Florida – Calgary 4:5 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Pittsburgh 0:3 (kon.) | Toronto – Buffalo 5:2 (kon.)
Boston – Chicago 6:1 (kon.) | Washington – Colorado 0:4 (kon.) | Columbus – Detroit 1:6 (kon.)
Montreal – Philadelphia 5:4 (1:0 po s.n.) | St. Louis – Anaheim 6:2 (kon.) | Dallas – NY Islanders 5:2 (kon.)
Nashville – Tampa 2:3 (po pr.) | Minnesota – Carolina 2:1 (po pr.) | Seattle – Los Angeles 3:2 (po pr.)
Edmonton – Vegas 4:3 (po pr.) | San Jose – NY Rangers 1:2 (kon.)
konec
St. Louis Blues
6:2 (2:0, 3:1, 1:1)
Anaheim Ducks
Neděle 20.11.2022, 02:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 34 – 32 | Přesilová hra: 1/2 – 2/4 | Trestné minuty: 15 – 11

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jordan Binnington (STL) – 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8 %, odchytal 60:00
    John Gibson (ANA) – 24 zákroků, 5 OG, úspěšnost 82,8 %, odchytal 39:36
    Anthony Stolarz (ANA) – 4 zákroky, 1 OG, úspěšnost 80,0 %, odchytal 20:00

    Česká a slovenská stopa
    Pavol Regenda (ANA) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 11:59

    Tři hvězdy utkání
    1. Pavel Bučněvič (STL) – 2+2
    2. Robert Thomas (STL) – 1+2
    3. Torey Krug (STL) – 1+0 (04:59:36)
     
    Pavel Bučněvič odehrál fantastický zápas, když vstřelil dva góly a připsal si dvě asistence, kterými dovedl Blues k hladkému vítězství proti Anaheimu. Fantastická série St. Louis pokračuje, když vyhráli již po šesté za sebou. Konečný výsledek. St. Louis Blues 6 Anaheim Ducks 2.
     
    Konec zápasu.
    59:55 Tečku udělala bitka mezi Carrickem a tamním Tuckerem
     
    59:55
    Sam Carrick a Tyler Tucker svedli pět sekund před koncem bitku. Domácí hráč se ji účastnil vůbec poprvé a prohrál. Oba bitkaři byli vyloučeni na pět minut.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:11
    Brandon Saad si najel u pravé tyče na přihrávku z levého rohu útočného pásma a střelou bez přípravy mířil do odkryté brány, Anthony Stolarz ale předvedl senzační přesun a spektakulární zákrok lapačkou! Blues málem vedli již 7:2.
     
    56:25
    Alexej Toropčenko a Brett Leason se do sebe pustili u střídaček a oba borci byli vyloučeni souběžně na dvě minuty za nesportovní chování. Reklamní přestávka.
    55:28 Robert THOMAS - 6:2
     
    55:28
    St. Louis právě vstřelilo branku! Jordan Kyrou vyrazil na pravém křídle do přečíslení dva na jednoho a poté předložil puk ROBERTOVI THOMASOVI, který nádhernou střelou bez přípravy vymetl z levého kruhu přední roh! Asistence: Jordan Kyrou.
     
    54:16
    Ryan O'Reilly vypálil na levém křídle téměř od modré čáry a jeho rána skončila v ochranné síti. Hra byla přerušena a následuje krátká reklamní přestávka.
     
    53:38
    Dmitrij Kulikov vystřelil v levém kruhu pro vhazování z úhlu a před bránou číhala dvojice jeho spoluhráčů, ani jeden ovšem nedokázal puk usměrnit mezi tři tyče.
     
    52:27
    Justin Faulk vystřelil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a vypadalo to, že by kotouč mířil někam mezi betony Anthonyho Stolarze, kdyby nebyl zablokován.
     
    50:59
    Austin Strand vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho rána s příklepem minula pravý horní roh brány. Jordan Binnington je nyní pod sprchou střel.
     
    50:07
    Ivan Barbašev zapomněl puk v levém kruhu během přečíslení dva na jednoho za sebou, poté ale vystřelil z otočky a těsně minul levou tyč!
    48:41 Adam HENRIQUE - 5:2
     
    48:41
    Anaheim právě vstřelil branku! Ryan O'Reilly nedokázal těsně vyhodit kotouč a po nahození Cama Fowlera od modré čáry v mezikruží usměrnil puk ze vzduchu směrem k levé tyči ADAM HENRIQUE! Využitá druhá přesilovka. Asistence: Cam Fowler a Mason McTavish.
     
    47:55
    Hra byla přerušena a po reklamní přestávce bude hrát Anaheim přesilovou hru. Justin Faulk a trest za sekání.
     
