završil svou pouť s kotoučem v mezikruží, odkud pálil příliš vysoko.
     
    24:22
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Jake Neighbours. Už to vypadalo, že se dostane k zakončení, v poslední chvíli soka zastavil Billy Sweezey.
     
    23:57
    Zápas zatím plyne v opravdu rychlém tempu, což je určitě zapříčiněno i faktem, že se jedná o přípravu. Malatesta nyní nepřesně nahrál Gauncemu.
     
    23:35
    Do přehuštěného prostoru střílel Niko Mikkola. Finský obránce se na střeleckou listinu nezapsal, úspěšný blok zaznamenal Gavin Bayreuther.
     
    22:48
    Billy Sweezey podpořil ofenzivní složku mužstva. Po levém mantinelu nahrál za bránu Gustavu Nyquistovi, jemuž nevyšla klička proti Faulkovi.
     
    22:17
    Nathan Walker na zádech udržel osobního strážce a na modré našel Toreyho Kruhu, jeho rána z první proletěla vysoko nad bránou.
     
    21:57
    Výborně se vrátil Brady Lyle, aby zabránil v úniku Jegoru Činachovovi. Následná akce St. Louis skončila odpískaným ofsajdem.
     
    21:29
    Tvrdou ránu vyslal kousek za kruhy Jordan Kyrou. Nolan Lalonde reagoval pozdě, zachránila jej horní tyč!
     
    20:43
    James Neal se z pravé strany natlačil před bránu a za brankovou čáru chtěl touš zasunout forhendem, narazil ovšem na pravý beton Greisse.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! St. Louis má co zlepšovat, v roli favorita totiž zaostávalo a zaslouženě prohrává o jeden gól.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:01.
     
    První třetina zápasu mezi St. Louis a Columbusem přinesla jediný gól, o který se postaralo hostující mužstvo. Stalo se tak ve 4. minutě, kdy se střelou o pravého mantinelu prosadil jednadvacetiletý ruský útočník Jegor Činachov. Modrokabátníci jsou zatím překvapivě aktivnějším týmem, je zřejmé, že mladíci na sebe chtějí upozornit a říct si o pozici v prvním týmu, zatímco Blues se rozjíždí pomaleji a tempu soupeře nestíhají.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 7 – 15.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Pavel Bučněvič si zkusil narazit s Vladimirem Tarasenkem, jenže zpětný pas byl příliš prudký. Před domácího forvarda natlačil tělo Jake Bean.
     
    19:22
    Noel Acciari ztratil kotouč a Marcus Bjork zkusil do protiútoku vyslat krajana Victora Raska, toho ubránil Torey Krug.
     
    18:51
    A znovu Nolan Lalonde. Tentokráte dokázal zmenšit střelecký úhel Vladimiru Tarasenkovi, jehož zakončení podržel ve výstroji.
     
    18:23
    O vyrovnání se nepostaral ani Brayden Schenn, který z levého kruhu mířil mezi tři tyče, ale Nolan Lalonde zvládl zakročit pravým betonem.
     
    17:43
    Pavlu Bučněvičovi možná zabránil ve skórování vlastní spoluhráč. Ruský forvard mířil z pravého kruhu na přední tyč, leč trefil jenom clonícího Thomase.
     
    17:21
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Mathieu Olivier. Na útočné modré soupeři šikovně vypíchl touš Brady Lyle.
     
    16:40
    Justin Faulk neměl komu nahrát, proto od modré čáry sáhl ke střele ze zápěstí. Trefil prvního blokujícího Jordana Dumaise.
     
    16:12
    Na druhé straně dostal dost prostoru v mezikruží Jordan Kyrou. Ani on jej ale nevyužil dle představ, hrací předmět napálil nad břevno.
     
    15:43
    Mezi kruhy si sjel opomenutý James Malatesta. Po déle trvajícím zpracování střílel k levé tyči, tu o pár decimetrů minul.
     
    15:03
    Brendan Gaunce naznačil zakončení, aby nakonec ještě přenesl hru doprava na Jamese Neala, od nějž přišla rána z první. Thomas Greiss včas vykopl levý beton.
     
    14:38
    Columbus rychle přenesl hru do útočného pásma. Od pravého mantinelu nahazoval Josh Dunne a byl to Tyler Tucker, kdo ztečoval touš do ochranné sítě.
     
