NY Rangers – Carolina 2:3 (kon.) | Washington – Columbus 6:7 (po pr.) | Philadelphia – Florida 6:3 (kon.)
New Jersey – Minnesota 1:2 (po pr.) | Buffalo – Nashville 3:7 (kon.) | Boston – Ottawa 2:1 (kon.)
Montreal – Tampa 3:2 (kon.) | NY Islanders – Toronto 7:2 (kon.) | Winnipeg – Arizona 2:1 (kon.)
St. Louis – Detroit 2:3 (0:1 po s.n.) | Dallas – Seattle 4:5 (po pr.) | Anaheim – Calgary 1:5 (kon.)
Vancouver – Vegas 3:4 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
3:7 (0:2, 2:4, 1:1)
Nashville Predators
Středa 22.03.2023, 00:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
     
    Buffalo i Nashville se budou snažit ve vzájemném duelu ukončit sérii tří porážek v řadě a je tedy jen otázkou, kterému z týmů se to podaří. Oba týmy také spojuje fakt, že marně bojují o divokou kartu zajišťující playoff.
     
    Buffalo Sabres

    Tage Thompson kroutí v Buffalu Sabres čtvrtou sezónu a v letošní sezóně je nejproduktivnějším hráčem týmu. Pětadvacetiletý útočník Sabres letos vstřelil 42 gólů, ke kterým přidal 45 asistencí, a celkově má tedy na kontě už 87 bodů. Špatně nehrají ani Jeff Skinner nebo Alex Tuch, jenomže na playoff to letos zatím zkrátka nestačí.
     
    Nashville Predators

    Hokejisté Nashvillu se budou muset obejít v zápase proti Sabres bez svého kapitána a nejproduktivnějšího hráče Romana Josiho, kterého vyřadilo ze hry zranění, stejně jako Filipa Forsberga nebo Ryana Johansena. Predators musí projít proměnou a do playoff se zřejmě nepodívají. Uvidíme, jaké změny provede Barry Trotz.
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: C. Anderson (Luukkonen) – Clague, Dahlin (A), Jokiharju, Power, Ljubuškin, Stillman – Tuch, Ta. Thompson, J. Skinner – Quinn, Cozens, Peterka – V. Olofsson, Jost, Mittelstadt – Okposo (C), Krebs, Girgensons (A).
    Trenér: Don Granato

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Barrie, McDonagh (A), Fabbro, Lauzon, C. Foote, Gross – Duchene (A), Glass, Tomasino – Evangelista, Novak, Sherwood – Co. Smith, Sissons (A), Trenin – Asplund, Jankowski, Afanasjev.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Graham Skilliter, Garrett Rank. Čároví: Brad Kovachik, James Tobias.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:52
    Sabres teď na levém křídle pěkně pronikli do útočného pásma, jenže přihrávka podél hrazení byla příliš prudká a na opačné straně sebrali kotouč hokejisté Predators.
     
    01:42
    Ilja Ljubuškin se snažil na levém křídle zavést puk do útočného pásma, jenže Sabres se nepovedl přechod přes modrou čáru a pískalo se postavení mimo hru.
     
    02:37
    Rasmus Dahlin převedl na levé straně obranného pásma hodně laxní rozehrávku a měl štěstí, že toho hostující Luke Evangelista nedokázal využít. Chyba napravena.
     
    03:13
    Luke Evangelista vystřelil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a Craig Anderson včas sevřel své betony, aby si poradil i s následnou dorážkou Thomase Novaka! Obrovská příležitost Predators.
    03:13 Craig Anderson vytáhl v rychlém sledu dva skvělé zákroky
     
    04:29
    Jack Quinn si nádherně potáhl puk v levém kruhu pro vhazování na střelu a po ledě mířil ke vzdálenější pravé tyči, Juuse Saros ovšem zasáhl svým levým betonem.
     
    04:54
    Ryan McDonagh dostal dvě minuty za zdržování hry po vyhození puku přes ochranné sklo. Přesilovka Sabres.
     
    05:59
    Sabres nyní v rychlém sledu dvakrát vypálili z prostoru pravého kruhu pro vhazování, obě střely ale skončily mimo. Druhá byla sražena vedle předního rohu brány.
     
    06:54
    Hokejisté Nashvillu přečkali úvodní oslabení v zápase a hrají v plném počtu. Sabres sice měli šance, jenže všechny tři střely domácích hokejistů zamířily mimo.
     
    10:20
    Tyson Jost se ocitl na levém křídle v postavení mimo hru a skončila hodně plynulá pasáž hry bez přerušení. Zatím čekáme na úvodní gól. Následuje reklamní přestávka.
     
