Třinec – Motor ČB 2:3 (1:3 po s.n.) | Litvínov – Vítkovice 5:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Sparta 1:2 (kon.)
Plzeň – Olomouc 5:4 (kon.) | Kometa Brno – K. Vary 2:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:3 (1:3, 2:0, 2:0)
HC Olomouc
Pátek 09.12.2022, 15:45 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga dorostu - o účast v play-off • 5. kolo
Partner:
     
    Je konec. Havlíčkův Brod hrál v první dvacetiminutovce hodně špatně a zaslouženě prohrával 1:3. Ve druhé třetině však srovnal dvěma brankami se soupeřem krok a v závěrečné periodě dokonal obrat dvěma góly, po čemž zaslouženě vítězí 5:3. Získává tak první tříbodovou výhru v nadstavbové části. Olomouc nehrála špatně, ale po havlíčkobrodských brankách v prostřední části se dostala do výrazného útlumu, ze kterého už se nevzpamatovala. Ode mě je to pro dnešek z Kotliny vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký víkend! Už zítra pro vás budou komentovat moji kolegové zápas dorostenců se Šumperkem ve 12:00. Na shledanou! (17:50:57)
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Mora vyhrála vhazování, ale hra je znovu přerušena a bude se vhazovat v pásmu Bruslařů.
     
    59:44
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Ondruš – 2 min., sevření puku rukou.
     
    59:44
    Mora ještě zkusila střelu od modré čáry, kterou brankář Ondruš sevřel v rukavici a bude vyloučen.
     
    59:16
    Havlíčkův Brod vyhrál vhazování, cože j pro něj hodně důležité.
     
    59:14
    Píská se ofsajd Olomouce. Hosté si vyžádali oddechový čas.
     
    59:03
    Dva Bruslaři se srazili v útočném pásmu, ale hosté nestihli rychle rozehrát a nevyužili toho.
     
    58:46
    Domácí vytlačili Olomouc až za bránu. Hosté už to budou mít hodně těžké.
     
    58:20
    Bruslaři čelí velkému tlaku a nedaří se jim vyhodit.
     
    57:50
    Mora se natlačila do útočného pásma a od modré čáry vypálil Neoral. Křížek však předvedl dobrý blok a vytlačil puk do ochranné sítě. Buly v pásmu domácích.
     
    57:28
    Koubek získal puk a prokličkoval se až do útočného pásma, ale z úhlu minul prázdnou bránu!
     
    57:08
    Havlíčkův Brod vyhodil na zakázané uvolnění. Moře se čas hodně krátí a sahá ke hře v pěti bez brankáře!
     
    56:23
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Kozlík – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Bošek – 2 min., hrubost.
     
    56:03
    Před havlíčkobrodskou bránou byl obrovský zmatek a hosté byli znovu blízko kontaktní brance! Brankář Kamenický se však proti nebezpečné střele vyznamenal.
     
    55:50
    Obrovská šance hostů! Krásnou nahrávku dostal do předbrankového prostoru Šulgan a okamžitě střílel z voleje! Brankář Kamenický se rychle přesunul a vyrazil rychlou střelu betony!
     
    55:20
    Lukáš Nový se rozjel k exekuci trestného střílení, sjel si až před bránu a střelou zblízka hledal mezírku mezi betony, ale brankář Čerbák tento prostor včas utěsnil a udržel svůj tým ve hře o body!
     
    55:20
    Nový pelášil sám na bránu, když se probil za olomouckou obranu, byl faulován v jasné gólové šanci a pojede se trestné střílení!
     
    54:53
    Bartok teď byl hodně blízko brance! Z prostoru mezi kruhy vypustil hodně tvrdou a přesnou ránu, jež zacinkala na pravou Kamenického tyčku!
     
    54:21
    Mora si te´d vynutila velký tlak a mačká Bruslaře u brankáře Kamenického.
     
