Carolina – Calgary 3:2 (kon.) | Florida – St. Louis 4:5 (po pr.) | Pittsburgh – Toronto 1:4 (kon.)
New Jersey – Washington 5:1 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 5:2 (kon.) | Colorado – Dallas 4:1 (kon.)
Vegas – Vancouver 1:5 (kon.) | Minnesota – Arizona 4:3 (kon.)
konec
New York Islanders
5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Philadelphia Flyers
Neděle 27.11.2022, 01:30 • UBS Arena, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek rána. Napočtenou někdy příště! (04:15:50)
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 255 diváků.
     
    Na Long Islandu máme hotovo, Ostrované ovládli poslední dějství tuhé bitvy s Flyers třemi zásahy a vybojovali si na své konto další dva body! Trápící se Philadelphia se tentokrát dlouho držela a sahala po úspěchu, nakonec se jí ovšem opět nepodařilo přetnout dlouhou šňůru porážek. Ta nabobtnala už na kulatých deset utkání, příčky zajišťující postup do play-off se tak Letcům stále vzdalují. No, trenérovi Johnu Tortorellovi teď rozhodně není co závidět.
     
    Tři hvězdy utkání
    1. Ryan Pulock (NYI) – 0+4
    2. Zach Parise (NYI) – 2+0
    3. Anthony Beauvillier (NYI) – 1+1
     
    Česká a slovenská stopa
    Lukáš Sedlák (PHI) – 1+1, účast 0, 2 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 17:32
     
    Kdo se postavil do brankoviště?
    Semjon Varlamov (NYI) – 26 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,9 %, odchytal 60:00
    Felix Sandström (PHI) – 18 zákroků, 5 OG, úspěšnost 78,3 %, odchytal 59:54
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 23 – 28 | Přesilová hra: 2/3 – 0/2 | Trestné minuty: 23 – 27
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Je to tak. V UBS Areně zazněla siréna, Zach MacEwen (PHI) si vyloučení za držení zapíše jen do statistik a nestráví ani sekundu na trestné lavici.
     
    59:40
    A ještě minimálně jednou se bude vylučovat, někdo z hostů fauloval. Islanders ovšem drží puk ve vlastním pásmu a hosté je ani nenapadají, trest tak bude zřejmě udělen až dodatečně po konci utkání.
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny!
     
    58:57
    Je to tak, Matt Martin (NYI) a Rasmus Ristolainen (PHI) vyvázli jen s menšími tresty za hrubost.
     
    58:57
    Málem jsme viděli další bitku, tentokrát mezi Mattem Martinem a Rasmusem Ristolainenem. Oba borci stihli shodit rukavice, ale nemyslím si, že padla jediná rána, než se mezi ně vyložili rozhodčí.
     
    58:28
    Frost z posledních sil vyklepl puk ven ze svého pásma, početní výhoda New Yorku je pomalu u konce.
     
    57:58
    Dvě minuty a dvě sekundy před koncem základní hrací doby uvidíme další vhazování před Sandströmem, v hale panuje parádní atmosféra.
     
    57:24
    Islanders se do útoku neženou a v klidu operují ve vlastním pásmu. Na kotouči se už několik sekund vkuse střídají jen domácí zadáci.
     
    56:44
    Tony DeAngelo (PHI) a Oliver Wahlstrom (NYI) dostávají pětiminutové tresty za bitku. Nicolas Deslauriers (PHI) inkasuje menší trest za hrubost, větší za bitku a k tomu i osobní trest do konce utkání. Scott Mayfield (NYI) je pak trestán jen za hrubost, osobnímu trestu se ale též nevyhnul. Hra pokračuje přesilovkou domácích.
     
    Střely na branku: 22 – 27.
     
    56:44
    Rozhodnuté utkání ještě okořenily ostré výměny názorů, a to hned dvě najednou! Za hosty půjdou do sprch Tony DeAngelo s Nicolasem Deslauriersem, trestané hráče na straně domácích se dozvíme po komerční pauze.
     
