Radovan Úškrt - Melvin van Suijdam Vítěz: van Suijdam (kon.) | Bojan Veličković - Ion Surdu Vítěz: Veličković (kon.)
Máté Kertész - Marcel Mohamed Grabinski Vítěz: Grabinski (kon.) | Leandro Silva - Andreas Michailidis Vítěz: Michailidis (kon.)
Louis Glismann - Andrej Kalašnik Vítěz: Glismann (kon.) | Christian Jungwirth - Tato Primera Vítěz: Jungwirth (kon.)
Samuel Krištofič - Alex Lohoré Vítěz: Lohoré (kon.) | David Kozma - Łukasz Siwiec Vítěz: Kozma (kon.)
konec
Christian Jungwirth - Tato Primera

Vítěz: Jungwirth

Sobota 04.03.2023, 22:00 • Ostravar Aréna, Ostrava • Oktagon MMA
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:00.
     
    OKTAGON MMA ve spolupráci se společností Tipsport připravil ojedinělý projekt, který svede dohromady špičkové evropské bojovníky welterové váhy. Dohromady 16 velkých jmen svede v Ostravě na turnaji OKTAGON 40 osmifinálové bitvy. Mezi velké favority TIPSPORT GAMECHANGER patří bezesporu jména jako David Kozma, Louis Glismann, Bojan Veličković nebo jediný neevropský účastník Leandro Silva. Původně měl být součástí projektu také Kozmův přemožitel a šampion welterové váhy Kaik Brito, ale účast zrušil stejně jako vládce střední váhy Patrik Kincl.
    Bojovníci si rozdělí celkem jeden milion eur a konkrétně pro vítěze je připraveno 300 tisíc eur.
     
    Dvě známé tváře organizace si to rozdají v duelu, o kterém se možná nikdy ani nediskutovalo, že by měl nastat. Ani jeden nepatří mezi nějaké velké talenty s vidinou UFC nebo favority projektu TIPSPORT GAMECHANGER. To však nic nemění na tom, že pro fanoušky OKTAGON MMA je to atraktivní střet. Z minulosti je pojí společní soupeři Miroslav Brož nebo Andrej Kalašnik. Ještě před dvěma lety by tomu bylo pravděpodobně jinak, ale nyní je velkým favoritem světová 233. Christian Jungwirth. El Espectaculo Tato Primera na druhé straně klece bude zápasit z pozice 382. muže welterového žebříčku, i když už v minulosti nakukoval do top 200 střední váhy. Je tak nejhůř postaveným bojovníkem osmifinále projektu.
     
    Tato „El Espectaculo“ Primera
    Bilance v MMA: 17 výher/12 proher (OKTAGON MMA: 2 výhry/2 prohry)


    Černý pás v BJJ z Kanárského souostroví vstupoval do OKTAGON MMA už jako zkušený borec a zahájil velmi cennými skalpy Borárose a Kalašnika. Rázem se s ním začalo počítat v širším titulovém mixu, ale přišla prohra s Alexem Lohorém a následně velmi sporně na body podlehl na Štvanici Matúši Juráčkovi. Třetí prohru v řadě musel poté kousat v polské organizaci FEN, aby si konečně spravil chuť a loni v létě v hlavním předzápase největší španělské organizace SCC vybodoval Portugalce Carvalha.
    Jak už bylo zmíněné, Primera je černý pás v brazilském jiu-jitsu, ale preferuje boj v postoji a na zem se moc často dobrovolně nepřesouvá. V rámci jeho bilance 17 výher je 10 KO/TKO a pouze tři submise, kdy se ve všech případech jednalo o Guillotine Choke. Primera si na souboj hodně věří, ale bude muset čelit skutečně nezdolnosti a buldočímu stylu Jungwirta. Musí být připraven na možná dlouhou a krvavou bitvu. Tato však má s dlouhými zápasy zkušenosti a 15 minut v kleci už si zažil celkem osmkrát s vyrovnanou bilancí 4:4.
     
    Christian „The Kelt“ Jungwirth
    Bilance v MMA: 13 výher/6 proher (OKTAGON MMA 5 výher/4 prohry)


    Potetovaného stuttgartského patriota čeká jubilejní desátý souboj v organizaci. Kelt je přesně tím bojovníkem, kterého chce každý promotér ve své organizaci. Snad nikdy neřekne na nabídku zápasu ne a dokonce se sám nabídne jako náhrada. Zároveň si však nejde jen pro peníze, ale nabídne vždy skvělou a intenzivní akci. Jeho vítězné zápasy končí buď TKO (šestkrát) nebo bodovým rozhodnutím (sedmkrát). Zároveň je velmi obtížné ho ukončit. Před limitem podlehl soupeři jen dvakrát.
    Christianova účast v projektu je samozřejmě z velké části způsobena jeho oddaností, atraktivitou a potřebami německého trhu, jelikož se má mimo jiné polovina čtvrtfinálových duelů odehrát v Oberhausenu. Tato důležitost, že je Němec, razantně stoupla ještě po odstoupení Eckerlina. Otázkou je, jaké jsou ale Jungwirthovy reálné šance v projektu uspět. Z dalších účastníků se utkal dvakrát s Kerteszem a jednou s Kalašnikem (účastník rezervního duelu) a vždy prohrál. Těšit se můžeme rozhodně na buldočí styl a urputnou snahu, protože Christian rozhodně v Oberhausenu nebude chtít chybět jako účastník dalšího kola TIPSPORT GAMECHANGER!
     