    11:45
    Nashville právě vstřelil branku! Matt Duchene na pravém křídle vybojoval puk, zatáhl ho do pásma a parádní přihrávkou přes osu útočného pásma oslovil PHILIPA TOMASINA, který vypálil bez přípravy na bodu levého kruhu a nad vyrážečkou přesouvajícího se Craiga Andersona zamířil k přední tyči! Je to 0:1. Asistence: Matt Duchene.
    11:45 Philip TOMASINO - 0:1
     
    14:03
    Sabres se snaží hrát a jsou střelecky aktivnějším týmem, jenže Nashville dokázal udeřit z rychlého protiútoku a potrestat další špatnou rozehrávku domácího týmu.
     
    14:42
    Tage Thompson je neproduktivnějším hráčem svého týmu, nyní ale dostal dvě minuty za držení a po další komerční přestávce si zahrají první přesilovku Predators.
     
    15:30
    Tyson Barrie vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a puk byl před bránou nebezpečně tečován, nakonec ale minul pravý horní roh brány domácích.
     
    17:09
    Victor Olofsson se v mezikruží do zakončení nedostal a Kyle Okposo vzápětí nedokázal na útočné modré čáře zpracovat odražený kotouč. Sabres museli tedy zpět.
     
    17:54
    Casey Mittelstadt na levém křídle vystřelil od hrazení a jeho střela z úhlu skončila na oblouku brány. Puk skončil za bránou hostujícího týmu a stále je to tedy 0:1.
     
    18:43
    Nashville právě vstřelil branku! MATT DUCHENE si našel v pravém kruhu odražený kotouč po přihrávce přes osu ledové plochy a střelou bez přípravy propálil domácího brankáře! Predators 2:0. Asistence: Philip Tomasino a Jérémy Lauzon.
    18:43 Matt DUCHENE - 0:2
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Sabres vykročili do zápasu aktivně a byli i herně lepším týmem, jenže Predators se dvakrát ostře zakousli, když nejprve otevřel skóre Philip Tomasino a na jeho gól krátce před přestávkou navázal Matt Duchene. Skóre po první třetině. Buffalo Sabres 0 Nashville Predators 2.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 0:57.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 5-13; Zablokované střely: 4-1; Vhazování: 33%-67%; Hity: 12-5; Přesilové hry: 0/1-0/1; Trestné minuty: 2-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Rasmus Dahlin teď vypálil od modré čáry a před bránou se ocitl ve velké šanci John Peterka, jenže jeho střela z otočky minula přední levou tyč!
     
    20:52
    Victor Olofsson se řítil na ose útočného pásma po nádherné kolmé přihrávce sám na bránu, jenže Juuse Saros ho vychytal fantasticky vyrážečkou!
     
    21:14
    Mark Jankowski byl vyloučen na dvě minuty za hákování a Sabres si zahrají druhou přesilovou hru v zápase.
     
    22:07
    Tage Thompson vypálil bez přípravy na bodu levého kruhu pro vhazování a jeho rána byla na přední levé tyči brány sražena do rohu ledové plochy v Buffalu – 0:2.
     
    23:36
    Buffalo právě vstřelilo branku! Craig Anderson sice vyrazil střelu Johna Peterky z pravého kruhu vyrážečkou, jenže DYLAN COZENS ho překonal bekhendovou dorážkou! Sabres se zapsali na střeleckou listinu a je to pouze o jeden gól. Stav je 1:2. Asistence: John Peterka a Jack Quinn.
    23:36 Dylan COZENS - 1:2
     
    24:00
    Nashville právě vstřelil branku! Sabres absolutně propadli a THOMAS NOVAK se řítil sám na bránu, čehož také využil, když rychlou střelou zápěstím vymetl levý horní roh brány! Rychlá reakce a je to 1:3. Asistence: Luke Evangelista a Tyson Barrie.
    24:00 Thomas NOVAK - 1:3
     
    24:02
    Predators rychle získali zpět vedení o dva góly a Tage Thompson vyzval na bitku Kiefera Sherwooda. Oba borci dostali pět minut za bitku a bude se hrát tedy 5 na 5.
     
    24:57
    Matt Duchene si najel na pravém křídle na pěknou přihrávku a střelou z úhlu zamířil mezi betony domácího brankáře ke vzdálenější levé tyči! Jenže tentokrát gólu předcházelo postavení mimo hru. Coach Challenge.
    24:57 Gól Matta Duchenea nebyl uznán - postavení mimo hru
     
    25:19
    John Peterka a Jack Quinn v rychlém sledu vypálili v prostoru levého kruhu pro vhazování, jenže Juuse Saros měl prostor na přední tyči pokrytý a obě střely vyrazil.
     
