Česko – Čína 8:5 (kon.)
konec
1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
Čína
Čína
0
0
0
0
1
0
4
0
0
 
5
6
1
Česko
Česko
2
0
1
0
0
1
0
0
4
 
8
10
1
Pátek 10.03.2023, 04:00 • Tokyo Dome, Tokio • World Baseball Classic
     

    Fantastický Minařík a jeho další strikeout! Tohle je absolutní paráda a Česko je už jenom jeden nadhoz od parádní výhry!
     
    Na pálku jde v dohrávce deváté směny Čína. Nyní se rozhodne.
    9 BOT 8:5 Petr Zýma - odpal
     

    Petr Zýma s dalším odpalem! Krásný míček namířený do levé části vnějšího pole. Je z toho druhá meta. Přidají ještě Češi nějaké body?
    9 BOT 4:5 Martin Mužík - Homerun
     

    NESKUTEČNÉ! Martin Mužík zaznamenává 3-way homerun. Česko je opět ve vedení a to rovnou o dva body!
     
    Další změna na kopci pro Čínu. Kung jde pryč, místo zaujme nový nadhazovač Ťü.
     
    Na pálce bude pokračovat čínský celek.
    7 BOT 4:5 Pátý doběh Číny
     

    Čína otáčí stav z 1:4 už na 5:4. Minaříkovi se po odpalu míček odrazil od rukavice. Jinak by to mohl být aut. Trápení Česka pokračuje, soupeř má stále jeden aut.
     
    Michal Kovala jde dolů. Nahrazuje ho Marek Minařík.
    7 BOT 4:5 Čtvrtý doběh Číny
     

    Tohle je katastrofální směna. Číňané po dalším dobrém odpalu středem do vnějšího pole stahují ztrátu a vyrovnávají utkání. Navíc stále pokračují s jedním autem a mají našlápnuto k dalším bodům.
     

    Po dalším odpalu Luoa se hráč ze třetí mety dostal na domácí a Luo se posunul na tu první. Je to další bod pro Čínu. A to vše kvůli jednomu nepovedenému pick-offu.
     

    A následně přichází daleký odpal středem, který sice chytá český hráč a zapisuje tak aut, ale zároveň přichází snížení ze strany Čchanga, který doběhl na čtvrtou metu.
     
    V dohrávce sedmé směny jde na pálku Čína.
     
    Lin končí. Čína tak posílá do hry již pátého nadhazovače. Tím je Chaj-Čcheng Kung.
     
    Martin Schneider došel s Čchen Čchenem do stavu 1-2. Jenže dosáhl už 49 nadhozů, a půjde střídat, protože ho český tým bude potřebovat i do dalších zápasů. Nahradí ho Michal Kovala
     
    Na pálce se tedy týmy mění. Čína končí šestou směnu.
     
    Carter ale musí střídat. Blížil se hranici padesáti nadhozů, což by podle pravidel znamenalo čtyřdenní vynucenou pauzu, což Čína nemůže dovolit. Na kopec jde Čchiang Lin.
    6 TOP 4:1 Čeští fanoušci v Tokyo Dome
     
    Malá odbočka. V Tokyo Dome je přítomno kolem 150 českých fanoušků.
    6 BOT 4:1 Willie Escala - čtvrtý doběh
     

    Smolovi se už to tentokrát povedlo! Odpal nebyl úplně razantní, ale spadl v levém vnějším poli do mezery mezi dvěma hráči. Díky tomu mohl doběhnout Escala a Česko tak skóruje počtvrté.
     

    Ťin-ťün Luo šel na pálku. V prvním startu, ještě proti Padyšákovi, dostal metu zdarma. Tentokrát odpálil, čímž se hráči posunuli. Češi autovali na druhé metě, ale Čína zapsala první bod.
     
    Pavel Chadim se nakonec rozhodl vystřídat nadhazovače. Daniel Padyšák už je pryč. Na kopec tak jde olomoucký hasič Martin Schneider.
     

    Češi se stěhují do pole. Půjde ale ještě na kopec Padyšák?
     

    Týmy se střídají, Česko jde nyní bránit.
    3 BOT 3:0 Double play
     

    Další paráda a skvělá spolupráce Mužíka a Sogarda! Po odpalu Čchen-čchen Luana je tady totiž první double a Čína jde do pole!
     

    Na domácí metu se tedy staví Čínští pálkaři.
     
    Petr Zýma se dostal na stav 3-1. Čína pak svolala Čenga k sobě a tak se znovu střídá na kopci, kde míří Alan Carter, patrně nejlepší čínský nadhazovač.
    3 BOT 3:0 Matěj Menšík - homerun
     

    HOMERUN! Matěj Menšík měl na pálce parádní pozici, první dva nadhozy dopadly ballem a pak už Menšík míč poslal na levou stranu až k diváckým sedačkám! Fantazie, Česko vede 3:0.
     

    Na pálku jde Čína.
     

    Mužík se sice obětoval odpalem do pravého vnějšího pole, ale mezitím stihl doběhnout Sogard, takže Česko už vede 2:0 a při dvou autech má stále ještě dva hráče na metách!
     
    Čína střídá nadhazovače. Čao končí už v rámci první půlsměny. Jeho místo zaujme Čeng.
    1 BOT 3:0 Marek Chlup - 1. doběh
     

    Marek Chlup šel na pálku jako třetí. Už byl blízko strikeoutu, ovšem čínský hráč Jang chyboval, míček nedokázal zkrotit přímo ze vzduchu, jen se ho dotkl a pak ho pustil na zem. Menšík je na domácí metě a Česko slaví první bod!

    Jiří Polášek

    Česko: Nadhazovač: Padyšák (starter), Schneider (od 5. směny), Kovala (od 6. směny), Minařík (od 7. směny) – Pálkaři: V. Menšík, Sogard, Chlup, Červenka, M. Menšík, Mužík, Escala, Zýma, Smola – Lavička: Dubový, Grepl, Hajtmar, Kubica Prokop, D. Vavruša
    Trenér: Pavel Chadim

    Čína: Nadhazovač: Čao (starter), Čeng (od 1. směny), Carter (od 3. směny), Lin (od 6. směny), Kung (od 7. směny), Ťü (od 9. směny) – Pálkaři: P. Liang, J. Jang, Masago, Čchen, Čchang, Cchao, Kou, Luo, Luan – Lavička: Čchen, Chan, N. Li, W. Li, R. Liang, Lu, Lyu
    Trenér: Dean Treanor

    Diváci: 150 (Češi)
    bahis siteleri