Hvězda Praha – Plzeň 3:7 (kon.) | Kladno – Sparta 7:2 (kon.) | Přerov – Kometa Brno 1:4 (kon.)
Motor ČB – Mladá Boleslav 3:2 (2:0 po s.n.) | Chomutov – Slavia 1:3 (kon.) | Pardubice – Jihlava 7:2 (kon.)
HK MD Šumperk – Zlín 2:3 (kon.) | Tábor – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Poruba – Třinec 3:2 (po pr.)
HC Litvínov – K. Vary 2:9 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 4:10 (kon.) | Havlíčkův Brod – Liberec 2:5 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:5 (0:2, 0:1, 2:2)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 08.10.2022, 19:00 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Dobrý sobotní večer z havlíčkobrodské Kotliny. Vítám všechny fanoušky mládežnického hokeje u on-line přenosu, ze kterého vám nabídneme 8. kolo Extraligy dorostu skupiny B. O tři body si to mezi sebou rozdají celky BK Havlíčkův Brod a Bílí Tygři Liberec. Utkání začíná v 19:00, přeji krásný sportovní zážitek.
     
    BK Havlíčkův Brod
    Celek z Vysočiny je bezesporu překvapením skupiny B. Bruslařům v aktuální tabulce patří poslední postupová pozice do vyšší nadstavby – 4. místo. Havlíčkův Brod v první polovině sezony dokázal porazit východočeskou dvojici Hradec Králové a Pardubice.

    Celek z Vysočiny může těžit z přesilových her, jelikož úspěšnost využití je druhé nejvyšší z celé Extraligy25%. Bruslaři využili osm z 32 možností. V posledních dvou kolech sehrál Havlíčkův Brod dvě důležitá utkání, ve kterých získal 4 body. Nejprve uspěl v prodloužení nad Táborem 3:2 a poté v derby Vysočiny skolil jihlavskou Duklu 3:2 po samostatných nájezdech.
     
    Bílí Tygři Liberec
    Šelmy okupují po odehrání šesti zápasů druhé místo ve skupině B. Liberečtí v prozatímním ročníku podávají velice dobré výkony, kaňkou je duel s Mladou Boleslaví. Bílí Tygři na ledě Bruslařů nedokázali vstřelit branku a padli 0:2.

    Severočeši se mohou pyšnit výborným skóre 27:15. Ovšem trenér Milan Plodek nebude spokojen s výkony týmu v posledních dvou kolech. Liberec v nich dokázal ukořistit všechny body, ovšem po pořádných přestřelkách. Tygři vyhráli nad Jihlavou 5:4 a rovněž v divokém zápase přemohli zvedající se České Budějovice 8:6.
     
    První vzájemné utkání
    Oba soupeři se představili v prvním kole, kde Bílí Tygři splnili roli favorita. Severočeši položili základní kámen úspěchu v první třetině, kterou vyhrál 3:1. V dalším průběhu přidali Tygři po dvou brankách, z čehož resultovala jasná výhra 7:1. Pod tři body se podepsal Pavel Průšek a Daniel Pekař (oba 1:2).

    Bílí Tygři Liberec – BK Havlíčkův Brod 7:1

    Branky a nahrávky: 2. Král (Seidl), 2. Špilka (Pekař, Průšek), 11. Průšek (Pekař), 31. Pilíšek (Kučera, Jarabko), 36. Pekař (Macháček), 57. Rozsíval (Špilka, Průšek), 59. Prokůpek (Šťástka, Kučera) – 20. Nový (Koubek, Mrtka).
    Rozhodčí: Radek Wagner – Václav Juránek, Jakub Serbus.
    Vyloučení: 8:5.
    Využití: 2:0. V oslabení: 1:0.
    Diváci: 68.
    Střely na branku: 34:24 (9:8, 15:9, 10:7).
    Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1.

    Bílí Tygři Liberec: Bogáč (Macourek) – Průšek (A), Seidl, Plíšek, Jarabko, Macháček (C), Král, Ehrenberger – Prokůpek, Hájek, Kytka, Pekař, Šťástka, Špilka (A), Kučera, Boczan, Rozsíval, Bajer.

    BK Havlíčkův Brod: Kamenický (Račan) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam, Ondruš, Teml, Vaněk, Konvalina – Křížek, Koubek, Nový (A) – Dvořák, Frühbauer, Adamec – N. Charinov, Kozlík, A. Charinov – Kraučuk.
     
