Indonésie – Kuvajt 2:4 (kon.) | Filipíny – Mongolsko 7:6 (po pr.)
konec
Indonésie
2:4 (1:0, 1:1, 0:3)
Kuvajt
Sobota 25.03.2023, 07:00 • Steppe Arena, Ulánbátar • Mistrovství světa - IV. Divize
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 07:00.
     
    Příjemné sobotní ráno všem hokejovým fajnšmekrům! Druhý hrací den nejnižší divize hokejového Mistrovství světa otevře utkání Indonésie a Kuvajtu.
     
    Půjde o střetnutí dvou celků, které ve čtvrtek turnaj otevřely vysokými debakly. Tým z Perského zálivu podlehl pořadatelům, tedy Mongolsku, 0:8, celek z jihovýchodní Asie pak od Filipín schytal dokonce ostudných 0:14. Uvidíme, která ze dvou reprezentací si dnes v ulánbátarské Steppe Aréně spraví chuť.
     
    Úvodní sestavy:

    Indonésie: Asmara (Rais) – Prijanto, Hie (A), Jordan, Alqaeda, Chandra, Bagaskara – Yussanto, Novendra, Praptasuganda – Salomo, Fadilla, Tedja – Sutanto, Saputra (A), Synarso – Zea, Wijaya (C).
    Trenér: Shawn Berg (CAN).

    Kuvajt: Al Saegh (Al Omran) – Al Daei, Al Awadhi, Al Duaij, Al Zidan, Khalaf, Al Foudari – Al Khashan, Ab. Al Ajmi, Al Sarraf – Ah. Al Ajmi (A), Al Khashram, Al Marghy – M. Al Ajmi, Al Mari, S. Al Ajmi (C) – Al Deai, Al Kandari (A).
    Trenér: Leo Gudas (CZE).

    Rozhodčí: Kosaka (JPN) – Brejcha (CZE), Huang (SGP).
     
    Ještě jednou vás zdravím, první duel druhého dne turnaje čtvrté divize začíná za pár minut! Níže si můžete prohlédnout dnešní zahajovací sestavy.
     
    Oba týmy vyráží na hrací plochu. Indonésie dnes nastoupí v červených dresech, Kuvajťané pro změnu vybrali bílé. Úvodní buly se rychle blíží.
     
    Sudí svolává hráče do kruhu, jdeme na věc!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Jako první se dopředu snaží protlačit papíroví hosté, indonéská obrana ale zatím drží a nepouští protihráče do bezprostřední blízkosti Asmarovy svatyně.
     
    00:52
    Nepřesná kuvajtská rozehrávka skončila na icingu, po krátké přestávce tak uvidíme buly u Al Saegha.
     
    01:47
    Kuvajtský gólman si už na své konto připsal první úspěšné zákroky, Indonésané ho dvěma rutinními pokusy nijak zvlášť nepotrápili.
     
    02:19
    Nahozením z modré čáry chtěl Asmaru překvapit Al Duaij, jeho projektilu ale chyběla razance i přesnost. Puk zaletěl jen do mantinelu za brankovištěm.
     
    02:59
    Výpad Indonésie zastavilo postavení mimo hru, ve kterém se ocitl nejspíš Lucas Salomo.
     
    03:32
    Yussanto nic neřešil a ihned po průniku do útočného pásma vystřelil, Al Saegh si jeho zakončení z pravé strany pohlídal a hravě ho vytěsnil.
     
    03:58
    Viděli jsme první zajímavější akci zápasu. Novendra se blýskl pěknou střelou z voleje z mezikruží, která ale zaletěla přesně do Al Saeghovy výstroje.
     
    04:56
    Hraje se nahoru dolu, ani jednomu týmu se nedaří se usadit v útočném pásmu. Pohlednější výkon zatím nicméně předvádí reprezentace Indonésie.
     
    05:40
    Někdo z Indonésanů teď operoval v bezprostřední blízkosti kuvajtského brankoviště, na poslední chvíli ho ovšem odzbrojila dvojice bránících protihráčů.
     
    05:58
    Kuvajt se už delší dobu nepodíval do útočného pásma, Indonésie čím dál tím výrazněji kontroluje hru.
     
    06:39
    Teď ovšem svěřenci Lea Gudase donutili Asmaru zakročit. Po pauze uvidíme buly po jeho levici.
     
    07:10
    Praptasuganda zamířil po křídle dopředu a přihrávkou na střed se pokusil připravit střelu z voleje pro volného spoluhráče, který ale nedokázal pryž zpracovat.
     
