David Hošek - Andreas Gustafsson Vítěz: Gustafsson (kon.) | Tomáš Možný - Arek Wrzosek Vítěz: Wrzosek (kon.)
Dominik Humburger - Jorge Bueno Vítěz: Humburger (kon.)
konec
Dominik Humburger - Jorge Bueno

Vítěz: Humburger

Sobota 25.02.2023, 22:55 • Home Credit Arena, Liberec • KSW (MMA)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:55.
     
    Přední evropská MMA organizace KSW si pro svou premiéru v České republice vybrala severočeský Liberec. Po Irsku, Anglii, Chorvatsku a desítkách turnajů v domácím Polsku tak s akcí KSW 79 přichází na bojovými sporty již dobyté území, kde má fanouškovský monopol OKTAGON MMA a zápasníky si dobře finančně hýčká také stále ještě nedávno vzniklá RFA.
    Organizace do toho jde naplno a na kartu umístilo dlouholetého šampiona těžké váhy Philipa De Friese z Velké Británie v obhajobě proti Toddovi Duffeemu. Američan dokázal Brita porazit několik roků zpět v UFC, ale nyní je z De Friese dle jeho slov úplně jiný profesionál než tehdy. Představit se měla také známá česká jména Viktor Pešta a Michal Martínek, kteří ale účast odřekli kvůli zranění. Domácí fanoušci se tak můžou těšit na pětici Čechů, a to Davida Hoška, Petru Částkovou, Frederica Komuenhu a v hlavním předzápase Dominika Humburgera. Atraktivní podívanou slibuje také střet dvou kickboxerských gigantů Tomáše Možného s Arkadiuszem Wrzosekem.
     
    Dominik Humburger se původně měl utkat v bitvě neporažených se Srbem Nemanjou Nikolićem. Humburger má ale po odstoupení Nikoliće nového soupeře, kterým je Jorge Luiz Bueno Jr. Brazilec má pouhou jednu prohru ze osmi zápasů a nebude žádným snadným soustem. Dokázal například v prvním kole uškrtit Marka Mazucha.
    Díky odstoupení Viktora Pešty se Humburgerův souboj posunul na pozici hlavního předzápasu večera, a to je pro něj před domácím libereckým publikem obrovská výzva a příležitost. Sázkové kanceláře jasně predikují prodloužení jeho neporazitelnosti.
     
    Jorge Luiz „Jorginho“ Bueno Jr.
    Bilance v MMA 6-1-1(NC) (KSW 0-0)


    Brazilec je ve světovém žebříčku střední váhy aktuálně na 277. příčce. Jorginho má výtečnou zem, což dokázal také ve svém předposledním duelu, kdy na rear naked choke ukončil Mazucha pod hlavičkou OKTAGON MMA. Ondřej Novotný se v živém vysílání vyjádřil, že Bueno je OKTAGONem pro KSW zapůjčen. Naposledy byl v akci v prosinci, když ve Švédsku minutu před koncem úvodního kola porazil Tamirlana Dadajeva. Jediná Buenova prohra přišla bodovým rozhodnutím.
     
    Dominik Humburger
    Bilance v MMA 5-0 (KSW 1-0)


    Před Dominikem jsou ve světovém žebříčku z Čechů pouze Kincl, Peňáz a Polívka. Před turnajem okupuje liberecký oblíbenec 205. pozici a výhra by ho tedy poprvé dostala do elitní dvoustovky a možná i přeskočit 191. Zdeňka Polívku či 182. Peňáze. Populární Hambáč má za necelé dva roky působení v profi MMA pět zápasů a pět výher. Jeho zápas nikdy netrval déle než do poloviny druhého kola a naposledy v listopadu vyřídil v RFA Milana Ďatelinku, tedy bývalého titulového vyzyvatele OKTAGON MMA.
    Vedle MMA je Humburger hlavně profesionálem v řadách Armády ČR. Bojové sporty ale bere naprosto zodpovědně, o čemž svědčí i jeho předzápasový kemp v americkém Kill Cliff (dříve známý jako Sanford MMA), kde trénují esa jako Robbie Lawler nebo Kevin Lee. Kromě toho si Dominik užívá také pro něj nezvyklou mediální pozornost. Dokonce dostal možnost nasát atmosféru liberecké arény přímo uprostřed vřavy, když vhazoval čestné úvodní buly při duelu domácích Bílých Tygrů se Spartou.
     
    Vážení

    Český borec navážil rovných 84 kilogramů. Brazilec byl o 300 gramů těžší.
    Humburger v rozhovoru s Marpem na vážení pronesl, že se velmi těší na zápas před domácím publikem a armádou a jde si pro vítězství.
     
    Máme tu hlavní předzápas večera. Jorginho Bueno je prvním, kdo vejde do klece. Aréna už ale očekává svého domácího favorita.
     
    A je to tu! Nejočekávanější muž dnešního večera přichází v doprovodu příslušníků Armády České republiky. Velmi působivý nástup. On i celý tým jsou v barvách odkazujících na jeho vojenské povolání.
     
