NY Rangers – Carolina 2:3 (kon.) | Washington – Columbus 6:7 (po pr.) | Philadelphia – Florida 6:3 (kon.)
New Jersey – Minnesota 1:2 (po pr.) | Buffalo – Nashville 3:7 (kon.) | Boston – Ottawa 2:1 (kon.)
Montreal – Tampa 3:2 (kon.) | NY Islanders – Toronto 7:2 (kon.) | Winnipeg – Arizona 2:1 (kon.)
St. Louis – Detroit 2:3 (0:1 po s.n.) | Dallas – Seattle 4:5 (po pr.) | Anaheim – Calgary 1:5 (kon.)
Vancouver – Vegas 3:4 (kon.)
konec
New York Islanders
7:2 (0:1, 3:0, 4:1)
Toronto Maple Leafs
Středa 22.03.2023, 00:30 • UBS Arena, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky toho nejlepšího světového hokeje! Základní část NHL pomalu spěje do závěrečné fáze, takže jsou ve hře velmi důležité body. O ty dnes budou bojovat Islanders proti Torontu. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    New York Islanders
    Ostrovanům se v poslední době poměrně daří, což nezbytně potřebují. Vyskytují se totiž v těch nejostřejších bojích o play off, které tedy zatím zvládají poměrně dobře. Ve Východní konferenci jim totiž patří sedmá pozice a aktuálně by tedy postupovali, jenže na devátý Pittsburgh mají pouze dvoubodový náskok. I proto se tým z New Yorku musí co nejčastěji vyhrávat, což se mu daří. V posledních dvou zápasech udolal Anaheim i San Jose a dnes bude chtít bodovat i proti Torontu.

    Poslední tři utkání
    San Jose vs. Islanders – 1:4
    Anaheim vs. Islanders – 3:6
    Los Angeles vs. Islanders – 5:2

    Nejproduktivnější hráči
    Brock Nelson – 65 bodů (30+35)
    Mathew Barzal – 51 bodů (14+37)
    Anders Lee – 46 bodů (26+20)
     
    Toronto Maple Leafs
    Toronto má na kontě také dvě výhry za sebou a díky tomu se drží na čtvrtém místě Východní konference. To samozřejmě nasvědčuje tomu, že Maple Leafs mají play off jisté, ale rozhodně tak tomu nemusí být, pokud začne častěji prohrávat. Zatím tomu tak není, protože Javorové listy vyhráli šest z posledních deseti duelů, přičemž naposledy si vyšlápli na svého rivala z Ottawy. Po několikadenní pauze tak určitě budou útočit na výhru i na ledě Islanders.

    Poslední tři utkání
    Ottawa vs. Toronto – 4:5sn
    Toronto vs. Carolina – 5:2
    Toronto vs. Colorado – 1:2sn

    Nejproduktivnější hráči
    Mitchell Marner – 89 bodů (26+63)
    William Nylander – 79 bodů (35+44)
    Auston Matthews – 70 bodů (32+38)
     
    Československá stopa v utkání

    David Kämpf (TOR)
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Pelech, Mayfield, Romanov, Pulock, Bolduc, Dobson – Lee (C), Horvat, Holmström – Engvall, Nelson (A), Palmieri – Parise, Pageau, Fasching – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).
    Trenér: Lane Lambert.

    Toronto Maple Leafs: Samsonov (M. Murray I) – Giordano, Holl, McCabe, Liljegren, Rielly (A), E. Gustafsson – Järnkrok, Matthews (A), Kerfoot – Bunting, Tavares (C), Marner – McMann, Lafferty, W. Nylander – Aston-Reese, Kämpf, Acciari.
    Trenér: Sheldon Keefe.

    Rozhodčí: St. Pierre, Charron – Gawryletz, Jackson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Islanders začínají zápas aktivním napadání, ale puk tím nezískali. Toronto ale stejně nemohl zaútočit, protože se dopustilo ofsajdu.
     
    00:55
    Mitchell Marner dostal dobrou přihrávku do jízdy, ale nevěřil si na kličku, takže raději vrátil kotouč dozadu. Po následném nahození už hosté nic nevymysleli.
     
    01:32
    Erik Gustafsson od modré čáry tvrdě vystřelil, ale Ilja Sorokin měl výborný rozhled, takže se zákrokem neměl žádný problém.
     
