Philadelphia – Arizona 6:2 (kon.) | Montreal – NY Rangers 1:4 (kon.) | Carolina – Nashville 3:5 (kon.)
Toronto – Seattle 1:5 (kon.) | New Jersey – St. Louis 3:5 (kon.) | Columbus – Washington 2:6 (kon.)
Edmonton – NY Islanders 4:2 (kon.) | Vancouver – Colorado 4:2 (kon.) | Vegas – Pittsburgh 5:2 (kon.)
Los Angeles – Boston 2:5 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
4:2 (2:0, 2:2, 0:0)
New York Islanders
Pátek 06.01.2023, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 38 – 22 | Přesilová hra: 1/4 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jack Campbell (EDM) – 20 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,9 %, odchytal 59:58
    Ilja Sorokin (NYI) – 34 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,5 %, odchytal 57:50

    Tři hvězdy utkání
    1. Connor McDavid (EDM) 0+2
    2. Leon Draisaitl (EDM) 1+1
    3. Kailer Yamamoto (EDM) 1+0 (05:46:36)
     
    Hráči Edmontonu dokázali po pěti domácích porážkách v řadě potěšit své fanoušky, když vyhráli nad New Yorkem Islanders a na rozdíl od zápasu proti Seattlu tentokrát dvoubrankové vedení nepromarnili. Parádní zápas odehrál Connor McDavid, který asistoval u dvou gólů a dosáhl na milník 500 asistencí v NHL. Konečný výsledek. Edmonton Oilers 4 New York Islanders 2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Ryan Pulock zabránil gólu v prázdné síti za cenu faulu a byl vyloučen na dvě minuty za sekání. Zřejmě konec.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:07
    Leon Draisaitl mohl skórovat z vrcholu mezikruží do prázdné brány Islanders, jeho střelu ale dokázal zablokovat clonící Noah Dobson!
     
    57:39
    Mathew Barzal vypálil na pravém křídle z úhlu a jeho ostrá rána skončila v ochranné síti, kam ji usměrnil obětavý Kailer Yamamoto. Následuje reklamní brejk.
     
    57:01
    Oilers nepřesně rozehráli podél trestných lavic a po zakázaném uvolnění domácích už hosté na nic nečekají. Ilja Sorokin v klidu odjel na střídačku!
     
    55:05
    Obrovskou rychlost prokázal v závěru zápasu také Ryan McLeod, když se z levé strany řítil sám na bránu, z blízkosti ovšem trefil Ilju Sorokina!
     
    54:23
    Derek Ryan vlétl na pravém křídle do útočného pásma a střelou od hrazení chtěl zamířit ke vzdálenější pravé tyči, jeho pokus ale nakonec zřejmě skončil mimo.
     
    53:36
    Cody Ceci vypálil na pravém křídle tvrdě od modré čáry a jeho ránu poté zastavil tělem Parker Wotherspoon.
     
    52:39
    Oilers předvedli rychlý kulečník a Ryan McLeod mohl skórovat z blízkosti, jenže mezi betony Ilju Sorokina nepropálil! Výtečný zákrok brankáře.
     
    50:37
    Aatu Räty zahrál po vhazování rukou a za sevření puku v rukavici byl vyloučen na dvě minuty. Reklamní brejk. Nakonec byl vyloučen za porušení postupu vhazování.
     
    50:07
    Casey Cizikas míchal s pukem v blízkosti pravé tyče, jeho bekhendové zakončení ale nakonec na bránu neprošlo. Oilers drží pevně své dvoubrankové vedení.
     
    47:56
    Puk skončil dvakrát během necelé půl minuty v hledišti. Nejprve po souboji ve středovém kruhu a vzápětí po tečovaném vyhození Edmontonu z obranného pásma.
     
    46:12
    Klim Kostin mohl poslat Oilers do tříbrankového vedení, Ilja Sorokin ale dobře zasáhl pravým ramenem a vytáhl puk do ochranné sítě. Reklamní přestávka. Stav je 4:2.
     
    45:25
    Anders Lee si najel na bodu pravého kruhu na zadovku od spoluhráče a bez přípravy práskl do puku, jeho prudká střela ovšem minula přední levý horní roh brány.
     
    43:37
    Vyloučený Ryan Nugent-Hopkins se vrátil z trestné lavice zpět na ledovou plochu a Islanders příležitost snížit nevyužili. Hosté nevyužili druhou přesilovku.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 10. Draisaitl (McDavid, Nugent-Hopkins), 19. Yamamoto (McDavid), 29. Holloway (R. McLeod, Broberg), 36. Hyman (Draisaitl) – 25. Barzal (Bailey, Cizikas), 40. Clutterbuck (Mayfield)


    Edmonton Oilers: Campbell (S. Skinner) – Ceci, Nurse, Barrie, Kulak, Bouchard, Broberg, Niemeläinen – Hyman, McDavid (C), Kostin – Yamamoto, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Puljujärvi, R. McLeod, Ryan – Holloway, Janmark.
    Trenér: Jay Woodcroft

    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Dobson, Romanov, Pulock, Wotherspoon, Mayfield, S. Aho I – Cizikas, Barzal, Bailey (A) – Fasching, Nelson, Lee (C) – Beauvillier, Pageau, Parise – Clutterbuck (A), Räty, M. Martin.
    Trenér: Lane Lambert

    Rozhodčí: Peter MacDougall, Chris Lee. Čároví: Tommy Hughes, Ryan Galloway

    Diváci: 17755
    ocianews.com