    53:41
    Havlíčkův Brod se snaží rozehrát, ale nedaří se mu. Olomouc aktivně napadá a dá se očekávat, že s přibývajícím časem bude muset za nepříznivého stavu jít do většího a většího rizika.
     
    53:08
    Hanáci ještě neskládají zbraně. Na chvíli se teď usídlili v pásmu Bruslařů a dvakrát zakončili. Nejednalo se však o povedené pokusy a brankář Kamenický nemusel zasahovat.
     
    52:30
    Oba týmy teď po zisku kotouče okamžitě podnikly rychlé útočné výpady. Olomouc neuspěla kvůli nepřesné přihrávce, ránu Bruslařů následně zblokovali hosté.
     
    51:50
    Olomouc znovu jen vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    51:42
    Koubek nabral rychlost na levé straně, dostal se sice do ostřejšího úhlu, ale i přesto zkusil štěstí ranou k přední tyčce. Tam byl připravený brankář Čerbák a schoval puk ve své náruči.
     
    51:18
    Celek z Kotliny vyhrál buly v útočném pásmu a kombinuje na dostřel brány Kohoutů.
     
    51:08
    Mora vypadla úplně z role. Dvakrát v krátkém časovém sledu teď po zisku kotouče jen vyhodila na icing.
     
    50:25
    Havlíčkův Brod nepolevuje a i nadále povzbuzen čtyřmi vstřelenými brankami za sebou diktuje tempo hry.
     
    49:51
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři odskakují soupeři do dvougólového trháku a hosté už to budou mít o poznání těžší! Lukáš Kachlíř přihrál do pravého kruhu DOMINIKU CHROMÉMU, jenž se z voleje a z mohutného nápřahu vší silou opřel do puku, brankář Čerbák zřejmě neměl úplně dobrý výhled a kotouč mu proplul mezi betony až za jeho záda! Asistence: Lukáš Kachlíř, Lukáš Nový.
     
    49:22
    Neoral se uvolňoval v prostoru mezi kruhy a zkusil skrytou střelu zápěstím. Skvělou práci odvedl postavou drobný, ale velmi šikovný bek Kachlíř, jenž jeho ránu zblokoval a brankář Kamenický v pohodě lapil puk do rukavice.
     
    48:59
    Sudí teď zastavil rozvíjející se kombinaci Bruslařů v útočném pásmu kvůli přihrávce rukou.
     
    48:43
    Mora sice uzmula soupeři puk, ale následně se dopustila zakázaného uvolnění.
     
    48:25
    Adam vypálil od modré čáry a před bránou byla dobrá clona vytvořená z brodských hráčů. Gólman Čerbák však byl pozorný, našel si letící kotouč a schoval ho v lapačce.
     
    48:09
    Bojovníci z Kotliny se museli chvíli bránit, ale získali kotouč a kvapili do brejku. Ten netáhl nikdo jiný než dnešní všudybyl Koubek. Myslel to dobře nahrávkou mezi beky na rozjetého spoluhráče, ale vše končí přerušením hry kvůli ofsajdu.
     
    47:39
    Hosté teď poslali kotouč na icing, jenže havlíčkobrodští obránci trochu zaspali, hráč Mory byl u puku dřív a tak sudí nechali pokračovat ve hře.
     
    47:15
    Hra je přerušena, buly proběhne v pásmu u olomoucké brány.
     
    46:48
    Nový teď předvedl v obranném pásmu u hrazení tvrdý, ale čistý hit, když protihráče přišpendlil na mantinel. Ten se po něm ohnal holí, ale sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    46:19
    Chromý, který dnes hraje stejně jako Koubek skvělý zápas, se dostal ke střele z kruhu a zkusil brankáře Čerbáka překvapit střelou na lapačku. Neúspěšně.
     
    45:48
    Jeden z obránců Olomouce uklouzl a využít toho mohl Koubek, jenž se hnal po levém křídle do pásma. Věděl o volném spoluhráči, jenž si najížděl před bránu, ale jeho nahrávku hosté zblokovali včas.
     