    01:57
    Hra musí být přerušena, protože je domácí branka mimo své obvyklé postavení. Zavinil to Bobby McMann, takže se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    02:13
    Ilja Samsonov se musel poprvé také činit, ale neměl to příliš složité. Puk totiž letěl přímo doprostřed brány, takže ho schoval do své náruče.
     
    02:33
    Alexandr Romanov si nadějně najížděl před bránu, kam také dostal puk, ale nakonec to bylo těsně za brusle, takže zakončení nemohlo přijít.
     
    03:25
    Ryan Pulock úspěšně zastavil postup protihráče čistým hitem, vzápětí se ale domácí stejně musí bránit a celou situaci nakonec musel zachránit brankář.
     
    04:10
    Střela Jakea McCabea byla dobře schovaná, protože na ni Ilja Sorokin vůbec nereagoval, ale nakonec ani nemusel. Kotouč totiž skončil až mimo hrací plochu.
     
    04:50
    Tempo hry aktuálně kontrolují Maple Leafs, kteří většinu času hrají v útočném pásmu. A když už se hra přesune jinam, mají kotouč pevně pod kontrolou.
     
    05:31
    Noel Acciari pálil z pravého kruhu, jenže mu zakončení příliš nesedlo, takže skončilo jen na zadním hrazení.
     
    06:04
    Hudson Fasching zachytil přihrávku protihráče, jenže jí nedokázal zpracovat, takže o kotouč velmi rychle přišel.
     
    06:33
    Erik Gustafsson se vydal podpořit útočné snažení, s pukem se natlačil až před bránu a následně ho z otočky servíroval přímo před Sorokina, tam už ale byli připravení obránci.
     
    07:23
    Napadání New Yorku už začíná přinášet nějaký výsledky, protože Toronto má kvůli tomu výrazné problémy s rozehrávkou. Stejně ale soupeři zatím nedovoluje žádnou velkou příležitost.
     
    07:55
    Hosté jsou samozřejmě pořád nebezpečnější, ve střelecké pozici se tak ocitl Auston Matthews, ale ze slibné pozice bránu minul.
     
    08:42
    Obránci Javorových listů jsou i nadále velmi aktivní, nyní před bránu přihrával Morgan Rielly. Ani on tam ale žádného spoluhráče nenašel.
     
    09:27
    Toronto velmi dobře operuje v útočném pásmu, nakonec z toho vzešla střela Williama Nylandera, ale i s tou si Ilja Sorokin bez problémů poradil.
     
    10:25
    Calle Järnkrok zkusil štěstí hned po přechodu modré čáry, brankář Islanders ale i nadále drží.
     
    10:45
    Domácí se osvobozují jen za cenu nahození, potřebovali totiž nutně vystřídat. I proto se stále budou muset soustředit na obranu.
     
    11:01
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Maple Leafs jsou za svou aktivitu odměněni a dostávají se do vedení! Po kombinaci v útočném pásmu od modré čáry pálil Timothy Liljegren, jehož puk se před bránou otřel o SAMA LAFFERTYHO, který ho tak srazil až záda Iljy Sorokina, jenž toho nemohl moc dělat. Asistence: Timothy Liljegren, Bobby McMann.
    11:01 Sam LAFFERTY - 0:1
     
    11:48
    Hosté toho stále nemají dost a pokračují v aktivním útočení. Tentokrát ale Ostrované rychle dostali puk ze svého pásma.
     
    12:20
    John Tavares se dostal za bránu a odtud zkusil zakončit individuálně, Ilja Sorokin si ale dobře kryl prostor u tyče a puk za sebe nepustil.
     
    12:45
    Ilja Sorokin vytahuje zatím nejlepší zákrok utkání, protože Mitchell Marner před prázdnou bránou uvolnil Erika Gustafssona, ale ten nastřelil pouze hokejku domácího gólmana!
     
    13:38
    Jean-Gabriel Pageau se na druhé straně pokusil o vyrovnaní, Ilja Samsonov ale ukázal, že je v plné kondici a také si připsal jistý zákrok.
     
    15:00
    Do útoku se vrhá také David Kämpf, ale ten nebyl první u svého vlastního nahození a kvůli tomu zamířili dopředu domácí.
     
    16:15
    Zach Parise zkusil štěstí z velké úhlu, nikdo se tedy nemůže divit, že nastřelil pouze tyčku, od které se puk odrazil až mimo kluziště.
     
    16:47
    New York už se osmělil a velmi aktivně se pokouší o vyrovnání. Střílel třeba kapitán Anders Lee, ale Ilja Samsonov ukazuje, že v bráně nestojí náhodou.
     
