Carolina – Columbus 8:1 (kon.) | Montreal – Toronto 1:5 (kon.) | New Jersey – Boston 1:0 (kon.)
Detroit – Pittsburgh 2:3 (kon.) | Dallas – Colorado 1:3 (kon.) | Calgary – Seattle 4:1 (kon.)
Edmonton – Vancouver 7:2 (kon.) | Eisbären – San Jose 1:3 (kon.)
konec
Eisbären Berlín
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
San Jose Sharks
Úterý 04.10.2022, 20:10 • Mercedes Benz Arena • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:34:20)
     
    San Jose potvrdilo roli velkého favorita, v Mercedes-Benz Areně porazilo místní Eisbären Berlín 3:1.

    Do vedení se překvapivě dostali domácí hokejisté, ve 33. minutě skóroval Giovanni Fiore. Hosté ale ještě před koncem prostředního dějství stav otočili ve svůj prospěch zásluhou Tomáše Hertla a Stevena Lorentze. Závěrečná dvacetiminutovka přinesla jediný gól, pojistku na vítězství Žraloků dal v oslabení Luke Kunin.

    Eisbären má nabitý program, hned zítra jej totiž čeká zápas v rámci Ligy mistrů proti hradeckému Mountfieldu. San Jose se přemístí do Česka, v sobotu odehraje v pražské O2 Areně první utkání nové sezóny NHL proti Nashvillu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Do samostatného úniku směřoval Timo Meier. Když chtěl nad hracím předmětem převzít plnou kontrolu a natáhnout k zakončení zápěstím, tak mu přeskočil přes hokejku a skončil za jeho zády.
     
    59:15
    Individuální akce Logana Coutureho neměla gólovou tečku. Jednoho protihráče se centr druhé lajny zbavil, na Mauera nevyzrál.
     
    58:49
    Z ostrého úhlu si Noah Gregor rozmyslel zakončení, volil pas mezi kruhy na Nicka Bonina. Ránu čtyřiatřicetiletého Američana zblokoval Jonas Müller.
     
    58:14
    S lehkým nahozením Juliana Melchioriho si Kaapo Kähkönen poradil. Puk schoval do lapačky, na rozehrávku si nicméně netroufl.
     
    57:49
    Jonah Gadjovich vymyslel pěknou nahrávku do předbrankového prostoru, překvapený spoluhráč Matt Nieto přiložil hokejku k ledu pozdě.
     
    57:20
    Tentokráte Tomáš Hertl převzal plnou kontrolu nad kotoučem a nabil do levého kruhu Timu Meierovi, křižná rána proletěla těsně vedle brány.
     
    56:47
    Timo Meier přenesl hru do pravého kruhu na Lukea Kunina, který mohl a nejspíše i měl vypálit, místo toho přihrál Hertlovi na brusle.
     
    56:18
    Až před bránu se natlačil Manuel Wiederer, jenže k zakončení nedošlo, pětadvacetiletému útočníkovi v poslední chvíle sjel puk z čepele hole.
     
    55:51
    Přestože byl Jevgenij Svečnikov poslán k ledu, tak udržel kotouč udržel ve své moci. Zadovkou potom zkusil najít Bonina, ale oslovil pouze Nowaka.
     
    55:16
    Marc-Edouard Vlasic nevymýšlel nic složitého a z obranného pásma vyslal oblouček do střední třetiny, kde pokračuje v akci Sharks Steven Lorentz.
     
    54:44
    Opět skvěle zapracoval Radim Šimek, jen natlačil tělo před osobního strážce a zvládl i křižnou rozehrávku na Matthewa Benninga.
     
    54:23
    Kličku vyzkoušel v útočném pásmu Marco Bassler. Radim Šimek obral soupeře, načež vyhodil puk na domácí střídačku.
     
    53:59
    Hokejistům německého celku nelze upřít snaha. Marcel Barinka vyzkoušel žabičku na Giovanniho Fioreho, tomu nevyšlo zpracování.
     
    53:26
    Kevin Clark dokázal získat kotouč pro Zacha Boychuka. Kanaďan pak v osobním souboji prohrál s Vlasicem.
     