    45:20
    Havlíčkův Brod má v těchto chvílích o něco navrch. Častěji se drží na kotouči a tlačí se směrem vpřed. Oproti první třetině je výkon Bruslařů zhruba od půlky zápasu k nepoznání.
     
    44:40
    Kachlíř poslal hezký pas před bránu Koubkovi, který však v dobré palebné pozici nedokázal dobře zakončit, když mu střela nesedla.
     
    44:18
    Hanáci sice vybojovali kotouč, jenže s rozehrávkou mají velké problémy, protože se musejí popasovat s neustálým aktivním napadáním soupeře.
     
    43:40
    Domácí se drží v útočném pásmu, ale jen za bránou gólmana Čerbáka, jemuž tak bezprostřední nebezpečí v těchto chvílích nehrozí.
     
    43:13
    Olomouc zvládla lépe vhazování a nastěhovala se k brodské bráně. Její kombinace však byla hodně nepřesná a kotouč sebrali havlíčkobrodští hráči.
     
    43:00
    Kohouti se tlačili přes útočnou modrou čáru a nakonec se přes Bruslaře natlačili do pásma, jenže jen za cenu postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    42:34
    Hráči chvíli bojovali u mantinelu a z tohoto souboje vyšli lépe hosté, kteří alespoň posunuli puk do středního pásma.
     
    41:57
    Mora se na chvíli probila do útočného pásma, jenže kotouč ztratila a už se musí znovu bránit.
     
    41:24
    Bruslaři i nadále disponují velkou aktivitou a tlačí se směrem do útoku.
     
    40:54
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Lepší vystup do třetí třetiny si snad ani domácí nemohli přát, otáčejí totiž po velkolepém obratu na 4:3 a poprvé v utkání se ujímají vedení! Patrik Křížek táhl kotouč po pravém křídle a v kruhu přenechal puk za sebe do tandemu MARTINU DVOŘÁKOVI, jehož rychlá a přesná rána zaplula přesně ke vzdálenější tyčce! Asistence: Patrik Křížek.
     
    40:10
    Bruslaři vyhráli vhazování a zkusili protečovat kotouč do útočné zóny, ale kotouč rychle zachytili hráči Olomouce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední část je v Kotlině za námi a sluší se podotknout, že výrazně lepší v ní byli domácí Bruslaři. A to zejména v její druhé půlce. Při přesilovce nejdříve snížil parádní tečí Koubkovy střely Tadeáš Adam a vzápětí udeřil z dorážky vlastní střely Dominik Chromý, jenž vyrovnal na 3:3. Havlíčkův Brod od té doby na ledě jednoznačně dominoval a vytvořil si hned několik dalších šancí, jež volaly po gólu, ale obrat mu nakonec zatím dopřán nebyl. Třetí perioda začne zhruba v 17:12.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Olomouc drží kotouč u své brány a zřejmě už se nic zajímavého nestane.
     
    39:24
    Kohouti se zabydleli v útočném pásmu a snaží se ještě před druhou sirénou něco nebezpečného vymyslet.
     
    38:38
    Koubek přebral na útočné modré čáře krásný pas a uháněl na bránu. Z pravé strany se prohnal až před olomouckou bránu a zkusil kličku ála Peter Forsberg. Na dlouhou hůl už však nestihl zasnout puk do odkryté brány a hodně se na sebe teď zlobí!
     
    38:20
    Mora sice sebrala havlíčkobrodským hráčům kotouč ve svém pásmu, jenže vůbec nevěděla, co dál. Vyhodila jen na zakázané uvolnění.
     
    38:00
    Dnes neúnavný a hodně aktivní Koubek i nadále řádí jako uragán. Teď se krásně protáhl kolem několika protihráčů, ale v tísni mezi kruhy už nestihl vystřelit.
     
