Columbus – Los Angeles 6:5 (po pr.) | Florida – Seattle 2:5 (kon.) | Arizona – Philadelphia 5:4 (po pr.)
Winnipeg – Washington 2:5 (kon.) | Vegas – Boston 1:3 (kon.)
konec
Florida Panthers
2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
Seattle Kraken
Pondělí 12.12.2022, 00:00 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:43 Chris TIERNEY - 2:5
     
    58:43
    Florida právě vstřelila branku!
    Druhá rozezvučená tyčka za brankou Jonese. V úvodu zápasu za stavu 0:0 se domácí neprosadili a z protiútoku šli hosté do vedení. Zápas se tedy mohl vyvíjet jinak. Krátce po tyči se k puku na modré dostal Kiersted, jenž vystřelil a CHRIS TIERNEY tečoval kotouč za záda Martina Jonese, který neměl šanci. Asistence: Matt Kiersted, Zac Dalpe.
    57:22 Yanni GOURDE - 1:5
     
    57:22
    Seattle právě vstřelil branku!
    Nyní už je opravdu vymalováno. Rychlostní souboj mezi YANNI GOURDEM a Aaronem Ekbladem vyhrál první jmenovaný, který se ve finále lépe natáhl po puku a doklepl jej do volné sítě. Brandon Tanev, Adam Larsson.
    55:09 Daniel SPRONG - 1:4
     
    55:09
    Seattle právě vstřelil branku!
    Florida už musela jít do risku. Možná by to vyšlo, kdyby Wennberg neudržel puk na modré. Ale to se mu povedlo na jedničku. Někdejší spoluhráč Bobrovského vystihl puk na modré, udělal dva rychlé kroky a přihrávkou na levou stranu našel před brankou zcela volného DANIELA SPRONGA, který se v pokleku opřel do puku a nedal gólmanovi Panterů šanci. Asistence: Alexander Wennberg, André Burakowsky.
    47:15 Jordan EBERLE - 1:3
     
    47:15
    Seattle právě vstřelil branku!
    Krakeni jdou do dvoubrankového trháku, nyní už byl Bobrovskij bez šance. Střelu Borgena od modré si našel před brankou JORDAN EBERLE, který byl celou dobu zády k Bobrovskému, ale i tak šikovně puk tečoval mimo jeho dosah. Kotouč prošel kolem vyrážečky Rusa do sítě. Asistence: Will Borgen, Matthew Beniers.
    29:05 André BURAKOVSKY - 1:2
     
    29:05
    Seattle právě vstřelil branku!
    Tohle snad ani nešlo lépe trefit. Celou akci započal Oliver Bjorkstrand, který dobře udržel kotouč na modré. Gourde poté z rohu kluziště našel na vrcholu pravého kruhu ANDRÉ BURAKOWSKIHO, který napálil puk naprosto přesně do šibenice nad pravé rameno Bobrovského. Asistence: Yanni Gourde, Oliver Bjorkstrand.
    27:34 Marc STAAL - 1:1
     
    27:34
    Florida právě vstřelila branku!
    MARC STAAL po přestupu z Detroitu zapisuje na Sunrise první vstřelenou branku, když White po vyhraném souboji za brankou poslal kotouč před Martina Jonese a ten proti střele osmatřicetiletého veterána s téměř 1400 zápasy v NHL neměl šanci zasáhnout. Asistence: Colin White, Nick Cousins.
    01:04 Matthew BENIERS - 0:1
     
    01:04
    Seattle právě vstřelil branku!
    To je úvod jako hrom. Do vedení mohli jít domácí, ale Verhaegheho ztečovanou střelu zastavilo břevno. Hosté se hned dostali do protiútoku, McCann našel mezi kruhy MATTHEW BENIERSE a ten nekompromisně zavěsil. Asistence: Jared McCann.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 28. M. Staal (White, Cousins), 59. Tierney (Kiersted, Dalpe) – 2. Beniers (McCann), 30. Burakovsky (Gourde, Bjorkstrand), 48. Eberle (Borgen, Beniers), 56. Sprong (Wennberg, Burakovsky), 58. Gourde (B. Tanev, A. Larsson)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Lyon) – Forsling, Ekblad (A), M. Staal, Montour, Mahura, Kiersted – Verhaeghe, Bennett, M. Tkachuk (A) – Luostarinen, Barkov (C), Reinhart – Cousins, E. Staal, White – Lomberg, Dalpe, Tierney.
    Trenér: Paul Maurice

    Seattle Kraken: Mar. Jones (Grubauer) – Dunn, A. Larsson, C. Fleury, Schultz, Soucy, Borgen – Burakovsky, Wennberg, Bjorkstrand – Donato, Gourde (A), B. Tanev – McCann, Beniers, Eberle – Sprong, Geekie, Schwartz (A).
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Peter MacDougall, Jon McIsaac – Kyle Flemington, Andrew Smith

    Diváci: 15625
    thejrc.org