    52:30
    Teď už to budou mít domácí hodně těžké. Po pravém mantinelu pokusil štěstí Frank Mauer, avšak na Maria Ferrara nevyzrál.
    51:56 Luke KUNIN - 1:3
     
    51:56
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Quinnova družina přidává třetí gól při vlastním oslabení! Ferraro vyhodil po levém mantinelu na hokejku LUKEA KUNINA, který v přečíslení dvou na jednoho dlouho avizoval nahrávku na Hertla, aby nakonec zaskočil Markkanena svižnou ránou na přední tyčku. Asistence: Mario Ferraro.
     
    51:23
    A znovu Marcel Noebels. I v tomto případě obdržel pobídku do pravého kruhu, v tomto případě mířil příliš vysoko.
     
    50:44
    Do pravého kruhu dostal nabito Marcel Noebels. Neváhal a vypálil z první, touš prosvištěl těsně vedle levé tyče.
     
    50:02
    Závěrečnou desetiminutovku základní hrací doby Eisbären startuje v přesilové hře. Na trestnou lavici se za hru vysokou holí posadil Noah Gregor.
     
    49:53
    Rozhodčí přerušili hru, protože kus černé gumy skončil v ochranné síti poté, co Julian Melchiori zblokoval zakončení Labanca.
     
    49:31
    Český obránce Radim Šimek vyslal střílenou nahrávku do předbrankového prostoru, drobná teč Meiera zamířila vedle levé tyče.
     
    48:49
    Z pravého křídla vypálil tvrdou střelu forhendem na přední tyč Kevin Clark. Kaapo Kähkönen v pozoru, touš podržel ve výstroji.
     
    48:28
    Tomáš Hertl se z levé strany zkusil natlačit před bránu. Jenže podklouzl a této skutečnosti využil k zisku puku Eric Mik.
     
    47:52
    Útočné pásmo navštívil Marc-Edouard Vlasic. Od levého mantinelu nahrával před bránu, Morgan Ellis vychýlil pas do ochranné sítě.
     
    47:23
    Na druhý gól v utkání útočil Giovanni Fiore. Kanadský útočník napálil dobře pozičně bruslícího Erika Karlssona.
     
    46:39
    Oskar Lindblom zabral směrem do defenzivy a udržel na zádech Franka Mauera, aby následně vymyslel pěknou zadovku na Matta Nieta.
     
    46:12
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Juho Markkanen. Volný puk dojel za bránou a jako cíl si vybral volného beka Melchioriho.
     
    45:50
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Noah Gregor. Předjel posledního obránce a natlačil se až před Markkanena, na nějž v plné rychlosti a střelou z bezprostřední blízkosti nevyzrál.
     
    45:33
    V obranném pásmu zahrál Scott Harrington na jedničku. Počkal si na kličku Marcela Barinky a českého forvarda obral čistým způsobem.
     
    44:44
    Od pravého mantinelu nahazoval na bránu mladičký útočník Bennet Rosmy, kus černé gumy pro sebe zpracoval Erik Karlsson.
     
    44:23
    Marc-Edouard Vlasic výborně přenesl hru doprava na Tomáše Hertla, jehož křižná nahrávka k Timu Meierovi neprošla.
     
    43:46
    A znovu Kaapo Kähkönen, který tentokráte pouze vykopl zakončení od levého mantinelu betonem, v dorážce zabránil Fioremu Ferraro.
     
    43:14
    Tvrdou ránu vyprodukoval od modré čáry Jonas Müller. Kaapo Kähkönen měl volný výhled, kus černé gumy udržel ve výstroji.
     
    42:41
    Navrátilec Timo Meier se okamžitě zapojil do hry. Šikovně nazvedl hokejku Marcelu Noebelsovi, německý forvard se tak k zakončení nedostal.
     
    42:30
    Přesilovka Eisbärenu je minulostí. Svěřenci trenéra Quinna se ubránili ve čtyřech bez větších problémů, Kähkönen byl bez práce.
     
    41:39
    Hodně nepovedená nahrávka Marca Nowaka, touš skončil u Marca-Edouarda Vlasice. Kanadský obránce bez problémů vyhodil.
     
    41:03
    Marcel Noebels chtěl potrestat faul na svou osobu. Z pravého kruhu vyslal ostrou ránu, kterou Mario Ferraro zblokoval do ochranné sítě.
     
