Česko – Slovensko 6:3 (kon.) | USA – Švédsko 1:2 (kon.) | Japonsko – Švýcarsko 1:2 (kon.)
Kanada – Finsko 3:2 (po pr.)
po prodl.
Kanada
3:2 (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Finsko
Sobota 14.01.2023, 20:10 • Östersund Arena • Mistrovství světa žen do 18 let • Semifinále
Partner:
    67:32 Ava MURPHYOVÁ - 3:2
     
    67:32
    Kanada právě vstřelila branku!
    Finky byly blízko k velké senzaci, ale Kanada nakonec vítězí. V nepřehledné situaci puk zůstal za brankářkou Finska, která si jej zřejmě srazila do sítě. Za střelkyní branky byla ohlášena AVA MURPHYOVÁ. 3:2 po prodloužení.
    52:38 Alex LAWOVÁ - 2:2
     
    52:38
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada potřebovala někoho, kdo to vezme na sebe, což se právě teď stalo! ALEX LAWOVÁ nabrala na levém křídle velkou rychlost, projela okolo několika Finek a následně vymetla horní růžek u přední tyče. 2:2. Asistence: Emma Paisová.
    40:08 Pauliina SALONENOVÁ - 1:2
     
    40:08
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Obrovský šok v Östersundu! Finky se poprvé v utkání dostávají do vedení a teď mají finále blíže. Po osmi sekundách ve třetí periodě se trefuje přesnou střelou po ledě PAULIINA SALONENOVÁ. 1:2. Asistence: Sanni Vanhanenová.
    31:56 Sanni VANHANENOVÁ - 1:1
     
    31:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je tady obrovské překvapení! Finky srovnávají a rázem začínáme ve 32. minutě od nuly. Schalinová se natlačila před bránu a kotouč poté zůstal u betonu Clarkové. Dorážející SANNI VANHANENOVÁ měla snadnou práci. 1:1. Asistence: Julia Schalinová.
    09:47 Abby STONEHOUSEOVÁ - 1:0
     
    09:47
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďanky se dostávají do vedení v 10. minutě! Paisová si najela mezi kruhy, odkud rychle vystřelila. Touš do klece bruslí usměrnila ABBY STONEHOUSEOVÁ. O kopnutí se ovšem nejednalo, takže branka platí. 1:0. Asistence: Emma Paisová.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 10. Stonehouseová (Paisová), 53. Lawová (Paisová), 68. Murphyová – 32. Vanhanenová (Schalinová), 41. Salonenová (Vanhanenová)


    Kanada: Clarková (Leblancová) – Groberová, Murphyová, Venusiová, Hurryová, Serdachnyová, Grahamová, Pickeringová – Paisová (A), Kraemerová, Stonehouseová – Caronová, Baxterová, Pieckenhagenová – Aubinová, Lawová (A), Alexanderová – Jacksonová, Laidlawová, Lunneyová – Amosová (C)
    Trenér: Courtney Kesselová

    Finsko: Kuja-Halkolaová (Saarinenová) – Bergová, Varjonenová, Ojalaová, Tallinenová, Kanervaová, Krooková – Salonenová (A), Pelkonenová, Keranenová (C) – Schalinová, Vanhanenová, Byskataová – Kariová, Suhonenová, Kokoraová – Kitulaová, Korhonenová, Lappalainenová – Lehmusová (A)
    Trenér: Mira Kuismaová

    Rozhodčí: Lovensnová (SWE), Svobodová (CZE) – Egliová (SUI) Gotsdinerová (USA)
    bahis siteleri