    17:29
    Scott Mayfield nahodil další útok prudkým nahozením, ale po něm jeho spoluhráči puk nezískali. Toronto však také pokazilo rozehrávku a o kotouč přišlo hned ve střední třetině.
     
    18:19
    Čas se ve prvním dějství rychle krátí, ale to si domácí nehodlají připustit a ještě do sirény chtějí vyrovnat. Hosté se ale dobře brání a zatím to vypadá, že si do šaten odnesou vedení.
     
    18:48
    Brock Nelson zůstává ležet na ledě po tvrdém hitu, ale nedovolený zákrok to nebyl. Nakonec to sám rozdýchal a vzápětí se bude pokračovat. Zmíněný Nelson ale rovnou míří do kabin.
     
    19:17
    O kotouč se hromadně bojuje v pásmu Toronta, nakonec to zvládly Javorové listy, které se také ještě ženou dopředu.
     
    19:36
    Vyloučení v týmu New York Islanders:
    Alexandr Romanov – 2 min., podrážení.
     
    19:55
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Auston Matthews – 2 min., hákování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:33.
     
    Po prvním dějství jsou jednoznačně spokojenější hokejisté z Kanady, kteří vedou o jednu branku zásluhou šťastné teče Sama Laffertyho. Toronto si ale branku jednoznačně zasloužila, protože bylo prvních patnáct minut lepším týmem. Islanders začali pořádně útočit až v závěru třetiny, ale přes pevného Ilju Samsonova se zatím nedostali. Pořád ale mají spoustu času na vyrovnání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Úvodní buly třetiny patří domácím, kteří se hned vzápětí dostali ke střele, ale Jean-Gabriel Pageau mířil pouze do lapačky gólmana.
     
    20:28
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hra čtyř proti čtyřem jednoznačně sedla více Islanders, kteří se dočkali vyrovnání! Scott Mayfield po vyhraném buly obkroužil bránu a následně puk poslal před brankoviště, kde číhal ZACH PARISE, který z první neomylně zametl kotouč do odkryté klece. Asistence: Scott Mayfield, Jean-Gabriel Pageau.
    20:28 Zach PARISE - 1:1
     
    21:25
    Domácí stále zůstávají při chuti, navíc vzápětí půjdou do krátké přesilovky. Tu ale bude těžké využít, protože budou útok začínat z vlastní třetiny.
     
    22:08
    Ilja Samsonov raději zahraje nahozený kotouč a dobře udělal, protože díky tomu jeho spoluhráči získali puk pod pevnou kontrolu.
     
    22:39
    Auston Matthews vzal zodpovědnost na sebe a svou akcí zkusil zajistit svému týmu opětovné vedení, Ilja Sorokin byl ale připravený.
     
    23:32
    I nadále se hraje ve vysokém tempu prakticky bez přerušení. Nyní to více sedí domácím, ale na větší šanci už nějakou chvíli čekají oba týmy.
     
    24:22
    Sam Lafferty vybojoval kotouč před bránou a hned ho posílal před bránu, tam to ale měli domácí velmi dobře pohlídané.
     
    24:48
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Sam Lafferty – 2 min., podrážení.
     
    25:29
    David Kämpf výborně zapracoval při bránění, vypíchl kotouč a mířil tak do samostatného úniku, který řešil kličkou do forhendu, ale to Ilja Sorokin přečetl a má tedy další zázračný zákrok!
     
    26:28
    New York první plnohodnotná přesilovka vůbec nevychází. Nejen že dovolil soupeři šanci, navíc se ani nemůže usadit v útočném pásmu.
     
    27:24
    Matt Martin bojuje o kotouč po svém vlastním nahození, nakonec byl úspěšný a útočné snažení domácích tedy může dále pokračovat.
     
    27:48
    Žádná střela z toho ale nebyla, jeden z hráčů Toronta vystihl přihrávku a hned zahájil protiakci.
     
    28:29
    Adam Pelech odehrál puk, ale následně schytal tvrdý hit, který ho určitě bolel. Čas na odpočinek ale nemá a hned se musel opět zapojit do obrany.
     
    29:05
    Mitchell Marner nabídl před bránu dobrý kotouč na teč, ta skutečně přišla z hole Jakea McCabea, ale mířila jen mimo tři tyče.
     
    29:39
    Auston Matthews podnikl v útoku okružní jízdu, kterou zakončil střelou, ale ta mu pod tlakem příliš nesedla a domácího gólmana tedy vůbec neohrozil.
     