    40:25
    Dvouminutový trest dostal Timo Meier. Ve středním pásmu se nešťastně ohnal hokejkou a zahákoval rozjetého Marcela Noebelse.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. San Jose hájí jednobrankový náskok, který Žraloci určitě budou chtít ještě navýšit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:55.
     
    Skóre střetnutí otevřel ve 33. minutě domácí Giovanni Fiore, avšak závěr prostředního dějství patřil hostujícímu favoritovi, jenž půjde do závěrečné dvacetiminutovky s těsným jednobrankovým náskokem. O vyrovnání se postaral ve 38. minutě český útočník Tomáš Hertl po skvělé spolupráci s Timem Meierem a v téže minutě se trefil i Steven Lorentz, který šikovně tečoval střelu Karlssona od modré čáry. Mužstvo z NHL je výrazně aktivnější, jeho vedení je proto naprosto zasloužené.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    A domácí si v rámci druhé třetiny dokonce ještě zaútočili. Tvrdou střelu Mauera letící těsně nad ledem vyrazil Kaapo Kähkönen levým betonem.
     
    39:17
    Eisbären je pod enormním tlakem. Výborně ovšem teď zapracoval Kevin Clark, ten vyslal oblouček do středního pásma.
     
    38:57
    Jako další se o slovo přihlásil Luke Kunin. Vypálil ze zápěstí z levého kruhu, ani tento křižný pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    38:26
    Hosté pokračují v obrovském tlaku. Timo Meier na sebe natáhl dva soupeře, aby následně nabil Tomáši Hertlovi, rána proletěla těsně vedle brány.
    37:46 Steven LORENTZ - 1:2
     
    37:46
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Bleskový obrat, Žraloci jsou o krok napřed! Gadjovich u mantinelu tvrdě, ale čistě dohrál protihráče, načež nabil na modrou Eriku Karlssonovi, střelu švédského beka tečoval nechytatelně k pravé tyčce STEVEN LORENTZ. Asistence: Erik Karlsson a Jonah Gadjovich.
    37:06 Tomáš HERTL - 1:1
     
    37:06
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Timo Meier si vyměnil kotouč s TOMÁŠEM HERTLEM, jemuž nakonec znovu parádně nahrál mezi bruslemi obránce před bránu, český útočník uspěl ránou z bezprostřední blízkosti k pravé tyči. Asistence: Timo Meier.
     
    36:45
    Nahození Marca-Edouarda Vlasica protečoval do útočné třetiny Matt Nieto, o zakázaném uvolnění tedy nemohla být řeč. Nowak musí hrát.
     
    36:22
    Kevin Labanc udržel na zádech Heima, jenže neměl přehled o postavení spoluhráčů. Nahrával naslepo za sebe, ke se nacházel pouze Jonas Müller.
     
    35:49
    Dělovku Erika Karlssona podržel Juho Markkanen ve výstroji. Ještě zkusil kotouč rozehrát na Nowaka, ale hvizd rozhodčího se ozval o chvilku dříve.
     
    35:33
    O přerušení hry se postaral Juho Markkanen. Velmi dobře viděl na nahození od modré čáry, kus černé gumy schoval v lapačce.
     
    34:55
    Ofenzivu podpořivší obránce Scott Harrington nahrával od pravého mantinelu mezi kruhy, kde číhal Jevgenij Svečnikov, před Rusa v poslední chvíli vložil hokejku Mik.
     
    34:26
    Fanoušci tleskají, výkon jejich oblíbenců se jim zřejmě líbí. Marcelu Barinkovi nechybělo moc k úniku, nevyšlo mu zpracování.
     
    33:55
    Další příležitost Eisbärenu. Tentokráte Marco Nowak našel hokejku Zacha Boychuka, ten nasměroval puk těsně vedle levé tyče.
     
    33:29
    Domácí hokejisté hrají s velkou chutí. Do předbrankového prostoru nahazoval puk Zach Boychuk, žádný z jeho spoluhráčů ale touš tečovat nedokázal.
     
    32:56
    Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Marcel Noebels. Vyzkoušel ostrou křižnou nahrávku, před Mauerem odvracel do bezpečí Scott Harrington.
    32:10 Giovanni FIORE - 1:0
     
    32:10
    Eisbären právě vstřelili branku!
    O první gól střetnutí se překvapivě postarali domácí! Český útočník Marcel Barinka nahrál na levou stranu GIOVANNIMU FIOREMU, jenž schoval střelu z levého kruhu chytře za Karlssona, Kähkönen na dobře umístěné zakončení k levé tyči nedosáhl. Asistence: Marcel Barinka.
     