    46:41
    Jordan Kyrou nejspíše tečoval vyhozený kotouč, rozhodčí poté odpískali zakázané uvolnění a jejich rozhodnutí zřejmě bylo správné. Dobrý postřeh od nich.
     
    45:22
    Cam Fowler vypálil z vrcholu mezikruží směrem ke vzdálenější pravé tyči a Jordan Binnington puk levým betonem na poslední chvíli vyrazil!
     
    44:28
    Alexej Toropčenko skvěle tečoval na přední tyči nahození z levého křídla, mezi betony ale střídajícího Anthonyho Stolarze nepřekonal a hra byla přerušena.
     
    43:16
    Mason McTavish vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování bez přípravy a jeho ostrá rána s příklepem skončila ve výstroji připraveného Jordana Binningtona.
     
    42:47
    Jordan Binnington skvěle zasáhl betonem a Adam Henrique se dostal u levé tyče k dorážce, jeho pokus ale skončil na hrazení za bránou!
     
    42:03
    Noel Acciari dostal dvě minuty za nedovolené bránění poté, co Jordan Binnington skvěle zasáhl ramenem.
     
    40:38
    Isac Lundeström vystřelil na pravém křídle od modré čáry a těsně před bránou zřejmě došlo k teči, Jordan Binnington ale každopádně kotouč vyrazil.
     
    40:01
    Střídání v týmu Anaheim Ducks:
    ze hřiště odchází John Gibson, přichází Anthony Stolarz.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 29-19; Zablokované střely: 11-6; Vhazování: 51%-49%; Hity: 13-9; Přesilové hry: 1/2-1/2; Trestné minuty: 4-4.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 4:02.
     
    Pavel Bučněvič po přestávce přidal svůj druhý gól v zápase a navíc mohl zkompletovat hattrick. Na svém kontě má už ovšem tři kanadské body a ještě je před námi jedna třetina. Ducks inkasovali celkem pět gólů a jejich jediný čestný úspěch vstřelil Cam Fowler. Skóre po druhé třetině. St. Louis Blues 5 Anaheim Ducks 1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetině zbývá odehrát 1 minuta.
     
    37:41
    Ryan O'Reilly chtěl dojet odražený puk v pravém rohu útočného pásma, jenže v něm byl proti trojnásobné přesile hráčů Anaheimu a nepodařilo se mu ho dojet.
     
    35:47
    Jordan Binnington si připsal v rychlém sledu dva dobré zákroky a po druhém z nich na přední levé tyči podržel puk v náručí. Krátká reklamní přestávka. Stav je 5:1.
     
    34:41
    Troy Terry vystřelil na bodu pravého kruhu pro buly zápěstím a Jordan Binnington nedokázal jeho pokus udržet, spoluhráči ho ovšem rychle uklidili do bezpečí.
     
    33:41
    Ivan Barbašev byl vyloučen na dvě minuty za podrážení poté, co fauloval před boxem časoměřičů. Přesilovka.
     
    32:40
    Noel Acciari se ocitl před bránou v obrovské šanci po přihrávce Ivana Barbaševa z levého kruhu, John Gibson ho ale fantasticky vychytal!
     
    31:14
    Nikita Alexandrov si najel na pravém křídle na zpětnou přihrávku a od modré čáry tvrdě vypálil, puk skončil v ochranné síti. Následuje komerční přestávka.
     
    30:28
    Ivan Barbašev na levém křídle dobruslil puk a z ostrého úhlu vypálil, John Gibson si musel následně dávat velký pozor, aby si ho zády nesrazil do své brány.
    28:44 Torey KRUG - 5:1
     
    28:44
    St. Louis právě vstřelilo branku! TOREY KRUG vypálil mezi kruhy po nádherné kombinační akci a sérii přihrávek bez přípravy a výstavní ránou vymetl nad lapačkou Johna Gibsona v přesilové hře pravý horní roh brány! Blues přidali další trefu. Asistence: Jordan Kyrou a Pavel Bučněvič.
     
    27:42
    Jakob Silfverberg byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl. Po reklamní přestávce přesilová hra.
    26:43 Cam FOWLER - 4:1
     
    26:43
    Anaheim právě vstřelil branku! CAM FOWLER vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho nádherná rána s příklepem zamířila do levého horního rohu brány! Ducks využili přesilovou hru. Asistence: Adam Henrique.
     
    25:52
    Calle Rosén vyfasoval dvě minuty za podrážení a Anaheim si zahraje první přesilovou hru v zápase.
    24:52 Brayden SCHENN - 4:0
     
    24:52
    St. Louis právě vstřelilo branku! BRAYDEN SCHENN dostal na pravém křídle puk do jízdy a rychlou střelou zápěstím z pravého kruhu zamířil mezi betony roztaženého Johna Gibsona! Tamní Blues vedou 4:0. Asistence: Pavel Bučněvič.
     
