Česko – Čína 8:5 (kon.)
konec
1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
Čína
Čína
0
0
0
0
1
0
4
0
0
 
5
6
1
Česko
Česko
2
0
1
0
0
1
0
0
4
 
8
10
1
Pátek 10.03.2023, 04:00 • Tokyo Dome, Tokio • World Baseball Classic
    9 BOT 8:5 Petr Zýma - odpal
     

    Petr Zýma s dalším odpalem! Krásný míček namířený do levé části vnějšího pole. Je z toho druhá meta. Přidají ještě Češi nějaké body?
    9 BOT 4:5 Martin Mužík - Homerun
     

    NESKUTEČNÉ! Martin Mužík zaznamenává 3-way homerun. Česko je opět ve vedení a to rovnou o dva body!
    7 BOT 4:5 Pátý doběh Číny
     

    Čína otáčí stav z 1:4 už na 5:4. Minaříkovi se po odpalu míček odrazil od rukavice. Jinak by to mohl být aut. Trápení Česka pokračuje, soupeř má stále jeden aut.
    7 BOT 4:5 Čtvrtý doběh Číny
     

    Tohle je katastrofální směna. Číňané po dalším dobrém odpalu středem do vnějšího pole stahují ztrátu a vyrovnávají utkání. Navíc stále pokračují s jedním autem a mají našlápnuto k dalším bodům.
     

    Po dalším odpalu Luoa se hráč ze třetí mety dostal na domácí a Luo se posunul na tu první. Je to další bod pro Čínu. A to vše kvůli jednomu nepovedenému pick-offu.
     

    A následně přichází daleký odpal středem, který sice chytá český hráč a zapisuje tak aut, ale zároveň přichází snížení ze strany Čchanga, který doběhl na čtvrtou metu.
    6 BOT 4:1 Willie Escala - čtvrtý doběh
     

    Smolovi se už to tentokrát povedlo! Odpal nebyl úplně razantní, ale spadl v levém vnějším poli do mezery mezi dvěma hráči. Díky tomu mohl doběhnout Escala a Česko tak skóruje počtvrté.
     

    Ťin-ťün Luo šel na pálku. V prvním startu, ještě proti Padyšákovi, dostal metu zdarma. Tentokrát odpálil, čímž se hráči posunuli. Češi autovali na druhé metě, ale Čína zapsala první bod.
    3 BOT 3:0 Matěj Menšík - homerun
     

    HOMERUN! Matěj Menšík měl na pálce parádní pozici, první dva nadhozy dopadly ballem a pak už Menšík míč poslal na levou stranu až k diváckým sedačkám! Fantazie, Česko vede 3:0.
     

    Mužík se sice obětoval odpalem do pravého vnějšího pole, ale mezitím stihl doběhnout Sogard, takže Česko už vede 2:0 a při dvou autech má stále ještě dva hráče na metách!
    1 BOT 3:0 Marek Chlup - 1. doběh
     

    Marek Chlup šel na pálku jako třetí. Už byl blízko strikeoutu, ovšem čínský hráč Jang chyboval, míček nedokázal zkrotit přímo ze vzduchu, jen se ho dotkl a pak ho pustil na zem. Menšík je na domácí metě a Česko slaví první bod!

    Jiří Polášek

    Česko: Nadhazovač: Padyšák (starter), Schneider (od 5. směny), Kovala (od 6. směny), Minařík (od 7. směny) – Pálkaři: V. Menšík, Sogard, Chlup, Červenka, M. Menšík, Mužík, Escala, Zýma, Smola – Lavička: Dubový, Grepl, Hajtmar, Kubica Prokop, D. Vavruša
    Trenér: Pavel Chadim

    Čína: Nadhazovač: Čao (starter), Čeng (od 1. směny), Carter (od 3. směny), Lin (od 6. směny), Kung (od 7. směny), Ťü (od 9. směny) – Pálkaři: P. Liang, J. Jang, Masago, Čchen, Čchang, Cchao, Kou, Luo, Luan – Lavička: Čchen, Chan, N. Li, W. Li, R. Liang, Lu, Lyu
    Trenér: Dean Treanor

    Diváci: 150 (Češi)
    bahis siteleri