    31:25
    Střídání gólmanů i na druhé straně. Podobně jako Ancicka, tak ani James Reimer za svá záda nepustil jediný puk. Do brány Žraloků míří Kaapo Kähkönen.
     
    31:21
    Ostrý křest ohněm pro Juha Markkanena. Poradil si ale na jedničku, neboť zvládl vyrazit zakončení Lindbloma a poradil si i se Švédovou dorážkou.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. V zápase mezi Eisbärenem a San Jose stále marně čekáme na první gól, německý celek se favorita statečně drží.
     
    30:01
    Po polovině zápasu sahá domácí kouč Aubin ke změně gólmanů. Tobias Ancicka má pro dnešek volno a rozhodně nezklamal, vždyť proti týmu z NHL udržel nulu! Do brány se staví dvacetiletý Fin Juho Markkanen.
     
    29:38
    Velká škoda pro Erika Karlssona, že dostal nahrávku na bekhend. Švédský obránce přesto vyzkoušel střelu, Ancicka si s ní hravě poradil.
     
    29:13
    Pod tlakem Eric Mik nevymýšlel žádné složitosti a po levém mantinelu vyhodil puk až na zakázané uvolnění. Hra se vrací před Ancicku.
     
    28:53
    Po levém mantinelu se do ofenzivy hnal Bennet Rossmy. Věřil si jeden na jednoho proti Marcu-Edouardovi Vlasicovi, avšak neuspěl.
     
    28:21
    Hokejisté v bílých dresech znovu vybojovali útočné pásmo. Matt Nieto vybojoval kus černé gumy pro Stevena Lorentze, jenž mířil příliš vysoko.
     
    27:49
    Kevin Labanc si chystal touš pro zakončení v pravém kruhu, načež bez cizího zavinění podklouzl. Už s Fiorem se Eisbären vydal do brejku, Marcel Noebels střílel nepřesně.
     
    27:03
    Timo Meier nabruslil mezi dva konkurenty, načež vyzkoušel zadovku na Tomáše Hertle, jenže neměl ideální přehled o jeho postavení. Puk ve středním pásmu.
     
    26:35
    Přesilovka pěti proti třem je minulostí, Kevin Clark je zpátky na ledové ploše. Pokračuje tradiční početní převaha pěti proti čtyřem.
     
    26:01
    Tvrdou střelu Logana Couturea vyrazil Tobias Ancicka jenom před sebe k Tomáši Hertlovi, jehož nahrávku na Meier zastavil pravým betonem.
     
    25:43
    Komplikace pro Eisbären. Oskar Lindblom byl při zakončení kousek za levým kruhem podražen Giovannim Fiorem. Přesilovka San Jose 5 na 3 může trvat až 49 vteřin.
     
    25:14
    Po pravém křídle se před bránu nacpal Luke Kunin. Tobias Ancicka střelci výborně zmenšil střelecký úhel a nepřipustil změnu stavu.
     
    24:32
    Neoddiskutovatelné dvě minuty pro Kevina Clarka, jenž nadskakoval střele spoluhráče, jenže si nebyl vědom, že se nachází na hraně brankoviště a nebezpečně naletěl do gólmana Reimera, ten je naštěstí v pořádku.
     
    24:14
    Švýcarský útočník Timo Meier nabízel kotouč mezi kruhy Tomáši Hertlovi, Čech vyslal ostrou forhendovou ránu nad břevno.
     
    23:55
    Noah Gregor rozehrál mizerně. Situaci zachránil Scott Harrington, jenž položenou hokejkou zastavil nahrávku Rossmyho na Heima.
     
    23:09
    Morgan Ellis nikým neatakovaný dobruslil volný puk a rozjel útočnou akci po pravém mantinelu, Marcel Noebels nevyzrál na Matthewa Benninga.
    22:22 Závar před domácí bránou gólem neskončil
     
    22:22
    Obrovský závar před domácím brankářem, skóre zůstává bezbrankové! Nejprve našel volný puk Vlasic, ale bekhendem neuspěl. Posléze střílel ještě Oskar Lindblom, Ancicka s pomocí Wiederera znovu odolal.
     
