Jihlava – Slavia 4:2 (kon.) | Vsetín – Kolín 4:0 (kon.) | Litoměřice – Frýdek-M. 4:2 (kon.)
Zlín – Poruba 2011 3:2 (1:0 po s.n.) | Prostějov – Třebíč 6:2 (kon.) | Sokolov – Přerov 3:1 (kon.)
Šumperk – Pardubice B 5:4 (po pr.)
konec
HC Baník Sokolov
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
HC ZUBR Přerov
Středa 01.03.2023, 18:00 • Zimní stadion Sokolov • Chance liga • 52. kolo
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (20:32:23)
     
    Dnešní utkání sledovalo 415 diváků.
     
    Hosté na západě Čech doplatili na špatnou koncovku. Během utkání si vypracovali jen hrstku větších střeleckých šancí, z nichž jen jednu přetavili v gól. To na vítězství stačí opravdu jen málokdy...
     
    Nejhorší možný scénář, který si přerovští fanoušci nejspíš moc nepřipouštěli, se v Sokolově naplnil. Baník totiž v samotném závěru základní hrací doby strhl vítězství na svou stranu, což znamená, že Hanákům se nevyhne předkolo. Po vítězstvích Zlína a Jihlavy v souběžně hraných duelech padají až na osmé místo a nyní je čeká série o všechno proti Frýdku-Místku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Dění bylo ještě jednou zastaveno, někdo z Přerovských hrál vysokou holí. Pár sekund před koncem tak uvidíme vhazování vedle domácí střídačky.
    59:30 Stanislav VRHEL - 3:1
     
    59:30
    Baník právě vstřelil branku!
    Je to definitivní, Přerovu přímý postup do čtvrtfinále proklouzl skrz prsty! Zřejmě konečnou tečku za sokolovskou sezónou udělal STANISLAV VRHEL, který projel za modrou čáru a z levé strany rozvlnil síť opuštěné svatyně – 3:1! Asistence: Tomáš Rohan, Petr Hauser.
     
    58:58
    Postava při první příležitosti opouští své brankoviště, hosté jsou na ledě v šesti!
     
    58:42
    Oddechový čas pro tým HC ZUBR Přerov.
    58:42 Matěj ZADRAŽIL - 2:1
     
    58:42
    Baník právě vstřelil branku!
    Tak tohle je pro Hanáky hodně hořká pilulka, jejich naděje na přímý postup do čtvrtfinále vyhasínají! Křemen totiž teď vyrazil do přečíslení dva na jednoho s MATĚJEM ZADRAŽILEM, který z prostoru u pravé tyče zavěsil přesně pod víko přerovské svatyně a své protihráče velmi pravděpodobně poslal do předkola – 2:1! Asistence: Adam Křemen.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:53
    Jdeme do finiše, Přerov už má jen něco málo přes dvě minuty na to, aby rozhodl v základní hrací době. Sokolovští teď mají hru vesměs pod kontrolou.
     
    57:30
    Ministr vzal věci do svých rukou a po zachycení Goišovy přihrávky zakončil, jenže puk nasměroval jen do hrudníku skrčeného strážce sokolovské branky.
     
    56:52
    Sokolovské oslabení je u konce, oba celky hrají v plném počtu. Baník náročnou pasáž přežil.
     
    56:30
    Pechanec ze strany nasměroval puk před brankoviště, odkud ho na Michajlova poslal Indrák. Litoměřický odchovanec ale předvedl další kvalitní zákrok.
     
    55:56
    Domácí gólman zneškodnil střelu z pravého kruhu, přerušuje se. Vrhel se na led vrátí zhruba za minutu.
     
    55:32
    Hanáci kombinují v útočném pásmu. Michajlov musí být ve střehu, bránící čtveřice Baníku už je na ledě dlouho. Hosté vyčkávají na ideální šanci udeřit.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 15. Rulík (Mat. Adámek, Švec), 59. Zadražil (Křemen), 60. Vrhel (T. Rohan, Hauser) – 41. Hrdinka (Kratochvil, Pechanec)


    HC Baník Sokolov: Michajlov (Horák) – J. Novák, Klejna, Weinhold, Baláž, Rulík, Benda – Vrhel, Kverka (A), Hauser – Helt, Zadražil, Křemen – Mat. Adámek, T. Rohan (C), Švec – Hajný, Zabloudil.
    Trenér: Martin Štrba.

    HC ZUBR Přerov: Postava (Stuchlík) – Hrdinka, Chroboček, Krisl (C), Ševčík, Kudělka (A), Gréč, Billa – Kratochvil, Pechanec, Indrák – Süss, Macuh, Okál – Goiš, F. Dvořák, Dobša – Fencl, Ministr, Jan Svoboda.
    Trenér: Robert Svoboda.

    Rozhodčí: Valenta, Kosnar – Belko, Baxa.

    Diváci: 415
    ocianews.com