Hvězda Praha – Sparta 5:2 (kon.) | Kladno – K. Vary 3:5 (kon.) | Motor ČB – Pardubice 1:2 (kon.)
Chomutov – HC Litvínov 4:3 (po pr.) | Přerov – Olomouc 2:3 (po pr.) | Plzeň – Slavia 3:0 (kon.)
Třinec – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Poruba – Zlín 3:2 (po pr.) | HK MD Šumperk – Vítkovice 1:2 (1:2 po s.n.)
Havlíčkův Brod – Mountfield HK 1:6 (kon.) | Tábor – Jihlava 2:3 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 3:6 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:6 (1:3, 1:2, 1:1)
BK Mladá Boleslav
Sobota 22.10.2022, 16:30 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (19:30:39)
     
    Šlágr mladých Tygrů s Boleslaví nezklamal a přinesl atraktivní podívanou. Za o trošku delší konec provazu dnes po většinu času tahali Bruslaři, kteří se mohou radovat i z druhého vyhraného derby v sezóně. Po výsledku 6:3 si navíc uhájili první místo tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:02
    Mladá Boleslav už se nikam nežene. Zápas může dohrát v klidu v přesilovce.
     
    58:14
    Tohle je ale pro domácí rána. Tomáš Prokůpek si špatným postupem na buly vykoledoval dvě minuty za zdržování hry.
     
    58:14
    Bílé Tygry vstřelený gól povzbudil a snaží se, aby nebyl poslední. Vystrčil musel být v krátkém časovém sledu znovu v pohotovosti.
     
    57:46
    Liberec právě vstřelil branku!
    Velmi povedenou individuální akci předvedl MATĚJ BAJER, který si převzal Macháčkovu přihrávku, pronikl s pukem na holi až do útočného pásma a z mezikruží propálil gólmana Vystrčila! Asistence: Marek Macháček.
     
    57:02
    Vojtěch Beran mohl ještě zvýraznit mladoboleslavský náskok, když uháněl sám na branku. Souboj muže proti muži lépe zvládl Štěpán Bogač mezi tyčemi.
     
    56:30
    Odražený puk nasměroval Vojtěch Steklý z levého kruhu rychle proti brance, Bogač měl bližší tyčku dobře pohlídanou a střelu vyrazil.
     
    56:09
    Tomáš Prokůpek pronikl po pravém hrazení a bekhendovou žabičkou možné ještě vybízel dojíždějícího Kučeru. U puku byl ale jako první brankář Vystrčil.
     
    55:13
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Teď už ale nejspíš je definitivně rozhodnuto. Patrik Král v útočném pásmu vyhrál buly přímo na hůl ADAMA KURKY, který se trefil naprosto přesně pod horní tyčku! Asistence: Patrik Král.
     
    54:27
    Boleslav ubránila další libereckou přesilovku a hned vyrazila do útoku. Beran ale od modré čáry spíš jen nahodil puk na Bogače, aby se přerušila hra.
     
    53:33
    Ve výborné pozici se najednou objevil Kratochvíl, který ale nedokázal dostatečně rychle vystřelit.
     
    52:53
    Bruslaři v oslabení ujeli do přečíslení. Lisler našel najíždějícího Patrika Krále, proti kterému se výborně přemístil Štěpán Bogač! Skvělý zákrok libereckého brankáře ještě drží domácí naděje.
     
    52:16
    A je tu další vyloučení, Liberec si znovu zahraje přesilovku. Za hrubost jde pykat Jan Fišer.
     
    52:00
    Na závěr početní výhody to ještě dělovkou od modré zkusil Pavel Průšek, jehož projektil se zastavil na tělech blokujících hráčů v předbrankovém prostoru.
     
    51:35
    Mladá Boleslav se opět osvobozuje.
     
    51:07
    Pavlu Průškovi na modré čáře protekl kotouč pod hokejkou až do středního pásma. Libereckým hokejistům se zatím přesilovka nedaří ideálně.
     
    50:03
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Král – 2 min., nedovolené bránění.
     
    49:40
    Mladá Boleslav měla k dispozici přesilovku pěti proti čtyřem, kterou Bílí Tygři ubránili.
     
    47:38
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Maxin – 5 min. + OK, bitka,
    Pekař – 5 min. + OK, bitka,
    Šťástka – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Průšek – 5 min. + OK, bitka,
    Křivánek – 5 min. + OK, bitka.
     
