Švýcarsko – Česko 4:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
4:2 (0:0, 3:0, 1:2)
Česko
Pátek 23.12.2022, 00:30 • Scotiabank Centre, Halifax • Reprezentace do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:30.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! Česká juniorská reprezentace se v Kanadě připravuje na start MS juniorů. V rámci přípravy už odehrála přímo v dějišti jeden přípravný zápas, ve kterém Češi porazili Lotyše 6:3. Rozhodla třetí třetina, ve které Češi třikrát skórovali a tyto branky padly mezi 50. a 52. minutou v rozmezí minuty a 56 vteřin. Dvěma góly se na výhře podílel útočník Gabriel Szturc. Dalšími střelci ČR byli Ondřej Becher, Jaroslav Chmelař, Marcel Marcel a Adam Měchura. V brance národního týmu nastoupil Daniel Král z Bílých Tygrů Liberec. Naopak Švýcarům první přípravný zápas vůbec nevyšel, neboť domácí Kanadě, která bude prvním soupeřem ČR na turnaji, podlehli 0:6. Švýcary navíc pár hodin po zápase s Čechy, ve 20:30 českého času, čeká utkání proti Švédům. Úvodní buly bude ve Scotiabank Centre v Halifaxu vhozeno zhruba kolem 0:30.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Beglieri (Croce) – Streule, Bichsel (A), Deussen, Zanetti, Dionicio, Despont, Boss, Terraneo – Biasca (C), Canonica (A), Robin, Henry, Alge, Truog, Jabola, Taibel, Muggli, Ramel, Müller, Perrenoud

    Česko: Suchánek (Šatný) – Ticháček (A), Chabada, Svozil (C), Špaček, Hamara, Moravec, Čech, Alscher – Kulich, Šapovaliv, Šalé, Szturc (A), Brabenec, Chmelař, Kos, Menšík, Ryšavý, Měchura, Marcel, Hauser, Sapoušek, Pajer
    Trenér: Radim Rulík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:33
    Češi v úvodu zatím aktivnější, Švýcaři hned dvakrát za sebou vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    03:00
    Poslední střídání patřilo Švýcarům. Muggli se uvolnil a ze zajímavé pozice prověřil Suchánka, ale branku svou střelou minul.
     
    03:39
    Hezká kombinace druhého švýcarského útoku, kterou zakončoval střelou Truog, avšak mířil pouze doprostřed branky, kde byl připraven Suchánek.
     
    05:25
    Švýcaři znovu zahrozili. Zanetti nahazoval puk na Suchánkovu branku. Český brankář ale stihl včas zasáhnout levým betonem.
     
    07:27
    Češi znovu v útočném pásmu. Šalé pěknou kličkou přešel přes švýcarského obránce po pravém křídle a hledal před bránou najíždějícího Kulicha, ale švýcarská obrana přihrávku zblokovala.
     
    09:45
    První útok českého týmu zamkl Švýcary před jejich bránou. Nejprve se po prostrčení Šapovaliva dostal ke střele Šalé, brankář Beglieri ale puk lapačkou vyškrábl. Šalé se posléze ještě dostal k dorážce, jenže Beglieri byl i tentokrát připravený.
     
    11:10
    Češi pokračují v tlaku. Třetí formace v čele s Jakubem Kosem zamkla Švýcary. Špaček předvedl zajímavý manévr na modré čáře. Češi se ale do žádné gólové šance nakonec nedostali.
     
    12:48
    Jednoznačně nejaktivnější formací je zatím trojice Kulich – Šapovaliv – Šalé, která se znovu dostala k zakončení. Střelu Šapovaliva zlikvidoval Beglieri.
     
    15:27
    Švýcaři se opět osmělili. Jejich čtvrtý útok se po kombinaci dostal až k zakončení. Střelu Müllera Suchánek vyrazil před Perrenouda, který ale neměl dostatek prostoru, aby střele dal razanci a Suchánek schoval puk ve své výstroji.
     
    17:27
    Brabenec se povedeným manévrem zbavil dvou protihráčů na útočné modré čáře, posunul kotouč na Chmelaře, jenž z levého kruhu prověřil Beglieriho, který ale předvedl skvělý zákrok a drží svůj tým.
     
    18:00
    Dobrý forčekink čtvrtého českého útoku. Menšík vybojoval na modré čáře kotouč a posunul ho Marcelovi, jenž se pěknou kličkou uvolnil a dostal se k zakončení z pravého kruhu a trefil Beglieriho rameno.
     