    55:58
    Pelechovu rozehrávku ve středním pásmu zachytil protihráč, mezi střídačkami teď probíhá dlouhá a celkem statická bitva o puk.
     
    54:58
    Cizikas se obtočil kolem hostující svatyně a zakončil k bližší tyči, Sandström ho měl přečteného a bekhendový pokus bez obtíží vytěsnil.
     
    54:40
    Romanov za brankovištěm podrazil protihráče, rozhodčího ale zákrok nechal chladným. Vylučovat se nebude, domácí vyváží puk ven ze své zóny.
     
    53:40
    Dovolím si říct, že v UBS Areně je rozhodnuto. Možná se ještě situace změní, ale Flyers působí opařeně a nedaří se jim rozjetým Isles vzdorovat.
     
    52:38
    Krátkou chvíli se teď hrálo před Varlamovem, Islanders ale měli situaci pod kontrolou a soupeřům nedovolili ohrozit domácí svatyni.
    51:57 Zach PARISE - 5:2
     
    51:57
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí se prosazují v samotném závěru početní výhody a dělají další krok směrem k výhře nad Flyers! Podobně jako před pár minutami Nelson se teď na křídle uvolnil ZACH PARISE, který si jednoduchou střelou do horní části Sandströmovy svatyně zadělal na hattrick – 5:2! Asistence: Josh Bailey, Ryan Pulock.
     
    51:42
    Flyers vyhráli důležité vhazování před svou brankou a obratem znovu vyhodili puk za Varlamova.
     
    51:14
    Morgan Frost na pár sekund ukončil mírný domácí nápor, Flyers mají šanci prostřídat čtveřici na ledě.
     
    50:40
    Dobson jen tak tak udržel puk v útočném pásmu a poslal puk na Barzala, jehož bekhendové nahození následně projelo kolem vzdálenější tyče.
     
    50:00
    Do čtyř tentokrát půjdou hosté, Nicolas Deslauriers (PHI) je po hromadné strkanici v rohu za Varlamovem trestán za krosček.
     
    49:37
    Mayfield byl před pár sekundami vysvobozen z trestné lavice, New York přežil oslabení a nyní se snaží se po delší době dostat ke kotouči.
     
    48:45
    Z prostoru pro vhazování se ozval Kevin Hayes, který prudkou ranou z voleje trefil jen beton hbitého strážce domácí svatyně. Flyers jsou stále v útoku.
     
    48:13
    Islanders mají oslabení plně pod kontrolou, už podruhé pryž vyhodili přes všechny čáry. Philadelphia zatím v přesilovce Varlamova ani jednou neohrozila.
     
    47:36
    Frost ztratil puk a domácí okamžitě využili situace, kotouč teď klouže až před Sandströmovu svatyni.
     
    47:26
    Flyers mají šanci se vrátit zpět do zápasu, Scott Mayfield (NYI) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    46:57
    Paže jednoho z hlavních rozhodčích znovu vyletěla nahoru, při nejbližším přerušení se bude vylučovat. Hosté mají ponechanou výhodu.
     
    46:30
    Sledujeme hodně dlouhou pasáž bez jakéhokoliv přerušení. Dění se teď znovu přesunulo před svatyni Sandströma, domácí si chtějí pojistit svůj náskok.
     
    45:46
    Dlouhá kombinace před Varlamovem zatím střelu nepřinesla, hosté si stále jen přihrávají.
     