    37:40
    Hanáci nyní dokázali alespoň trochu utlumit havlíčkobrodskou převahu a kombinují v útočném území.
     
    37:17
    Hosté kvapili z levého křídla do rychlého přečíslení, ale nic nebezpečného z toho nebylo, když nepřesná rána z kruhu jen proletěla kolem brodské brány.
     
    36:39
    Mora se sice dokáže probít k puku, jenže většinou jen na chvíli. Havlíčkův Brod hodně aktivně napadá a je ho v těchto chvílích plný led.
     
    36:13
    Mora se i nadále nemůže pořádně dostat do hry. Po dvou obdržených brankách je očividně trochu opařená. Naopak domácí jsou i nadále jako pokropení živou vodou.
     
    35:44
    Parta z Kotliny opět překonala obranný val Mory ve středním pásmu a už opět disponuje s kotoučem u olomoucké brány.
     
    35:28
    Havlíčkobrodská útočná aktivita pokračuje. Z okraje kruhů zkusil štěstí Dvořák, jeho dalekonosná rána si však našla cestu jen do připravené Čerbákovy lapačky.
     
    34:35
    Koubek se hezkým manévrem na modré čáře zbavil svého strážce a vypálil z okraje kruhů. Brankář Čerbák jeho projektil vyrazil před sebe, ale první u puku byli Kohouti a odpálili puk do bezpečí.
     
    34:15
    Kozlík stál na konci brodské akce a zkusil zaskočit brankáře Čerbáka střelou k bližší tyčce. Maskovaná opora Kohoutů se však znovu vyznamenala a dál drží v těžkých chvílích svůj tým.
     
    33:31
    Mora se snažila rozehrát, ale přes dobře forčekující protihráče se jí to nepovedlo. Havlíčkův Brod tak znovu získal puk a operuje s ním na dostřel olomoucké brány.
     
    33:06
    Obrázek hry se po havlíčkobrodských brankách úplně otočil. Zatímco do té doby měli Kohouti zápas pod kontrolou, teď tahají za delší konec pomyslného provazu domácí.
     
    32:43
    Hanáci už jsou v plném počtu, i nadále jsou však pod tlakem Bruslařů, kteří jsou po dvou brankách a vyrovnání hodně na koni.
     
    32:00
    Brankář Čerbák byl mezi tyčemi Olomouce znovu v permanenci. Zmařil několik střel z blízkosti modré čáry, hlavně ta z hole Koubka byla znovu nebezpečná, když skončila v lapačce maskované opory Mory.
     
    31:34
    Mora se dokázala osvobodit vyhozením, ale Havlíčkův Brod je rozjetý a už svírá svého soka u jeho brány.
     
    31:12
    Od modré čáry znovu napřáhl Koubek, dnes mu to lítá od hole parádně. Nový parádně tečoval těsně před brankářem Čerbákem, kotouč však proletěl nad horní tyčkou olomoucké brány!
     
    31:00
    Olomouc vybojovala po vhazování kotouč a vyhodila hrací předmět až do hájemství gólmana Kamenického.
     
    30:40
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Bošek – 2 min., vysoká hůl.
     
    30:15
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Tak to jsou věci, v Kotlině máme najednou vyrovnáno! Lukáš Nový našel hezkým pasem před bránou nepokrytého DOMINIKA CHROMÉHO, jenž na první pokus sice napálil brankáře Čerbáka, kotouč se mu však odrazil zpět na hůl a z dorážky do odkryté brány už se nemýlil! Asistence: Lukáš Nový, Štěpán Adamec.
     
    29:19
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! Bruslaři jsou za svou útočnou snahu při přesilovce odměněni a snižují na nejtěsnější rozdíl! Patrik Křížek nabil na modrou čáru Tadeáši Koubkovi, jenž z voleje práskl do kotouče golfákem a kotouč usměrnil k bližší tyčce nad Čerbákovo rameno clonící TADEÁŠ ADAM! Brankář Mory byl bez šance! Asistence: Tadeáš Koubek, Patrik Křížek.
     