    18:50
    První útok českého týmu byl znovu hodně aktivní. Trojice Kulich – Šapovaliv – Šalé předvedla pěknou spolupráci, která nakonec vedla ke střele Šapovaliva, který ale trefil jenom brankáře Švýcarů, jenž vyrazil pokus vyrážečkou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina žádnou branku nepřinesla. Hraje se hodně vyrovnané utkání. Obrany obou týmů fungují spolehlivě, v čele s výborně chytajícími brankáři. Slušně zaplněná hala zatím čeká na první větší šanci zápasu. Nejaktivnější trojicí na ledě je první český útok Kulich – Šapovaliv – Šalé, který několikrát v průběhu první části zahrozil. Druhá třetina začne zhruba v 1:28.
     
    Střely na branku po první třetině: 4:7.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:20
    V úvodu druhé třetiny jsou aktivnější Švýcaři, kteří mají lepší pohyb, ale zatím se do žádné šance nedostali.
     
    22:30
    Čtvrtá česká lajna měla dobré střídání a díky dobrému pohybu dostala Švýcary pod tlak, kteří se osvobodili za cenu icingu.
     
    23:05
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Miles Müller – 2 min., hákování.
     
    24:05
    První minutu přesilovky sice Češi pěkně kombinovali, ale žádné zakončení nepřišlo.
     
    24:30
    Svozil kombinoval v útočném pásmu se Špačkem a Brabencem a od modré čáry nahazoval puk, který zapadl do branky. Rozhodčí ale hned rozpažili a branku neuznali kvůli postavení Chmelaře v brankovišti.
     
    25:00
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Švýcaři se prosazují v oslabení a dostávají se do vedení! Při rozehrávce za brankou proběhla nedohoda mezi Svozilem a Suchánkem a LORENZO CANONICA vypíchl kotouč Svozilovi a bekhendovým blafákem překonal Suchánka. Bez asistence.
    25:00 CANONICA - 1:0
     
    25:05
    Domácí v plném počtu.
     
    25:20
    Švýcaři po zmatcích v obraně českého týmu pokračují ve svém tlaku. K zakončení z dobré pozice se dostal Taibel. Suchánek skvělým zákrokem pravým betonem zneškodnil tuto velkou šanci soupeře.
     
    26:15
    Další velká příležitost Švýcarů! Müller překvapivě vypálil z pravého kruhu a trefil levou tyč Suchánkovy brány!
     
    27:55
    Do další šance se tentokrát dostali Češi. Přečíslení dvou proti jednomu řešil Kulich nahrávkou na Šalého, jenž se snažil krátkou kličkou do bekhendu zasunout kotouč mezi betony Beglieriho, který ale se štěstím puk zastavil.
     
    29:07
    Alscher zavezl puk do útočného pásma a z druhé vlny dobře našel najíždějícího Ryšavého, který se zničehonic ocitl sám před švýcarským gólmanem, jenže mířil vedle pravé tyčky.
     
    30:36
    Vyloučení v týmu Česko:
    HL – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Adam Měchura.
     
    31:03
    Švýcaři nehrají přesilovku vůbec špatně, přinutili Čechy, aby změnili postavení. Ke střele se dostal Alge, ale Svozil srazil kotouč do ochranné sítě.
     
    31:55
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Velmi povedená přesilovka Švýcarů nakonec končí druhým gólem! Obranu českého týmu rozhodili dvěma křížnými přihrávkami a JEREMY JABOLA se díky tomu ocitl sám před Suchánkem a dokázal ho překonat nadvakrát. Asistence: Attilio Biasca a Rodwin Dionicio.
    31:55 JABOLA - 2:0
     
    33:00
    Dobré napadání prvního útoku českého týmu. Kulich nahrál Šapovalivovi, jenž se snažil zakončit, nicméně švýcarská obrana nakonec celou situaci ustála.
     
    35:05
    Pajer si ve středním pásmu dobře nahodil puk ve středním pásmu do útočné třetiny a objel švýcarského obránce a před už pouze zůstal jen Beglieri, který rychle vystartoval a puk s menšími problémy odehrál do rohu.
     
    36:00
    Vyloučení v týmu Česko:
    Martin Ryšavý – 2 min., krosček.
     