    07:42
    V posledních momentech bylo k vidění pár zákroků na hranici pravidel, teď přichází trest. Kuvajt si po faulu kolenem Arthura Jordana (IDN) vyzkouší přesilovku.
     
    08:28
    Ve vlastním oslabení se před kuvajtské brankoviště dostal Tedja, Al Saegh byl ale znovu ve střehu.
     
    08:55
    A zase ten Tedja! Křídelník druhé indonéské formace tentokrát vyrazil do úniku, ani na druhý pokus ale výborného Al Saegha nepřekonal!
     
    08:55
    A poměr sil na ledě se vyrovná, po přerušení je Jasem Al Awadhi (KUW) trestán za sekání.
     
    09:39
    Novendra byl připraven o kotouč jen chvíli potom, co přejel modrou čáru. Obrana Kuvajtu dnes podává dobrý výkon, v útoku to ale hostům trochu skřípe.
     
    10:39
    Al Sarraf nyní drží kotouč za Al Saeghovou svatyní a čeká, až jeho spoluhráči dostřídají.
     
    10:59
    Oba celky hrají v plném počtu. Na kotouči jsou stále převážně Indonésané, Asmara je poměrně dlouhou dobu bez práce. Kuvajt se v útoku trápí.
     
    11:52
    Puk znovu zmizel ve výstroji pokrčeného Al Saegha, kam ho z prostoru pro vhazování nahozením nasměroval Salomo. Tohle gólový potenciál moc nemělo.
     
    12:20
    Ojoj, atmosféra nám v Ulánbátaru nečekaně houstne. Důraz Al Maragyho v brankovišti se vůbec nelíbili Hiemu, který přijel bránit svého gólmana. Následovala agresivní strkanice, vylučovat se ale zřejmě nebude.
     
    12:59
    Asmara to teď neměl vůbec jednoduché! Obrana Indonésie zničehonic zkolabovala a gólman musel řešit hodně nepříjemnou skrumáž před svým brankovištěm, přičemž zakončení Mashariho Al Ajmiho musel likvidovat vleže!
     
    13:55
    Hama Al Ajmi hodlal Asmaru potrápit z pravého kruhu, za pět minut dvanáct mu ale puk z hokejky vypíchl indonéský obránce. Brankář si mohl oddechnout.
     
    14:58
    Odpískáno kuvajtské postavení mimo hru, další buly proběhne před indonéským pásmem.
     
    15:27
    První třetina se pomalu chýlí ke konci. Kuvajt před pár minutami převzal iniciativu a dosud se jí nevzdal, Indonésii se nedaří se soupeři srovnat krok.
     
    15:55
    Nyní se ovšem tým z jihovýchodní Asie dostal dopředu, Chandrova střela z modré byla zblokována.
     
    16:24
    Khalaf rozehrává kotouč dopředu, Kuvajt teď hledá nějakou trasu zpět do indonéské části kluziště.
     
    17:09
    Přečíslení tři na dva nahozením z prostoru pro vhazování uzavřel Zea, přičemž Al Saegh kotouč, který mířil do horní části klece, bez obtíží vytěsnil.
     
    17:55
    Al Saegh padl na kotouč a na moment zastavil hru. Následovala další krátká výměna názorů u brankoviště, tentokrát na druhé straně hřiště, ale do situace se velmi rychle vložila trojice rozhodčích.
     
    17:56
    Indonésie právě vstřelila branku!
    Už to vypadalo, že prvního gólu utkání se v úvodní třetině nedočkáme, ale opak je nakonec pravdou! Z omylu nás vyvedl ARTHUR JORDAN, který Al Saegha překvapil pěknou střelou z voleje jen sekundu po vyhraném vhazování v útočném pásmu – 1:0! Asistence: Abraham Novendra.
    17:56 Arthur JORDAN - 1:0
     
    18:52
    Počínání Al Zidana ve středním pásmu by se asi dalo klasifikovat jako krosček, ale japonského hlavního rozhodčího celá situace nechala chladným.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    19:36
    Stoprocentní Asmara se může těšit z dalšího úspěšného zákroku a na malý moment zastavuje hru.
     
    19:48
    Úvodní dějství se více méně jen dohrává, ani jeden tým už nehraje na sto procent. Míříme do pauzy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 7:45.
     
    První třetinu bychom mohli shrnout slovy "každý chvilku tahal pilku". Vesměs vyrovnaná podívaná v Ulánbátaru přinesla jen jeden jediný gól, pod který se na konci osmnácté minuty podepsal Arthur Jordan. Indonésie tak zatím vede, Kuvajt ale nepodává ani trochu špatný výkon a není vůbec vyloučeno, že se do zápasu velmi rychle vrátí. Uvidíme, jak se duel bude vyvíjet dál.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:50
    Al Khashan se řídil před brankoviště po pravé straně, vracející se indonéský obránce ho ale před klecí natlačil na Asmaru. Zřejmě se bude vylučovat.
     
