Kodaň – Manchester City 0:0 (kon.) | Maccabi Haifa – Juventus 2:0 (kon.) | Dinamo Záhřeb – Salzburg 1:1 (kon.)
AC Milán – Chelsea 0:2 (kon.) | Šachtar – Real Madrid 1:1 (kon.) | Celtic – RB Lipsko 0:2 (kon.)
Dortmund – Sevilla 1:1 (kon.) | PSG – Benfica 1:1 (kon.)
konec
GNK Dinamo Záhřeb
1:1 (1:1)
FC Red Bull Salzburg
Úterý 11.10.2022, 21:00 • Stadion Maksimir, Záhřeb, Chorvatsko • Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Také Salzburg na druhé straně podnikl útok, ale neúspěšný. A po ztrátě míče se hosté museli hodně vracet, proto nebezpečí hasil Luka Sučić taktickým faulem na polovině hřiště. Další jasná žlutá karta.
    90+1. Břevno po přímém volném kopu domácího Bočkaje
     
    90+1
    Petar Bočkaj trefil míč výborně, balon prolétl těsně nad zdí, ovšem orazítkoval břevno! Mohlo být rozhodnuto a skupina E mohla být ještě zamotanější!
     
    90
    Strahinja Pavlovič si ve výskoku pomohl faulem loktem proti Baturinovi a vidí žlutou kartu. K sudímu se hned seběhlo sedm hráčů hostí, protože domácí budou mít přímý volný kop z výborné vzdálenosti – těsně před vápnem.
     
    86
    V domácí sestavě dohrál Josip Mišic, na plac jde Marko Bulat. A střídání proběhlo i na straně druhé, Benjamin Šeško přepouští místo na placu pro Roko Šimiće.
     
    86
    A hned následoval protiútok, po kterém se opět Maurits Kjaergaard postaral o dobrou střelu. V posledních minutách je hodně vidět a škoda, že to Dánovi nevydrželo po celý zápas. Další dobrá rána, opět těsně vedle.
     
    79
    Zatímco je jeden z hráčů Dinama ošetřován – a spíše jde o taktiku z hlediska přerušení tlaku Salzburgu – tak z placu odchází tři jeho spoluhráči. Luka Ivanušec, Stefan Ristovski a Dario Špikić dohráli, rozhodnout zápas půjdou zkusit Sadegh Moharrami, Martin Baturina a Petar Bočkaj.
     
    76
    Dánský záložník Maurits Kjaergaard nebyl prakticky celý zápas vidět. Nyní si ale vzal velké slovo. Další utěšená střela zpoza vápna, dobrých pětadvacet metrů od branky. Dominik Livaković by měl zajisté práci, ale nakonec mohl být v klidu, jelikož míč šel těsně nad břevno.
    74. Sučić se v další velké šanci neradoval
     
    74
    Salzburg mohl jít opět do vedení. Luka Sučić se krásně prosmýkl obranou a zpoza vápna vyslal utěšenou střelu, po které se míč zastavil na břevně. Hezká akce a také velká výhrůžka pro stopery Dinama.
     
    67
    Kapitán Dinama Arijan Ademi dnes dohrál, na plac jde Josip Drmic.
     
    62
    Noah Okafor je hodně rozezlený a jde střídat. Dokonce při odchodu z placu rozkopl nádobu s nápoji. Ve čtvrtém utkání letošní Ligy mistrů nedá čtvrtý gól po sobě, zůstane tak na čísle 3 a střídá jej Chukwubuike Adamu.
    62. Sučić těsně minul branku
     
    62
    Luka Sučić propálil zeď a z výborné vzdálenosti zamířil o metr vedle levé tyče. Velká šance pro Salzburg zůstala nevyužitá.
     
    56
    Za to hlavička Špikiće byla výrazně lepší. Třiadvacetiletý forvard může jen litovat, že míč neusměrnil lépe než znovu jen doprostřed branky, proti měl Köhn v brance Red Bullu opět celkem jednoduchou pozici.
     
