Chicago – Toronto 5:3 (kon.) | New Jersey – Winnipeg 4:2 (kon.) | Arizona – Columbus 3:2 (po pr.)
Florida – Anaheim 4:3 (po pr.) | Boston – Ottawa 3:1 (kon.) | San Jose – Seattle 4:0 (kon.)
Calgary – Philadelphia 3:4 (kon.)
po prodl.
Arizona Coyotes
3:2 (2:0, 0:1, 0:1 - 1:0)
Columbus Blue Jackets
Pondělí 20.02.2023, 02:30 • Mullet Arena, Tempe • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:00 Barrett HAYTON - 3:2
     
    62:00
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes nakonec přeci jen berou výhru, když se obranném pásmu srazili dva hráči Columbusu, čehož okamžitě Yotes využili, když Maccelli vybídl ke skórování BARRETTA HAYTONA, jemuž nahrál před zcela prázdnou bránu a už jen stačilo poslat touš do horních pater hostující klece. Asistence: Matias Maccelli.
    59:32 Bemström v samostatném úniku na Ingrama nevyzrál.
     
    59:32
    Vše mohl rozhodnout Bemström, který se řítil sám na Ingrama, kterého však se svou střelou pod lapačku nepřekonal.
     
    55:13
    Opět je tu další domluvená bitka a znova se ani jednomu z aktérů nechtělo na led, když se do toho museli vložit rozhodčí. Nick Ritchie (ARI) a Mathieu Olivier (CBJ) si kvůli svým trestům už v základní hrací době nezahrají.
    55:07 Patrik LAINE - 2:2
     
    55:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets využívají přesilovou hru! Hosté vyhráli následné vhazování a Boqvist následně poslal kotouč do levého kruhu PATRIKU LAINEMU, jenž pohotovou střelou prostřelil Ingrama. Asistence: Adam Boqvist, Boone Jenner.
     
    53:30
    Tak tohle je hodně zbytečný faul domácích, protože Liam O´Brien (ARI) před bránou Columbusu krosčekoval Gudbransona a za své počínání dostává dvě minuty.
    48:46 Velká šance Bemströma na vyrovnání zápasu, ale Ingram byl proti.
     
    48:46
    Následně se do obrovské šance dostal na druhé straně Bemström, který přetlačil Välimäkiho a následně tváří v tvář Ingramovi neuspěl se svou střelou.
    48:32 Haytonova přihrávka na Schmaltze, který netrefil odkrytou bránu Columbusu.
     
    48:32
    Domácí mohli odskočit na rozdíl dvou branek, když Hayton křižně nahrál Schmaltzovi, jenž však netrefil odkrytou bránu, když pouze poslal touš do boční sítě.
     
    43:55
    Hosté se hnali do rychlého protiútoku dvou na jednoho, kde celou akci řešil přímou střelou Roslovic, který však vzdálenější šibenici minul.
    33:23 Boone JENNER - 2:1
     
    33:23
    Columbus právě vstřelil branku!
    Nyní už je aktivita hostujících hokejistů odměněna vstřelenou brankou, když se kotouč nakonec dostal do pravého kruhu k Blankenburgovi, jenž následně poslal touš před bránu a zde jej parádně tečoval BOONE JENNER, a ten tak ukončil neprůstřelnost Ingrama, která trvala přesně 147 minut a 8 vteřin. Asistence: Nick Blankenburg, Andrew Peeke.
     
    32:58
    Ingram má opravdu dobře nastavenou branku, jelikož domácího brankáře znova zachránila tyč, když se svou střelou neuspěl ani Bayreuther.
     
    29:30
    Clayton Keller (ARI) to trochu přehnal při svém napadání, když podrazil Johnsona a za své počínání dostává dvě minuty.
     
    23:26
    Robinsonova střela letěla hodně mimo bránu Arizony, a tak se kotouč dostal až na modrou čáru k Peekovi, jehož nahození Ingram vůbec neviděl, ale znova jen zazněla tyč!
     
    20:52
    Laine dostal přihrávku do levého kruhu, kde si ještě kotouč zpracoval a následně se svou svižnou střelou trefil spojnici domácí klece.
     
    20:32
    Columbus si zahraje první přesilovou hru v utkání, protože je na dvě minuty za podrážení vyloučen Nick Bjugstad (ARI).
     
    20:02
    Druhá třetina nám začala hodně ostrou bitkou mezi Joshem Brownem (ARI) a Ericem Gudransonem (CBJ), kde nakonec ani jeden z borců neskončil na ledě, a tak tento domluvený boj skončil plichtou. Oba si nyní posedí pět minut na trestní lavici.
     
    17:48
    Columbus se mohl dočkat snížení, když se kotouč dostal na střed útočného pásma k Bernimu, jehož následná střela překonala Ingrama, ale toho zachránila branková konstrukce.
    16:28 Nick SCHMALTZ - 2:0
     
    16:28
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí odskakují na rozdíl dvou branek! Keller vletěl s pukem do útočného pásma, kde jeho střela sice nemířila mezi tři tyče, jenže kotouč se od zadního mantinelu odrazil příhodně pro NICKA SCHMALTZE, jenž se do něj pořádně opřel a prostřelil přesunujícího Merzlikinse. Asistence: Clayton Keller.
    14:14 Travis BOYD - 1:0
     
    14:14
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tak to bylo velmi dobře sehrané od Kojotů, kteří se dostávají do vedení. Fischer na modré čáře posunul touš na Stechera, který ho poté velmi chytře poslal před bránu Columbusu přímo na hůl TRAVISE BOYDA, jemuž stačilo mít jen dobře nastavenou hokejku a díky tomu nasměroval puk za záda Merzlikinse. Asistence: Troy Stecher, Christian Fischer.
     
    09:55
    Arizona si za bránou Columbusu vybojovala první přesilovou hru, kde Tim Berni (CBJ) přidržel Fischera a za své počínání dostává dvě minuty.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 15. Boyd (Stecher, Fischer), 17. Schmaltz (Keller), 62. Hayton (Maccelli) – 34. Jenner (Blankenburg, Peeke), 56. Laine (A. Boqvist, Jenner)


    Arizona Coyotes: Ingram (Vejmelka) – Stecher, J. Brown, Nemeth, Moser, Gostisbehere, Välimäki, Söderström – Maccelli, Bjugstad, Crouse (A) – N. Ritchie, Boyd, Fischer (A) – Keller (A), Hayton, Schmaltz – O'Brien, McBain.
    Trenér: André Tourigny

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – Berni, Gudbranson, Blankenburg, Peeke, Bayreuther, A. Boqvist – Marčenko, Jenner (C), Laine – K. Johnson, Sillinger, Pederson – L. Foudy, Roslovic, Bemström – E. Robinson, Kuraly (A), Olivier.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: Dwyer, Hanson – McNamara, O´Quinn

    Diváci: 4 600
    bahis siteleri