Plzeň – Hostivař 3:5 (kon.) | Hr. Králové – Kladno 1:3 (kon.) | Kert Park Praha – Letohrad 7:1 (kon.)
Karviná – Svítkov 4:3 (kon.) | Prachatice – Dobřany 2:7 (kon.) | Pardubice – Ústí n/L 3:4 (po pr.)
po prodl.
HBC Pardubice
3:4 (1:2, 2:0, 0:1 - 0:1)
Elba DDM Ústí nad Labem
Sobota 26.11.2022, 16:00CROSSDOCK Extraliga • 14. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokejbalu přeju krásné sobotní odpoledne. Vítám vás při sledování 14. kola Extraligy, u zápasu mezi týmy HBC Pardubice a Elba DDM Ústí nad Labem.
     
    HBC Pardubice

    Hokejbalisté Pardubic zatím prožívají velmi dobrou sezónu. Statečně drží tempo prvního Kert Parku a druhého Letohradu, na tyto týmy vzhlíží z třetího místa s odstupem čtyř bodů. Aktuální forma je navíc skvělá, Východočeši totiž drží sérii šesti vítězství v řadě, naposledy výsledkem 5:3 porazili Hostivař.
     
    Elba DDM Ústí nad Labem

    Také Ústí nad Labem je hlasitým adeptem na postup do play-off. Aktuálně drží pátou příčku, přičemž na dnešního soupeře ztrácí šest bodů. Ani ústečtí hokejbalisté v poslední době nepředvádí vůbec špatné výkony. Třetí výhru za sebou sice o uplynulém víkendu nepřidali, ovšem favorizovaný Kert Park Praha pořádně potrápili, doma obhájci titulu podlehli těsným rozdílem 2:3.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC Pardubice: Foršt (Třináctý) – Geisler, Hálek, Martan, Šimek, Školoudík, Vlasák – Bílý, Bolek, Březina, Česák (A), Dostál, Janeček, Kubeš, Langr (A), Licek, Mikula, Moravec, Snížek, Strouhal (C).

    Elba DDM Ústí nad Labem: Rechtorík (Řehoř) – Bečvář, Grus, Michajličenko, Sedláček (A), Smolík, Švanda – Belica, Červinka, Haas, Jelen, Krajíček, Nedoma, Škurla, Soukup (C), Stupka (A), Tomáš.

    Rozhodčí: Havelka, Liška.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Pardubicemi a Ústím nad Labem odstartovalo, tak pojďme na něj! Mírným favoritem jsou domácí, ale i hosté už ukázali, že umí potrápit nejednoho favorita.
     
    00:47
    Středem zkusil štěstí Tomáš Martan. Probojoval se až do útočného pásma, odkud vypálil forhendem vysoko nad bránu.
     
    01:22
    Hosté pod tlakem vyhodili na zakázané uvolnění. Jmenovitě Petr Michajličenko, jenž nasměroval míček mimo dosah spoluhráče Bečváře.
     
    01:54
    Po pravé straně nabral velkou rychlost Josef Česák. Bekhendem posléze nasměroval balónek před bránu, Šimon Snížek se k němu přes dva protihráče nedostal.
     
    02:29
    Tlak pardubických hokejbalistů pokračuje. Nástřel od modré čáry nebyl z nejpřesnějších, Tomáš Rechtorík pohlídal střelu směřující vedle pravé tyče očima.
     
    02:55
    S pokusem téměř z poloviny hřiště si hostující gólman poradil na jedničku, hrací předmět vyrazil příhodně pro spoluhráče.
     
    03:17
    Jako další se o slovo přihlásil Michal Smolík. Obkroužil soupeřovu svatyni, načež nahrával naslepo před ni na hokejku konkurenta.
     
    03:44
    Hokejbalisté Pardubic se při přechodu do útočné třetiny provinili ofsajdem, vhazování tedy proběhne ve středním pásmu.
     
    04:20
    Jiří Grus zachoval chladnou hlavu a před forčekujícím konkurentem odběhl za vlastní svatyni, odkud rozehrál na osamoceného Jana Bečváře.
     
    04:38
    Pochvalu zaslouží domácí brankář Pavel Foršt. Výborně se přemístil k levé tyčce, aby pod betonem schoval zakončení od pravého mantinelu.
     
    05:14
    Individuálně zkusil štěstí Jiří Tomáš. Bojoval statečně, leč proti třem protihráčům neměl prakticky žádnou šanci na úspěch.
     
