Poruba 2011 – Prostějov 1:4 (kon.) | Jihlava – Zlín 4:3 (po pr.) | Vsetín – Pardubice B 3:2 (kon.)
Sokolov – Šumperk 2:1 (kon.) | Litoměřice – Kolín 2:1 (1:0 po s.n.) | Přerov – Slavia 2:0 (kon.)
Třebíč – Frýdek-M. 4:1 (kon.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
4:3 (3:1, 0:1, 0:1 - 1:0)
Berani Zlín
Sobota 10.12.2022, 16:30 • Zimní stadion Pelhřimov • Chance liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava po třech měsících vyhrála v Pelhřimově 4:3 po prodloužení, když skolila Zlín, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (19:55:31)
     
    Jihlavští hokejisté nakonec zápas vyhráli v prodloužení, ačkoliv ho měli rozehraný na tři body a ačkoliv i v závěru mohl brát Zlín vítězství.

    Dukla zvládla první třetinu výborně. V oslabení jí poslal do vedení Patrik Miškář a na vyrovnávací trefu Petra Mrázka v téže přesilovce odpověděla Dukla gólem Richarda Cachnína a Tobiáše Handla.

    Ve druhé třetině snížil stav svým prvním gólem za A-tým Vojtěch Riedl a třetí část tak přinesla zajímavé drama. Dukla deset minut dobře bránila, ale od vyrovnání Ondřeje Kachyni převzali hosté iniciativu a nechybělo moc, aby zápas rozhodli za tři body.

    Utkání nakonec dospělo až do prodloužení, které rozhodl Daniel Kolář, který tečoval střelu Radka Pořízka mezi betony Hufa, jenž po první třetině vyměnil v brance Libora Kašíka – 4:3 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    63:29 Daniel KOLÁŘ - 4:3
     
    63:29
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hokejisté nakonec berou dva body a poprvé od 28.9. v Pelhřimově vítězí. Handlovu přihrávku dostal Radek Pořízek na bekhend a vystřelil. Puk ještě lehce tečoval DANIEL KOLÁŘ a kotouč zapadl mezi Hufovy betony. Asistence: Tobiáš Handl.
     
    62:58
    Gagova pumelice z kruhů opět skončila na jistém Beranovi, k dorážce se už hosté nedostali.
     
    62:12
    Haman rozjíždí zpoza branky útočnou akci domácích.
     
    61:27
    Brož se zkoušel před brankou vyhnout poslednímu hráči soupeře stahovačkou, ale neuspěl. Puk ještě chvíli držela Dukla, poté ho získali hosté.
     
    60:30
    Zlín má na ledě Mrázka, Honejska a Zbořila. Na posledního jmenovaného nyní Dukla při střídání zapomněla a jeho dělovka z pravé strany končí na betonech Berana.
     
    60:04
    Hned po buly se dostávají k puku hosté.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    JIhlava v Pelhřimově prohrála šestkrát v řadě, v tomto azylu brala vítězství jen v 6. kole proti Vsetínu. Aspoň bod pak zapsala na konci října za prohru v nájezdech proti Šumperku. Jak zápas dopadne dneska? Protrhnou červenožlutí dlouhou nepříjemnou šňůru na tomto stadionu nebo si Zlín opět odveze domů dva body?
     
    Jihlava si ve třetí třetině poměrně dlouho hlídala těsné vedení. Jenže devět minut před koncem se prosadil bývalý jihlavský obránce Ondřej Kachyňa, jehož střela od modré skončila v síti. Od této chvíle byli Zlínští lepším týmem, nicméně rozhodující trefu již v základní části nepřidali – 3:3.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    58:58
    Zbořilovo nahození bylo sraženo jedním z hráčů nad branku. Jít mezi tři tyče, tak mohl mít Adam Beran velký problém.
     
    58:09
    Již jsou ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Buly proběhne před Beranem, Dukla opět zblokovala střelu soupeře do ochranné sítě.
     
    57:22
    Petr Mrázek měl po chybě v jihlavské rozehrávce rozhodnutí na holi. Nicméně jeho pokus z kruhů zastavil jistým zákrokem Adam Beran.
     
    56:52
    Kočího nahození od modré Huf příliš neviděl, před jeho brankou totiž bylo hodně rušno. Puk ale k jeho štěstí prošel vedle vzdálenější tyčky.
     
    56:01
    Tomáš Chlubna sebral ve středním pásmu puk a najel si po pravé straně do pásma. Jeho tvrdá střela ale skončila nad brankou.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 10. Miškář (Bilčík), 14. Cachnín (Pořízek, Skořepa), 20. Handl (Menšík), 64. D. Kolář (Pořízek, Handl) – 10. Mrázek (Bartko, Honejsek), 32. Riedl (Kachyňa, Mrázek), 51. Kachyňa (Mrázek, Honejsek)


    HC Dukla Jihlava: Beran (Pulda) – Chvátal, Bilčík, F. Kočí, D. Kolář, Haman, Vala – V. Brož, Miškář, Chlubna – Handl, Menšík, Harkabus (A) – Pořízek, Skořepa (C), Cachnín – Juda.
    Trenér: Viktor Ujčík

    Berani Zlín: Kašík (21. Huf) – Zbořil, Bartko, Kachyňa, Bukač, Husa, Talafa, Riedl – Mrázek, Honejsek, P. Sedláček – Kubiš (C), Gago, Illéš – Ondráček (A), Hejcman, Pospíšil – Luža, Zabloudil, Köhler (A).
    Trenér: Miloš Říha

    Rozhodčí: Skopal, Zubzanda – Kleprlík, Kotlík
    ocianews.com