Třinec – Litvínov 3:2 (po pr.) | Motor ČB – Vítkovice 0:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 7:3 (kon.)
Pardubice – K. Vary 7:4 (kon.) | Olomouc – Kladno 6:2 (kon.) | Sparta – Liberec 2:5 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
2:5 (2:0, 0:2, 0:3)
Bílí Tygři Liberec
Pátek 06.01.2023, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme dobojováno! Liberečtí hokejisté třemi góly v závěrečné části rozhodli o svém vítězství 5:2 a odváží si domů velmi cenné tři body z horké sparťanské půdy. To je ode mě vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (20:54:50)
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Miroslav Forman s Vladimírem Sobotkou dobruslili kotouč v obranném pásmu a ještě se pokusili založit útočnou akci. Liberečtí obránci včas zasáhli.
     
    58:01
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Tomáš Filippi se vložil do sparťané souhry a vyhodil kotouč obloukem směrem do obranného pásma domácího týmu.
     
    57:42
    Pavel Kousal dostal přihrávku na pravý kruh, odkud svižně střílel, ale brankář Kváča byl opět připravený a svou lapačkou zneškodnil další šanci domácích.
     
    57:03
    David Němeček už hrál v ofsajdu, čehož si rozhodčí okamžitě všimli a přerušili hru. Utkání s Libercem tady v O2 areně sleduje celkem 9 833 diváků.
     
    56:18
    T. J. Melancon vystřelil od modré čáry a jeho ránu ještě zřejmě tečoval připravený Faško-Rudáš. Letící kotouč ale mířil mimo tři tyče sparťané branky.
     
    55:50
    Erik Thorell vystřelil od modré čáry a kotouč orazítkoval tyčku liberecké branky! Kváča společně s celou libereckou obranu měl štěstí.
     
    55:20
    Roman Horák posunul kotouč na svého obránce a sparťané nahodili puk ke Kváčovi. Ten nemusel zasahovat a liberečtí obránci byli při své činnosti úspěšní.
     
    55:00
    Domácí hokejisté navíc nemohli pokračovat v napadání, jelikož rozhodčí signalizoval postavení mimo hru. Hra je přerušena a následuje komerční přestávka.
     
    54:54
    Tohle budou mít sparťané už hodně těžké. Liberečtí hokejisté mají hru pod kontrolou a dělí je jen něco málo přes pět minut od tříbodového vítězství.
    53:56 Tomáš FILIPPI - 2:5
     
    53:56
    Liberec právě vstřelil branku! Tak pozor, hosté rozhodně nehodlají jen vyhazovat puky a bránit. Faško-Rudáš ukradl sparťanům kotouč a předložil jej TOMÁŠI FILIPPIMU, který svým druhým gólem v utkání obstaral Tygrům tříbrankový náskok. Asistence: Martin Faško-Rudáš.
     
    53:47
    Vitouch uspěl proti Filippimu na vhazování v obranném pásmu a sparťané mohli zamířit vpřed. Liberečtí hráči se už nikam netlačí a chtějí utkání zvládnout.
     
    53:36
    Ondřej Mikliš tentokrát uklidnil hru za svou brankou a předal puk Jandusovi. Druhý jmenovaný nerozehrál přesně a je pískáno další zakázané uvolnění Sparty.
     
    52:56
    Moravčík okamžitě poslal kotouč najetému Miklišovi, čímž zrychlil hru. Sparťané se však do další nebezpečné pozice nedostali, Kváča mohl zůstat v klidu.
     
    52:17
    David Vitouch ještě napadal libereckou rozehrávku ve středním pásmu, ale hosté se i přesto dostali na malou chvíli před brankáře Kováře. Ten nemusel zasahovat.
     
    51:40
    Jandus si sebral kotouč v obranném pásmu a následně poslal do jízdy Sobotku. Jeho ránu skončila zablokovaná vracejícím se obráncem Tygrů.
     
    51:18
    Melancon si na sebe nabalil příliš velké sousto, když si nahodil kotouč až z obranného pásma. U puku byl dříve obránce Jandus a sudí píská zakázané uvolnění.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 7. Mikliš (M. Forman, Sobotka), 16. Jandus (Horák) – 24. Balinskis (A. Najman, Faško-Rudáš), 38. Birner (Filippi, Ivan), 43. Birner (Melancon, Ordoš), 47. Filippi (Faško-Rudáš), 54. Filippi (Faško-Rudáš)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Krutil, Němeček, Jandus (A), Moravčík, Mikliš, T. Tomek – M. Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Buchtele, D. Vitouch, Safin – Konečný, G. Thorell, Kousal.
    Trenér: Miloslav Hořava

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (Neužil) – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Kolmann, Štibingr, Šedivý – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Ordoš, A. Najman, Flynn – Vlach, Jelínek (C), Rychlovský – Jenčovský, Šír (A), Dlouhý.
    Trenér: Patrik Augusta

    Rozhodčí: Jaroš, Pražák – Frodl, Lhotský

    Diváci: 9 833
    thejrc.org