    28:48
    Dubnova družina už znovu okupuje útočné pásmo.
     
    28:28
    Havlíčkův Brod si vynutil velký tlak a ostřeluje olomouckou bránu. Gólman Čerbák musel předvést několik povedených zákroků a hostům se povedlo vyhodit.
     
    28:03
    Tak to je škoda pro havlíčkobrodské barvy! Koubek si v rychlosti hezky obhodil protihráče, a i když mu kotouč ujel až před bránu, stihl kus černé gumy dojet a napálil u bližší tyčky dobře postaveného brankáře Čerbáka!
     
    27:50
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Bohatý – 2 min., podrážení.
     
    27:25
    Chromý obdržel dobrý pas na osu hřiště a mohl střílet z prostoru mezi kruhy. Než si však srovnal puk na hůl, hosté mu ho vypíchli.
     
    27:23
    Tvrdý souboj v blízkosti modré čáry Bruslařů končí postavením mimo hru Olomouce.
     
    26:41
    Olomouc se vymanila z pevného objetí Bruslařů a nyní sama okupuje území kolem brankáře Kamenického. Havlíčkobrodská defenziva je v pohotovosti.
     
    26:15
    Teď do toho domácí šlápli a pořádně sevřeli svého soka do pevného objetí. Vytvořili si hned několik střeleckých možností z různých pozic, nemířili však přesně.
     
    25:59
    Frühbauer měl trochu času a prostoru na okraji levého kruhu a zkusil štěstí. Jeho ránu hosté ještě ztlumili za letu a brankář Čerbák v pohodě zasáhl.
     
    24:44
    Hanáci hrají v plném počtu, oslabení zvládli na jedničku.
     
    24:39
    Znovu vypálil z podobné palebné pozice Dvořák, tentokrát brankář Čerbák kotouč vyrazil do rohu olomouckého pásma.
     
    24:27
    Na konci celé akce stál Dvořák, jenž vypálil z pravého kruhu k přední tyčce, brankář Čerbák toho asi moc neviděl, ale stihl zasáhnout a udržet puk ve výstroji.
     
    24:14
    Domácí už zaujali přesilovkové postavení v útočném pásmu a kombinují.
     
    23:41
    Hosté se zatím v oslabení brání s velkým přehledem. Děj hry drží daleko od svého gólmana Čerbáka, což jim úplně stačí.
     
    23:08
    Šulgan pořádně zahrozil při vlastním oslabení, když se natlačil až za havlíčkobrodskou obranu, zblízka však na brankáře Kamenického nevyzrál!
     
    22:44
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Bartok – 2 min., nedovolené bránění.
     
    22:18
    Bartok se natlačil až mezi kruhy a vpádu vystřelil, když byl tísněný protihráči. Brankář Kamenický však dobře zasáhl betony.
     
    22:00
    Domácí přesunuli děj hry do Čerbákovy blízkosti, jenže do zakončení je soupeř nepouští.
     
    21:34
    Hanáci se stále drží v útočném pásmu, ale bez střeleckého efektu.
     
    21:11
    Mora získala kotouč do své moci a po chvíli snažení se probila do útočného postavení. O kotouč však musí svádět četné a tvrdé souboje u hrazení.
     
    20:44
    Koubek nabral rychlost ve středním pásmu, sjel si až na okraj kruhů a v pádu vystřelil. O kousek však minulou Čerbákovu levou tyčku.
     