    36:57
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Další pohledná přesilovková kombinace Švýcarů! Canonica zavezl puk do útočného pásma, a pak předal puk Biascovi. Ten křížným pasem našel LOUISE ROBINA, který z mezikruží trefil přesně. Asistence Attilio Biasca a Lorenzo Canonica.
    36:57 ROBIN - 3:0
     
    38:45
    Velmi povedené střídání čtvrtého českého útoku. Na modré čáře byli aktivní hlavně Hamara s Moravcem a díky jejich hře se do zakončení dostal Měchura, ale puk měl na dlouhou hůl, a tak nestihl puk zasunout za švýcarského brankáře.
     
    39:30
    Závěr druhé třetiny se dohrává převážně ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina jednoznačně patřila Švýcarům. Ti nejprve skórovali při české přesilovce, kdy se ve 25. minutě trefil Canonica, a pak dvakrát udeřili v přesilovkách, když se nejprve ve 32. minutě prosadil Jabola a po něm ve 37. minutě skóroval Robin. Češi měli několik slibných příležitostí, ale zatím nedokážou překonat urputnou obranu Švýcarů v čele s brankářem Beglierim. Třetí třetina začne zhruba ve 2:18.
     
    Střely na branku po druhé třetině: 13:10
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:10
    Češi se snaží s výsledkem něco udělat a jsou aktivní. Proti velmi dobře bránícímu soupeři to ale budou mít velmi těžké.
     
    43:10
    Pohledná individuální akce Stanislava Svozila, který od levého mantinelu vybruslil na modrou čáru a přes clonu střílel, brankář Beglieri byl ovšem na místě a ukryl puk ve výstroji.
     
    44:07
    Znovu pohledná akce, tentokrát v podání Moravce, který pronikl do útočného pásma a vypálil mezi nohama bránícího Švýcara. Brankář Beglieri jeho ránu vykopl levým betonem.
     
    45:00
    Švýcaři se ve třetí třetině zatím pouze brání, znovu dobré střídání Šapovalivovy lajny, ale Češi zatím na velkou šanci v této části hry čekají.
     
    46:03
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Attilio Biasca – 2 min., sekání.
     
    46:55
    Česko právě vstřelilo branku! I Češi se dočkali využité přesilovky a snižují! Český národní tým předvedl skvělou přesilovkovou kombinaci. Hamara našel na levém kruhu Šalého, který naznačil střelu a posunul puk na JIŘÍHO KULICHA, jenž ranou z první vypálil nechytatelně a prostřelil Beglieriho. Asistence: Tomáš Hamara a Eduard Šalé.
    46:55 KULICH - 3:1
     
    47:58
    Díky dobrému napadání se Češi málem dostali do vyložené šance. Naneštěstí pro svěřence trenéra Rulíka Kos finální přihrávku poslal na hůl soupeře, který díky tomu nemusel čelit této šanci.
     
    49:30
    Po dlouhé době zahrozili také Švýcaři. Perrenoud se prohnal kolem Hamary u pravého mantinelu, přehodil si puk na forhend a snažil se obstřelit Suchánka, který ale spolehlivým zásahem puk ukryl ve své výstroji.
     
    50:39
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Lian Bichsel – 2 min., držení.
     
    51:23
    Češi se kombinací snažili vytvořit si střeleckou příležitost. Dionicio sice uzmul kotouč, ale Pajer ho u mantinelu srazil a Dionicio zůstal ležet na ledě.
     
    Dionicio se ale zvedl a odjíždí po svých na střídačku.
     
    52:37
    Česko právě vstřelilo branku! Také Češi podruhé v zápase využívají přesilovku a jsou na dostřel! Po váhavé rozehrávce Švýcarů sklepl na modré čáře puk Ryšavý na MATYÁŠE ŠAPOVALIVA, který v rychlosti přešel přes dva švýcarské hráče a rychlou kličkou do forhendu překonal Beglieriho nad lapačku. Asistence: Eduard Šalé a Tomáš Hamara.
    52:37 ŠAPOVALIV - 3:2
     
    54:01
    Velká šance na srovnání! Po zmatcích v obraně Švýcarska se k nečekané dorážce dostal Pajer. Už to vypadalo, že puk zapadne přesně po zákroku brankáře do levého horního rohu, ale nakonec skončil těsně vedle brány Beglieriho.
     