    44:58
    Hraje se nahoru dolu, Philadelphia se po studené sprše vzpamatovala a snaží se zareagovat.
    43:19 Anthony BEAUVILLIER - 4:2
     
    43:19
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak to je pro hosty pasáž jako z hororu, rázem totiž v UBS Areně prohrávají o dva zásahy! Islanders trestají naprosto laxní přístup obrany Flyers. Pulock bez nějaké velké snahy vybojoval puk u mantinelu a naservíroval ho přímo před brankoviště, kam najel ANTHONY BEAUVILLIER a překonal bezmocného Sandströma – 4:2! Asistence: Ryan Pulock.
    42:57 Brock NELSON - 3:2
     
    42:57
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí se na začátku poslední periody základní hrací doby vrací do vedení! Pulock vybojoval puk ve středním pásmu, pronikl do útočného pásma a poslal puk ke vzdálenějšímu mantinelu, kde byl volný BROCK NELSON a ten se pak blýskl krásnou střelou do vzdálenějšího horního rohu – 3:2! Asistence: Ryan Pulock.
     
    42:48
    Pageau krátkou přihrávkou vyslal do útoku Wahlstroma, rozhodčí ale hned po převzetí kotouče hru zastavil – domácí se totiž dostali do postavení mimo hru.
     
    42:07
    Hosté prostřídali formace, DeAngelo startuje zpoza vlastní branky dopředu. Uvidíme, co Flyers vymyslí.
     
    41:37
    Pelechova rozehrávka skončila až u Sandströma, který puk zastavil svou hokejkou a následně ho přenechal vracejícímu se obránci Philadelphie.
     
    40:48
    Deslauriers udržel puk v útočném pásmu, Flyers třetinu zahájili dobře a nepouští soupeře ven z pásma.
     
    40:13
    DeAngelo se s tím nemazal a hned zkusil Varlamova zaskočit z pravého křídla, ruský gólman ale kotouč ve stoje bez obtíží vytěsnil mimo nebezpečí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhé dějství nabídlo vesměs vyrovnanou podívanou, přičemž místy měli více ze hry hosté z Philadephie. Těm se podařilo dokonat obrat ve 30. minutě díky trefě Farabeeho, domácí však následně v přesilovce srovnali zásluhou Pariseho. V UBS Areně je tak stále vyrovnáno a vůbec bych se nedivil, kdyby o osudu dnešního střetnutí muselo rozhodnout prodloužení či nájezdy.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 14 – 19.
    Zblokované střely: 10 – 6.
    Vhazování: 14 – 14.
    Hity: 16 – 17.
    Trestné minuty: 2 – 2.
    Využití přesilovek: 1/1 – 0/1.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:23.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    DeAngelo poslal puk podél modré čáry na Provorova, jehož následné nahození přistálo za Varlamovem. Před pauzou toho už moc zajímavého neuvidíme.
     
    39:22
    Islanders půl minuty před koncem dějství střídají formace, perioda se pomalu chýlí ke konci.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:34
    Ristolainen poslal puk před brankoviště, přihrávka určená pro Laczynskiho ale nakonec jen projela kolem čepele hole původně zamýšleného adresáta.
     
    37:38
    Philadelphii inkasovaná branka namotivovala. Dění se takřka okamžitě přesunulo před Varlamova, kde se nyní hosté snaží si znovu vzít vedení na svou stranu.
    36:38 Zach PARISE - 2:2
     
    36:38
    Islanders právě vstřelili branku!
    Newyorští se čtyři vteřiny před koncem Provorovova trestu prosazují, začínáme zase od začátku! Z pravého křídla se před brankoviště protáhl ZACH PARISE, jenž vymíchal Sandströma a následně se štěstím prostrčil kotouč za položeného strážce hostující svatyně – 2:2! Asistence: Ryan Pulock.
     
    36:30
    Provorov se za pár sekund vrátí zpět na led, domácí se naposledy v této početní výhodě usazují v útočném pásmu a rozjíždí další kombinaci.
     
    35:52
    Střela jednoho z domácích z prostoru mezi kruhem a modrou zaplula za brankoviště, odkud některý z Ostrovanů puk vyhodil ven ze svého pásma.
     