    22:03
    Vzápětí byl Julian Melchiori k vidění v ofenzivě. Vypálil tvrdou ránu od modré čáru, tu James Reimer vykopl pravým betonem.
     
    21:38
    Po levém křídle se Tomáš Hertl prodral do útočné třetiny. Pěkně se obtočil kolem Melchioriho, bekhendem trefil Ancicku do výstroje.
     
    21:03
    Nejistou rozehrávku brankáře Tobiase Ancicky zastavil Luke Kunin. Zpracování mu ovšem nevyšlo ideálně, takže na zakončení pomýšlet nemohl.
     
    20:39
    Domácí získali útočné pásmo, ale k zakončení mezi tři tyče už se nedostali, s koncem Gregorova trestu vypálil Marco Nowak do protihráče před sebou.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Domácí pokračují v přesilové hře, ta by měla trvat ještě půl minutu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:01.
     
    První třetina zápasu mezi Eisbärenem Berlín a San Jose branku nepřinesla. Hosté mají dle očekávání herně navrch, nicméně Tobias Ancicka zatím úspěšně drží čisté konto. Domácího gólmana už dvakrát zachránila tyčka, a to po střelách Labanca a Gregora. Na druhé straně měl dobrou příležitost Kevin Clark, jenž vypálil těsně vedle brány.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 11.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    V útočném pásmu pošetřil cenné vteřinky v útočném pásmu. Posléze dlouhým pasem vrátil puk Radimu Šimkovi, ten už si s hracím předmětem raději nehrál a odpálil ho za soupeřovu svatyni.
     
    19:11
    Dopředu se hnal Marcel Noebels. Už se v pravém kruhu chytal k zakončení, když mu touš v poslední chvíli vypíchl Vlasic.
     
    18:36
    Chvíli poté, co Noah Gregor z velkého úhlu nastřelil vnější stranu tyče, inkasuje kanadský forvard dvouminutový trest, když v brankovišti nedovoleně bránil gólmanovi v pohybu.
     
    18:07
    Neposedný kotouč napálil z první Morgan Ellis. Střela mu vůbec nesedla, hrací předmět skončil v ochranné sítě. Vhazování ve středním pásmu.
     
    17:48
    K vedoucímu gólu Eisbärenu moc nescházelo! Zkušený čtyřiatřicetiletý Kanaďan Kevin Clark si prohodil touš mezi bruslemi Labanca, načež mířil z pravého křídla na přední tyč, bránu však těsně minul.
     
    17:13
    Spolupráce dvou českých hokejistů nevyšla. Radim Šimek nahrával od levého mantinelu mezi kruhy Tomáši Hertlovi, toho pokryl Eric Mik.
     
    16:47
    Bennet Rossmy už neměl sílu, proto posunul touš po levém křídle na Jana Nijenhuijse, jemuž nevyšla klička proti Benningovi.
     
    16:22
    James Reimer vypomohl obráncům vyjetím za bránu a rozehrávkou na Vlasica, jenž přenesl hru do střední třetiny.
     
    15:52
    Tlak domácího celku pokračuje. Od modré vypálil Marc-Edouard Vlasic, Tobias Ancicka zareagoval bleskově, zakročil pravým betonem.
     
    15:25
    Hosté získali kontrolu v útočném pásmu. Tomáš Hertl nahazoval do předbrankového prostoru, kde Timo Meier netrefil puk ze vzduchu.
     
    14:57
    O pozornost si hlasitě řekl Steven Lorentz. Tělem odmítl posledního obránce, v momentě, kdy držel hokejku jenom v jedné ruce, vystřelil bekhendem do dobře postaveného Ancicky.
     
    14:27
    San Jose muselo zkoušet štěstí znovu. Matt Nieto zadovkou v levém kruhu hledal Matta Nieta, k němuž se skvěle stáhnul Marco Nowak.
     
    13:49
    Kevin Labanc si v mezikruží vytvořil prostor ke střele, kterou neprovedl vůbec zle, po svižné ráně Ancicku zachránila od inkasované branky levá část brankové konstrukce!
     