    20:50
    Je to tak, za hákování na trestnou lavici na dvě minuty zamířil Rizqi Prijanto (IDN). Přesilovka pro Kuvajt.
     
    21:50
    Nahození z modré čáry se od mantinelu odrazilo před brankoviště, kde se po kotouči natahoval Al Khashan, ale ten nakonec Asmaru nezvládl potrápit.
     
    22:30
    Kuvajt se usadil v útočném pásmu a snaží se ostřelovat indonéskou svatyni co nejčastěji to jen jde, většina jeho projektilů ale míří mimo tři tyče.
     
    22:58
    Prijanto je na ledě, Indonésie náročné oslabení přežila. Nyní uvidíme vhazování po Asmarově pravici.
     
    23:27
    Obrana Indonésie si nepohlídala Ahmada Al Ajmiho, který mohl z mezikruží pořádně potrápit Al Saegha, ale dlouhá přihrávka z modré mu vůbec nesedla! Obrovská škoda pro Kuvajt!
     
    24:15
    Kuvajtské zakázané uvolnění poprvé od začátku druhé třetiny přesune hru před Al Saeghovu svatyni.
     
    24:56
    Znovu se vylučuje za hákování, tentokrát ale na druhé straně. Dvě minuty inkasuje Ahmad Al Ajmi (KUW).
     
    25:49
    Svěřencům kouče Gudase se v úvodu oslabení daří hru držet daleko od jejich brankoviště, Indonésie se bezúspěšně snaží se usadit v útočném pásmu.
     
    26:50
    Kuvajtská početní nevýhoda se pomalu chýlí ke konci, papíroví hosté si s ní poradili exemplárně. Indonésané za celé dvě minuty ani jednou neohrozili Al Saegha.
     
    27:40
    Pěkný projektil z dílny Al Maraghyho končí v Asmarově výstroji, hra je na malou chvíli přerušena.
     
    27:58
    Nepřesná rozehrávka zajela až za Asmaru, po icingu Kuvajtu uvidíme buly u Al Saegha.
     
    28:55
    Tak tohle byla hodně velká paráda z dílny Akry Asmary! Ten nejprve vychytal Al Maraghyho a následně akrobatickým zákrokem zneškodnil nebezpečnou dorážku Hamada Al Ajmiho!
     
    29:38
    Kuvajt teď má na ledě výrazně více ze hry, Indonésie ztratila krok a nedaří se jí zaútočit.
     
    30:32
    Indonésie právě vstřelila branku!
    Jenže hned následná akce Indonésanů končí gólem, to je tedy pořádná lekce z produktivity! Chandra krátkou přihrávkou posunul puk skrz nepozornou kuvajtskou obranu na volného DAFFU BAGASKARU, který následně nemilosrdně vymetl pravý horní roh kuvajtské svatyně – 2:0! Asistence: Ronald Chandra.
    30:32 Daffa BAGASKARA - 2:0
     
    Kouč Kuvajtu Leo Gudas ještě po brance dlouze rozmlouval s hlavním rozhodčím Kendžim Kosakou, na uznaném gólu to ale nic nezměnilo. Upřímně vůbec netuším, co český trenér reklamoval.
     
    30:57
    Hra nicméně v Ulánbátaru plyne dál. Kuvajt se snaží na inkasovaný zásah odpovědět, Al Duaij ale nahozením z hranice pásma zasáhl jen Asmaru.
     
    31:50
    Synarso se blýskl hodně nebezpečnou tečí u pravé tyče, která jen těsně minula škvíru mezi betonem Al Saegha a brankovou konstrukcí!
     
    32:27
    Indonésie je v útoku. Hieho zakončení z modré šlo do bránícího protihráče, který puk následně vyhodil zpět na hokejku zadáka papírově domácího celku.
     
    32:58
    Al Awadhi se chtěl prosadit identickým způsobem jako v první třetině Jordan, Asmara měl ale akci přečtenou a projektil s ledovým klidem zastavil.
     
    33:43
    Znovu Al Awadhi, tentokrát z opačné strany. Asmara jeho další pokus bez obtíží vykopl betonem.
     
    33:57
    Kuvajt je nyní sice aktivnějším celkem na hrací ploše, výrazně se ale trápí v koncovce. Nedaří se mu vymyslet nic, čím by indonéského gólmana překvapil.
     