    Rozhodčí se stále radí, jak rozdělí tresty.
     
    47:38
    Ve středním pásmu vznikla obrovská mela, kdy se do sebe pustili snad všichni hráči, kteří zrovna byli na ledě! I tohle ale derby někdy nabízejí. Je jasné, že seznam trestů bude nejspíše pořádně široký.

    Nejdéle trvala bitka mezi Imrichem Maxinem a Jáchymem Průškem. Maxin už bez rukavic svého soupeře několikrát velmi tvrdě trefil.
     
    47:18
    Třetí část je po hokejové stránce zatím nejméně atraktivní. Liberečtí se snaží vrátit do zápasu, ale je potřeba uznat, že Boleslav zatím své vedení hlídá velmi dobře a soupeře do větších příležitostí nepouští.
     
    46:33
    Kurka těsně před gólmanem Bogačem zabrzdil tak, že liberecký brankář dostal menší sněhovou spršku. To vzbudilo další emoce.
     
    46:14
    Po ofsajdu domácích hokejistů následovala strkanice u mladoboleslavské střídačky. Rozhodčí od sebe hráče včas odvedli.
     
    45:42
    Po hezkém přechodu do ofenzivní třetiny střílel z kruhu Patrik Král, jehož pokus možná ještě lehce zpomalil bránící hráč. Štěpán Bogač pak kotouč vyrazil nad horní tyč.
     
    44:45
    Bruslaři se přibližně minutu drželi v útočném pásmu, domácí ale těžké chvíle dobře ubránili a stále živí naději na možný zvrat v utkání.
     
    43:04
    Krátce po konci libereckého oslabení se dostal ke střeleckému pokusu Imrich Maxin, jehož zakončení ztlumil na hrudi pozorný Vystrčil.
     
    42:34
    Jakub Lev nabruslil do útočného pásma kvalitní ranou prověřil Bogačovu pozornost. Liberecký gólman se musel mít na pozoru i hned poté při dalekonosném pokusu Jáchyma Průška.
     
    41:50
    Jakub Seidl si našel volný puk a odpálil do ho bezpečí, Liberec se zatím brání dobře.
     
    41:19
    Jakub Kristek se tlačil před Bogačovu klec a po kontaktu s bránícím hráčem spadl a nepříjemně narazil do brankové konstrukce. Vypadá to ale, že bude v pořádku. Rozhodčí vykazuje hru do středního pásma.
     
    40:41
    Boleslav si hned zkraje třetiny může přesilovková čísla znovu vylepšit. Marek Macháček je totiž vyloučený za držení protihráče.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:09.
     
    I ve druhé části rozhodovaly přesilovky. Mladá Boleslav využila dvě, Liberec jednu, a před poslední částí tak hosté vedou 5:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:29
    Matěj Hájek si proklestil cestu po levém mantinelu a z ostrého úhlu se mu povedlo rozvlnit brankovou síť. Bohužel pro domácí to bylo jen z vnější strany.
     
    37:51
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Také sedmý gól zápasu padá v době, kdy na ledě není plný počet hráčů. Další přesilovku Středočechů zužitkoval OSKAR LISLER, který vystřelil z prostoru mezi levým kruhem a modrou čarou tak šikovně, že se kotouč zastavil až v síti. Asistence: Patrik Král, Adam Martin Hlinský.
     
    37:23
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Pilíšek – 2 min., hrubost.
     
    37:00
    Na ledě aktuálně vládnou spíše nepřesnosti. Oba celky to zkoušejí, ale akce končí ještě dříve, než dojde k ohrožení některé z branek.
     
    35:46
    Adam Král hezkým manévrem na modré čáře zmátl protihráče, následná střela až k bráně neprošla.
     
    34:31
    Středočeši hned po vyhraném vhazování zaměstnali Bogače střelou ze střední vzdálenosti, liberecký gólman má kotouč ve své moci.
     
    34:25
    Vystrčil kontroloval puk, který se okolo jeho tyčky došoural až na zakázané uvolnění.
     
    33:27
    Skvělou individuální akcí se blýskl obránce Adam Král, který puk zavezl až za mladoboleslavskou bránu. Pak nezištnou přihrávkou nabídl obrovskou šanci Tomáši Prokůpkovi, který zblízka Břetislava Vystrčila nepropálil.
     
