Česko – Čína 8:5 (kon.)
konec
1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
Čína
Čína
0
0
0
0
1
0
4
0
0
 
5
6
1
Česko
Česko
2
0
1
0
0
1
0
0
4
 
8
10
1
Pátek 10.03.2023, 04:00 • Tokyo Dome, Tokio • World Baseball Classic
     
    Čtyřhodinový zápas je u konce. Češi v něm šli podle plánu, dařilo se jim to do sedmé směny. Ta, která následně přišla, byla katastrofální. Češi bod nezapsali, soupeři povolili čtyři a nechali ho otočit. Osmá směna nepřinesla nic a tak se Češi dostali do situace, když už opravdu museli. Po autu Menšíka už se vše zdálo býti hodně špatné, jenže Martin Mužík odpálil míček mimo dosah a zaznamenal tříbodový homerun. Tím se celá situace otočila. Navíc přišel ještě další bod a Čína tak musela na poslední pálce skórovat minimálně tři body. Jenže Minařík jí parádním nadhozem nedovolil vůbec nic a Češi si připsali první vítězství v prvním zápase v historii na WBC. (08:11:14)
     
    Konec zápasu.
     

    Minařík házel dva striky, následně soupeř odpálil, ale samotný nadhazovač si pro míč zaběhl a dostal ho na první metu. Je z toho třetí aut, Češi dokonali fantastický obrat!
     

    Fantastický Minařík a jeho další strikeout! Tohle je absolutní paráda a Česko je už jenom jeden nadhoz od parádní výhry!
     

    Čchen Čchen se ovšem na první metu dostal. Jeho pálka srazila míček do země, ten se odrazil a změnil směr. Čína má jeden aut.
     

    Minařík proti Luovi. Za stavu 2:2 se podařilo odpálit, ale velice špatně. Je z toho aut na první metě.
     
    Na pálku jde v dohrávce deváté směny Čína. Nyní se rozhodne.
     

    Smola se trefil! Míček poslal do pravé části vnějšího pole dlouhým odpalem. Krejčiřík, který jako pitch runner vystřídal Zýmu skóruje.
    9 BOT 8:5 Petr Zýma - odpal
     

    Petr Zýma s dalším odpalem! Krásný míček namířený do levé části vnějšího pole. Je z toho druhá meta. Přidají ještě Češi nějaké body?
     

    Escala byl vyautován na první metě.
    9 BOT 4:5 Martin Mužík - Homerun
     

    NESKUTEČNÉ! Martin Mužík zaznamenává 3-way homerun. Česko je opět ve vedení a to rovnou o dva body!
     
    Další změna na kopci pro Čínu. Kung jde pryč, místo zaujme nový nadhazovač Ťü.
     

    Matěj Menšík byl pod tlakem. Už musel pálit, měl dva striky, zatímco nadhazovač teprve dva bally. Odpal Matěje byl krásný, do levého outfieldu, a Češi se posunují na druhou a třetí metu.
     

    Martin Červenka stále čekal na odpal. A čekat na něj bude i dále, ovšem poprvé v zápase se dostává na první metu. A to díky čtyřem špatným nadhozům.
     

    Marek Chlup je vyautován třemi dobrými nadhozy Kunga. Česká naděje se tak pomalu vytrácí.
     
    Začátek 9. směny.
     

    Marek Minařík to sype parádně! Čínský útok zastavuje dalším strikeoutem, druhým v této směně. Nádherná práce českého nadhazovače.
     

    Ťie Cchao měl už těžkou pozici. Musel odpalovat, jeho odpal nebyl dobrý, doletěl k hráči na první metě a ten si ho sebral po odrazu od země. Druhý aut.

    Jiří Polášek

    Česko: Nadhazovač: Padyšák (starter), Schneider (od 5. směny), Kovala (od 6. směny), Minařík (od 7. směny) – Pálkaři: V. Menšík, Sogard, Chlup, Červenka, M. Menšík, Mužík, Escala, Zýma, Smola – Lavička: Dubový, Grepl, Hajtmar, Kubica Prokop, D. Vavruša
    Trenér: Pavel Chadim

    Čína: Nadhazovač: Čao (starter), Čeng (od 1. směny), Carter (od 3. směny), Lin (od 6. směny), Kung (od 7. směny), Ťü (od 9. směny) – Pálkaři: P. Liang, J. Jang, Masago, Čchen, Čchang, Cchao, Kou, Luo, Luan – Lavička: Čchen, Chan, N. Li, W. Li, R. Liang, Lu, Lyu
    Trenér: Dean Treanor

    Diváci: 150 (Češi)
    bahis siteleri