    14:12
    Zakázané uvolnění posouvá hru před Noaha Lalondeho. Cole Clayton přecenil rychlostní schopnosti křídelníka Jordana Dumaise.
     
    13:46
    Dobrou práci směrem do defenzivy odvedl Brady Lyle. Správně odhadl, že Justin Danforth zkusí štěstí po mantinelu, soka zastavil čistým hitem.
     
    13:22
    Jako další z domácích hráčů se o slovo přihlásil Tyler Pitlick. Třicetiletý Američan natáhl mezi kruhy k ráně ze zápěstí, bránu vysoko přestřelil.
     
    12:55
    Naopak to byl Vladimir Tarasenko, který obdržel zajímavý pas do pravého kruhu, z první však minul volný prostor u levé tyčky.
     
    12:20
    Zápas pokračuje v pěti na obou stranách. Zachay Bolduc strávil na lavici hanby poklidné dvě minuty, soupeř si žádnou větší příležitost nevytvořil.
     
    11:47
    Ne, Modrokabátníkům se přesilovka zatím vůbec nedaří. Individuálně zkusil štěstí Brendan Gaunce, jeho cesta skončila ještě ve středním pásmu.
     
    11:11
    Domácí zahrozili ve vlastním oslabení. Na pravé straně zůstal opomenutý Noel Acciari, ten ovšem neseřídil dobře mířidla a bránu minul.
     
    10:38
    Se snadným nahozením Justina Danfortha ze středního pásma neměl Thomas Greiss žádné problémy, kus černý gumy schoval v lapačce. Columbus už hraje přesilovou hru.
     
    10:10
    Síly na ledě se vyrovnávají a za pár vteřin začne premiérová početní převaha Blue Jackets. Podrážení se na útočné modré dopustil Zachary Bolduc.
     
    09:46
    Po levém křídle chtěl útočnou třetinu vybojovat zpět Nathan Walker, australského útočníka zastavil čistým způsobem Gavin Bayreuther.
     
    09:25
    Téměř minuta z přesilové hry Blues je minulostí. Hostům se konečně podařilo vyhodit, po pravém mantinelu uspěl dlouhým odpalem Billy Sweezey.
     
    08:52
    Hráči v modrých dresech hned spustili kolotoč v útočné třetině. Z levého kruhu střílel křižně Vladimir Tarasenko, touš nasměroval těsně vedle tyče.
     
    08:31
    První přesilovou hru si vyzkouší domácí hokejisté. Menší dvouminutový trest vyfasoval Brendan Gaunce, ten si proti Kyrouovi pomohl drobným háčkem.
     
    07:45
    Zatím se přerušuje minimálně. St. Louis pokračuje v aktivním pojetí hry, Justin Faulk střílel těsně vedle levé tyče.
     
    07:21
    Domácí fanoušky málem zvedl ze sedadel Robert Thomas, který obdržel přihrávku v přečíslení dvou na jednoho, avšak ránou na přední tyč Lalondeho nepokořil.
     
    06:59
    Za levým kruhem se e střele dostal Tim Berni. Thomas Greiss měl v tomto případě velmi dobrý výhled a bezpečně zasáhl pravým betonem.
     
    06:20
    Columbus hru rychle otočil, ale příležitost si nevypracoval. Cole Clayton zatáhl puk k rohu mantinelu, kde proti přesile neuspěl.
     
    05:47
    Tlak Blues pokračuje. Jordan Kyrou na sebe natáhl dva protihráče, aby následně zkusil přenést hru na Braydena Schenna, leč trefil pouze brusle Sweezeyho.
     
    05:13
    Na druhé straně nahazoval na teč Justin Faulk. Žádný ze spoluhráčů směr letu puku pozměnit nedokázal, Nolan Lalonde tak zaznamenal snadný zákrok.
     
    04:30
    Navýšit náskok se okamžitě pokusil James Neal. Zkušený pětatřicetiletý Kanaďan se před bránou dostal k odraženému puku, ale střílel jenom do brankářovy výstroje.
    03:50 Jegor ČINACHOV - 0:1
     
    03:50
    Columbus právě vstřelil branku!
    Skóre střetnutí otevírá Columbus! Na pravou stranu dostal od Sweezeyho nabito ruský forvard JEGOR ČINACHOV, jenž vypálil od mantinelu na přední tyč. Greiss toho přes hráče před sebou moc neviděl a puk pustil za brankovou čáru. Asistence: Billy Sweezey a Gavin Bayreuther.
     