    30:18
    Toronto nějakou dobu nebezpečně kombinovalo v pásmu, nakonec ale vystřelilo jen od modré, přičemž tento pokus byl zablokovaný, takže z toho vůbec nic nebylo.
     
    30:50
    Noel Acciari neměl ve středu pásma moc prostoru, proto nakonec pouze nahodil na bránu, ale takovým pokusem nemohl Ilju Sorokina výrazně ohrozit.
     
    31:40
    Maple Leafs opět dostávají hru pod svou kontrolu, domácí totiž prakticky vůbec neútočí. Otázkou ale je, jak dlouho to bude ještě platit.
     
    32:19
    Přece jen přišla střela z domácí hokejky, postaral se o ní Scott Mayfield, který pořádně vylekal gólmana Toronta. Ten totiž kotouč pořádně neviděl, ale měl štěstí, protože nakonec nemusel ani zasahovat.
     
    33:10
    Ilja Sorokin si musel krýt prostor u své bližší tyče, protože ho tam zkoušel zaskočit Mark Giordano, ale ten nebyl úspěšný.
     
    33:23
    Jake McCabe dostal dobrou přihrávku nazpátek a střílel tak do protipohybu brankáře, ten ale stejně stihl vytasit své rameno a zase zamezil gólu.
     
    33:50
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ostrované otáčejí vývoj duelu! Timothy Liljegren totálně zpackal rozehrávku, i když na ní měl dostatek času, kotouč tak namazal přímo na hůl HUDSONA FASCHINGA, který zakončil přímo ke vzdálenější tyči. Ilja Samsonov nedokázal lapačkou zareagovat. Bez asistence.
    33:50 Hudson FASCHING - 2:1
     
    34:39
    Hosté začínají být poměrně nejistí a nyní to zkoušel potrestat Casey Cizikas, bránu ale tentokrát netrefil.
     
    35:29
    Islanders pořád hrají spíše pasivněji a spoléhají na protiútoky či napadání. Možná proto se jim vůbec nepovedla rozehrávka, která skončila až na zakázaném uvolnění.
     
    36:00
    Michael Bunting se štěstím udržel puk v útočném pásmu a následně okamžitě zakončil, ale brankář byl připraven. Na druhé straně bleskový protiútok vedl Jean-Gabriel Pageau, ale ani on nebyl úspěšný.
     
    36:33
    Při napadání tentokrát získal puk Kyle Palmieri, který zkoušel brankáře objet, Ilja Samsonov ale zvládl držet krok a nakonec zasáhl betonem.
     
    37:26
    Islanders právě vstřelili branku!
    Velký šok pro Toronto, které opět doplácí na svou špatnou rozehrávkou! Po tvrdém hitu se kotouč odrazil na modrou čáru, kde byl připravený Ryan Pulock, a ten okamžitě vypálil. Do jeho rány se pak vložil CAL CLUTTERBUCK, jenž kotouč poslal přímo do protipohybu brankáře a zajišťuje svému týmu dvoubrankový náskok. Asistence: Ryan Pulock.
    37:26 Cal CLUTTERBUCK - 3:1
     
    39:04
    Maple Leafs samozřejmě nic nevzdávají a na závěr periody velmi aktivně útočí, domácí ale dobře drží a do šatny rozhodně inkasovat nechtějí.
     
    39:28
    Tým z New Yorku vyhrál buly ve vlastním pásmu a s následnou rozehrávkou vůbec nikam nepospíchá. Druhou část bude chtít dohrát v co největším klidu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:29.
     
    Islanders ve druhém dějství předvedli obrat, který je výrazně posunul k vytouženým třem bodům. Hned v první minutě to odstartoval vyrovnávací brankou Zach Parise, při napadání pak na něj navázali Hudson Fasching a Cal Clutterbuck, takže zničehonic musí dotahovat Maple Leafs, kteří byli většinu času o něco málo aktivnější. Pro hosty je comeback samozřejmě možný, Ilja Sorokin ale dnes chytá skvěle a ve své práci bude i nadále pokračovat, takže to Toronto bude mít nesmírně složité.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Hned zpočátku závěrečné třetiny se tvrdě bojuje u mantinelu, tam uspěli domácí hokejisté, kteří jsou dnes přece jen o něco důraznější.
     
    41:09
    Toronto zkouší nasadit podobnou taktiku jako soupeře, a to je aktivní napadání. Islanders ale zatím nemají s rozehrávkou žádný problém.
     
