NY Rangers – Anaheim 6:4 (kon.) | Boston – Florida 5:3 (kon.) | Montreal – Pittsburgh 3:2 (po pr.)
Washington – Vancouver 6:4 (kon.) | Detroit – Los Angeles 4:5 (po pr.) | Toronto – Arizona 2:4 (kon.)
Minnesota – Colorado 3:6 (kon.) | Dallas – Winnipeg 4:1 (kon.) | Seattle – Carolina 1:5 (kon.)
po prodl.
Montreal Canadiens
3:2 (0:0, 0:2, 2:0 - 1:0)
Pittsburgh Penguins
Úterý 18.10.2022, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:09 Kirby DACH - 3:2
     
    63:09
    Montreal právě vstřelil branku!
    Je hotovo! Domácí dokonávají v prodloužení obrat, když dokázali využít početní výhodu. Sean Monahan si vybruslil s pukem na levý kruh. Místo rány pak poslal střílený pas na vzdálenější tyčku, do kterého vložil hůl KIRBY DACH, jenž usměrnil kotouč za záda bezmocného DeSmithe – 3:2. Asistence: Sean Monahan a Nick Suzuki.
     
    61:59
    Mohlo být hotovo! Kirby Dach posunul puk z mezikruží doleva, odkud střílel Cole Caufield na odkrytou branku. Trefil však bližší tyčku!
     
    61:46
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Jeff Petry – 2 min., krosček.
     
    60:55
    Šance na obou stranách! Monahanovi nevyšlo zakončení samostatného úniku, skvěle se vrátil Rust. Hosté se pak dostali do přečíslení 3 na 1, které zakončoval Malkin. Montembeault podržel svůj tým!
    57:40 Cole CAUFIELD - 2:2
     
    57:40
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla rychlá power-play! Po vyhraném buly puk putoval na modrou čáru, kde byl Kaiden Guhle. Ten rozehrál doprava na Jonathana Drouina, jenž vymyslel krásný diagonální pas na vzdálenější tyčku a COLE CAUFIELD střílel do odkryté branky – 2:2. Asistence: Jonathan Drouin a Kaiden Guhle.
     
    57:34
    Ano, Sam Montembeault už zůstal na střídačce!
     
    57:34
    Mohlo být srovnáno! Kirby Dach našel od zadního mantinelu Joshe Andersona. Ten zprava zakončil do DeSmithe, který zaujal ve svém brankovišti dobrou pozici.
     
    52:36
    Ryan Poehling dostal přihrávku mezi bránící hráče a v oslabení uháněl sám na Montembeaulta! Finále mu ještě stačil znepříjemnit vracející se Monahan, a i proto útočník Pens na gólmana Habs nevyzrál.
     
    52:09
    Za nedovolené bránění je vyloučen Jeff Petry. Síly na ledě se na 17 sekund vyrovnají, pak začne přesilovka Montrealu.
     
    51:48
    Další příležitost domácích v oslabení! Christian Dvorak vjel z pravého křídla do útočného pásma a nahrál doleva Seanovi Monahanovi. Jeho střelu zastavil DeSmith lapačkou!
     
    50:51
    V oslabení se dostal do šance Jake Evans! Ten jel na DeSmithe z pravé strany, brankáře hostí neprostřelil!
     
    50:25
    Zuckera zasáhl do obličeje Arber Xhekaj. Ten tedy míří na trestnou lavici a po reklamní přestávce začne přesilovka Pens. Ta bude dvouminutová.
     
    46:12
    Nick Suzuki zkusil překvapit DeSmithe střelou z téměř nulového úhlu. Hostující brankář nebyl dokonale přilepen na bližší tyčce a může být rád, že puk uvízl někde v jeho výstroji! Následuje reklamní pauza.
    41:10 Nick SUZUKI - 1:2
     
    41:10
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs početní výhodu nevyužili, skórovali však krátce po jejím skončení! Guhle nahrál na levé křídlo NICKOVI SUZUKIMU. Ten dobruslil na kruh pro vhazování, odkud vystřelil. Kotouč projel mezi betony DeSmithe a zastavil se před brankovou čárou. Suzuki ho však celou dobu důsledně sledoval, obkroužil branku a zasunul hrací předmět na místo určení – 2:1. Asistence: Kaiden Guhle a Mike Hoffman.
     