    53
    Arijan Ademi nyní schovává hlavu v dlaních. Na vápno k němu propadl míč, ale v zakončení neměl domácí kapitán štěstí. Poslal míč metr vedle vzdálenější tyče.
    52. Žlutá karta za simulování
     
    52
    Podobné momenty na hřištích vidět nechceme. Sudí Tobias Stieler zcela jasně viděl, že Luka Ivanušec si ve vápně chtěl vymodlit penaltu, ačkoliv se ho Oumar Solet vůbec nedotkl. Jasná žlutá karta za simulování, což je v dnešních technologiích o to více nepochopitelné. Možná tak od divize níže...
     
    45+2
    Další centrovaný míč z pravé strany. Naskočil si na něj Luka Ivanušec, ale v dobré pozici byl trošku v záklonu a neusměrnil tak míč mezi tři tyče. Tohle si asi bude vyčítat. Na druhé straně měl pak Livaković co dělat s nepříliš prudkou malou domů. Zajímavé momenty z konce poločasu.
    40. Robert LJUBICIC - 1:1
     
    40
    Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
    Míč po rohovém kopu Dinama byl sražen před vápno, kde číhal ROBERT LJUBIČIĆ. Opřel se do balonu a vystřelil, přičemž míč se otřel o bránícího hráče Salzburgu a zapadl přesně k levé tyči. Ještě se chvíli zkoumalo, zda náhodou Dario Špikić neovlivnil výhled brankáři. Rozhodčí se na celou situaci podíval na videu a zjistil, že Špikić sice byl v ofsajdové pozici, ale nic neovlivnil, nebyl tedy vystaven do ofsajdu a branka platí.
     
    37
    Nyní stačilo Dinamu pár přesných přihrávek. Míč dospěl na levou stranu pro Daria Špikiće, jenž našel krásným centrem přesně na vápně Luku Ivanušece. Jeho střela z první šla naštěstí pro Salzburg přímo doprostřed branky, takže Philipp Köhn nemusel vytáhnout žádný zázračný zákrok.
     
    20
    Branka skutečně k nespokojenosti domácího trenéra neplatí. Následuje další rohový kop, po kterém Josip Mišić výbornou ránou ze třiceti metrů zamířil těsně vedle levé tyče branky, kterou stráží Philipp Köhn.
    19. Neuznaná branka Dinama
     
    19
    Hráči Dinama se radují z branky, ovšem Tobias Stieler signalizuje, že viděl útočný faul. Celá situace se ještě řeší, patrně šlo o zákrok mimo velké vápno.
    12. Nicolas SEIWALD - 0:1
     
    12
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Hodně laxní přístup celé obrany Záhřebu a možná i chyba Livakoviće posílají hosty do vedení. NICOLAS SEIWALD dostal na pravém kraji velkého čtverce spoustu prostoru po sraženém míči od obránce Šutala, který původně jeho spoluhráče Šeško směřoval na druhou stranu. Měl tak dostatek času připravit si balon ke střele, navíc k němu vůbec nepřistupoval Dino Perić. A právě přes tohoto hráče zamířil jednadvacetiletý talent křížem mimo dosah pravé rukavice marně se natahujícího Livakoviće.

    Tomáš Lysý

    Branky: 40. Ljubicic – 12. Seiwald

    Karty:   52. Ivanušec (ZAG) – 90. Pavlović (SLZ), 90+3. Sučić (SLZ)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:8. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 5:13.
    GNK Dinamo Záhřeb: Livaković – Ristovski (79. Moharrami), Perić, Špikić (79. Bočkaj), Ivanušec (79. Baturina), Mišić (86. Bulat) – Ademi (C) (67. Drmic), J. Šutalo, Ljubicic – Petković, Oršić.
    Náhradníci: Zagorac – Štefulj, Lauritsen, Emreli, Marin, Théophile-Catherine, Dilaver.

    Trenér: Ante Čačić

    FC Red Bull Salzburg: Köhn – Dedić, Solet, Pavlović, Ulmer (C) – Seiwald, Gourna-Douath, Kjaergaard – Sučić – Šeško (86. Šimić), Okafor (62. Adamu).
    Náhradníci: Mantl, Walke – Van der Brempt, Piątkowski, Diarra, Wöber, Bernardo.

    Trenér: Matthias Jaissle

    Rozhodčí: Tobias Stieler – Christian Gittelmann, Eduard Bettinger
    bahis siteleri