    31:51
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři si berou zpět dvougólový náskok. Velmi dobrý výkon podtrhl Richard Kubíček, který dlouhou přihrávkou od modré čáry našel v levém kruhu JANA HURTA. Ten si potáhl kotouč do lepší pozice a trefil se mezi ruku a tělo brankáře. Asistence: Richard Kubíček, Oskar Lisler.
     
    31:22
    Domácí se znovu osvobozují.
     
    30:45
    Bílí Tygři úspěšně odrazili prvotní přesilovkový nápor soupeře, puk je ve střední zóně.
     
    30:18
    Mladá Boleslav dostává k dispozici přesilovku, za nedovolené bránění je vyloučen Marek Macháček.
     
    30:00
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři se přesně v polovině základní hrací doby dostávají na dostřel! MATĚJ HÁJEK číhal na pravém kruhu a poté, co ho přesně našel Kučera, propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí to ještě stihli v přesilovce. Asistence: Tomáš Kučera.
     
    29:08
    Liberečtí nejprve spíše naháněli kotouč v pásmu, až se rozestavěli do přesilovkového vzorce. Bohužel pro domácí ale Jarabko od modré čáry trefil vlastního spoluhráče, načež vyjel do brejku Šindelář, který jen těsně minul klec.
     
    28:23
    Bruslaři se rychle osvobozují.
     
    28:05
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Lev – 2 min., sevření puku rukou.
     
    28:05
    Mladoboleslavský Lev zalehl puk a vášně pak vzbudil Bajer, který se ho snažil vydolovat. Liberec si každopádně zahraje přesilovku.
     
    26:40
    Pilíšek od modré čáry nastřelil blokujícího Patrika Krále a ještě musel máknout, aby mladoboleslavského kapitána nenechal ujet do nebezpečné protiakce.
     
    25:46
    Hezkou souhru Bruslařů na jeden dotek měl zakončovat Vojáček, před brankou na puk nedosáhl jen těsně.
     
    25:00
    Lev se u mantinelu prohnal okolo bránícího hráče a zpoza klece přihrál mezi kruhy Konobeljovi, jehož ránu z první skvěle vyrazil Bogač!
     
    23:51
    Vojtěch Steklý zůstal po souboji ležet na ledě v rohu hřiště. Nakonec se za potlesku obou táborů sám odebral na střídačku, což je dobré znamení.
     
    23:39
    Boleslavské vyhození zamířilo přímo na branku, čímž hosté zamezili zakázanému uvolnění. Bogač navíc musel před dojíždějícím Hurtem raději nechat hru přerušit.
     
    23:09
    Oskar Lisler po svém návratu z trestné lavice obdržel přihrávku a vystřelil po přejetí modré čáry zpoza bránícího hráče. Bogačova lapačka byla připravena.
     
    22:28
    Teď už se Severočeši v pásmu usadili a Pekař toho využil z prudkému pokusu od levého mantinelu. Vystrčil spolehlivě zasáhl.
     
    21:50
    Liberecká přesilovka zatím plyne bez větších šancí, Mladoboleslavští totiž výborně brání už ve středním pásmu a značně soupeři znepříjemňují přechod do ofenzivy.
     
    20:56
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Lisler – 2 min., sekání.
     
    20:31
    Šilhavý na začátek druhé třetiny pozdravil Bogače nahozením od modré čáry. Vzápětí se liberecký gólman vydal na dlouhý sprint k domácí střídačce, Tygři totiž mají ponechanou výhodu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:25.
     
    Po dvaceti minutách je s vývojem derby určitě spokojenější Mladá Boleslav, pod Ještědem totiž vede 3:1. Bruslaři do zápasu lépe vstoupili, zatímco domácí se osmělovali až s postupem času. I Liberec se ale postupně dostal do tempa a sledujeme zajímavý hokej, který ještě určitě není rozhodnutý.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Průšek na modré čáře vybídl Marka Macháčka, který svoji střelu těsně nad ledem dobře schovával mezi těla clonících hráčů. Břetislav Vystrčil si puk i tak našel.
     
    19:31
    Následuje icing Mladé Boleslavi.
     
    19:23
    Po odpískaném ofsajdu Liberce jsme viděli krátkou strkanici, kterou rozhodčí rychle utnul.
     