    26:19
    Craig Anderson chtěl odpálit puk hokejkou, jenže podrazil jednoho z protihráčů. Komerční přestávka.
     
    28:24
    Colton Sissons dostal mezi kruhy nádhernou přihrávku z levého křídla, jenže puk poté nedokázal dobře trefit a Predators měli štěstí, že nedošlo na střelu na bránu.
     
    29:21
    Nashville právě vstřelil branku! Aktivní LUKE EVANGELISTA převzal na vrcholu pravého kruhu přihrávku přes osu ledové plochy od Thomase Novaka a rychlou střelou zápěstím vymetl přední pravý horní roh brány! Na gólu se podílel také brankář. Asistence: Thomas Novak a Juuse Saros.
    29:21 Luke EVANGELISTA - 1:4
     
    30:01
    Nashville právě vstřelil branku! A zase on. LUKE EVANGELISTA si najel na ose na nádherný oblouk za obranu, a přestože mu kotouč nepříjemně skákal, zkrotil ho a bekhendem z blízkosti zamířil k levé tyči brány! Asistence: Kiefer Sherwood.
    30:01 Luke EVANGELISTA - 1:5
     
    30:38
    Matt Duchene dvakrát vystřelil v blízkosti levé tyče v rychlém sledu, Craig Anderson ho ale v obou případech vychytal a domácí fanoušci začali jásat. Konečně něco.
     
    32:19
    Jeff Skinner se řítil sám na bránu, před kterou rychle zamíchal s pukem, jeho zakončení z blízkosti ale těsně minulo pravou tyč brány!
     
    34:18
    Hodně dlouho se hraje bez přerušení a Sabres vypálili od modré čáry, následovala pak ještě střela z levého křídla, Juuse Saros ale oba pokusy vyrazil mimo síť.
     
    34:44
    Juuse Saros ukryl nahození Sabres od modré čáry v lapačce a následuje komerční přestávka. Predators dominují a vedou na ledě tamního Buffala vysoko 5:1.
     
    35:52
    Nashville právě vstřelil branku! Útočník RYAN MCDONAGH se dostal v levém kruhu pro vhazování k odraženému kotouči a rychlou střelou zápěstím zamířil do vzdálenějšího horního rohu brány – 1:6! Asistence: Luke Evangelista.
    35:52 Ryan MCDONAGH - 1:6
     
    35:52
    Střídání v týmu Buffalo Sabres:
    ze hřiště odchází Craig Anderson, přichází Ukko-Pekka Luukkonen.
     
    36:46
    Dante Fabbro byl vyloučen na dvě minuty za hákování a po přerušení hry následuje komerční přestávka – 1:6.
     
    37:03
    Colton Sissons zahodil hokejku a dostal dvě minuty za zahození hole nebo předmětu. Přesilová hra 5 na 3!
     
    37:17
    Buffalo právě vstřelilo branku! TAGE THOMPSON vypálil bez přípravy na bodu levého kruhu a jeho bomba vymetla vzdálenější pravý horní roh brány takovou rychlostí, že se od sítě odrazil puk rychle zpět do hry a vypadalo to, že to byla tyč! Sníženo 2:6. Asistence: Rasmus Dahlin a Victor Olofsson.
    37:17 Tage THOMPSON - 2:6
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:52
    Peyton Krebs se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, jenže Juuse Saros předvedl senzační semafor, na kterém zasvítila červená!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po přestávce se tedy rozsypal pytel s góly a bohužel pro domácí publikum padly čtyři z šesti gólů do sítě Sabres. Predators dominují a vypadá to na jejich hladkou výhru. Buffalo má na zázrak posledních dvacet minut. Skóre po druhé třetině. Buffalo Sabres 2 Nashville Predators 6.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 1:57.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 19-20; Zablokované střely: 7-5; Vhazování: 39%-61%; Hity: 14-11; Přesilové hry: 1/4-0/2; Trestné minuty: 9-13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:56
    Casey Mittelstadt vystřelil na pravém křídle z ostrého úhlu a mířil do předního horního rohu brány, Juuse Saros ale našel jeho pokus v své lapačce. Přerušení.
     
    42:42
    Střídající Ukko-Pekka Luukkonen vyjel za svou bránu, aby zastavil nahození Predators a rozehrál. Sabres se ale k ničemu nedostali a přišla střela z pravého kruhu.
     
    43:40
    Mark Jankowski se snažil mezi dvojicí protihráčů protáhnout na ose útočného pásma před bránu, jenže byl rozhozen a nakonec se do zakončení nedostal.
     
    44:31
    Kevin Lankinen zastavil vkleče střelu od modré čáry a Henri Jokiharju byl vyloučen za vysokou hůl – 4 na 5.
     