    05:39
    S nahozením zprava neměl Tomáš Rechtorík příliš mnoho práce. Rozhodl se nerozehrávat, balónek podržel v lapačce.
     
    06:11
    Hráči v bílých dresech způsobili velký rozruch před bránou soupeře. Ten vyřešil až brankář Tomáš Rechtorík zalehnutím míčku.
     
    06:52
    A znovu v permanenci gólman Ústí nad Labem. Ukázal výborný přesun ke své levé tyčce, kde betonem vykopl ránu Jakuba Mikuly.
     
    07:22
    Vysoké napadání Luboše Moravce kýžený efekt nepřineslo. Domácí forvard totiž lehce zaškobrtl, čehož Grus bez váhání využil k průniku do středního pásma.
     
    07:57
    Do přehuštěného prostoru pálil forhendem Matyáš Licek. Houf těl před sebou neprostřelil, pravou nohou úspěšně blokoval Petr Michajličenko.
     
    08:15
    Ofsajd domácího celku. K jeho odpískání došlo po nedorozumění mezi Josefem Česákem a Ondřejem Dostálem.
     
    08:26
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Důležitý první gól střílí domácí, kteří tak jsou odměněni za neutichající tlak. NICOLAS LANGR proběhl mezi rozestoupenými obránci a tváří v tvář brankáři zakončil nechytatelně do pravého horního růžku. Bez asistence.
    08:26 Nicolas LANGR - 1:0
     
    09:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Petr Michajličenko. Jeho forhendová dalekonosná střela ovšem minula cílové zařízení.
     
    10:14
    V útočném pásmu už znovu kombinují Pardubice. Nicolas Langr vyzkoušel křižný pas na Pavla Kubeše, jemuž nevyšlo zpracování.
     
    10:34
    Individuálně pokusil štěstí Martin Janeček. Osobního strážce se zbavil, avšak na Lukáše Belicu kličkou po své levé ruce nevyzrál.
     
    10:46
    První přesilovou hru si zahrají hosté. Na trestnou lavici již usedl pardubický zadák Michal Šimek, jenž se provinil držením.
     
    11:01
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Z poloviny hřiště vypálil JIŘÍ GRUS a o chvilku později se mohl radovat z gólu, protože brankář Foršt spatřil míček v poslední chvíli a na střelu směřující k levé tyči zareagoval příliš pozdě. Asistence: Martin Stupka.
    11:01 Jiří GRUS - 1:1
     
    12:28
    Hosty vyrovnávací trefa nabudila a usilují o obrat. Petr Švanda střílel z ostrého úhlu pouze do boční síťky.
     
    12:53
    Při další příležitosti už musel zasahovat Pavel Foršt, po tvrdé ráně k levé tyči bez větších problémů zakročil lapačkou.
     
    13:07
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, hokejbalisté Ústí nad Labem jsou o krok napřed! Krajíček nabil Grusovi, jehož rána se od zadního mantinelu odrazila příhodně na hokejku LUKÁŠE SOUKUPA a ten bezpečně trefil odkrytou část brány. Asistence: Jiří Grus a Pavel Krajíček.
    13:07 Lukáš SOUKUP - 1:2
     
    14:12
    V již probíhající poslední minutě první třetiny vypálil z těžkého úhlu Pavel Krajíček, balónek do prostoru tří tyče nesměřoval.
     
    14:49
    Poslední útok úvodního dějství patřil Pardubicím. O slovo se přihlásil Miroslav Hálek, forhendový pokus usměrnil těsně vedle pravé tyčky.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi Pardubicemi a Ústím nad Labem přinesla tři góly, v těsném vedení jsou hosté. Důležitý první gól vstřelili domácí zásluhou Nicolase Langra, avšak hosté se nepříznivým vývojem střetnutí nenechali rozhodit a misky převážili na svou stranu trefami Jiřího Gruse a Lukáše Soukupa.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:38.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Hosté o ní vstupují s těsným náskokem, domácí favorit se s tímto faktem pochopitelně nebude chtít smířit.
     
    15:52
    Domácí mají možnost vrátit stav do vyrovnané podoby v početní převaze. Menší dvouminutový trest za nedovolené bránění vyfasoval Jan Bečvář.
     
    15:59
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Přesilovka využita i na druhé straně, je srovnáno! Z velké vzdálenosti napřáhl k tvrdé střele JAN BÍLÝ. Domácí hráč propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Rechtoríka. Asistence: Matyáš Licek a Pavel Kubeš.
    15:59 Jan BÍLÝ - 2:2
     
    16:39
    Pavel Krajíček se od pravého mantinelu natlačil až před bránu. V nouzi zakončoval forhendem těsně vedle levé tyčky.
     