    19:11
    Křivánek překonal s pukem na hokejce modrou čáru a dalekonosným bekhendem nahodil puk do lapačky Štěpána Bogače. Následuje buly.
     
    18:43
    Hezkou přihrávku do uličky dostal Vojáček, proti jehož nepříjemné střele velmi dobře zasáhl Bogač. Od mantinelu to ještě hned zkoušel Křivánek, ale liberecký brankář teď svůj tým podržel.
     
    17:50
    Souběžně s nahozením Pavla Průška od modré lajny se Mladá Boleslav vrací zpátky do pěti.
     
    17:18
    Liberečtí si dlouho dávali přednost ve střelbě, až to vzal Marek Šťástka na sebe a svůj pokus z levého kruhu lehce otřel o tyč!
     
    16:39
    Zajímavá šance se otevřela před Davidem Rozsívalem, který se ještě snažil hledat spoluhráče před brankou. Škoda pro Liberec, že mu puk při snaze o přihrávku sjel z hokejky přímo do moci brankáře.
     
    15:47
    Po krátké pasáži bez přestupků tu je další vyloučení, rozhodčí jsou zatím ve svém metru velice striktní. Mladoboleslavský Adam Kurka míří odpykat trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    14:33
    Štěpán Bogač viděl střelu z levého křídla na poslední chvíli, ale dobrým reflexem odmítl další změnu skóre. Hurt poté zatáhl kotouč za branku, odkud se mu spoluhráče najít nepodařilo.
     
    14:16
    Macháček se výborně zbavil napadajícího protihráče a zklidnil hru, jenže následná rozehrávka Liberce skončila znovu na zakázaném uvolnění. Hra se tedy vrací před brankáře Bogače.
     
    13:34
    Po delší době se po ledě znovu prohání deset hráčů do pole. A Bílí Tygři si hned vytvořili šanci, když z pravé strany střílel Prokůpek.
     
    12:23
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři využili prostoru, který hra ve čtyřech na obou stranách nabízí. Hlavní zásluhu na gólu má Jakub Kristek, který krásnou přihrávkou z rohu útočného pásma našel před brankou nehlídaného MATĚJE VOJÁČKA. Tomu už stačilo jen nastavit hokejku. Asistence: Jakub Kristek.
     
    11:31
    Síly na ledě se vyrovnávají, utkání je zatím vyloučeními hodně kouskované. Tentokrát byl z podrážení usvědčen hostující kapitán Patrik Král.
     
    11:09
    Na modré čáře znovu řídí boleslavskou přesilovku obránce Kubíček, jehož další střelu zblokovali bránící hráči vysoko do ochranné sítě.
     
    10:58
    Liberečtí bránili soupeřův nápor v šesti, což pozornosti rozhodčích neuniklo. Trest pro hráčskou lavici odpyká Lukáš Ehrenberger.
     
    10:30
    A další icing domácího výběru.
     
    10:22
    Maxin tvrdě odstavil od kotouče jednoho z mladoboleslavských hráčů, pod tlakem nicméně rozehrál nepřesně a píská se zakázané uvolnění.
     
    08:49
    Liberec se mohl znovu dočkat bleskového vyrovnání, po pravé straně totiž nebezpečně ujel David Hrouda. Brankář Vystrčil se proti němu zaskvěl povedenou dvojicí zákroků.
     
    08:11
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Vzápětí ale dostal RICHARD KUBÍČEK další přihrávku na modrou čáru. Tentokrát už jeho střela prolétla přes clonu, otřela se o břevno liberecké klece a zapadla do sítě. Boleslav se v přesilovce vrací do vedení! Asistence: David Šindelář.
     
    07:58
    Seidl zblokoval dobrou Kubíčkovu ránu od modré čáry, hosté ovšem zůstávají v tlaku.
     
    07:27
    Ofsajd Mladé Boleslavi.
     
    07:00
    Lisler krásnou střílenou přihrávkou z pravé strany našel čepel hokejky Jana Hurta, jenže mladoboleslavský útočník nedokázal usměrnit kotouč podle svých představ.
     
    06:29
    První přesilovku si zahrají také Bruslaři. Vojtěch Pilíšek ve středním pásmu poslal k zemi Patrika Krále a inkasoval dvě minuty za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    05:30
    Liberec se v početní výhodě téměř neohřál v útočném pásmu. Konobelj se už chystá na návrat na led, Boleslav bude brzy kompletní.
     