    34:43
    Puk klouže až za indonéskou svatyni, z toho bude icing. Hra se tedy přesune k Al Saeghovi.
     
    35:16
    Al Awadhi se uvolnil na mezikruží, následným zakončením ale jen orazítkoval mantinel za brankou.
     
    35:48
    Následný protiútok na sebe vzal Zea, který ale z pravé strany Al Saegha nijak výrazně nepotrápil.
     
    36:22
    Al Duaij se celkem lišácky dostal za indonéskou obranu a málem vyrazil do úniku, nezvládl ale včas dojet nahozený kotouč! Asmara se k puku dostal jako první a zabránil kuvajtské šanci.
     
    36:41
    Kuvajt právě vstřelil branku!
    V Ulánbátaru je to znovu jen o gól, tentokrát to Kuvajťanům už vyšlo! Al Khasan vyhrál vhazování a poslal puk za sebe na ABDULLAHA AL ZIDANA, jehož následné zakončení zaplulo za nepřipraveného Asmaru – 2:1! Asistence: Abdulmuhsen Al Khashram.
    36:41 Al ZIDAN - 2:1
     
    37:56
    O vyrovnání se chtěl projektilem z prostoru mezi kruhem a modrou postarat Al Sarraf, ale indonéský brankář byl tentokrát ve střehu. Hra je přerušena.
     
    38:46
    A znovu Al Sarraf, tohle nebylo vůbec špatné. Kuvajtský útočník se propracoval až před brankoviště a zkusil štěstí, Asmara ale opět zasáhl včas.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:35
    Indonésie se v závěru druhé části ještě snaží zaútočit, Kuvajt jí ale nepouští do útoku.
     
    40:00
    Obrovská šance v posledních momentech prostřední pasáže! Al Maraghy se po skvělé přihrávce ocitl sám před brankářem, kterého ale nezvládl před sirénou překonat!
     
    40:00
    Kuvajt třetí část odstartuje přesilovkou, za faul kolenem dostává trest Andianto Hie (IDN).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 8:34.
     
    Kuvajt byl sice po většinu prostřední části výrazně aktivnějším celkem na ledě a na Asmaru vyslal celkem osmnáct střel, do branky ale zaplula jen jedna jediná. Jeden z mála indonéských útoků pak v gól přetavil Bagaskara, a to tedy znamená, že tým Lea Gudase po dvou dějstvích v Ulánbátaru stále prohrává. Podaří se mu ještě výsledek zvrátit, nebo si ani ve druhém vystoupení na turnaji nepřipíše na konto body?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Běží třetí třetina, do které Kuvajt vstupuje v početní výhodě. Svěřenci Lea Gudase se usadili v útočném pásmu a snaží se rozjet kombinaci.
     
    41:25
    Khalafova střela z hranice pásma byla tou první, která ve třetí třetina zamířila přesně na indonéskou klec. Asmara byl nucen zasáhnout betonem.
     
    41:33
    Kuvajt právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Kuvajt využívá přesilovku, a v Ulánbátaru tak začínáme zaes od začátku! Druhý gól týmu z Perského zálivu padá po naprosto chaotické skrumáží před brankovištěm, HAMAD AL AJMI zakončoval do takřka prázdné branky – 2:2! Asistence: Abdulaziz Al Maraghy.
    41:33 H. Al Ajmi - 2:2
     
    42:46
    Sitauce se pro Kuvajt komplikuje. Mohammed Al Duaji (KUW) teď stráví na trestné hned čtyři minuty, dvě za nedovolené bránění a dvě za sekání.
     
    43:42
    Svěřenci Lea Gudase už asi potřetí od začátku dlouhého oslabení vyhazují puk daleko od svého brankoviště, Indonésie se musí stáhnout z útoku.
     
    43:58
    Střela po vyhraném vhazování zabrala už dvakrát, tak proč to nezkusit ještě jednou. Tentokrát se chtěl prosadit Bagaskara, jeho projektil byl ale zblokován.
     
    44:50
    Kuvajt se znovu vysvobodil, indonéská reprezentace se v přesilovce trápí se nedaří se jí se usadit vpředu.
     
    45:41
    Kuvajt právě vstřelil branku!
    ALI AL SARRAF nepovedené indonéské přesilovce nasadil pomyslnou korunu, Kuvajt ve vlastním oslabení poprvé v utkání odskakuje do vedení! Útočník elitní formace se po pěkné přihrávce dostal do úniku, který uzavřel zakončením k pravé tyči – 2:3! Asistence: Jasem Al Awadhi.
    45:41 Al SARRAF - 2:3
     
    46:39
    Al Duaij bude za pár sekund propuštěn z trestné lavice, Indonésie dlouhou přesilovku hrubě nezvládla.
     