    35:26
    Flyers začali dobře a přesunuli hru před Varlamova, kde se za malou chvíli bude vhazovat.
     
    34:42
    Vykázán je nakonec jen jediný hráč, a to Ivan Provorov (PHI). Jeho krosček znamená první přesilovou hru pro Isles v dnešním střetnutí.
     
    34:42
    Pariseho nepříjemná teč Pageauovy střely se neujala, Sandström si pryž pohlídal. Před hostující klecí byla následně k vidění pěkná divočina, bude se trestat.
     
    33:57
    Barzalovo nepovedené zakončení doskákalo před Sandströma, který schoval puk pod svou rukavici. Dění je znovu na malou chvíli přerušeno.
     
    33:18
    Na Hayesovu přihrávku zpoza klece před brankou číhal Farabee. Když přišla, do dráhy jedoucího kotouče na poslední chvíli vložil hůl protihráč.
     
    32:28
    Letci mají na ledě jasnou převahu, Ostrované od inkasované branky tápou a nedaří se jim se vrátit zpět do dění. Hra se drží hlavně před Varlamovem.
     
    31:43
    Braun po vyhraném buly orazítkoval plexisklo, hosté následný protiútok domácích rozmetali už v neutrální zóně a znovu se zmocnili kotouče.
     
    Střely na branku: 11 – 14.
     
    31:31
    Varlamov aspoň na pár sekund ukončuje další tlak Flyers, kteří se nyní snažili kotouč do sítě doslova protlačit. Hra je po jeho zákroku přerušena.
     
    31:07
    Ristolainenovu střelu z hranice pásma ještě někdo před brankovištěm tečoval, jenže pryž následně zaletěla mimo tři tyče domácí svatyně.
     
    30:27
    Islanders se snaží na inkasovaný zásah co nejrychleji odpovědět, Flyers ale drží hru u mantinelu.
    29:28 Joel FARABEE - 1:2
     
    29:28
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Ospalou atmosféru na Long Islandu prořízl nečekaný gól Flyers, kteří se poprvé v utkání ujímají vedení! Hayes vypálil z pravé strany a Varlamov jeho zakončení akorát vyrazil před sebe. K puku se následně jako první dostal JOEL FARABEE a oheň byl na střeše – 1:2! Asistence: Kevin Hayes, Lukáš Sedlák.
     
    28:59
    Po přerušení teď byla před brankou Flyers k vidění menší strkanice mezi hned několika hráči. Rozhodčí situaci velmi rychle uklidnili, vylučovat se nebude.
     
    28:43
    Islanders se přesunuli do útočného pásma a chtějí ohrozit Sandströma, hosté ale houževnatě brání a nepouští protihráče do střel.
     
    Střely na branku: 8 – 11.
     
    27:58
    Ristolainen ze svého repertoáru vytáhl dělovku z prostoru mezi modrou a kruhem, jenže Varlamova nenachytal. Po zákroku tu máme komerční pauzu.
     
    27:35
    Nelson se ve vlastním oslabení dostal do úniku, Sandström ale zachoval chladnou hlavu a jeho zakončení zastavil betonem!
     
    26:57
    Krátkou sérii hostujících přihrávek uzavřel z modré DeAngelo, jehož rána se zasekla v chumlu těl před brankovištěm. Ostrované se pak znovu osvobodili.
     
    26:12
    Domácí se rychle dostali ke kotouči a bez váhání ho vyhodili přes všechny čáry až za Sandströma.
     
    25:48
    Máme tu první vyloučení. Oliver Wahlstrom (NYI) si při bránění pomohl faulem, na dvě minuty tak mizí z hrací plochy s trestem za podrážení.
     
    25:12
    Takřka okamžitě po vyhraném vhazování v útočném pásmu střílel Provorov, Varlamov byl ve střehu.
     
    24:58
    To se nakonec Catesovi také podařilo. Hostující útočník následně zkusil střelu z mezikruží, ani on ale neměl perfektivní mušku. Varlamov si jistě oddechl.
     