    03:23
    Za bránu konkurenta dobruslil Justin Danforth. Vyzkoušel obtočení před bránu, Thomas Greiss měl levý beton upevněný u tyče dostatečně.
     
    02:50
    Vladimir Tarasenko prodloužil Tuckerovu nahrávku, proto nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Utkání plyne dál bez přerušení.
     
    02:23
    Na druhé straně zatím Nolan Lalonde zasahovat nemusel, svižný projektil Victora Raska zdárně zblokoval Torey Krug do ochranné sítě.
     
    01:59
    První úspěšný zákrok má na kontě německý gólman Thomas Greiss. Levým betonem zastavil křižné zakončení Gustava Nyquista.
     
    01:22
    Na druhou stranu hru otočil Jegor Činachov. Z pravého křídla se zkoušel natlačit až před bránu, v čemž mu zabránil Justin Faulk.
     
    00:41
    První útok patřil domácím. Po levém mantinelu získal útočné pásmo Jordan Kyrou. Z otočky střílel forhendem hodně nepřesně.
     
    00:10
    Utkání odstartovalo! Domácí vstoupili do utkání v tradičních modrých dresech, Columbus dnes takké hraje v klasických bílých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Greiss (C. Ellis) – Faulk (A), Krug, Bortuzzo, Mikkola, Lyle, Tucker – Tarasenko (A), Thomas, Bučněvič – Kyrou, B. Schenn (A), Neighbours – T. Pitlick, Acciari, Walker – Kostin, McGing, Bolduc.
    Trenér: Craig Berube

    Columbus Blue Jackets: Lalonde (Čajan) – Bjork, Bean, Sweezey, Bayreuther, Clayton, Berni – Činachov, Rask, Nyquist (A) – Neal, Gaunce, Malatesta – Dumais, J. Dunne, Danforth – Fonstad, O. Sillinger, Olivier.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: Lambert, Luxmore – Jackson, Kovachik.
     
    Columbus Blue Jackets

    Cíl Columbusu pro letošní sezónu je jasný, pokusit se prokousat do vyřazovací fáze. Loni měli Modrokabátníci k postupu daleko, když skončili ve Východní konferenci na desátém místě s propastným dvaadvacetibodovým mankem na Tučňáky z Pittsburghu. Larsenova družina v přípravě také odehrála už tři zápasy s bilancí dvou vítězství a jedné porážky. Zdolala Buffalo a v dvojutkání s Pittsburghem jednou vyhrála, jednou prohrála po prodloužení.
     
    St. Louis Blues

    Hokejisté St. Louis si v loňské sezóně nepočínali vůbec zle. Dokráčeli až do semifinále Západní konference, kde nestačili v šesti zápasech na pozdějšího mistra, Colorado Avalanche. A ani letos by to, zdá se, nemuselo býti vůbec marně. Berubeho družina v dosavadních třech přátelských utkáních nenašla přemožitele, porazila 5:4 Arizonu, 4:0 Dallas a naposledy 4:1 Chicago.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování přípravného utkání na novou sezónu NHL, u zápasu mezi St. Louis a Columbusem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Bučněvič (Acciari, Krug), 33. Bortuzzo (Tarasenko, Bučněvič), 39. McGing (T. Pitlick, Walker), 54. Mikkola (Acciari, T. Pitlick) – 4. Činachov (Sweezey, Bayreuther), 32. Činachov (Nyquist, Clayton)


    St. Louis Blues: Greiss (41. C. Ellis) – Faulk (A), Krug, Bortuzzo, Mikkola, Lyle, Tucker – Tarasenko (A), Thomas, Bučněvič – Kyrou, B. Schenn (A), Neighbours – T. Pitlick, Acciari, Walker – Kostin, McGing, Bolduc.
    Trenér: Craig Berube

    Columbus Blue Jackets: Lalonde (30. Čajan) – Bjork, Bean, Sweezey, Bayreuther, Clayton, Berni – Činachov, Rask, Nyquist (A) – Neal, Gaunce, Malatesta – Dumais, J. Dunne, Danforth – Fonstad, O. Sillinger, Olivier.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: Lambert, Luxmore – Jackson, Kovachik

    Diváci: 16 637
    thejrc.org