    24:09
    Trevor Zegras zkusil vypálit od modré čáry, jeho střela od modré čáry ale postrádala přesnost a skončila v rohu ledové plochy. Brankář Blues nezasahoval.
     
    23:40
    Jordan Binnington zasáhl proti nahození Ducks ze středního pásma holí a zpoza vlastní brány poté rozehrával Nick Leddy. Blues mezitím odjeli střídat.
     
    22:05
    Troy Terry práskl do puku na bodu levého kruhu pro vhazování a mohl snížit na rozdíl dvou gólu, jeho střela zápěstím ale skončila v lapačce Jordana Binningtona.
    21:02 Pavel BUČNĚVIČ - 3:0
     
    21:02
    St. Louis právě vstřelilo branku! Domácí PAVEL BUČNĚVIČ dostal před bránu krásnou kolmou přihrávku od Roberta Thomase a fantastickou bekhendovou střelou vymetl nad lapačkou Johna Gibsona pravý horní roh brány! Je to už 3:0. Asistence: Robert Thomas a Jordan Kyrou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 16-5; Zablokované střely: 4-5; Vhazování: 54%-46%; Hity: 10-6; Přesilové hry: 0/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:08.
     
    Blues mají za sebou parádní první třetinu, když svého soupeře téměř k ničemu nepustili a sami měli několik příležitostí, z nichž jednu využili Noel Acciari a Pavel Bučněvič. Skóre po první třetině zatím jednoznačného utkání v St. Louis. St. Louis Blues 2 Anaheim Ducks 0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    16:07 Pavel BUČNĚVIČ - 2:0
     
    16:07
    St. Louis právě vstřelilo branku! Robert Thomas se dostal k puku mezi kruhy a úžasným pasem bekhendem ho pak posunul doprava na PAVLA BUČNĚVIČE, který střelou bez přípravy zamířil k přední pravé tyči! Asistence: Robert Thomas.
     
    15:42
    Justin Faulk vypálil na vrcholu levého kruhu po dobrém střídání Blues a na přední tyči byl tradičně připravený John Gibson, který puk lapil a přerušil hru. Stále 1:0.
     
    15:13
    Tyler Tucker pak vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a John Gibson na přední tyči podržel puk ve své výstroji. Po přerušení hry krátká reklamní přestávka.
     
    14:46
    Adam Henrique vypálil na bodu pravého kruhu po krásné diagonální přihrávce a vypadalo to na velkou šanci, puk ale obětavě zablokoval bek Torey Krug.
     
    14:25
    Blues se nepodařilo rozehrát podél střídaček a proti domácím hráčům bylo odpískáno zakázané uvolnění.
     
    13:48
    Pavol Regenda vystřelil na bodu pravého kruhu a dobře mířil ke vzdálenější levé tyči, Jordan Binnington ho ale vychytal pravým betonem!
     
    13:14
    John Gibson zasáhl proti střele Blues z levého kruhu a za jeho bránou se poté strhla menší potyčka – 1:0.
    12:44 Noel ACCIARI - 1:0
     
    12:44
    St. Louis právě vstřelilo branku! Justin Faulk vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a mezi kruhy si našel místo NOEL ACCIARI, který puk sklepl ze vzduchu k levé tyči! Blues vedou 1:0. Asistence: Justin Faulk a Brayden Schenn.
     
    10:56
    Dmitrij Kulikov se dostal ke střele na vrcholu levého kruhu a Jordan Binnington přerušil po druhém zákroku v zápase hru. Krátká komerční přestávka. Stav 0:0.
     
    09:49
    John Gibson zasáhl vyrážečkou proti střele Toreyho Kruga z levého kruhu a poté si levým betonem pomohl proti jeho dorážce u levé tyče!
     
    08:37
    V dresu St. Louis dnes chybí potřetí v řadě Colton Parayko, který utrpěl zranění v horní části těla.
     
    06:37
    Max Jones se dostal v mezikruží k odraženému kotouči a okamžitě se snažil vystřelit z otočky, jeho pokus byl ale těsně před bránou domácích Blues zablokován.
     
    06:05
    Brayden Schenn se prosadit nedokázal, protože nahození Blues bylo přizvednuto do ochranné sítě. Po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka.
     
    04:38
    Pavel Bučněvič centroval z levého kruhu před bránu, Robert Thomas ale na jeho skvělou přihrávku těsně nedosáhl a nedokázal ji usměrnit směrem mezi tři tyče.
     