    17:12
    Skoro přes celé hřiště Jan Bečvář vyhodil takovým způsobem, že Pavel Foršt musel zasahovat, na rozehrávku si navíc netroufl.
     
    17:55
    Výbornou práci odvedl Petr Michajličenko. Nejenže obral čistým způsobem Jana Strouhala, ale obloučkem do středního pásma ještě dostal Ústí nad Labem z pod tlaku.
     
    18:13
    Martin Stupka se odpoutal od osobního strážce a z pravé strany mířil sám na gólmana. Bekhendovou střelou na Foršta nevyzrál.
     
    18:41
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pardubický kapitán JAN STROUHAL strhává vedení na stranu Východočechů! Na modrou dostal pobídku od Kubeše, forhendový projektil nasměroval nechytatelným způsobem do pravého víka. Asistence: Pavel Kubeš.
    18:41 Jan STROUHAL - 3:2
     
    19:42
    Hosté podnikli snahu s cílem rychle vyrovnat. Martin Stupka volil křižný pas, před Pavlem Krajíčkem sebral míček Michal Šimek.
     
    23:25
    Ihned po buly střílel Václav Školoudík. Mezi střelce utkání se nezapsal, forhendový pokus usměrnil těsně vedle levé tyče.
     
    23:56
    První přesilovku Ústí nad Labem využilo, jak si povede ve druhém případě? Za podrážení je vyloučen Martin Janeček.
     
    24:12
    Zahrozil ústecký forvard Matyáš Licek. Místo očekávané nahrávky střílel z velkého úhlu, leč trefil pouze boční síť.
     
    24:47
    Z velké vzdálenosti vypálil Jiří Grus. Pavel Foršt neriskoval a pouze vyrážel za bránu, pokračuje tlak hostujícího celku.
     
    25:19
    Opět si velmi dobře poradil Pavel Foršt. Správně očekával, že Petr Michajličenko bude střílet, ránu směřující pod břevno vyrazil vyrážečkou.
     
    25:55
    Ústecká početní převaha bude mít své pokračování. Za vteřinu se vrátí Martin Janeček, k němu přisedl z důvodu podražení Ondřej Březina.
     
    26:14
    Hostujícímu celku se daří vyvíjet na soupeř tlak, ale kýžený třetí gól ne a ne přijít. Jiří Grus vypálil forhendem vysoko nad horní tyč.
     
    26:28
    Přesilovka Ústí nad Labem je u předčasně u konce. Ve snaze zabránit soupeři ve vyhození totiž Jan Sedláček sekl konkurenta přes hokejku.
     
    27:19
    Martin Stupka měl před sebou posledního protihráče. Na kličku i netroufl a nahrával naslepo k pravému mantinelu, kde chyběl některý ze spoluhráčů.
     
    27:55
    I při hře čtyři na čtyř jsou aktivnějším týmem hosté. Pavla Foršta zaměstnal Pavel Krajíček, domácí gólman udržel míček ve výstroji.
     
    28:33
    Situaci dva na dva domácí nevyřešili vůbec dobře. Nicolas Langr nahrál spoluhráči na nohy, ten si neporadil se zpracováním.
     
    28:55
    Hlavním pardubickým cílem je dohrát druhou třetinu ve vedení. Obránce Michal Šimek si dal hodně záležet s rozehrávkou, dokonce zamířil za vlastní bránu.
     
    29:24
    Od levého mantinelu vyprodukoval forhendovou střelu Ondřej Březina. Tomáš Rechtorík zabránil čtvrtému míčku v síti pravým betonem.
     
    29:58
    A ještě jeden zákrok musel hostující gólman udělat před koncem druhé třetiny, po pokusu z mezikruží včas srazil betony k sobě.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina se nesla ve znamení pardubického obratu. Na konci 16. minuty vyrovnal na 2:2 Jan Bílý a současnou podobu dal výsledku v 19. minutě kapitán domácího celku Jan Strouhal. Závěrečná patnáctiminutovka slibuje zajímavou podívanou, na vítězství stále mohou směle pomýšlet oba týmy.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:17.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Pardubice do ní vstupují v těsném náskoku, hosté ale určitě nedají kůži lacino.
     
    30:44
    Hosté začínají rozehrávkou zpoza vlastní brány. Útočný výpad vyzkoušel Milan Jelen, ale čistě jej zastavil Nicolas Langr.
     