    Vážení

    Tato Primera i ve slunečních brýlích 77,4 kilogramu. Christian Jungwirth měl jen o 100 gramů víc než Tato.
     
    Po Primerovi přichází do arény oblíbený Kelt! Ostrava ho vítá aplausem.
     
    Rozhodčím tohoto zápasu bude Pavel Touš.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    00:15
    Primera vystartoval jako první, ale netrefil přesně.
     
    00:43
    Španěl natlačil Němce na pletivo. Ten je ale silný a otáčí pozici.
     
    01:35
    Střed klece zaujal Tato Primera. Jungwirth se zatím spíš brání. Primera je velmi aktivní a zaměřuje svého soupeře.
     
    02:20
    Oba drží své ruce raději hodně vysoko. Primera několikrát dobře zamířil.
     
    03:05
    Christian Jugnwirth měl večer na váze jako jediný přes 90 kilogramů. Vypadá mnohem větší než soupeř, ale musí zabrat i výkonem. Teď je on tím, kdo tlačí.
     
    03:44
    Chvilkové svázání se mění zpět do postojové bitvy. Primera vystřeluje hlavně přední levou ruku.
     
    04:21
    Jungwirth zaboxoval jen do vzduchu. Přesnější je určitě Tato Primera. Natlačil teď zároveň Němce k pletivu a boduje.
     
    04:42
    Pěkná kombinace Primery s netrefenou závěrečnou levou. Ta mohla být fatální.
     
    05:00
    Konec 1. kola.
     
    00:00
    Začátek 2. kola.
     
    00:15
    Jungwirth nastoupil do druhého kola mnohem agresivněji a začíná víc používat low kicky.
     
    00:50
    Primera si to ale nenechává líbit a také posílá tvrdý kop. Jungwirth poté vystřelil divokou kombinací vpřed a zahnal Španěla k pletivu.
     
    01:26
    Nyní vidíme tržnou ránu nad pravým obočím Primery. Toto Jungwirt miluje. Krvavé zápasy jsou jeho.
     
    02:04
    Tato už ví, že musí přední nohu bránit. Němec stále okopává jeho levou holeň s lýtkem a zkusil také naskočené koleno.
     
    02:56
    Obrovská síla Jungwirtha, který nedovolil Primerovi žádnou iniciativu v krátkém klinči. Tlačí a tlačí. Navíc začíná dobře trefovat.
     
    03:41
    Primera je stále nebezpečný, ale jeho přesnost upadá. Jungwirth začíná získávat čím dál větší převahu. Naměřuje si Španěla na další údery.
     
    04:30
    Španělův příliš pomalý pokus o high kick. Němec před ním mění postoje z leváka na praváka a zpět a po úderech znovu chvíli držel Primeru u pletiva.
     
    04:53
    Kelt našel své tempo a vidíme jeho klasický výkon. Kolo si jasně bere na svou stranu a dále okopává Primerovy spodní končetiny.
     
    05:00
    Konec 2. kola.
     
    00:00
    Začátek 3. kola.
     
    00:31
    Od začátku třetího kola útočí víc Primera. Nic z toho ale nevytěžil a je zase zády blízko k pletivu a s Jungwirthem blízko před sebou.
     
    01:10
    Jungwirth nedá soupeři ani chvíli vydechnout. Naskočený round kick a překvapivý takedown od Němce. Primera se ale rychle vymanil a je tu znovu postojový boj.
     
    02:04
    Němec nenechává Španěla vůbec začínat kombinace a naopak ho drží v neustálém pozoru. Jsou borci, kterým tlak soupeře vyhovuje, ale Primera to rozhodně není. Toto je přesně hra pro Christiana.
     
    02:26
    Tvrdý high kick Jungwirtha! Primera ho ale ustál. Působí však dost unaveně, padají mu ruce a zkouší tahat tvrdé údery až od pasu.
     
    03:20
    Christian Jungwirth stále diktuje tempo zápasu a tlačí. Teď také dobře zakombinoval a Primera měl co dělat, aby se vyhnul té nejprudší zadní z celé kombinace.
     
    03:55
    Round kick Němce a následně minutý levý hák Primery. Minuta do konce a Christian si kráčí za postupem.
     
    04:40
    hDobrý zadní direkt na nos Primery. Christian vypadá lépe a lépe. Mohl by možná absolvovat další tři kola ve stejném tempu.
     
    04:55
    Primera se na závěr kola pokouší o takedown, ale nakonec končí pod JUngwirthem a oba se zasypávají vzájemnými údery na zemi.
     
    05:00
    Konec zápasu.
     
    Vítěz: Christian Jungwirth (na body – 3x 29:28).
     
    Christian Jungwirth podává čím dál lepší výkony. Po slabším prvním kole nabral tempo a nepustil už Primeru prakticky k ničemu. Obrovsky tlačil, rozkopával mu nohu a nenechal ho ani chvíli vydechnout. Všichni tři bodoví rozhodčí se tak přiklonili na jeho stranu a ve čtvrtfinále je tak i druhý z Němců! (22:29:17)

    Michal Hromas

    Pavel Touš
    bahis siteleri