    04:04
    Robert Thomas si najel na levém křídle na odražený kotouč a bez přípravy se do něj opřel, na přední tyči byl ale opět připraven domácí brankář ve službách Ducks.
     
    03:05
    Brayden Schenn vzápětí málem sklepl puk do sítě u pravé tyče ze vzduchu, ale John Gibson ho reflexivně zastavil levou rukou za zády a poté zasáhl proti velmi nebezpečné teči! Stále 0:0.
     
    02:44
    Brayden Schenn vypálil po skončení přesilové hry na bodu pravého kruhu a dobře mířil do předního horního rohu brány, John Gibson ale předvedl krásný semafor.
     
    01:46
    Justin Faulk vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a před bránou clonili Ivan Barbašev a Pavel Bučněvič, puk ale skončil v náručí Johna Gibsona.
     
    00:34
    Brayden Schenn vypálil bez přípravy na bodu pravého kruhu pro vhazování a John Gibson si připsal první zákrok, když na přední tyči puk zastavil a podržel.
     
    00:12
    Adam Henrique vyhodil po pouhých 12 sekundách puk přes ochranné sklo a byl vyloučen na dvě minuty.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Binnington (Greiss) – Mikkola, Leddy, Faulk (A), Krug, Tucker, Rosén – Toropčenko, Thomas, Bučněvič – Leivo, O'Reilly (C), Saad – Kyrou, B. Schenn (A), Barbašev – Alexandrov, Acciari, T. Pitlick.
    Trenér: Craig Berube

    Anaheim Ducks: Gibson (Stolarz) – Kulikov, Fowler (A), Klingberg, Benoit, Strand, White – Terry, Zegras, Henrique (A) – R. Strome, McTavish, Vatrano – Silfverberg (A), Lundeström, Max Jones – Leason, Carrick, Regenda.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Ghislain Hebert, Tom Chmielewski. Čároví: Julien Fournier, Ryan Gibbons.
     
    Anaheim Ducks

    Anaheim vstřelí v průměru na zápas 2,65 gólu, což je třetí nejhorší bilance v celé lize. Ducks mají navíc jednu z nejslabších přesilových her v NHL. Domácí hokejisté využili pouze 10,9% početních převah a jsou v tomto ohledu úplně nejhorší. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Troy Terry s 20 body. Nejlepším střelcem týmu je s osmi góly Trevor Zegras. Tamní Ducks využili během sedmnácti zápasů sezóny pouze pět přesilových her.
     
    St. Louis Blues

    Blues sice vstřelí v průměru na zápas 2,69 gólu a jsou v tomto ohledu druzí nejhorší, jenže v současné době se vezou na vítězné dráze a proti Anaheimu budou usilovat o šestou výhru za sebou. St. Louis ovšem velice často střílí a na bránu soupeře vyšle v průměru 30,3 střel. Nejlepším střelcem tamní organizace je v probíhající sezóně Jordan Kyrou, který vstřelil šest gólů, zatímco Ryan O'Reilly o jeden méně. Brayden Schenn a Vladimir Tarasenko jsou s 13 body nejproduktivnějšími hráči.
     
    Anaheim se představí v neděli v noci na ledě St. Louis poté, co naposledy podlehl Winnipegu a vyhrál pouze jedno z posledních pěti střetnutí. Oproti tomu Blues předvádí v současné době parádní výkony a po triumfu nad Washingtonem vyhráli pět utkání v řadě. Co dnes?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 13. Acciari (Faulk, B. Schenn), 17. Bučněvič (Thomas), 22. Bučněvič (Thomas, Kyrou), 25. B. Schenn (Bučněvič), 29. Krug (Kyrou, Bučněvič), 56. Thomas (Kyrou) – 27. Fowler (Henrique), 49. Henrique (Fowler, McTavish)


    St. Louis Blues: Binnington (Greiss) – Mikkola, Leddy, Faulk (A), Krug, Tucker, Rosén – Toropčenko, Thomas, Bučněvič – Leivo, O'Reilly (C), Saad – Kyrou, B. Schenn (A), Barbašev – Alexandrov, Acciari, T. Pitlick.
    Trenér: Craig Berube

    Anaheim Ducks: Gibson (41. Stolarz) – Kulikov, Fowler (A), Klingberg, Benoit, Strand, White – Terry, Zegras, Henrique (A) – R. Strome, McTavish, Vatrano – Silfverberg (A), Lundeström, Max Jones – Leason, Carrick, Regenda.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Ghislain Hebert, Tom Chmielewski. Čároví: Julien Fournier, Ryan Gibbons

    Diváci: 18096
    thejrc.org