    20:15
    Olomouc se natlačila do útočného území, ale neodkázala zakončit, když se vyhnala do neutrální zóny nepřesnou přihrávkou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Olomouc šla do rychlého vedení po přesné trefě Petera Holéczyho od modré čáry. Bruslaři bleskově odpověděli zásluhou přesné dělovky Tadeáše Koubka, jenže hostům vrátil vzápětí vedení z dorážky Dominik Drábek a v 19. minutě upravil na 1:3 golfákem zblízka Vojtěch Čermák. Prostřední část začne zhruba v 16:28.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Domácí nakonec po chvíli snažení vybojovali kotouč a přesunuli hru do klidnějších částí hřiště.
     
    19:15
    Hosté to ještě zkouší, trápící se Bruslaři jsou znovu zahnáni až ke své bráně, kde se musí s vypětím všech sil bránit.
     
    18:43
    Olomouc právě vstřelila branku! To, o co si domácí dlouho koledovali, nakonec přichází chvíli před první sirénou a hosté jdou do dvoubrankového trháku! Tobiáš Sekanina se hezkou kličkou zbavil mezi kruhy svého strážce a naservíroval před bránu lahůdkový pas VOJTĚCHU ČERMÁKOVI, jenž z voleje práskl do puku a nekompromisně přišpendlil kotouč pod horní tyčku! Asistence: Tobiáš Sekanina, Vojtěch Černý.
     
    18:11
    Havlíčkův Brod i nadále hledá pevnější půdu pod nohama, ale vůbec se mu to nedaří. Hanáci jsou zatím mnohem aktivnější a mladí Bruslaři jim sotva stíhají.
     
    17:35
    Pravda měl na levé straně trochu volného prostoru. Vůbec na nic nečekal a dloubl do kotouče bekhendem. Pro brankáře Kamenického u první tyčky to byla lahůdka. Hra je po jeho zákroku přerušena.
     
    17:24
    Mora sice zvládla lépe buly u brankáře Čerbáka, jenže ani tentokrát nezaložila dobrou akci, když opět poslala kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    17:13
    Hostům to teď pořádně zaskřípalo při přechodu do útočného pásma a vyhodili jen na icing.
     
    16:24
    Hanáci i nadále diktují tempo hry. Havlíčkův Brod se stále nemůže dostat do zápasu. K ohrožení brankáře Čerbáka se probíjí hodně sporadicky. Mora dobře brání a stále hýří pohybem.
     
    15:18
    Olomouc je zatím mnohem aktivnější. Navrátil obdržel dobrou nahrávku před bránu, ale nezasáhl prudký pas. Pro hosty velká škoda, gólman Kamenický by to měl těžké při přesunu ke své tyčce.
     
    14:44
    Neoral se snažil probít přes přesilu protihráčů před bránou ke kotouči. Nakonec vyšťoural kotouč, ale v tísni pálil nepřesně.
     
    14:15
    Brankář Čerbák si poradil s prudkou ranou od modré čáry, kterou však dobře viděl a ukryl ji ve výstroji. Teď už přihlížíme útočnému snažení olomouckých mladíků.
     
    13:47
    Pravda se po pravém křídle protáhl jako nůž máslem a při přečíslení 2 na 1 dobře viděl před bránu najíždějícího Drábka, jenž však netrefil vysokou nahrávku!
     
    13:03
    Dubnovi svěřenci se sice v oslabení ubránili, ale i nadále se proti aktivnímu, důraznému a dobře bruslícímu soupeři horko těžko prosazují.
     
    12:34
    Havlíčkův Brod teď čelí obrovskému tlaku. Je přikován ke svému brankáři Kamenickému a nemůže se dostat ke kotouči.
     
    11:50
    Puky létají kolem brodské brány, jen to sviští. Olomoučtí hráči však zatím naštěstí pro Bruslaře zatím mají hodně vychýlenou mušku.
     
    11:28
    Mora se zabydlela na dostřel gólmana Kamenického, jenže nedokázala přesně zakončit a parta z Kotliny se po zisku kotouče osvobodila vyhozením.
     
    11:12
    Olomouc se natlačila v hojném počtu do útočného pásma a připravila pořádně perné chvilky pro brankáře Kamenického. Ten musel likvidovat dvě střely z blízkosti modré čáry a poradil si i s jednou dorážkou.
     
