Ottawa – Boston 3:2 (1:0 po s.n.) | Columbus – Buffalo 0:0 (odl.) | Carolina – Chicago 3:0 (kon.)
NY Rangers – Washington 0:4 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 5:1 (kon.) | Nashville – Dallas 2:3 (kon.)
St. Louis – Toronto 4:5 (po pr.) | Winnipeg – Minnesota 1:4 (kon.) | Arizona – Colorado 6:3 (kon.)
Calgary – Edmonton 1:2 (kon.) | Vancouver – San Jose 6:2 (kon.) | Los Angeles – Vegas 4:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Chicago Blackhawks
Středa 28.12.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Vítězná šňůra Caroliny čítá už devět zápasů
     
    Statistika
    Střely na bránu: 49 – 24 | Přesilová hra: 0/3 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Antti Raanta (CAR) – 24 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100 %, odchytal 60:00
    Petr Mrázek (CHI) – 46 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,9 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Martin Nečas (CAR) – 1+0, +1 účast, 6 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 18:29
    Petr Mrázek (CHI) – 46 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93,9 %, odchytal 60:00

    Tři hvězdy utkání
    1. Antti Raanta (CAR) 24 zákroků
    2. Jesper Fast (CAR) 1+0
    3. Jordan Martinook (CAR) 1+0 (03:39:43)
     
    Utkání přihlíželo 18 814 diváků.
     
    Carolina potvrdila roli velkého favorita, když na domácím ledě porazila Chicago 3:0 a zaznamenala deváté vítězství v řadě, čímž vyrovnala klubový rekord.

    Hurikáni si vybudovali rozhodující náskok v první třetině, kdy jim dvoubrankové vedení zařídili Martin Nečas a Jesper Fast. Po bezbrankové druhé třetině přišla pojistka na vítězství ve 45. minutě, kdy se bekhendem trefil Jordan Martinook. Své první nuly v sezóně se dočkal Antti Raanta, pro udržení čistého konta musel předvést 24 zákroků.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura odskočili na čele Metropolitní divize druhému New Jersey na rozdíl šesti bodů, Chicago zůstává nejhorším týmem celé soutěže.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Domácí hokejisté vyzkoušeli ještě jeden útok. Jesperi Kotkaniemi přihrával na střed Dereku Stepanovi, který si neporadil se zpracováním dobře myšlené žabičky.
     
    59:07
    Od modré čáry vypálil z levé strany Isaak Phillips. Snadná práce pro Anttiho Raantu, jenž podržel puk ve výstroji až do hvizdu rozhodčího.
     
    58:46
    Sebastian Aho unikal vstříc soupeřově bráně. Natlačil se před Caleba Jonese, avšak pod jeho nátlakem nakonec ztratil stabilitu a vůbec nevystřelil.
     
    58:26
    Další akce Canes byla o poznání povedenější. Domácí získali útočné pásmo a od modré nahazoval Jaccob Slavin, ve spleti hokejek se nejlépe orientoval Jack Johnson.
     
    57:53
    Za vlastní bránou dlouho rozmýšlel Brent Burns. Nakonec jednal pod tlakem Johnsona zbrkle, pouze vyhazoval do střední třetiny.
     
    57:19
    Antti Raanta nyní musel pořádně zabojovat o udržení čistého konta. První střelu Jonathana Toewse vyrazil před sebe, dorážku hostujícího kapitána už schoval mezi betony.
     
    56:57
    Už při hře pět na pět vypálil forhendem Andrej Svečnikov, avšak trefil hned prvního blokujícího konkurenta Patricka Kanea.
     
    56:12
    Ahova rána byla zblokována, o dorážku se přihlásil Stefan Noesen. Proti forhendovému pokusu máchl Petr Mrázek lapačkou a touš v ní zachytil.
     
    55:55
    Finský útočník Teuvo Teräväinen nahrál před bránu Paulovi Stastnymu, který zkusil bekhendový blafák, Petr Mrázek ale mezeru mezi betony nenechal.
     
    55:24
    Zadák Seth Jones za vlastní bránou zachytil nahrávku po mantinelu směřující k Ahovi a forhendovým odpalem napálil puk až za Raantovu svatyni.
     
    54:55
    Na lavici hanby usedl hostující kapitán Jonathan Toews. Nedovoleným způsobem si počínal proti Martinu Nečasovi, jemuž nechal v jízdě hokejku a český forvard přes ni přepadl.
     
    54:01
    Za defenzivní řadou hostujícího mužstva se zjevil Andrej Svečnikov. K zakončení se ovšem nedostal, v poslední chvíli mu totiž Jake McCabe zablokoval hokejku.
     
    53:46
    Forčekující Martin Nečas vyvinul velký tlak na Connora Murphyho, jenž po levém mantinelu alespoň dokázal posunout puk do útočné třetiny.
     
    53:14
    Sam Lafferty přihrával zprava bekhendem naslepo před bránu, spoluhráč Max Domi si v těsném obležení dvou protihráčů se zpracováním neporadil.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Nečas (Burns, Stastny), 9. Fast (Pesce, Skjei), 45. Martinook (J. Staal)


    Carolina Hurricanes: Raanta (Kočetkov) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, de Haan – Nečas, Stastny, A. Svečnikov – Jarvis, S. Aho II, Teräväinen – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Stepan, Kotkaniemi, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Chicago Blackhawks: Mrázek (Stalock) – S. Jones, McCabe, Murphy (A), I. Phillips, C. Jones, J. Johnson – P. Kane (A), Domi, T. Johnson – Raddysh, J. Toews (C), Kurashev – Lafferty, Dickinson, Athanasiou – Entwistle, R. Johnson, Katchouk.
    Trenér: Luke Richardson

    Rozhodčí: L'Ecuyer, O'Donnell – Brisebois, Hughes

    Diváci: 18 814
    ocianews.com