    Tabulka skupiny B
    1. Mladá Boleslav 27:13 18 bodů
    2. Liberec 27:15 15 bodů
    3. Hradec Králové 27:23 12 bodů
    4. Havlíčkův Brod 16:21 10 bodů
    5. České Budějovice 29:28 9 bodů
    6. Jihlava 26:26 8 bodů
    7. Pardubice 16:19 8 bodů
    8. Tábor 7:30 1 bod

    Poznámka.: První čtyři týmy si zajistí přímou účast v play off a postoupí do vyšší nadstavby. Zbývající celky budou hrát nižší nadstavbu, kde se bude hrát o záchranu v nejvyšší soutěži.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Kamenický (Račan) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam, Ondruš, Konvalina, Danyljuk – Křížek, Koubek, Nový (A) – Dvořák, Frühbauer, Kozlík – Kraučuk, Adamec, Teml – Hospodka
    Trenér: Miroslav Duben

    Bílí Tygři Liberec: Macourek (Bogáč) – Macháček (C), Jarabko, Stromský, Průšek (A), Plíšek, Král, Seidl – Prokůpek, Pekař, Kučera, Šťástka, Rozsíval, Špilka (A), Kratochvíl, Hájek
    Trenér: Milan Plodek

    Rozhodčí: Lukáš Vokoun – Ondřej Polák, Luboš Karásek.
     
    Všichni účastníci jsou na ledové ploše, za chvíli začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Patrik Mrtka dostal nabito na modrou, odkud pálil, jeho pokus vyrazil Macourek do rohu kluziště.
     
    01:01
    Daniel Pekař nahrával k levé tyči, kde měl postaveného spoluhráče, ovšem k němu se puk nedostal. Havlíčkobrodská defenziva přihrávku zastavila.
     
    01:51
    Vasyl Špilka dostal puk na modrou čáru, odkud vypálil kootuč na teč. Kus gumy nikdo netečoval, takže ho vyrazil Kamenický pravým betonem do rohu kluziště.
     
    02:58
    Liberec si vytvořil gólovou příležitost, která zůstala nevyslyšená. David Rozsíval nahrál na levou tyč Vasylu Špilkovi, který trefil natažený beton Lukáše Kamenického!
     
    03:54
    Další šance Severočechů ani tentokrát neskončila brankou! K odraženému puku se dostal Daniel Pekař, jenž z prostorů kruhů trefil pravou tyč!
     
    04:46
    Bílí Tygři dirigují hru, ovšem Bruslaři se srdnatě brání a nedávají kotouče soupeři zadarmo.
     
    05:16
    Liberec právě vstřelil branku! Tlak hostů vyústil v první branku utkání! Vít Stromský byl s kotoučem za brankou, odkud nahrál před branku na TOMÁŠE KUČERU. Druhý jmenovaný trefil z první k bližší tyči, Kamenický byl bez šance! Asistence: Vít Stromský.
     
    06:06
    Další práce pro havlíčkobrodského strážce svatyně, který zlikvidoval pokus od modré čáry. Gólman Bruslařů je více zaměstnaným mužem oproti Macourkovi.
     
    06:38
    Liberec by rád přidal druhou branku, tlačí se do zakončení, ovšem ani tentokrát si vylámal zuby na brankáři z Kotliny.
     
    07:12
    Osobní souboj vyhrál u zadního hrazení Vít Stromský, který obral o puk jednoho z obránců a jel zkusit štěstí. Otočka kolem levé tyče se nezdařila, Kamenický ucpal mezírku včas.
     
    07:55
    Lukáš Kachlíř vypálil od modré čáry, ovšem jeho projektil byl snadným soustem pro Ferdinanda Macourka, který lapil pokus do lapačky.
     
    08:22
    Lukáš Kamenický opět v permanenci, když vystihl pokus Severočechů od modré. Havlíčkobrodský gólman se v první polovině zápasu rozhodně nenudí.
     
    10:28
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Adamec – 2 min., podrážení.
     
    10:47
    Liberec směle kombinuje v pásmu, ovšem nahrávka na levý kruh byla zablokovaná, nicméně se hosté pokusili o ohrožení branky. Pokus skončil vysoko nad brankou.
     
    11:52
    Liberec právě vstřelil branku! Bílí Tygři jdou v přesilové hře do dvoubrankového vedení! Daniel Pekař nahrál z levého kruhu na osu kluziště, kde stál PAVEL PRŮŠEK. Obránce hostů vyslal přízemní pokus, který skončil v síti. Kotouč propadl Kamenickému mezi betony. Asistence: Daniel Pekař a David Rozsíval.
     