    55:03
    Vyloučení v týmu Česko:
    Matyáš Šapovaliv – 2 min., nedovolené bránění brankáři.
     
    56:00
    Češi měli v oslabení velkou šanci na vyrovnání. Ryšavý vystihl rozehrávku soupeře v útočném pásmu a důrazným průnikem se dostal až k zakončení. Brankář Beglieri jeho forhendovou kličku vystihl a ucpal prostor u své levé tyčky.
     
    57:03
    Hosté v plném počtu.
     
    57:27
    Další slibná česká příležitost. Kulich se prohnal podél pravého mantinelu a ve vysoké rychlosti vypálil. Brankář Beglieri se štěstím vytlačil puk vyrážečkou mimo.
     
    57:47
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Miles Müller – 2 min., vysoká hůl.
     
    57:47
    Kulich si vybruslil ze své pozice na pravém kruhu a na modré čáře přenechal puk Svozilovi, který nebezpečně vypálil. Beglieri ale svůj tým drží.
     
    57:53
    Neuvěřitelný zákrok Beglieriho! Po střele Svozila se kotouč dostal ke Kulichovi, na kterého zívala poloprázdná brána. Švýcarský brankář zastavil puk lapačkou.
     
    58:05
    Šarvátka mezi Bichselem a Marcelem, kteří se mimo hru začali postrkávat a rozhodčí museli přerušit hru.
     
    58:05
    Vyloučení v týmu Česko:
    Marcel Marcel – 2 min., hrubost + 10 min. osobní trest, nesportovní chování.
     
    58:05
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Lian Bichsel – 10 min. osobní trest, nesportovní chování.
     
    59:00
    Češi drží Švýcary pod tlakem a snaží se vytvořit si ideální střeleckou pozici. Kulich vzal střelu na sebe a střelou z levého kruhu trefil pouze levou tyčku!
     
    59:45
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Tlak českého týmu vyústil v několik nebezpečných střel. Nakonec ale Švýcaři vybojovali puk a BRIAN ZANETTI střelou přes celé kluziště trefil prázdnou branku a pojistil tak vítězství Švýcarů. Další branka Švýcarů v oslabení. Bez asistence.
    59:45 ZANETTI - 4:2
     
    59:47
    Domácí v plném počtu.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je za námi. První třetina byla vyrovnaná, ve druhé převzali otěže utkání Švýcaři, kteří třikrát skórovali, a to díky dvěma gólům v přesilových hrách. Ve třetí třetině Češi hodně přidali a hnali se za vyrovnáním, nakonec ale Švýcaři rozhodli gólem do prázdné brány a vítězí v tomto přípravném utkání.
     
    Střely na bránu: 17:25
     
    Švýcary čeká před startem turnaje ještě jedno utkání. Dnes od 20:30 českého nastoupí proti Švédům. Češi nastoupí do dalšího utkání už v rámci MS, kdy se 27. prosince v 0:30 českého času postaví proti domácí Kanadě. Švýcaři pak do turnaje vstoupí 26. prosince v 17:00 českého času, kdy se střetnou s Finy.
     
    Z tohoto utkání je to všechno. Děkuji vám za pozornost a budu se těšit u dalších přenosů zase někdy. Na počtenou! Hezký den a přeji všem krásné prožití Vánoc a vše dobré v roce 2023! (03:10:03)

    Mateo

    Branky a nahrávky: 25. Canonica, 32. Jabola (Biasca, Dionicio), 37. Robin (Biasca, Canonica), 60. Zanetti – 47. Kulich (Hamara, Šalé), 53. Šapovaliv (Šalé, Hamara)


    Švýcarsko: Beglieri (Croce) – Streule, Bichsel (A), Deussen, Zanetti, Dionicio, Despont, Boss, Terraneo – Biasca (C), Canonica (A), Robin, Henry, Alge, Truog, Jabola, Taibel, Muggli, Ramel, Müller, Perrenoud
    Trenér: Marco Bayer

    Česko: Suchánek (Šatný) – Ticháček (A), Chabada, Svozil (C), Špaček, Hamara, Moravec, Čech, Alscher – Kulich, Šapovaliv, Šalé, Szturc (A), Brabenec, Chmelař, Kos, Menšík, Ryšavý, Měchura, Marcel, Hauser, Sapoušek, Pajer
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Langille, Thomander – Currie, Hagen
    bahis siteleri