    45:27
    Cody Glass nedokázal u střídaček zachytit puk na útočné modré čáře a Predators museli rozehrávat zpoza vlastní brány. Za stavu a vedení 6:2 jim to ale určitě nevadí.
     
    46:23
    Kiefer Sherwood vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování zápěstím a puk mířil do vzdálenějšího rohu brány, Ukko-Pekka Luukkonen ale zasáhl vyrážečkou.
     
    47:45
    Buffalo právě vstřelilo branku! JEFF SKINNER se sice z blízkosti neprosadil, jenže poté se dostal k dorážce a jemným obloukem přehodil ležícího Juuseho Sarose na břiše! Asistence: Alex Tuch.
    47:45 Jeff SKINNER - 3:6
     
    48:32
    Dylan Cozens mohl vstřelit svůj druhý gól v zápase, Juuse Saros ale ukryl jeho bombu z vrcholu mezikruží v náručí a následuje krátká komerční přestávka. Už tedy padlo devět gólů.
     
    49:46
    Owen Power byl zřejmě hráčem, který na pravém křídle pronikal do útočného pásma a skončil na ledě, jenže rozhodčí se k odpískání faulu neodhodlali. Pokračuje se.
     
    50:51
    Casey Mittelstadt vzápětí skončil na ledové ploše, ani tentokrát se ale nevyučovalo. Hlasité bučení fanoušků.
     
    52:19
    Nahození Predators opustilo ledovou plochu a pokračovat budeme ve hře po krátké reklamní přestávce. Predators si udržují slušný náskok.
     
    54:21
    Thomas Novak číhal před bránou a nahození od modré čáry usměrnil vedle vzdálenější levé tyče brány. Střídající brankář Ukko-Pekka Luukkonen tak zatím neinkasoval.
     
    55:06
    Kiefer Sherwood zkusil vystřelit na vrcholu levého kruhu pro vhazování, jeho pokus byl ale obranou zablokován.
     
    56:52
    Během pár okamžiků se dvakrát pískalo zakázané uvolnění. Nejprve proti domácím Sabres a pak Preds. Buffalo se odhodlalo navzdory stavu odvolat brankáře.
     
    57:37
    Nashville právě vstřelil branku! MATT DUCHENE zamířil od vlastní obranné modré čáry do středu prázdné brány a Predators vedou krátce před koncem duelu 7:3. Asistence: Ryan McDonagh.
    57:37 Matt DUCHENE - 3:7
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    Konec zápasu.
     
    Nashvillu se podařilo ukončit sérii tří porážek v řadě a vysoko vyhrát na ledě Buffala. Domácí dělali obrovské chyby v obraně a hráči Predators toho náležitě využili. Jmenovitě Luke Evangelista a Matt Duchene, kteří vstřelili shodně dva góly. Konečný výsledek tohoto pěkného klání. Buffalo Sabres 3 Nashville Predators 7.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 31 – 27 | Přesilová hra: 1/4 – 0/3 | Trestné minuty: 11 – 13

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Craig Anderson (BUF) – 14 zákroků, 6 OG, úspěšnost 70,0 %, odchytal 35:52
    Ukko-Pekka Luukkonen (BUF) – 6 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 23:23
    Juuse Saros (NSH) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3 %, odchytal 59:58

    Tři hvězdy utkání
    1. Luke Evangelista (NSH) 2+1
    2. Philip Tomasino (NSH) 1+1
    3. Thomas Novak (NSH) 1+1 (02:39:42)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 24. Cozens (Peterka, Quinn), 38. Ta. Thompson (Dahlin, V. Olofsson), 48. J. Skinner (Tuch) – 12. Tomasino (Duchene), 19. Duchene (Tomasino, Lauzon), 24. Novak (Evangelista, Barrie), 30. Evangelista (Novak, Saros), 31. Evangelista (Sherwood), 36. McDonagh (Evangelista), 58. Duchene (McDonagh)


    Buffalo Sabres: C. Anderson (36. Luukkonen) – Clague, Dahlin (A), Jokiharju, Power, Ljubuškin, Stillman – Tuch, Ta. Thompson, J. Skinner – Quinn, Cozens, Peterka – V. Olofsson, Jost, Mittelstadt – Okposo (C), Krebs, Girgensons (A).
    Trenér: Don Granato

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Barrie, McDonagh (A), Fabbro, Lauzon, C. Foote, Gross – Duchene (A), Glass, Tomasino – Evangelista, Novak, Sherwood – Co. Smith, Sissons (A), Trenin – Asplund, Jankowski, Afanasjev.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Graham Skilliter, Garrett Rank. Čároví: Brad Kovachik, James Tobias

    Diváci: 13043
    bahis siteleri