    31:12
    Ještě za modrou čárou natáhl k tvrdé střele Jiří Grus. Pavel Foršt musel do akce, úspěšné trefě zabránil pravým betonem.
     
    31:44
    Josef Česák si odrazil míček o levý mantinel a pokusil se ho sám dostihnout, avšak tělo před Petra Michajličenka nenatlačil.
     
    32:20
    Vysoko presující David Haas vyvinul velký tlak na Jakuba Geislera, ten si pomohl křižným pasem na Miroslava Hálka.
     
    32:50
    Je pochopitelné, že hokejbalisté v bílých dresech nikam přehnaně nespěchají. Aktuálně kontrolují míček na vlastní polovině.
     
    33:23
    Zakázané uvolnění Pardubic. Za dlouhou nahrávkou spěchal Adam Bolek, avšak nedokázal ji ani lehce protečovat.
     
    33:59
    Jakub Geisler utekl před Martinem Stupkou za bránu Foršta, odtud zvolil rozehrávku na pravou stranu, kde stál Jan Bílý.
     
    34:16
    Ústí nad Labem bojuje. Na teč nahazoval od levého mantinelu před bránu Jan Sedláček, míček bez doteku jiné hokejky proletěl vedle levé tyče.
     
    34:42
    Hosté se teď připravili o cenné vteřiny zakázaným uvolněním, k němuž došlo po nedorozumění mezi Davidem Nedomou a Michalem Smolíkem.
     
    35:04
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Stav zápasu opět ukazuje nerozhodný stav! JAN ŠKURLA si zpoza soupeřovy z brány naběhl do pravého kruhu, kde se otočil kolem své osy a forhendovou střelou z otočky prostřelil brankáře mezi betony. Asistence: Milan Jelen a Lukáš Belica.
    35:04 Jan ŠKURLA - 3:3
     
    36:12
    Pardubice zase musí začít více útočit, pouze s dobrou defenzivou na vítězství po základní hrací době pomýšlet nemohou. Adam Bolek nevyzrál na Jiřího Gruse.
     
    36:57
    Další pardubické snahy přerušil hvizd rozhodčího. Důvodem je postavení mimo hru, hra je vykázána do střední třetiny.
     
    37:19
    Proti přesile tří protihráčů hostující útoční dvojice neuspěla, Belicovu nahrávku na Škurlu nepustil Jakub Geisler.
     
    37:46
    V posledních vteřinách se dost přerušuje. Pozastavení času teď způsobil Josef Česák, míček vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    38:17
    V útočném pásmu ještě zastavil balónek Petr Michajličenko. Pod tlakem nahazoval, avšak o velký kus vedle soupeřovy svatyně.
     
    38:41
    Z velkého úhlu střílel Vojtěch Červinka. Pavel Foršt se nachytat nenechal, hrací předmět uschoval do lapačky.
     
    39:17
    Na druhé straně zahrozil Jan Bílý. Už to vypadalo, že klička do středu bude úspěšná, jenže pak bez cizího zavinění upadl.
     
    39:52
    Dnes podruhé usedá na trestnou lavici Martin Janeček. Tentokráte je na vině nedovolené bránění. Ústí nad Labem má velkou šanci ke vstřelení čtvrtého gólu.
     
    40:01
    Ve vlastním obranném pásmu podržel vteřinky Miroslav Hálek. Posléze zkusil dlouhý pas na Jana Strouhala, jemuž se postavil do cesty Jan Bečvář.
     
    40:15
    Od levého mantinelu se před bránu prokličkoval Pavel Krajíček, z bezprostřední blízkosti ovšem na brankáře recept nenašel.
     
    41:28
    Početní převaha se hostujícímu mužstvu zatím vůbec nedaří. Domácí brání na jedničku, vyhodili třikrát v krátkém časovém sledu.
     
    41:47
    Od levého mantinelu vyslal střílenou přihrávku před bránu Vojtěch Červinka, David Nedoma míček nasměroval vedle brány.
     
    42:20
    Hra již pokračuje v plném počtu na obou stranách. Jan Bílý počkal na vystřídání spoluhráčů, načež akci rozjel přes Josefa Česáka.
     
    42:34
    Z důvodu vzájemné potyčka dochází k vyloučení na obou stranách. Za hrubost míří na trestnou lavici Martin Janeček a Jiří Tomáš.
     
    42:57
    Akci hostujícího celku zastavil svým hvizdem rozhodčí, který odpískal ofsajd. Vhazování proběhne na pravé straně za obrannou modrou čárou Pardubic.
     
