Chicago – Toronto 5:3 (kon.) | New Jersey – Winnipeg 4:2 (kon.) | Arizona – Columbus 3:2 (po pr.)
Florida – Anaheim 4:3 (po pr.) | Boston – Ottawa 3:1 (kon.) | San Jose – Seattle 4:0 (kon.)
Calgary – Philadelphia 3:4 (kon.)
po prodl.
Florida Panthers
4:3 (0:2, 2:0, 1:1 - 1:0)
Anaheim Ducks
Pondělí 20.02.2023, 19:00 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Florida v dramatickém zápase udolala Anaheim po prodloužení
     
    Statistika
    Střely na bránu: 55 – 27 | Přesilová hra: 0/2 – 1/2 | Trestné minuty: 8 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9 %, odchytal 61:42
    John Gibson (ANA) – 50 zákroků, 4 OG, úspěšnost 92,6 %, odchytal 61:42

    Česká a slovenská stopa
    Radko Gudas (FLA) – 0+1, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 17:53

    Tři hvězdy utkání
    1. Carter Verhaeghe (FLA) – 1+0
    2. Eric Staal (FLA) – 1+0
    3. Dmitrij Kulikov (ANA) – 1+1 (21:59:25)
     
    Utkání přihlíželo 16 525 diváků.
     
    Dramatické utkání vyhrála favorizovaná Florida, která na domácím ledě udolala Kačery z Anaheimu 4:3 po prodloužení.

    Hostům vyšla parádně úvodní dvacetiminutovka, v níž si vybudovali dvoubrankový náskok, ale Panteři jej ve druhé části smazali. V průběhu třetího dějství vrátil Anaheimu vedení Dmitrij Kulikov, avšak s rychlou odpovědí přispěchal Ryan Lomberg. Za vyrovnaného stavu 3:3 zápas dospěl do prodloužení, které netrvalo ani dvě minuty. Klingbergovu ztrátu trestal Carter Verhaeghe, jenž obdržel přihrávku do úniku a tváří v tvář brankáři nezaváhal.

    Svěřenci kouče Maurice se díky vítězství posunuli v tabulce Východní konference na postupové sedmé místo, přeskočili hned tři soupeře. Anaheim zůstává v Západní konferenci předposlední, postupové šance jsou prakticky nulové.
     
    Konec zápasu.
    61:42 Carter VERHAEGHE - 4:3
     
    61:42
    Florida právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, bonusový bod berou domácí! Tkachuk obral lingberga a posunul hrací předmět k Luostarinenovi, Fin okamžitě poslal do úniku CARTERA VERHAEGHEHO. Sedmadvacetiletý rodák z kanadské vesnice Waterdown si krásně pohrál s Gibsonem, po kličce do forhendu pověsil puk pod břevno. Asistence: Eetu Luostarinen a Matthew Tkachuk.
     
    61:19
    Isac Lundeström poměrně dlouho kličkoval v útočném pásmu. Nic zajímavého nevymyslel a pod tlakem Tkachuka zacouval do střední třetiny.
     
    60:51
    V pravý čas Aleksander Barkov nahrál před bránu najíždějícímu Samu Reinhartovi, jenž vystřelil forhendem jen těsně vedle levé tyčky.
     
    60:16
    Domácí poměrně riskují, kouč Maurice poslal na led tři útočníky. Trevor Zegras si byl této skutečnosti vědom, avšak jeden na jednoho proti Lundellovi neuspěl.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí dvacetiminutovka o vítěz nerozhodla, uvidíme prodlužení! Kačerům vrátil vedení Dmitrij Kulikov v 53. minutě, ovšem odpověď Panterů na sebe nenechala dlouho čekat, šťastnou tečí skóroval Ryan Lomberg. Domácí měli ve zbývajících minutách základní hrací navrch, ale vítězného gólu se nedočkali.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 52 – 23.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:43
    Marc Staal střílel tak, aby se puk odrazil od zadního mantinelu do předbrankového prostoru. Dobrý úmysl nevyšel, kotouč totiž skončil za bránu, kde jej zastavil zadní oblouk.
     
    59:14
    Icing Ducks. Jakob Silfverberg bojoval, ale těl před krajana v dresu soupeře Gustava Forslinga natlačit nezvládl. Vhazování proběhne po Gibsonově pravici.
     
    58:48
    Také přečíslením Anaheim pohrdl. Jakob Silfverberg přihrál do středu Franku Vatranovi, ten napálil poskakující touš nad břevno.
     
    58:12
    Rozhodující trefu měl na hokejce Mason McTavish. Odrazil se k němu puk těsně před bránu na pravou stranu, vystřelil ale jen do brankářovy lapačky.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 23. E. Staal (Gudas), 38. M. Staal (M. Tkachuk, Luostarinen), 55. Lomberg (Forsling, Cousins), 62. Verhaeghe (Luostarinen, M. Tkachuk) – 12. McTavish (Kulikov, Max Jones), 16. Vatrano (Shattenkirk, Klingberg), 53. Kulikov (Klingberg)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Knight) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – M. Tkachuk (A), Barkov (C), Verhaeghe – Reinhart, Luostarinen, Lundell – Cousins, E. Staal, Lomberg – G. Smith, Coli. White, Děnisenko.
    Trenér: Paul Maurice

    Anaheim Ducks: Gibson (Dostál) – Kulikov, Fowler (A), Klingberg, Beaulieu, Shattenkirk, Benoit – R. Strome, Zegras, Grant – Vatrano, McTavish, Henrique (A) – Silfverberg (A), Lundeström, Max Jones – Carrick, Jays. Megna, Comtois.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Joannette, Pollock – Berg, Cherrey

    Diváci: 16 525
    thejrc.org