    41:40
    Noah Dobson chtěl zaútočit přes pravou stranu, rychle se ale k němu stáhli protihráči, takže z toho nakonec bylo jen nahození.
     
    42:13
    Timothy Liljegren byl zase při rozehrávce příliš zbrklý a způsobil tak spoluhráčům zbytečné potíže, ti to tentokrát zvládli vyřešit.
     
    42:55
    Hosté se poprvé ve třetím dějství usadili v útočném pásmu, o což se postarala čtvrtá útočná formace. Kombinace je poměrně dlouhá a klidně z toho může být nebezpečná příležitost.
     
    43:29
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Hosté protočili formaci na ledě a hned následně využívají tlaku a snižují! Auston Matthews sice spíše střílí, ale tentokrát se stal klíčovým asistentem, protože přenesl hru prudkou přihrávkou na MITCHELLA MARNERA, který prudkou střelou z první nedal Sorokinovi žádnou šanci k přesunu. Asistence: Auston Matthews, Justin Holl.
    43:29 Mitchell MARNER - 3:2
     
    44:13
    Islanders právě vstřelili branku!
    CALU CLUTTERBUCKOVI to dnes lepí a vrací svému týmu dvoubrankové vedení! O celý gól se postaral úplně sám, protože vypíchl kotouč na modré čáře a následně se vrhl do úniku, který proměnil neomylnou střelou do vzdálenější šibenice. Bez asistence.
    44:13 Cal CLUTTERBUCK - 4:2
     
    45:08
    Domácí samozřejmě nyní hrají v mnohem větší pohodě, což ale neplatí o Torontu. To je už při rozehrávce viditelně nervózní a je si moc dobře vědomo toho, že už si nemůže dovolit vůbec žádnou chybu.
     
    45:56
    Chyba pořád naštěstí nepřichází, ale stále se hostům příliš nedaří. New York totiž drží puk v útočném pásmu, kde už hlavně kupuje co nejvíce času.
     
    47:00
    Erik Gustafsson neměl při přechodu modré čáry žádnou podporu, proto musel jít do nahození, které se ale vyplatilo, protože spoluhráči přece jen dorazili a kotouč vybojovali.
     
    47:54
    Islanders i nadále kupují spoustu času a hlavně se stále nedopouští žádné zásadní chyby. I proto dvanáct minut před koncem stále vedou o dvě branky.
     
    48:39
    Toronto ztrácí další čas tím, že se musí vypořádat s napadajícími protihráči. Ti alespoň nezískali puk, ale stejně získali cenné sekundy navíc.
     
    49:17
    Alexandr Romanov zaujal celou halu nevídaně tvrdým hitem, který byl povedený naprosto perfektně. Navíc tím zastavil útočné snažení hostů.
     
    50:00
    Islanders právě vstřelili branku!
    Další chyba při rozehrávce a Islanders to trestají už počtvrté v zápase! Chybu tentokrát vyrobil Ilja Samsonov, který zpoza své klece poslal kotouč jen na protihráče. Mezi tyče se sice stihl vrátit, ale kotouč neschoval do své výstroje, takže ho nakonec dostal do sítě SIMON HOLMSTRÖM. Asistence: Anders Lee.
    50:00 Simon HOLMSTRÖM - 5:2
     
    51:10
    Toronto se určitě nevzdává a nebezpečnou teč vymyslel Morgan Rielly, puk ale letěl přímo do rukavice Ilji Sorokina.
     
    51:33
    Tlak hostů ještě chvíli trval, domácí brankář dokonce ještě musel zasahovat, ale pak už se chopili puku Ostrované, kteří samozřejmě nikam nespěchají.
     
    52:29
    Timothy Liljegren neměl na pravém křídle mnoho možností, proto prostě poslal kotouč na bránu, v cestě ale stál připravený Ilja Sorokin.
     
    53:13
    Domácí drží kotouč už nějakou dobu pod kontrolou, čímž se pořádně krátí čas hostům. Ti nakonec odvrátili veškeré nebezpečný, samozřejmě ale potřebují spíše útočit.
     
    53:49
    Ilja Samsonov už odjel ze svého pracovního území, vzápětí se Ostrované dopouštějí zakázaného uvolnění, takže Toronto má jednu z posledních šancí na návrat do utkání.
     