    Rozhodčím v kleci je ostřílený Lukasz Bosacki.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    00:48
    Diváci skandují jméno domácího borce. Zatím vidíme opatrnější start a náznaky.
     
    01:24
    Humburger si snaží naměřit vzdálenost, ale musí dávat také pozor. Bueno dynamicky vystřelil. Dominik stihl ustoupit.
     
    02:05
    Humburger přijímá během boje cenné rady z rohu od Machmuda Muradova či Petra Knížete. Pokračuje zejména v náznacích a drží střed klece.
     
    02:40
    Bueno zkusil naskakovaný takedown, ale Humburger ho skvěle ubránil a tlačí Brazilce na pletivo.
     
    03:10
    Brazilcovi se už další pokus o takedown povedl. Čech se dokázal naštěstí pro něj rychle zvednout a vyhnout se velkému nebezpečí.
     
    04:03
    Humburger znovu tlačí a snaží se víc boxovat.
     
    04:20
    Bueno je doslova nalepen zády k pletivu a Humburger útočí na spodek.
     
    04:42
    Dobrý taktický výkon Humburgera. Takřka bez chybičky se dá říct. Teď sice přišla druhá trefená zadní od Buena, ale nešlo o nic zásadního.
     
    05:00
    Konec 1. kola.
     
    Oba zápasníci mají za sebou prvních pět minut, které byly opatrnější než v předešlých zápasech. Plný počet bodů za toto kolo získal nejspíš Humburger.
     
    00:00
    Začátek 2. kola.
     
    00:24
    Humburger je na nohou velmi aktivní. Bueno zkusil vzít Dominika s sebou na zem, ale ten to odmítl.
     
    01:17
    Buenovi se nakonec povedlo přenést souboj na zem a nyní zabral pozici v half guardu.
     
    02:05
    Toto je pro Buena příjemná pozice. Sem přesně se chtěl dostat. Horší už je to pro Humburgera. Ten stále zespodu bojuje, ale Bueno přešel do plného mountu.
     
    02:33
    Humburger si chtěl pomoct o pletivo a poté přetočil pozici a dostal se do guardu!
     
    02:45
    Dominik z plného guardu zkouší pustit lokty skrz kryt Buena.
     
    03:10
    Humburger vstává a vyzval k tomu samému Buena. Ten na pokyn rozhodčího musí za ním.
     
    04:02
    Na Buenovi jde znát vyčerpání. Opět je zády u pletiva Humburger ho oťukává kopy.
     
    04:40
    Další podařený takedown Buena a nepříjemná situace pro domácího zápasníka. Je sice v bezpečné pozici, ale i tak to jsou body pro Brazilce.
     
    04:53
    Humburgerovi se na závěr kola povedlo vstát a mírně znovu zatlačit na Buena boxerskými údery.
     
    05:00
    Konec 2. kola.
     
    Druhé kolo už bylo mnohem lepší ze strany brazilského borce než to první. Podařily se mu dva takedowny a převaha na zemi. Petr Kníže na druhé straně udílí Dominikovi pokyny do posledního kola.
     
    00:00
    Začátek 3. kola.
     
    00:40
    Třetí kolo začíná jako ta předchozí. Humburger zabral střed klece a Bueno ustupuje. Brazilec už má ruce dost dole a je trefen.
     
    01:03
    Krásný zvedák Humburgera a následně výborně ubráněný takedown.
     
    01:31
    Hned několikrát se nyní Dominik trefil a ubránil lehce další takedown. Brazilce brzdí únava.
     
    01:55
    Bueno si nabil na úder, který však nebyl příliš silný. Hned poté je opět zasažen na bradu!
     
    02:30
    Humburger vypadá stále dost při síle a chystá si Buena u pletiva, aby ho přesně zasáhl.
     
    03:06
    Dobrý pohyb Čecha. Toto kolo zatím ovládá a znovu zatlačil Jorginha. Ten zkusil další přechod na zem, ale skončil tam jen on sám.
     
    04:03
    Levá na břicho Buena. Stále sledujeme dobrý pohyb Humburgera a k tomu ještě přidal pár tvrdých úderů. Bueno stále drží.
     
    04:32
    Nebezpečná pravačka také ze strany Buena. Pořád dokáže být Brazilec silný a i v poslední minutě hrozí.
     
    04:54
    Brazilec dokázal z posledních sil dotáhnout takedown, ale inkasuje následně dva lokty.
     
    05:00
    Konec zápasu.
     
    Vítěz: Dominik Humburger (na body: 3x 29:28).
     
    Velmi vyrovnaný souboj získává na svou stranu domácí oblíbenec Dominik Humburger, upravuje tak svou bilanci na šest výher a drží nadále neporazitelnost. Všichni tři bodoví rozhodčí mu přisoudili jako vítězná dvě ze tří kol. Druhé kolo bylo nejspíš tím, které dostal Brazilec Bueno.
    V pozápasové řeči vítěz vyjadřuje respekt soupeři a děkuje všem, kteří mu pomáhali s přípravou i divákům v aréně. (23:20:38)

    Michal Hromas

    bahis siteleri