    24:24
    Islanders se snaží najít cestu ven z vlastní obranné zóny, Flyers ale přímo vražedně forčekují a chtějí se se v útočném pásmu dostat ke kotouči.
     
    23:43
    Nelson vybojoval kotouč ve slotu a krátkou přihrávkou připravil zakončení pro Beauvilliera, který ale následně přestřelil philadelphskou svatyni.
     
    23:28
    Odpískáno zakázané uvolnění, po krátké přestávce uvidíme vhazování před Sandströmem.
     
    22:56
    Brownova střela z kruhu se od Varlamova odrazila za branku. Flyers jsou zatím v prostřední dvacetiminutovce aktivnějším celkem na hrací ploše.
     
    21:58
    Seeler se protlačil až před brankoviště a ze solidní pozice chtěl zakončit, na poslední chvíli se na něj ale nalepil protihráč a zabránil mu v tom.
     
    20:57
    Dění se na pár sekund přesunulo na druhý konec hrací plochy, ani Ostrovanům se teď ovšem nepodařilo gólmana soupeře přinutit zasáhnout.
     
    20:18
    Pelech hned zkraje druhé třetiny nahodil puk z modré čáry směrem na Sandströma, nemířil ale úplně přesně. Kotouč jen orazítkoval hrazení za brankou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Ospalá úvodní perioda nabídla po jednom gólu na obou koncích hrací plochy. Ostrované do utkání vstoupili aktivně a už v páté minutě je poslal do vedení Adam Pelech, o něco později v části pak odpověděl český forvard Lukáš Sedlák. Opticky měli více ze hry domácí hráči, ale vše je zatím otevřené a o ničem ještě není rozhodnuto. Uvidíme, jak se duel bude vyvíjet dál.
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 6 – 4.
    Zblokované střely: 6 – 4.
    Vhazování: 6 – 7.
    Hity: 8 – 10.
    Trestné minuty: 0 – 0.
    Využití přesilovek: 0/0 – 0/0.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:28.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:31
    Seeler zachytil vyhozený kotouč ve vlastní zóně. Islanders teď působí hodně pasivním dojmem, zřejmě před přestávkou nechtějí zbytečně riskovat.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    18:55
    První třetina se pomalu ale jistě chýlí ke konci, hra se momentálně točí hlavně kolem neutrální zóny.
     
    18:06
    Lee byl pronásledován dvěma protihráči, ze středního pásma tak z posledních sil zkusil nahodit puk na Sandströma. Kotouč přebírají hosté.
     
    17:12
    Romanov to nechtěl komplikovat a z levého kruhu zkusil jednoduchou střelu, kterou jeho krajan Provorov zblokoval. Pryž končí v ochranné síti.
     
    16:35
    MacEwen neustál střet s protihráčem ve středním pásmu, kotouč mu ujel z hole. K puku se dostává Pelech, domácí bez váhání zakládají protiútok.
     
    16:04
    Vstřelená branka hostům vlila krev do žil. Sice se jim nedaří se dostat na kotouč, kvalitním forčekem ale drží Islanders před jejich brankovištěm.
     
    Střely na branku: 6 – 3.
    15:27 Lukáš SEDLÁK - 1:1
     
    15:27
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Zničehonic máme v UBS Areně vyrovnáno a byl u toho právě LUKÁŠ SEDLÁK! Rodák z Českých Budějovic se šikovně uvolnil v mezikruží a vyčkal na Hayesovu přihrávku od mantinelu, kterou tečoval do horní části Varlamovovy svatyně – 1:1! Asistence: Kevin Hayes, Ivan Provorov.
     
    15:15
    Na ledě je poprvé vidět český útočník Lukáš Sedlák, který spolu se svými spoluhráči operuje v útočném pásmu a snaží se se dostat do pozice pro zakončení.
     