    53:56
    Islanders právě vstřelili branku!
    Nejspíš už je hotovo, protože Toronto prohrává dokonce o čtyři branky! Jean-Gabriel Pageau vyhrál důležité vhazování ve vlastním pásmu na NOAHA DOBSONA, který přes celé kluziště neomylně trefil prázdnou klec. Asistence: Jean-Gabriel Pageau.
    53:56 Noah DOBSON - 6:2
     
    55:17
    Zápas už se nyní pouze dohrává, i hosté už se smířili s porážkou.
     
    55:46
    Domácí po úspěšné obraně potřebovali vystřídat, Hudson Fasching si tedy pohlídal to, aby nevyhodil na icing a následně pustil na led odpočatější kolegy.
     
    56:39
    Ilja Samsonov dokonce musí přerušovat hru a New York bude moci potěšit své fanoušky dalším gólem.
     
    56:40
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu New York Islanders:
    Matt Martin – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Noel Acciari – 5 min., bitka.
     
    56:46
    Islanders právě vstřelili branku!
    V UBS Aréně ještě veseleji, protože síť Toronta se vlní posedmé! Noah Dobson nahodil od pravého hrazení, přičemž jeho pokus skvěle tečoval ANDERS LEE, který tak skvěle zaskočil Ilju Samsonova. Ten už se musí těšit na odchod z ledu. Asistence: Noah Dobson, Cal Clutterbuck.
    56:46 Anders LEE - 7:2
     
    58:07
    William Nylander nebyl daleko od vstřeleného gólu, protože nastřelil brankovou konstrukci. Sice by to nic neřešilo, ale aspoň by mu to trochu zlepšilo náladu.
     
    58:56
    Domácí jsou stále při chuti a poměrně aktivně jdou do zakončení. Nyní tak byl před prázdnou bránou Jean-Gabriel Pageau, skákající přihrávku ale těsně netrefil.
     
    59:35
    Islanders za velkého potlesku rozjíždí ještě jeden útok, Pierre Engvall to ale nakonec zkazil nepřesným pasem, ale mrzet ho to rozhodně nemusí.
     
    Konec zápasu.
     
    Islanders si nakonec připisují své nejvyšší vítězství v sezoně, zatímco Toronto svou nejvyšší porážku. Ostrované to dokázali zejména díky tomu, že trestali soupeřovi chyby při rozehrávce, což se jim povedlo dokonce rovnou čtyřikrát. Ve třetí části takto udeřili Cal Clutterbuck a Simon Holmström, do prázdné brány se pak trefil Noah Dobson a na závěr se výbornou tečí prezentoval Anders Lee. I když Maple Leafs měli dobrý nástup do třetiny, protože na rozdíl jediného gólu hned snížil Mitchell Marner, tak následně na body museli rychle zapomenout. Nyní se z takové porážky musí rychle oklepat, protože je čekají ještě tři venkovní zápasy po sobě.
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 255 diváků.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 29 – 26 | Přesilová hra: 0/2 – 0/1 | Trestné minuty: 7 – 9
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ilja Sorokin (NYI) – 24 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,3%, odchytal 59:43¨
    Ilja Samsonov (TOR) – 22 zákroků, 6 OG, úspěšnost 78,6%, odchytal 59:34
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Cal Clutterbuck (NYI) 2+1
    2. Ilja Sorokin (NYI) 24 zákroků
    3. Noah Dobson (NYI) 1+1
     
    Československá stopa v utkání

    David Kämpf (TOR) – 0+0, -2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 13:31
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji dobrou noc. (03:15:23)

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 21. Parise (Mayfield, Pageau), 34. Fasching, 38. Clutterbuck (Pulock), 45. Clutterbuck, 50. Holmström (Lee), 54. Dobson (Pageau), 57. Lee (Dobson, Clutterbuck) – 12. Lafferty (Liljegren, McMann), 44. Marner (Matthews, Holl)


    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Pelech, Mayfield, Romanov, Pulock, Bolduc, Dobson – Lee (C), Horvat, Holmström – Engvall, Nelson (A), Palmieri – Parise, Pageau, Fasching – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).
    Trenér: Lane Lambert.

    Toronto Maple Leafs: Samsonov (M. Murray I) – Giordano, Holl, McCabe, Liljegren, Rielly (A), E. Gustafsson – Järnkrok, Matthews (A), Kerfoot – Bunting, Tavares (C), Marner – McMann, Lafferty, W. Nylander – Aston-Reese, Kämpf, Acciari.
    Trenér: Sheldon Keefe.

    Rozhodčí: St. Pierre, Charron – Gawryletz, Jackson

    Diváci: 17 255
    bahis siteleri