    13:54
    Bruslaři mohli z brejku snížit! Tadeáš Koubek našel najetého Patrika Křížka, který zkusil kličku do bekhendu, ale Ferdinand Macourek na poslední chvíli zastavil puk betonem!
     
    16:16
    Havlíčkobrodští měli možnost získat útočné pásmo, ale nevyhráli buly. Liberec je v první dvacetiminutovce dominantní.
     
    16:56
    Patrik Mrtka dostal puk k modré čáře, odkud opět vypálil. Pokus na bližší tyč vyrazil gólman Liberce do rohu. Slibná příležitost pro domácí hráče.
     
    17:43
    Severočeši se usadili v pásmu, ale jejich pobyt netrval moc dlouho. Pokus od modré byl zablokován. Vypadalo to na přečíslení domácího výběru, ovšem obrana Liberce stihla na vzniklou situaci reagovat.
     
    19:09
    Hosté opět při chuti, tentokrát vyslal pozdrav Kamenickému Pilíšek, který od modré čáry neuspěl.
     
    19:29
    Čárový rozhodčí píská postavení mimo hru, hostující hráči protestují, jelikož se nacházeli v dobré příležitosti, ovšem hra se stěhuje do středního pásma.
     
    19:52
    Tadeáš Koubek pláchl obraně Tygrů, ale jeho únik nedopadl kontaktní brankou, Ferdinand Macourek ho vybruslil excelentním způsobem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, ve které hráli hlavní roli liberečtí hráči. Favorit utkání si v úvodní dvacetiminutovce vystřílel dvoubrankový náskok. Severočeši po zásluze vedou, uvidíme, kam bude zápas směřovat. Havlíčkův Brod si vytvořil dvě velké šance, ale ani jedna neskončila brankou. Bruslaře drží svým výkonem brankář Lukáš Kamenický, který několikrát podržel spoluhráče ve hře. Druhá část začne přibližně v 19:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Daniel Pekař dostal nahrávku za obranu, ovšem zadáci Havlíčkova Brodu nakonec ustáli celou situaci. Liberec hne dod začátku ukázal sílu.
     
    22:00
    Domácí se dostali do šance, ale nahození si ohlídal zkušeně Macourek v pohodě.
     
    22:57
    Liberec právě vstřelil branku! Severočeši přidávají třetí gól utkání. Liberec si vytvořil obrovský tlak, když Tomáš Prokůpek nahrál na modrou ADAMU KRÁLOVI. Zadák šelem trefil přes clonu přesně křížem brány! Asistence: Tomáš Prokůpek a Marek Šťástka.
     
    23:32
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Kučera – 2 min., nedovolené bránění.
     
    24:02
    Liberec ohrozil Bruslaře v přečíslení, když Vasyl Špilka vyzval Daniela Pekaře, druhý jmenovaný byl moc blízko Kamenickému, který si poradil!
     
    25:30
    Havlíčkobrodští si v přesilové hře vytvořili krátkodobý tlak, ovšem vše vyřešil pohotový Ferdinand Macourek. Liberecký gólman působí v brankovišti velice klidně.
     
    26:25
    K odraženému puku se na levém kruhu dostal Daniel Pekař, jenž vypálil bez přípravy. Zakončení zastavil Kamenický nataženým levým betonem!
     
    29:16
    Vít Stromský se dostal do nájezdu, ve kterém byl zastaven obětavým pádem pod nohy, hlavní rozhodčí nevylučují.
     
    30:33
    Tadeáš Koubek prodal rychlost, když přebrusil obránce hostů. Pokus z úhlu ale skončil mimo tři tyče.
     
    31:10
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Nový – 2 min., napadení.
     
    31:27
    Liberec vyhrál důležité buly, po kterém vyslal nepříjemnou střelu Adam Král. Lukáš Kamenický vytěsnil kotouč pravým betonem.
     
    32:16
    Bruslaři mohli jít do přečíslení dva na jednoho, ale píská se postavení mimo hru, veliká škoda pro domácí výběr, který mohl jít do slibné šance v oslabení.
     
    33:13
    David Rozsíval si nabruslil mezi čárky, odkud vypálil křížem branky, Kamenický se za kotoučem jenom ohlédl.
     
    33:51
    Obrovská šance Havlíčkova Brodu, když Martin Dvořák našel před brankou Patrika Křížka, jenž z těsné blízkosti nepřekonal Ferdinanda Macourka.
     