    14:30
    Rychlou bitvu o kotouč v rohu za Sandströmem vyhráli hosté, kteří se vydali do ofenzívy. Domácí je ale znovu k ničemu nepustili, Varlamov nemusel zasahovat.
     
    13:54
    Pulock nezachytil Leeho přihrávku na hranici pásma, kotouč přejel modrou čáru. Islanders tak vlastní chybou přichází o útočné pásmo a musí z něj ven.
     
    Střely na branku: 6 – 2.
     
    13:27
    Tečovaná střela z pravé strany končí v ochranné síti nad Varlamovem, máme tu další komerční přestávku. Další buly proběhne před newyorskou klecí.
     
    12:46
    Farabee se pokusil posunout puk na najíždějícího Laczynskiho, na kterého se ale nalepil protihráč, zatáhl ho za brankoviště a tam ho rychle odzbrojil.
     
    11:58
    Na ledě momentálně vyníkají hlavně obrany obou celků, střela na kteroukoliv branku už nějakou dobu k vidění nebyla. Varlamov se Sandströmem jsou bez práce.
     
    11:10
    Mayfield nahodil puk za hostující branku, kam vyjel Sandström a rozehrál kotouč na Sanheima. Flyers se znovu snaží prorazit zpět před Varlamova.
     
    10:28
    Philadelphia marně hledá cestu do útočného pásma, které jí zatím zůstává zapovězeno. Islanders mají hru pod kontrolou a snaží se se dostat ke kotouči.
     
    Střely na branku: 6 – 1.
     
    09:59
    První třetina se přelévá do své druhé poloviny. Varlamov nyní bez obtíží zachytil lehké nahození z modré čáry a puk do hry nevrátil, následuje reklamní pauza.
     
    09:32
    Po Cizikasově přihrávce z pravé strany vypálil Martin, Sandström obratem zareagoval betonem.
     
    08:43
    Clutterbuck přenechal puk jednomu ze svých spoluhráčů a vydal se na střídačku. Dění zatím trochu postrádá náboj, větší šanci jsme už delší dobu neviděli.
     
    08:07
    Bellows nahodil puk za domácí branku, kde byl jen připravený Pelech. Flyers se musí stáhnout z útočného pásma a připravit se na domácí protiakci.
     
    07:33
    Wahlstrom byl připraven o kotouč u mantinelu, následný protiútok hostů vyšuměl nepřesnou střelou.
     
    06:59
    Flyers postupují do útočného pásma po pravém křídle, obrana Islanders zatím ale působí skvělým dojmem a nepouští soupeře do zakončení.
     
    06:28
    Hraje se nahoru dolu, v UBS Areně momentálně sledujeme relativně vyrovnanou podívanou. Hosté se oklepali a srovnali s domácími krok.
     
    05:47
    Další velká šance, nyní na druhé straně! Sanheim před brankou tečoval přihrávku z křídla přímo mezi tři tyče, Varlamov byl ale připraven a nenápadné zakončení lapil!
    04:33 Adam PELECH - 1:0
     
    04:33
    Islanders právě vstřelili branku!
    Aktivita rychle nese ovoce, Islanders na ledě dominují a v polovině čtvrté minuty se dostávají do vedení! Obrana Philly zkolabovala a po chaotické situaci před brankovištěm si nepohlídala ADAMA PELECHA, který zachytil Beauvillierovu přihrávku zpoza branky a z mezikruží obratem zakončil – 1:0! Asistence: Anthony Beauvillier.
     
    04:15
    Sledujeme dlouhou kombinaci Ostrovanů, dění na ledě připomíná domácí přesilovku. Svatyně Flyers je už desítky sekund pod obrovským tlakem.
     
    03:19
    Jen krátce po vyhraném buly se hostující klec pokusil ohrozit Romanov, jehož projektil byl ale zblokován a zaletěl do rohu za Sandströmem.
     