    43:18
    Přečíslení dvou na jednoho řešil Nicolas Langr individuálně. Z pravé strany střílel forhendem na přední tyč, změně skóre zamezil úspěšným zákrokem Tomáš Rechtorík.
     
    43:46
    Další útok Východočechů byl o poznání méně povedenější. Obránce Tomáš Martan nahazoval o velký kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    44:07
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Lukáš Belica. Snažil se natlačit až před bránu, jenže míček si posunul až příliš před sebe, čehož využil Miroslav Hálek.
     
    44:45
    Zápas směřuje do prodloužení. Hosté se nikam neženou, kombinují ve vlastní obranné třetině a očima sledují časomíru.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, uvidíme prodloužení. Hokejbalisté Ústí nad Labem se kýženého vyrovnání dočkali ve 36. minutě, kdy forhendovou střelou z otočky skóroval Jan Škurla.
     
    45:01
    Začalo prodloužení.
     
    45:17
    Rozzlobený Jan Bílý vzteky odkopl vlastní hokejku. Myslel si, že pro svůj tým vybojoval přesilovou hru, jenže poté, co jej Pavel Krajíček zahákoval, tak si soupeřovu hokejku u těla přidržel. Dvouminutový trest tak vyfasoval oba hokejbalisté.
     
    45:49
    Ústí nad Labem dokonce bude hrát přesilovou hru! Protihráče nedovoleně dohrál u mantinelu Pavel Kubeš, ani on se s rozhodnutím rozhodčího vůbec neztotožňuje a hlasitě protestuje.
     
    46:16
    Hokejbalisté hostujícího celku kombinují v útočném pásmu. První příležitost Pavel Foršt přestál, střelu od levého mantinelu vykopl pravým betonem.
     
    46:35
    Komplikace Pardubic nekončí. Za vlastní bránou Ondřej Březina zvedl hokejku do obličeje soupeře, a protože se v obličeji faulovaného hráče objevil krvavý šrám, jedná se o čtyřminutový trest. Přesilovka 4 na 3 tak bude ještě delší.
     
    47:09
    S rozehrávkou spoluhráčům vypomoh po obranném odpalu Langra gólman Tomáš Rechtorík, balónek poslal na Jiřího Gruse.
     
    47:33
    Při zmatcích před domácí bránou rozhodčí ztratil přehled o míčku, proto přerušil hru, přestože nad ním brankář ani zdaleka neměl plnou kontrolu.
     
    47:52
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Bonusový bod berou hosté! Stupka přihrál do levého kruhu Červinkovi, který s hlavou nahoře našel před bránou JANA SEDLÁČKA, po střele z bezprostřední blízkosti Foršt neudržel míček před brankovou čárou. Asistence: Vojtěch Červinka a Martin Stupka.
    47:52 Jan SEDLÁČEK - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Dramatické utkání mezi Pardubicemi a Ústím nad Labem skončilo vítězstvím hostujícího celku 4:3 po prodloužení.

    Utkání plné obratů poslal do prodloužení Jan Škurla, který byl jediným úspěšným střelcem třetí části. V nastaveném čase přisoudil vítězství ústeckému mužstvu Jan Sedláček, jenž stál na konci pěkně sehrané přesilovkové kombinace.

    Ústí nad Labem se zásluhou dvoubodového vítězství posunulo v tabulce na páté místo, za Karvinou je pouze z důvodu horšího skóre. Pardubice zůstávají na třetí příčce. (18:04:30)

    Milan Huppert


    Hledáme zpravodaje pro tým Elba DDM Ústí nad Labem. Více informací na info@onlajny.com Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 9. Langr, 16. Bílý (Licek, Kubeš), 19. Strouhal (Kubeš) – 12. Grus (Stupka), 14. Soukup (Grus, Krajíček), 36. Škurla (Jelen, Belica), 48. Sedláček (Červinka, Stupka)


    HBC Pardubice: Foršt (Třináctý) – Geisler, Hálek, Martan, Šimek, Školoudík, Vlasák – Bílý, Bolek, Březina, Česák (A), Dostál, Janeček, Kubeš, Langr (A), Licek, Mikula, Moravec, Snížek, Strouhal (C).
    Elba DDM Ústí nad Labem: Rechtorík (Řehoř) – Bečvář, Grus, Michajličenko, Sedláček (A), Smolík, Švanda – Belica, Červinka, Haas, Jelen, Krajíček, Nedoma, Škurla, Soukup (C), Stupka (A), Tomáš.

    Rozhodčí: Havelka, Liška

    Diváci: 120
    bahis siteleri