    13:25
    Početní převaha německého celku je minulostí. Hlavně v její první polovině si domácí vytvořili dobrý tlak, ale vedoucího gólu se nedočkali.
     
    13:06
    Individuálně vyzkoušel štěstí právě Julian Melchiori. Třicetiletý kanadský bek nabruslil mezi dva protihráče a vypálil bekhendem, Reimer si s jeho pokusem věděl rady.
     
    12:40
    Konečně se hostům podařilo vyhodit, na odpal po pravém mantinelu Julian Melchiori nedosáhl a musel se tedy vrátit až k Ancickovi.
     
    12:12
    Při další akci Eisbärenu už Zach Boychuk mířil výrazně přesněji, za Jamese Reimera vyřešil situaci blokující Logan Couture.
     
    11:48
    Na modré čáře se k prudké ráně odhodlal Zach Boychuk. Volil tvrdou forhendovou střelu příklepem, vypálil vedle levé tyče.
     
    11:18
    Přesilovou hru si vyzkouší rovněž domácí hokejisté. Drobným háčkem si proti soupeři pomohl útočník Matt Nieto.
     
    10:50
    Po ztrátě Erika Karlssona vyrazil do protiútoku Bennet Rossmy. Zakončoval z pravého kruhu, prostor u bližší tyče těsně minul.
     
    10:16
    Už to vypadalo, že by si domácí hokejisté mohli užít pobytu v útočné třetině, jenže Giovanni Fiore nahrál mimo dosah Erica Mika.
     
    09:50
    Akci domácího Eisbärenu zastavil hvizd čárového rozhodčího. Po nedorozumění mezi Mauerem a Barinkou byl odpískán ofsajd.
     
    09:21
    Hokejku zlomil Marco Nowak. Do brejku mohl mířit Jevgenij Svečnikov, jenže už neměl dostatek sil, takže jenom nahodil za bránu.
     
    08:51
    Z otočky nahrával naslepo na modrou čáru Scott Harrington. Jenže Erik Karlsson stál úplně někde jinde, takže se musel vrátit téměř až za vlastní bránu.
     
    08:13
    Vysoké napadání Kevina Labanca kýžené ovoce nepřineslo. Julian Melchiori udržel na zádech protihráče a posunul puk na volného Mika.
     
    07:43
    Nick Bonino podržel puk proti dvěma protihráčům, načež vypálil zápěstím do přehuštěného prostoru, gólman puk našel ve své výstroji.
     
    07:20
    Tobias Ancicka si v dosavadním průběhu na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Znovu se vydal za bránu, vyrážečkou rozehrál na volného Heima.
     
    06:59
    Tobias Ancicka si poradil s nájezdem z pravého křídla v podání Noaha Gregora, kotouč úspěšně schoval pod lapačkou.
     
    06:20
    Rossmy byl poslán Lukem Kuninem na mantinel. Fanoušci hlasitě pískali, rozhodčí ovšem nechali hru plynout bez přerušení.
     
    05:40
    Pod tlakem si poradil Morgan Ellis na jedničku. Zacouval za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů.
     
    05:03
    Přestože už se hrálo v pěti na obou stranách, tak tlak San Jose pokračoval. Jonah Gadjovich mezeru mezi betony gólmana nenašel.
     
    04:30
    Krátce po vhazování přišla další rána na domácí svatyni. Pozorný Tobias Ancicka zůstává stoprocentní i po tomto pokusu.
     
    04:24
    Potlesk fanoušků si vysloužil Tobias Ancicka. Mladý gólman se skvěle přesunul k levé tyči, aby podržel tvrdou ránu Matthewa Benninga.
     
    03:46
    Domácí dokonce zahrozili v oslabení. Do příležitosti mířil Wiederer, avšak stopku mu vystavil švédský zadák Erik Karlsson.
     
    03:29
    Poměrně dlouho hosté působili v útočném pásmu, jenže nedostali se k žádnému zakončení, po nepřesné nahrávce Erika Karlssona vyhodil do bezpečí Jonas Müller.
     
    02:47
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté San Jose. Menší dvouminutový trest za hákování obdržel Marco Nowak. Obránce nezabránil Lorentzovi ve forhendovém zakončení, s nímž si Ancicka poradil.
     
    02:16
    Se zakončením Basslera z velkého úhlu neměl James Reimer žádné větší problémy, protože kotouč mu letěl přímo do výstroje.
     
