Česko – Slovensko 1:5 (kon.)
konec
Česko
1:5 (1:1, 0:2, 0:2)
Slovensko
Středa 09.11.2022, 14:30 • Zimní stadion, Příbram • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    Já se odsud z Příbrami s vámi pro dnešní den loučím a přeji hezký zbytek dne. (16:35:29)
     
    První přípravné klání zde v Příbrami je u konce. Český tým tentokrát kromě úplného začátku proti Slovákům tahal za kratší konec a spíše se bránil svému soupeři. I přes řadu šancí dokázal vstřelit pouze úvodní gól, a to zásluhou Viktora Wardase už ve třetí minutě. Naopak Slováci se mohou radovat z první výhry nad Českem v této sezoně. Také je čeká další utkání o něco dříve, už zítra ve čtrnáct hodin vyzvou Švýcary. Stejný soupeř čeká na český tým až v pátek od 17:00.
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Česko:
    Vít Záhejský
    Slovensko: Roberto Leonardo Henriquez
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Slovensku se před úplným koncem povedlo vyhodit puk až k Bogačovi, Češi se tak musí pokusit o další rozehrávku.
     
    58:44
    Češi zvolili postupné přibližování se ke slovenské brance. Z hranice brankoviště se tedy k zakončení dostal Matěj Pekař, což ale Henriquez bez větších obtíží vyrazil.
     
    58:22
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Vladimír Dravecký – 2 min., hákování.
     
    58:07
    Češi se opět rozjeli od vlastní branky. Do zakončení se dostal z mezikruží Artur Matějovský. Při pokusu o střelu ale zavrávoral a nedokázal puk přesně trefit.
     
    57:29
    David Lukas Holub nahodil z rohu hrací plochy puk do středního pásma. Zde ovšem stáli jen hráči Slovenska.
     
    56:16
    Po buly ve vlastní třetině se pohodlně dostal do útoku Martin Kalis. Před brankovištěm se pokoušel zpětným pasem najít lépe postaveného Draveckého, nicméně mezi nimi ještě stál připravený bránící hráč Česka, který si ukořistil puk pro sebe.
     
    55:36
    Za vlastní brankou držel kotouč Vít Záhejský, který záhy nasměroval svůj tým k rychlému brejku. Díky tomu se Češi dostali do útočného pásma, kde se nadále drží.
     
    54:59
    Po dvou zpětných přihrávkách se definitivně dostal puk k Michalu Čapošovi, který zvolil tvrdou střelu na Bogačovu klec. Kotouč ale nasměroval přesně do náručí gólmana českého výběru.
     
    54:04
    Ve střelecké příležitosti tentokrát Radim Mrtka, stále ovšem na modré čáře. Bránící hráči Slovenska si nyní s ní poradili těsně před brankovištěm.
     
    53:32
    Holubovu ránu od modré dokázala slovenská obrana ještě v kruhu zblokovat. Češi se ale stále drží poblíž branky Roberta Henriqueze.
     
    52:41
    Martin Kalis poslal povedený pas na Lukáše Urdáka. Tomu ovšem bránící hráč Česka stíhal záda, tedy Urdák nedokázal puk zpracovat a odevzdal ho do české moci.
     
    52:04
    Domácí v plném počtu.
     
    52:04
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Už třetí využitá slovenská přesilovka v tomto utkání znamená pátý gól do české branky! Na vnější hranici levého kruhu se napřáhl ADAM KALMAN, který prudce uklidil kotouč za Bogačova záda. Asistence: Vladimír Dravecký.
     
    51:18
    Češi pokračují ve čtyřech.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 3. Wardas – 17. Dubravík (Rybnikár, Dravecký), 30. Tomka (Dubravík, Rybnikár), 34. Čunderlík (Kohút, Habla), 48. Nemec (Dravecký, Čunderlík), 53. Kalman (Dravecký)


    Česko: Bogač (Tuláček) – Černý, Mrtka, Winkelhöfer, Holub (A), Malínek, Pšenička, Šilhavý – Wardas, Záhejský (C), Čihař, Švančara, Frolo, Lev, Bartovič, Pekař, Rozsíval, Poletín, Pavlík (A), Matějovský, Macek.
    Trenér: Milan Razým

    Slovensko: Henriquez (Brezáni) – Dravecký, Vajko, Čapoš, Kalman (A), Kubizniak, Bajza, Danko, Kohút – Dubravík (C), Rybnikár, Nemec, Saloň, Chrenko, Baláž, Urdák, Straka, Kalis, Habla, Čunderlík, Tomka.
    Trenér: Ivan Králik

    Rozhodčí: Květoň – Jindra, Štofa
    thejrc.org