    10:46
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Konvalina – 2 min., podrážení.
     
    10:21
    Dvořák se protáhl po levém křídle a vypálil k přední tyčce, kde však vyprášil jen Čerbákovy betony.
     
    09:58
    Křížek vypálil z levého kruhu a brankář Čerbák vyrazil kotouč mezi kruhy, kde však Kachlíř netrefil v dobré pozici kotouč dobře.
     
    09:44
    Havlíčkův Brod už si vyměňuje kotouč v útočném území. Zatím přes blok Hanáků kotouč na bránu neprocpal.
     
    09:29
    Hosté vyhráli vhazování u své brány a okamžitě odstřelili kus černé gumy až do hájemství brankáře Kamenického. Domácí musí zakládat novou akci.
     
    09:07
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Bošek – 2 min., hákování.
     
    08:34
    Hosté z Hané chvíli kombinovali na dostřel havlíčkobrodské brány, ale nakonec ze své snahy nevytěžili nic nebezpečného. Vpřed mohou vyrazit Bruslaři.
     
    08:10
    Brankář Kamenický musel hned dvakrát zasahovat proti nepříjemným střelám od modré čáry! Tu první ještě zkoušel těsně před bránou tečovat clonící Drábek, ale gólman Kamenický kotouč vyrazil. Druhou ránu schoval v lapačce.
     
    07:11
    Havlíčkův Brod o kotouč v útočném území přišel a musí kvapit rychle směrem dozadu, protože Hanáci se řítí do protiútoku.
     
    06:24
    Chromý dostal odboru nahrávku do pravého kruhu a tvrdě vystřelil zápěstím. Brankář Čerbák nemusel zasahovat, když kotouč proletěl vedle protější tyčky.
     
    05:57
    Parta z Kotliny založila postupný útok a usadila se na dostřel olomoucké brány.
     
    05:25
    Hraje se i nadále ve vysokém tempu. Oba soupeři hýří pohybem a tlačí se vpřed.
     
    04:02
    Olomouc právě vstřelila branku! S góly se nám teď doslova roztrhl pytel, hosté si okamžitě berou ztracené vedení zpět! Tomáš Navrátil prošel soupeřovou obranou jako nůž máslem a z mírného úhlu na levé straně vypálil. Brankář Kamenický jeho přízemní střelu vyrazil betonem, ale jen před bránu k osamocenému KAMILU DRÁBKOVI, jenž z okamžité dorážky zametl kotouč do sítě! Asistence: Tomáš Navrátil.
     
    03:25
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku! A v Kotlině máme vyrovnáno! Havlíčkův Brod předvedl parádní kombinaci, když Patrik Křížek posunul puk Martinu Dvořákovi, jenž mohl z mezikruží střílet, ale ještě posunul kotouč do pravého kruhu TADEÁŠI KOUBKOVI, jehož bomba z voleje zaplula přesně k protější tyčce! Asistence: Martin Dvořák, Patrik Křížek.
     
    02:48
    Bruslaři jsou jako opaření. Horko těžko se probíjejí ke kotouči, natož do zakončení.
     
    02:21
    Hanáci jsou na koni a dál se tlačí do útoku.
     
    01:12
    Olomouc právě vstřelila branku! Tak to je ledová sprcha pro mladé Bruslaře, naopak hosté mocně slaví rychlé vedení! Kamil Drábek nabil na modrou čáru PETERU HOLÉCZYMU, jenž se opřel do kotouče a využil clony před gólmanem Kamenickým, který neviděl zhola nic a jen se bezmocně ohlédl za svá záda! Asistence: Kamil Drábek, Lukáš Bošek.
     
    00:50
    Olomouc získala puk a usadila se v útočném pásmu.
     