    35:06
    Jakub Seidl se ocitl ve střelecké příležitosti, ovšem ani tato snaha o změnu skóre nebyla nic platná.
     
    36:13
    Martin Dvořák opět v šanci, ale ani tentokrát z toho nic není. Domácí útočník dojel volný puk, který se snažil zasunout k pravé tyči. Macourek byl pozorný, z následné dorážky nic nebylo. Bruslaři nicméně budou hrát přesilovou hru.
     
    36:20
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Král – 2 min., hrubost.
     
    37:29
    Bruslaři se usadili v pásmu, jenže obránce trefil prvního hráče před sebou. Domácímu výběru se nedaří v početní výhodě nedaří.
     
    38:05
    Tadeáš Koubek vypálil nepříjemnou ránu k pravé tyči, kterou zastavil Macourek vyrážečkou. Kotouč skončil mezi čárkami v chumlu hráčů, ale ani jedna z hokejek Bruslařů nedopravila puk do sítě!
     
    39:22
    Liberec si hraje své, když vyzkoušel pozornost Kamenického Král. V souboji byl úspěšnější prvně jmenovaný.
     
    39:58
    Na konci druhé části mohli jít liberečtí jít do přečíslení dva na jednoho, ale vypršel čas pro určení druhé části.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí! Liberec zvýšil vedení, ovšem Havlíčkobrodští měli několik příležitostí, které nebyly využité. Bruslaři nedokázali korigovat stav zápasu z hokejek Křížka, Koubka a Dvořáka. Liberci navíc dodává potřebný klid gólman Ferdinand Macourek, který drží čistý štít. Třetí třetina začne přibližně ve 20:22.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    KOubek byl v tísni, tak jen nahodil puk na branku. Macourek ho chytil do lapačky, ze které ho vyklepal na obránce.
     
    40:35
    Vasyl Špilka Marku Macháčkovi, který z těsné blízkosti vyprášil betony Lukáše Kamenického.
     
    40:57
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Mrtka – 2 min., podrážení.
     
    41:26
    Tomáš Prokůpek vyslal z pravého kruhu nepříjemnou střelu, kterou vyrazil gólman Havlíčkova Brodu levým betonem!
     
    42:00
    Liberec právě vstřelil branku! Šelmy využívají přesilovou hru a pojišťují si náskok v zápase. Adam Král nahrál na pravý kruh TOMÁŠI PROKŮPKOVI, který si zpracoval puk, který napálil ke vzdálenější tyči! Asistence: Adam Král a Matyáš Kratochvíl.
     
    43:00
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Kozlík – 2 min., vysoká hůl.
     
    44:01
    Liberečtí operují v přesilové hře, ale jejich kombinaci chybí potřebná finálová část. Kamenický chytí, co vidí, se zbytkem mu pomůže obranná čtyřka.
     
    44:48
    Pokus od modré vyrazil vyrážečkou fantom havlíčkobrodské klece, Liberečtí se k ničemu vážnému nedostanou.
     
    45:35
    Vít Stromský nepřešel v souboji jeden na jednoho přes obránce, tak aspoň vypálil. Pokus byl zblokovaný, takže Kamenický nemusel zasahovat.
     
    47:02
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Jarabko – 2 min., krosček.
     
    47:07
    Tadeáš Koubek dostal nabito na modré čáře, jeho prudký projektil na levou tyč zastavil spolehlivý Ferdinand Macourek.
     
    47:26
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Špilka – 2 min., krosček.
     
    47:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Dvojnásobná přesilovka je využitá a domácí zapisují první gól. V ohni střel byl Ferdinand Macourek, který držel dlouho domácí hráče na uzdě. Nakonec dostal nabito TADEÁŠ KOUBEK, který z první přišpendlil puk pod horní tyčku! Patrik Mrtka a Lukáš Kachlíř.
     
    48:26
    Šelmy si mohly vzít své vedení zpět, jenže neuspěly z nájezdu. Matěj Hájek si položil Lukáše Kamenického, který u pravé tyče zastavil závoru v podobě svého betonu. Puk přes něj nepřepadl!
     
    49:02
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Pilíšek – 2 min., držení.
     
    49:09
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři zadělávají na drama další využitou dvojnásobnou přesilovkou! Patrik Mrtka vystřelil od modré, jeho ránu nedokázal zastavit ve výstroji Ferdinand Macourek. K dorážce se dostal LUKÁŠ NOVÝ, který ho došťoural za brankovou čáru! Asistence: Patrik Mrtka a Patrik Křížek.
     