    01:58
    Po pravém mantinelu se vydal do útočného pásma Logan Couture. Věřil si na dvojici protihráčů, avšak poměrně brzy skončil bez kotouče.
     
    01:23
    Z levého křídla střílel Kevin Labanc. Tobias Ancicka si s křižným zakončením poradil, kotouč vyrazil pravým betonem.
     
    00:46
    První zákrok musel předvést James Reimer. Na nahození Melchioriho od modré čáry velmi dobře viděl a s přehledem zakročil lapačkou.
     
    00:10
    Zápas začal! V rámci souboje mezi Eisbärenem a San Jose se můžeme těšit i na tři české hráče. Za domácí hraje Marcel Barinka, za hosty Tomáš Hertl s Radimem Šimkem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Eisbären Berlín: Ancicka (Markkanen) – Ellis, Geibel, Mik, Melchiori, Nowak, Müller – Clark, Boychuk, Noebels (C) – Mauer, Barinka, Fiore – Bassler, Wiederer, Hördler – Nijenhuis, Rossmy, Heim.
    Trenér: Serge Aubin

    San Jose Sharks: Reimer (Kahkonen) – Karlsson, Harrington, Ferraro, Vlasic, Benning, Šimek – Kunin, Hertl, Meier – Labanc, Couture (C), Lindblom – Nieto, Bonino, Gregor – J. Svečnikov, Lorentz, Gadjovich.
    Trenér: David Quinn.
     
    San Jose Sharks

    San Jose Sharks odehrálo v rámci přípravy na novou sezónu NHL pět zápasů s kladnou bilancí čtyř vítězství a jedné porážky. Postupně porazilo 3:2 po prodloužení Los Angeles, 5:4 Anaheim a 3:1 znovu Los Angeles, načež prohrálo 1:4 s Anaheimem, ale náladu si spravilo hned vzápětí vysokou výhrou 7:3 nad Vegas. Pod novým trenérem Quinnem se Žraloci pokusí prokousat do play-off, které jim loni zůstalo hodně vzdálené, z dvanáctého místa Západní konference ztratili na osmý Nashville propastných dvacet bodů.
     
    Eisbären Berlín

    Eisbären Berlín je úřadujícím německým mistrem. Opanoval už základní část, aby ve čtvrtfinále vyřadil ve třech zápasech Kolín nad Rýnem, načež v maximálním počtu pěti zápasů pokořil v semifinále Mannheim a ve finále nasbíral potřebná tři vítězství proti Mnichovu během čtyř zápasů. V nové sezóně se svěřencům kouče Aubina zatím vůbec nedaří, po šesti střetnutích se v lize nachází až na třinácté příčce. Jsou rovněž součástí Ligy mistrů, ve skupině G okupují po čtyřech střetnutích nepostupové třetí místo.
     
    Global Series se uskuteční v Praze a Ostravě 7. a 8. října. Dvě utkání v rámci dvou dnů proti sobě svedou Predátoři z Nashvillu a Žraloci ze San Jose. Čeští fanoušci se mohou těšit na dva své zástupce. Oba jsou ze strany San Jose a jedná se o obránce Radima Šimka a útočníka Tomáše Hertla.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný úterní večer. Vítám vás při sledování přípravy na Global Series, u zápasu mezi Eisbärenem Berlín a San Jose Sharks.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Fiore (Barinka) – 38. Hertl (Meier), 38. Lorentz (Karlsson, Gadjovich), 52. Kunin


    Eisbären Berlín: Ancicka (31. Markkanen) – Ellis, Geibel, Mik, Melchiori, Nowak, Müller – Clark, Boychuk, Noebels (C) – Mauer, Barinka, Fiore – Bassler, Wiederer, Hördler – Nijenhuis, Rossmy, Heim.
    Trenér: Serge Aubin

    San Jose Sharks: Reimer (32. Kähkönen) – Karlsson, Harrington, Ferraro, Vlasic, Benning, Šimek – Kunin, Hertl, Meier – Labanc, Couture (C), Lindblom – Nieto, Bonino, Gregor – J. Svečnikov, Lorentz, Gadjovich.
    Trenér: David Quinn

    Diváci: 12 013
    bahis siteleri