Ottawa – Calgary 4:3 (po pr.) | Nashville – Arizona 2:4 (kon.) | Minnesota – Florida 1:2 (1:2 po s.n.)
Vancouver – Detroit 1:6 (kon.) | Los Angeles – Buffalo 5:2 (kon.)
po s.n. (1:2)
Minnesota Wild
1:2 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Florida Panthers
Úterý 14.02.2023, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:01
    Poté, co Sergej Bobrovskij zachytil kus černé gumy do lapačky, tak došlo k potyčce, v níž byli nejaktivnější Jordan Greenway a Aaron Ekblad, oba inkasovali dvě minuty za hrubost.
     
    50:25
    Za katr míří Radko Gudas. Český obránce si viditelně pomohl přidržením Zuccarellovy hokejky, čímž Norovi zabránil v zakončení.
     
    47:25
    Další vyloučení domácích. Sam Bennett byl tím, kdo vybojoval pro svůj celek přesilovku, přes hokejku jej sekl Jordan Greenway.
     
    42:21
    Domácí míří do tří! Dvě minuty vyfasoval Jon Merrill za zásah hokejkou do obličeje Antona Lundella. Početní převaha Panthers o dva hráče může trvat až 44 vteřin.
     
    41:04
    Dnes podruhé usedl na trestnou lavici Jonas Brodin. Švédskému zadákovi se puk postavil na hranu, jeho vyhození zamířilo mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla.
     
    35:04
    Rozhodčí opět přerušil hru z důvodu faulu. Proti pravidlům hrál švédský zadák Jonas Brodin, nedovoleným bráněním rozhodil v pohybu rychle jedoucího Tkachuka.
     
    31:59
    Minnesota má možnost dokonat obrat v početní převaze. Sam Reinhart při odpalu kotouče z útočného pásma trefil kromě hracího předmětu i helmu Matse Zuccarella.
     
    29:18
    Síly na ledě se vyrovnávají. Na trestnou lavici usedl Brandon Montour, který rozhodil v úniku prchajícího Connora Dewara seknutím přes hůl, slabé zakončení k pravé tyči Bobrovskij udržel před brankovou čárou.
     
    28:12
    Přesilovka pro Pantery. V útočném pásmu fauloval Matthew Boldy, sekera přes hokejku Lomberga byla v útočné třetině zbytečnou a jednadvacetiletý Američan si toho určitě je moc dobře vědom.
     
    16:07
    S blížícím se koncem úvodního dějství má Minnesota příležitost vstřelit důležitý první gól v přesilovce, Gustav Forsling nedovoleným bráněním zabránil v pohybu Erikssonovi Ekovi.
     
    11:10
    Další vyloučení, tentokráte druhé do řad Minnesoty. Menší dvouminutový trest si vykoledoval Frédérick Gaudreau, který si pomohl drobným háčkem proti Samu Bennettovi.
     
    08:18
    Početní převahu si vyzkouší i domácí mužstvo. Na lavici hanby neochotně odjel Carter Verhaeghe, ten v útočném pásmu zvedl hokejku do obličeje Boldyho.
     
    04:31
    Přerušení způsobil až trest pro Jordana Greenwaye. Americký forvard mimo hlavního dění hry naprosto zbytečně podrazil projíždějícího Bennetta.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 26. Kaprizov (Zuccarello, Addison) – 23. Luostarinen (Forsling, Cousins), rozh. náj. Barkov

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Mats Zuccarello (MNS)
    1:1   Anton Lundell (FLA)
    2. série:
    1:1   Kirill Kaprizov (MNS)
    1:2   Aleksander Barkov (FLA)
    3. série:
    1:2   Frédérick Gaudreau (MNS)


    Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Spurgeon (C), Middleton, Dumba (A), Brodin, Addison, Merrill – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – Boldy, J. Eriksson Ek, Duhaime – M. Foligno (A), F. Gaudreau, Greenway – Reaves, Shaw, Dewar.
    Trenér: Dean Evason

    Florida Panthers: Bobrovskij (Knight) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Reinhart, Barkov (C), Lundell – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Cousins, Luostarinen, Lomberg – G. Smith, E. Staal, Děnisenko.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: Nicholson, Brenk – Murray, Marquis

    Diváci: 17 453
    bahis siteleri