Pittsburgh – Winnipeg 1:4 (kon.) | Anaheim – New Jersey 2:6 (kon.) | San Jose – Edmonton 1:7 (kon.)
Dallas – Calgary 5:6 (kon.)
konec
Dallas Stars
5:6 (1:2, 1:4, 3:0)
Calgary Flames
Sobota 14.01.2023, 20:10 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:56
    Wedgewood zamířil na střídačku a Stars hrají v šesti!
     
    57:40
    Vyhozený puk dojel v útočném pásmu jako první Dubé, ale situaci přečetl dobře Wedgewood, který také vyjel a vypíchl na poslední chvilku. Jinak by se hostující útočník dostal do velké šance.
    55:23 Colin MILLER - 5:6
     
    55:23
    Dallas právě vstřelil branku!
    Vypadalo to na rozhodnutý zápas, ale Stars chybí už jediný gól! Odražený puk od pravého mantinelu dojel nejdříve COLIN MILLER, který se do něj opřel a dělovkou pod horní tyč propálil Vladaře. Asistence: Miro Heiskanen.
    52:54 Joe PAVELSKI - 4:6
     
    52:54
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak, že by přece jen ještě drama? Seguin přenechal puk na modré čáře, kde si ho pro zakončení nachystal Heiskanen, jehož střelu tečoval mimo dosah Vladaře přesně JOE PAVELSKI. Asistence: Miro Heiskanen, Tyler Seguin.
     
    50:02
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    Fredrik Olofsson – 2 min., nedovolené bránění brankáři.
    47:19 Joe PAVELSKI - 3:6
     
    47:19
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak domácím se konečně daří snížit. Po rychlé kombinaci, kdy Robertson prudkou přihrávkou našel u vzdálenější tyči JOE PAVELSKIHO a ten dokázal těžký puk usměrnit do sítě, ačkoliv to neměl jednoduché. Vladař sice při přesunu posunul branku, ale na akci to nemělo vliv a tak byl gól uznán. Asistence: Jason Robertson, Esa Lindell.
    39:14 Tyler SEGUIN - 2:6
     
    39:14
    Dallas právě vstřelil branku!
    Přece jen alespoň snížení ze strany Stars před koncem druhé třetiny. Zpoza branky našel přesnou přihrávkou Robertson mezi kruhy volného TYLERA SEGUINA, jenž se ránou nad lapačkou Vladaře nemýlil. Asistence: Jason Robertson a Joe Pavelski.
     
    38:29
    A mohlo to být o sedm branek! Mezi kruhy zcela sám před brankářem zakončoval Hanifin, ale tentokrát přestřelil.
    37:57 Christopher TANEV - 1:6
     
    37:57
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Druhá třetina je jako z pohádky pro Flames! Na modré čáře přenesli obránce hostů hru, dost prostoru před sebou měl CHRISTOPHER TANEV, který nic nerozmýšlel a tvrdou střelou pod horní tyč nad rameno prostřelil Wedgewooda. Asistence: MacKenzie Weegar.
    36:38 Rasmus ANDERSSON - 1:5
     
    36:38
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je velká demolice lídra Centrální divize! Kadri z rohu kluziště nabil na modrou čáru RASMUSI ANDERSSONOVI, který se opřel do puku a tvrdou ránou propálil Wedgewooda, který rozhodně mohl tento pokus chytit. Asistence: Nazem Kadri, Jonathan Huberdeau.
     
    33:33
    Glendening byl blízko snížení v oslabení! Puk se mu příhodně odrazil do jízdy, když se Vladař vracel zpoza branky, ale byl to zřejmě Lindholm, který zastavil puk.
     
    33:07
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    2 min. – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva.
     
    33:07
    Rozhodčí u videa to měli opravdu těžké. Puk se ztratil v obraze díky tmavému hledišti a jen těžko mohli najít správný záběr. Nicméně branka platí!
     