    00:28
    Koubkova rána od modré čáry byla zblokována, ale brodský útočník sebral odražený puk a nabil na modrou čáru Ondrušovi, jehož ránu gólman Čerbák vyrazil.
     
    00:07
    Bruslaři vyhráli úvodní vhazování a z obranného pásma zakládají první útočnou akci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Kamenický (Račan) – Kachlíř, Ondruš, Adam, Teml, Konvalina, Danyljuk – Křížek, Koubek (C), Dvořák – Chromý, Adamec, Nový (A) – Kraučuk, Hospodka, Frühbauer – Kozlík.
    Trenér: Miroslav Duben

    HC Olomouc: Čerbák (Žbánek) – Vrána, Kalman, Holeczy, Bohatý (C), Černý – Šulgan (A), Neoral, Bošek – K. Drábek (A), Pravda, Navrátil – Čermák, Sekanina, D. Drábek – Bartok
    Trenér: Mojmír Trličík

    Rozhodčí: Jan Raška – Roman Zídek, Ondřej Polák.
     
    Oba soupeři se střetnou v probíhající sezoně poprvé. Vzhledem k lepším výsledkům v nadstavbové části budou papírovým favoritem hosté z Olomouce.
     
    HC Olomouc

    Mora nastoupila do nadstavby parádně, když si přivezla tříbodový úlovek po těsné výhře 5:4 z Kladna. Vzápětí sice utrpěla vysokou porážku 2:7 na ledě Hvězdy Praha, ale pak si hodně spravila chuť v domácím prostředí. Nejdříve povalila na lopatky po triumfu 3:1 brněnskou Kometu a vzápětí si vyšlápla i na Přerov, který zdolala 3:0. Hanáci mají na kontě skvělých 9 bodů a v tabulce jsou čtvrtí.
     
    BK Havlíčkův Brod

    Bruslaři nevkročili do nadstavbové části pravou nohou. Na úvod prohráli těsně 3:4 na ledě Komety Brno, když minimálně o bod přišli pouhých 10 sekund před třetí sirénou. Následně doma padli po divoké přestřelce s Přerovem 5:8. Vyšlo to až na třetí pokus, když parta z Kotliny vyhrála 3:2 po prodloužení v Táboře. Dubnovi svěřenci naposledy hostili v domácím prostředí silné České Budějovice, před nimiž se museli sklonit po výsledku 2:5. V tabulce je Havlíčkův Brod se ziskem dvou bodů předposlední.
     
    Příjemné páteční odpoledne! Srdečně vás zdravím ze zimního stadionu v Kotlině, kde nás dnes čeká společné sledování zápasu BK Havlíčkův Brod – HC Olomouc, který se odehraje v rámci 5. kola skupiny O účast v play-off Extraligy dorostu. Utkání začíná v 15:45.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 4. Koubek (Dvořák, Křížek), 30. Adam (Koubek, Křížek), 31. Chromý (Nový, Adamec), 41. Dvořák (Křížek), 50. Chromý (Kachlíř, Nový) – 2. Holéczy (K. Drábek, Bošek), 5. K. Drábek (Navrátil), 19. Čermák (Sekanina, Černý)


    BK Havlíčkův Brod: Kamenický (Račan) – Kachlíř, Ondruš, Adam (A), Teml, Konvalina, Danyljuk – Křížek, Koubek (C), Dvořák – Chromý, Adamec, Nový (A) – Kraučuk, Hospodka, Frühbauer – Kozlík.
    Trenér: Miroslav Duben

    HC Olomouc: Čerbák (Žbánek) – Vrána, Kalman, Holéczy, Bohatý (C), Černý – Šulgan (A), Neoral, Bošek – K. Drábek (A), Pravda, Navrátil – Čermák, Sekanina, D. Drábek – Bartok
    Trenér: Mojmír Trličík

    Rozhodčí: Jan Raška – Roman Zídek, Ondřej Polák

    Diváci: 56
    thejrc.org