    39:00
    Domácí v plném počtu a navíc půjdou do početní výhody oni! Jeff Petry podrazil Nicka Suzukiho.
     
    36:54
    Za nedovolené bránění je vyloučen mladý obránce Habs s českými kořeny Arber Xhekaj. Přesilovka pro hosty.
     
    34:06
    Brendan Gallagher udržel puk na levém kruhu, otočkou se zbavil protihráče a šikovně vystřelil švihem. Casey DeSmith však bleskově máchl lapačkou a nadále drží čisté konto!
     
    31:26
    Nyní ale příležitosti domácích. Na levé straně projel do zakončení Kirby Dach a DeSmith, který byl zaměstnán projíždějícími hráči u brankoviště, reagoval na poslední chvíli! Poté pálil z vrcholu levého kruhu Kaiden Guhle, ovšem gólman hostí se proti jeho ráně stačil postavit.
    27:56 Jevgenij MALKIN - 0:2
     
    27:56
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté navyšují vedení hned po reklamní přestávce a opět se prosadil JEVGENIJ MALKIN! Právě on vyhrál buly v útočné třetině. K puku se pak dostal Bryan Rust, jenž ho z levé strany bekhendem nahodil na branku. Montembeault ho vyrazil jen k Malkinovi a ten zblízka rozvlnil síťku za zády montrealského gólmana – 0:2. Asistence: Bryan Rust a Pierre-Olivier Joseph.
     
    24:58
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens:
    Kirby Dach – 2 min., hákování.

    Uvidíme první přesilovku Pittsburghu.
     
    24:30
    A mohlo to být o dva góly! Po ráně Petterssona dorážel Sidney Crosby zblízka jen do pravého betonu Sama Montembeaulta!
    23:52 Jevgenij MALKIN - 0:1
     
    23:52
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Gól dávají poměrně z ničeho nic hosté! Marcus Pettersson nabil na pravou stranu útočného pásma JEVGENIJOVI MALKINOVI, který se opřel do puku z první a trefil se ke vzdálenější tyčce. Asistence: Marcus Pettersson a Bryan Rust.
     
    21:45
    Teď měli hosté velké štěstí! Christian Dvorak krásně našel Brendana Gallaghera, který z úhlu nastřelil bližší tyčku poloodkryté klece! DeSmith se přesouval pozdě.
     
    12:41
    Nyní se připomněli i hosté! Jevgenij Malkin nejprve střílel z levého kruhu a Montembeault si připsal úspěšný zákrok. Gólman Montrealu se pak o chvíli později stačil přemístit proti ráně Bryana Rusta z bezprostřední blízkosti. Natáhl proti kotouči levý beton!
     
    11:32
    Domácí Jevgenij Dadonov ve velké šanci! Natlačil se až před DeSmithe a zakončoval z otočky bekhendem. Brankář Pens kotouč vyrazil před sebe, ovšem padající Dadonov už nedokázal dorazit hrací předmět do odkryté části klece!
    01:52 Hosté se po střele Heinena chvíli radovali. Video ale ukázalo, že hráč Pens trefil jen tyčku.
     
    01:52
    Hosté se radovali z gólu, který ale nakonec nepadl! Kasperi Kapanen našel chytrou přihrávkou zpoza branky Dantona Heinena, který ranou z levého kruhu překvapil Montembeaulta. Z prvního pohledu se zdálo, že puk vylétl z branky, ale opakované záběry ukázaly, že útočník Pens nastřelil vzdálenější tyčku. Rozhodčí tak po kontrole videa rozpažili.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 42. Suzuki (Guhle, Hoffman), 58. Caufield (Drouin, Guhle), 64. Dach (Monahan, Suzuki) – 24. Malkin (M. Pettersson, Rust), 28. Malkin (Rust, P. Joseph)


    Montreal Canadiens: Montembeault (Primeau) – Savard (A), Guhle, Wideman, Xhekaj, Kovacevic, Harris – Caufield, Suzuki (C), Monahan – Jos. Anderson, Dach, Drouin – Gallagher (A), Dvorak, Dadonov – Hoffman, Evans, Slafkovský.
    Trenér: Martin St. Louis

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Petry, M. Pettersson, Rutta, P. Joseph – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Kapanen, Carter, Heinen – Archibald, Poehling, McGinn.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Chmielewski, Charron – Fournier, Knorr

    Diváci: 21 105
    bahis siteleri