    33:07
    Dallas si vyžádal trenérskou výzvu! Reklamuje ofsajd při převzetí přihrávky Huberdeau.
    33:07 Nazem KADRI - 1:4
     
    33:07
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Puk do útočného pásma zavezl Huberdeau, který přihrávkou do druhé vlny našel NAZEMA KADRIHO. Ten si počkal na vhodný moment a poté prostřelil rozhozeného Wedgewooda. Asistence: Jonathan Huberdeau, Michael Stone.
    30:54 Elias LINDHOLM - 1:3
     
    30:54
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Druhá využitá přesilová hra v podání Calgary! Toffoli znovu prokázal svoji šikovnost v zakončení. Na levém kruhu měl dostatek času, naznačil přihrávku a poté vyslal bleskově střelu mezi betony přesně v moment, kdy ELIAS LINDHOLM nejen, že překryl výhled Wedgewoodovi ale i lehce tečoval kotouč. Asistence: Tyler Toffoli, Rasmus Andersson.
     
    29:09
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    Jani Hakanpää – 2 min., sekání.
    15:34 Jamie BENN - 1:2
     
    15:34
    Dallas právě vstřelil branku!
    Černou práci za brankou ve vlastním oslabení odvedl Ty Dellandrea, který získal kotouč za brankou soupeře. Pak ho sice proti dvojici soupeře na malý moment ztratil, ale přece jen ho dokázal vyšťourat zpět na svou hůl. Dellandrea přihrál ke vzdálenější tyči JAMMIE BENNOVI, který s nechtěnou pomocí dojíždějícího Anderssona dorazil puk do sítě. Asistence: Ty Dellandrea.
     
    14:20
    Dubého střelu z mezikruží dorážel důrazně Mangiapane, ale Wedgewood s vypětím všech sil udržel puk před brankovou čárou! Gólu chyběli centimetry.
     
    13:53
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    Mason Marchment – 2 min., vysoká hůl.
     
    11:30
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Adam Ružička – 2 min., podrážení.
    08:10 Trevor LEWIS - 0:2
     
    08:10
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Nakonec se hostům přece jen podařilo využít přesilovku. Střelu Weegera od modré čáry vyrazil Wedgewood pouze před sebe do místa, kde stál připravený TREVOR LEWIS a ten poslal puk do odkryté branky. Asistence: MacKenzie Weegar a Christopher Tanev.
     
    06:12
    Vyloučení v týmu Dallas Stars:
    Ty Dellandrea – 2 min., podrážení.
     
    03:59
    Ve vlastním oslabení vyrazil do protiútoku Mangiapane, který to vzal na sebe a mířil pod horní tyč. Wedgewood lapačkou předvedl skvělý zákrok.
     
    02:31
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Blake Coleman – 2 min., hákování.
    00:25 Andrew MANGIAPANE - 0:1
     
    00:25
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Bleskový nástup do zápasu ze strany hostů! V rohu kluziště vybojoval puk Backlund a posléze ho parádní přihrávkou před brankoviště poslal Coleman. ANDREW MANGIAPANE si položil Wedgewooda a poté do poloodkryté branky otevřel skóre. Asistence: Blake Coleman a Mikael Backlund.

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 16. Ja. Benn (Dellandrea), 40. Seguin (J. Robertson, Pavelski), 48. Pavelski (J. Robertson, Lindell), 53. Pavelski (Heiskanen, Seguin), 56. C. Miller (Heiskanen) – 1. Mangiapane (Coleman, Backlund), 9. Lewis (Weegar, C. Tanev), 31. E. Lindholm (Toffoli, R. Andersson), 34. Kadri (Huberdeau, Mi. Stone), 37. R. Andersson (Kadri, Huberdeau), 38. C. Tanev (Weegar)


    Dallas Stars: Wedgewood (Oettinger) – Heiskanen, C. Miller, Lindell (A), Hakanpää, R. Suter, Lundkvist – J. Robertson, Seguin (A), Pavelski – Ja. Benn (C), W. Johnston, Marchment – Gurjanov, Faksa, Dellandrea – F. Olofsson, Glendening, Kiviranta.
    Trenér: Peter DeBoer

    Calgary Flames: Vladař (Markström) – Hanifin, R. Andersson, Weegar, C. Tanev (A), Zadorov, Mi. Stone – Dubé, E. Lindholm (A), Toffoli – Lucic, Kadri, Huberdeau – Mangiapane, Backlund (A), Coleman – Lewis, Ružička, Duehr.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: Kea, Kozari – Murchison, Gibbons

    Diváci: 18 532
    bahis siteleri