    03:12
    Sandström nyní před najíždějícím protihráčem pro jistotu schoval kotouč pod svou rukavici, po krátké pauze uvidíme vhazování po jeho pravé ruce.
     
    02:46
    Pulock hlídá puk v rohu za svou vlastní svatyní, Islanders se teď snaží co nejrychleji vystřídat.
     
    02:20
    První zákrok si na své konto zapisuje také Varlamov, který úspěšně vyrazil střelu od modré za branku.
     
    01:42
    Barzal poslal puk na křídlo Holmströmovi, který byl obratem přišpendlen na mantinel. Hosté tentokrát výpad soupeře ukončili hned v samotném zárodku.
     
    00:58
    MacEwen vyhazuje puk přes všechny čáry, Flyers to hned zkraje utkání v New Yorku nemají lehké.
     
    00:27
    Jako první se do útoku dostali domácí, kteří neztrácí čas a okamžitě ostřelují Sandströmovu klec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sudí svolává hráče do kruhu, jdeme na věc!
     
    Týmy jsou na ledě, čtveřice rozhodčích též. V UBS Aréně je vše připraveno, za malou chvíli začínáme.
     
    Úvodní buly je stanoveno na půl druhou ráno našeho času, dá se však předpokládat, že duel bude ve skutečnosti zahájen s deseti- až patnáctiminutovým zpožděním, jak je ostatně za oceánem zvykem.
    Kieffer Bellows dnes bude poprvé ve své kariéře hrát proti Islanders. Ti jej draftovali jako celkově 19. volbu v roce 2016, Flyers si jej pak z waiver listu stáhli na začátku této sezóny.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemnou noc, start utkání se pomalu blíží. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní zahajovací sestavy obou celků.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Varlamov (Sorokin) – Pelech, Pulock, Aho, Dobson, Romanov, Mayfield – Holmström, Barzal, Wahlstrom – Lee, Nelson, Beauvillier – Parise, Pageau, Bailey – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck.
    Trenér: Lane Lambert.

    Philadelphia Flyers: Sandström (Hart) – Provorov, DeAngelo, Sanheim, Braun, Seeler, Ristolainen – Cates N., Hayes, Tippett – Bellows, Frost, MacEwen – Deslauriers, Laczynski, Farabee – Sedlák, P. Brown, Willman.
    Trenér: John Tortorella.

    Rozhodčí: Joannette, Pochmara – Alphonso, Fournier.
    UBS Arena se vrátila o čtyři dekády dozadu. Isles si dnes pro své fanoušky připravili doprovodný program s motivem osmdesátek.
     
    OČEKÁVANÉ SESTAVY

    New York Islanders: Varlamov – Pelech, Pulock, Aho, Dobson, Romanov, Mayfield – Holmström, Barzal, Wahlström – Lee, Nelson, Beauvillier – Parise, Pageau, Bailey – Martin, Cizikas, Clutterbuck.

    Mimo sestavu: Johnston, Salo.

    Zranění: Palmieri.

    Philadelphia Flyers: Sandström – Provorov, DeAngelo, Sanheim, Braun, Seeler, Ristolainen – Cates, Hayes, Tippett – Bellows, Frost, MacEwen – Deslauriers, Laczynski, Farabee – Cates, Sedlák, Brown.

    Mimo sestavu: Willman.

    Zranění: Allison, Atkinson, Couturier, Ellis, Laughton, Konecny, van Riemsdyk.
     
    PHILADELPHIA FLYERS
    7. místo v Metropolitní divizi
    21 Z, 7–0–5–9, 51:69 (-18), 19 bodů

    Na východě Pensylvánie přichází čas bít na poplach. Flyers z posledních deseti utkání vybojovali všehovšudy pět bodů a vyhráli jen jednou jedinkrát, když na začátku listopadu porazili Blues. Od té doby si na své konto připsali alarmujících devět porážek v řadě, přičemž třikrát (proti Caps, Habs a Jackets) se jim podařilo souboj aspoň dotlačit do prodloužení.