    04:48
    Tygrům se tahle přesilovka zatím nedaří podle představ, teď zahráli pouze na icing.
     
    04:10
    Patrik Král zkusil ve vlastním oslabení napodobit Lislera a sebevědomě se vydal kupředu. Natlačil se až před Bogače, jenže i kvůli tentokrát čistému zákroku liberecké obrany nedokázal zakončit.
     
    03:49
    A hned je tu další početní výhoda šelem. Hosté se hned na úvod osvobozují.
     
    03:34
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Konobelj – 2 min., nedovolené bránění.
     
    03:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hned za půl minuty je vyrovnáno. Liberečtí se v pokračující přesilovce natlačili před soupeřovu bránu a důrazný IMRICH MAXIN procedil kotouč až za čáru. Derby nám začíná pěkně zostra! Asistence: Tomáš Prokůpek.
     
    02:40
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! A
    A OSKAR LISLER nabídnutou možnost využil! Trestné střílení vyřešil možná trošku překvapivě střelou z relativně velké dálky, ale trefil se naprosto přesně o tyč. Tady neměl Štěpán Bogač šanci. Bez asistence.
     
    02:40
    Přesilovka začala pro Bílé Tygry nejhorším možným způsobem. Hned z buly se totiž dostal do samostatného úniku Oskar Lisler, kterého zahákoval vracející se Pavel Průšek. Uvidíme trestné střílení.
     
    02:31
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Hlinský – 2 min., hrubost.
     
    02:20
    Jáchym Průšek prověřil Štěpána Bogače střelou od levého mantinelu, liberecký gólman ji nadvakrát ukryl v rukavici.
     
    01:41
    Hájek dobře prodloužil kotouč na Bajera, jenže lehčí nedomluva s Kučerou zavinila, že se liberečtí hokejisté vystavili do ofsajdu.
     
    00:36
    Patrik Král se dostal ke dvěma pokusům v nebezpečném prostoru na vrcholcích kruhů. První střela mu příliš nesedla a vyrazil ji Bogač, další zakončení narazilo do zadního mantinelu.
     
    00:11
    Šťástka protečoval rozehrávku ještě před červenou čarou, hned po jedenácti sekundách je hra přerušena pro icing domácích.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zdravím z města pod Ještědem, kde se dnes servíruje dorostenecká lahůdka. Na ledě druhých Bílých Tygrů se totiž představí Mladá Boleslav, která na nejvyšším stupínku tabulky drží na dnešního soupeře dvoubodový náskok. Už tradičně vyhecované derby tedy bude mít o náboj navíc postaráno.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Bogač (Pech) – P. Průšek (A), Macháček (C), A. Král, Jarabko, Seidl, Pilíšek, Ehrenberger – Rozsíval, Pekař, Šťástka – Kratochvíl, Prokůpek, Maxin – Bajer, Hájek, Kučera – Hrouda.

    BK Mladá Boleslav: Vystrčil (Císař) – Hlinský (A), Šilhavý, Fišer, Kubíček, J. Průšek, Křivánek – Kurka, Steklý, Beran, Šindelář, Hurt, Kristek, P. Král (C), Lev, Konobelj, Vojáček, Lisler.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Maxin (Prokůpek), 30. Hájek (Kučera), 58. Bajer (Macháček) – 3. Lisler (TS), 9. Kubíček (Šindelář), 13. Vojáček (Kristek), 32. Hurt (Kubíček, Lisler), 38. Lisler (P.Král, Hlinský), 56. Kurka (Král)


    Bílí Tygři Liberec: Bogač (Pech) – P. Průšek (A), Macháček (C), A. Král, Jarabko, Seidl, Pilíšek, Ehrenberger – Rozsíval, Pekař, Šťástka – Kratochvíl, Prokůpek, Maxin – Bajer, Hájek, Kučera – Hrouda.
    BK Mladá Boleslav: Vystrčil (Císař) – Hlinský (A), Šilhavý, Fišer, Kubíček, J. Průšek, Křivánek – Kurka, Steklý, Beran, Šindelář, Hurt, Kristek, P. Král (C), Lev, Konobelj, Vojáček, Lisler.

    Rozhodčí: Mareš – Toman, Serbus
    thejrc.org