    50:14
    Tak už to mohlo být o gól! Havlíčkobrodští vycítili šanci, jak dostat soupeře pod tlak. Mez kruhy stál Lukáš Kachlíř, který z pokleku trefil pravou tyč liberecké svatyně!
     
    51:43
    Hosté šli do přečíslení, když z pravé strany zahrozil Daniel Pekař, jenž nahrával na druhou stranu. Jeho úmysl přečetl Lukáš Kamenický, který skryl puk do lapačky.
     
    51:56
    Další práce pro maskovanou oporu Havlíčkova Brodu, která zastavila pokus od modré čáry. Čekají nás zajímavý konec utkání.
     
    52:28
    Patrik Křížek dostal nahrávku za obranu, najel si do pásma, ale neměl potřebnou rychlost. Pokus gólfem chytil povyjetý Macourek v pohodě.
     
    53:02
    David Rozsíval s Danielem Pekařem dobře forčekovali, z čehož si vytvořili situaci dva na nikoho. Druhý jmenovaný zakončoval k pravé tyči, ale Kamenický se fantasticky přesunul!
     
    53:53
    Liberec není ve své kůži, ale stále to jsou hosté, kteří mají na hokejkách dvougólové vedení. Havlíčkův Brod se snaží ze všech sil, ale zatím nedokáže najít optimální založení útoku.
     
    54:36
    Přečíslení ze strany hostů zakončoval Marek Šťástek, který nenachytal u pravé tyče Kamenického.
     
    54:48
    Liberec právě vstřelil branku! Severočeši pátou brankou přidávají potřebný klid na střídačku. Po vyhraném buly si zpracoval puk na hokejce DANIEL PEKAŘ, který ho pověsil do levé šibenice! Asistence: Vasyl Špilka.
     
    56:04
    Přes obránce zkusil štěstí Lukáš Nový, ovšem pohotová lapačka Ferdinanda Macourka řekla jasné ne.
     
    56:24
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Král – 2 min., nedovolené bránění.
     
    56:43
    Ve vlastním oslabení zahrozil Daniel Pekař, který zkusil zakončení na pravou tyč, ovšem tam byl postavený Lukáš Kamenický.
     
    57:40
    Bruslaři místo toho, aby okupovali pásmo soupeře, tak se brání šancím Libereckých, kteří šetří drahocenné sekundy.
     
    58:15
    Lukáš Nový byl ve stoprocentní šance, ale pokusem z předklonu netrefil přesně k pravé tyči, obrovská škoda.
     
    58:35
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Pilíšek – 2 min., vražení na hrazení.
     
    58:40
    Patrik Křížek teď nepochopitelně přestal bruslit a Liberečtí jeli dva na jednoho. Nakonec Severočeši se o šanci okradli špatnou nahrávkou.
     
    59:50
    Havlíčkův Brdo okupoval pásmo, ale nedokázal uzavřít hosty v pásmu. Liberečtí se posléze osvobodili.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina patřila zlepšenému výkonu Havlíčkova Brodu, který dokázal i za nepříznivého stavu zadělat na drama. Bruslaři v průběhu třetí části prohrávali o čtyři branky, ovšem dvěma využitými přesilovkami pět na tři dostali Tygry pod tlak. Severočeši nakonec ukořistili všechny tři body a po zásluze vyhráli.
     
    Dnes je to ode mě všechno, děkuji vám za pozornost a užijte si sobotní večer. (21:09:55)
    Marken.cz

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 48. Koubek (Mrtka, Kachlíř), 50. Nový (Mrtka, Křížek) – 6. Kučera (Stromský), 12. Průšek (Pekař, Rozsíval), 23. Král (Prokůpek, Šťástka), 42. Prokůpek (Král, Kratochvíl), 55. Pekář (Špilka)


    BK Havlíčkův Brod: Kamenický (Račan) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam, Ondruš, Konvalina, Danyljuk – Křížek, Koubek, Nový (A) – Dvořák, Frühbauer, Kozlík – Kraučuk, Adamec, Teml – Hospodka
    Trenér: Miroslav Duben

    Bílí Tygři Liberec: Macourek (Bogáč) – Macháček (C), Jarabko, Stromský, Průšek (A), Plíšek, Král, Seidl – Prokůpek, Pekař, Kučera, Šťástka, Rozsíval, Špilka (A), Kratochvíl, Hájek
    Trenér: Milan Plodek

    Rozhodčí: Lukáš Vokoun – Ondřej Polák, Luboš Karásek

    Diváci: 123
    bahis siteleri