    Včerejší prohra byla navíc extra hořká – přišla totiž v tradičním derby s Penguins. První vzájemné střetnutí rivalů bylo naprosto jednoznačné: Pittsburgh během prvních dvou period dominoval a vypracoval si čtyřbrankový náskok, který si bez větších obtíží pohlídal až do závěrečné sirény. V posledním dějství akorát skóre kosmeticky upravil Hayes, duel tak skončil 1:4.

    Nejproduktivnější hráči
    Kevin HAYES – 21 Z, 20 bodů (6+14)
    Travis KONECNY – 17 Z, 19 bodů (7+12)
    Joel FARABEE – 21 Z, 13 bodů (4+9)

    Brankářské statistiky
    Carter HART
    → 885 min. | úsp. 91,5 % | prům. 2,85 | 0 ČK
    Felix SANDSTRÖM
    → 382 min. | úsp. 90,1 % | prům. 3,14 | 0 ČK
     
    NEW YORK ISLANDERS
    2. místo v Metropolitní divizi
    22 Z, 11–3–0–8, 72:57 (+15), 28 bodů

    Islanders mají sezónu slušně rozehranou, nemohou ale usnout na vavřínech. Momentálně se sice nachází hned na druhém místě v Metropolitní divizi, jejich pozice ovšem není ani trochu stabilní. Na třetí Tučňáky mají jen tříbodový náskok, od pátých Rangers je pak dělí pouhé čtyři. Pokud si tedy nechtějí zkomplikovat život, musí potvrdit roli favorita a uspět proti Flyers.

    Svěřence kouče Lamberta dnes čeká druhý duel ve dvou dnech. V noci z pátku na sobotu se představili na ledě dalšího outsidera, jmenovitě Columbusu, ze kterého si díky trefám Wahlströma, Pageaua a Nelsona odvezli dva body za těsné vítězství 3:2. Podařilo se jim tak navázat na dřívější úspěchy z tohoto týdne, kdy přetlačili Toronto v prodloužení a vynulovali Edmonton.

    Nejproduktivnější hráči
    Mathew BARZAL – 22 Z, 25 bodů (2+23)
    Brock NELSON – 22 Z, 21 bodů (10+11)
    Anders LEE – 22 Z, 19 bodů (8+11)

    Brankářské statistiky
    Ilja SOROKIN
    → 905 min. | úsp. 93,3 % | prům. 2,19 | 2 ČK
    Semjon VARLAMOV
    → 404 min. | úsp. 91,4 % | prům. 2,97 | 0 ČK
     
    Příjemnou noc u sledování NHL! Zápasový kolotoč prestižní zámořské soutěže se točí dál, dnes je na programu mimo jiné i duel mezi Isles a Flyers.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 5. Pelech (Beauvillier), 37. Parise (Pulock), 43. Nelson (Pulock), 44. Beauvillier (Pulock), 52. Parise (Bailey, Pulock) – 16. Sedlák (Hayes, Provorov), 30. Farabee (Hayes, Sedlák)


    New York Islanders: Varlamov (Sorokin) – Pelech, Pulock, Aho, Dobson, Romanov, Mayfield – Holmström, Barzal, Wahlstrom – Lee, Nelson, Beauvillier – Parise, Pageau, Bailey – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck.
    Trenér: Lane Lambert.

    Philadelphia Flyers: Sandström (Hart) – Provorov, DeAngelo, Sanheim, Braun, Seeler, Ristolainen – Cates N., Hayes, Tippett – Bellows, Frost, MacEwen – Deslauriers, Laczynski, Farabee – Sedlák, P. Brown, Willman.
    Trenér: John Tortorella.

    Rozhodčí: Joannette, Pochmara – Alphonso, Fournier.

    Diváci: 17 255
    bahis siteleri