    46:58
    Al Saegh byl teď nucen po nepřehledné situaci před svou klecí zalehnout kotouč, přerušuje se.
     
    47:23
    Tedja se pokusil proniknout do útoku skrz levé křídlo, Kuvajťané si ale indonéského forvarda pohlídali a už ve středním pásmu ho připravili o puk.
     
    47:59
    Al Sarraf je dnes asi nejaktivnějším hráčem svého celku. Kuvajtský borec teď znovu nebezpečně operoval u soupeřovy klece, Asmara byl ale ve střehu.
     
    48:44
    Hraje se nahoru dolu, ani jednomu výběru se teď nedaří na delší dobu zakotvit v útočném pásmu.
     
    49:21
    Chandra nyní hlídá puk za indonéskou svatyní a čeká, až se na led dostane nová formace jeho výběru.
     
    49:58
    Ruka hlavního rozhodčího po delší době znovu vystřelila nahoru, při nejbližším přerušení se bude trestat.
     
    50:44
    Ali Al Sarraf (KUW) si krom gólu zapíše do statistik také dvě trestné minuty, a to za podrážení.
     
    50:58
    Krátkou indonéskou kombinaci projektilem k kruhu uzavřel Chandra, Al Saegh odpověděl betonem.
     
    51:40
    Fadilla sebevědomě najel mezi trojici protihráčů a zkusil zakončit, jeho střela se ale přes obránce nedostala.
     
    52:11
    Khalaf z vlastní modré čáry vyhodil puk až k Asmarovi, který jej zkrotil vyrážečkou. Přesilovka Indonésie se pomalu ale jistě chýlí ke konci.
     
    52:56
    Al Sarraf se parádně dostal přes obranu, zajel za brankoviště a naservíroval pryž zpět k modré čáře na Al Daeia, jehož následná střela ale byla zblokována.
     
    53:39
    Bekhendové zakončení kuvajtského kapitána zmizelo ve výstroji připraveného strážce indonéského brankoviště, dění se za chvíli zastavilo.
     
    54:44
    Základní hrací doba se pomalu ale jistě chýlí ke konci, Indonésanům na vyrovnání zbývá jen něco málo přes pět minut. Kuvajt zatím situaci zvládá.
     
    55:18
    Al Awadhi to mohl vymyslet o něco lépe, jeho ukvapený projektil z kruhu skončil na hrazení.
     
    56:03
    Recept na indonéského gólmana nenašel ani Khalaf, Asmara se může těšit z dalšího úspěšného zákroku.
     
    56:43
    Je znát, že oba týmy už jsou na pokraji sil. Tempo v závěru utkání výrazně polevilo, o komplikovanějších kombinacích vůbec nemůže být řeč.
     
    57:51
    Asmara znovu kryje, Khalaf se ho tentokrát pokusil překvapit střelou z prostoru pro vhazování.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:08
    Kuvajt právě vstřelil branku!
    Dovolím si říct, že v ulánbátarské Steppe Areně je definitivně rozhodnuto! Necelé dvě minuty před koncem se tečí z hranice brankoviště prosazuje AHMAD AL AJMI, kterého indonéská obrana nechala úplně volného u pravé tyče – 2:4! Asistence: Jasem Al Awadhi, Ali Al Sarraf.
    58:08 A. Al Ajmi - 2:4
     
    58:55
    Al Saegh podržel svůj tým pěkným zákrokem. Indonésie se ještě nezvdává a chce aspoň snížit.
     
    59:28
    Utkání se dohrává převážně v kuvajtském pásmu, tým Lea Gudase ale protihráče nepouští do šancí.
     
    59:55
    Indonésané ještě zkouší štěstí v šesti, kýžený efekt to ale asi nepřinese. Jeden z Kuvajťanů teď opuštěnou klec minul, píská se zakázané uvolnění.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání
    IDN: Daffa Bagaskara (1+0)
    KUW: Ahmad Al Saegh (12 zákroků)
     
    Máme dohráno! Naprosto objektivně lze říci, že ranní utkání ve Steppe Areně nakonec ovládl lepší tým. Kuvajt po vyrovnané první třetině převzal iniciativu a v následných dvou dějstvích byl na ledě aktivnějším celkem, trápení v koncovce se mu ovšem podařilo překonat až v poslední části. Obrat znamená zisk prvních tří bodů pro tým Lea Gudase na turnaji.
     
    Indonésie zítra šampionát uzavře těžkým soubojem s domácím Mongolskem, zatímco na výběr z Perského zálivu v osm ráno našeho času čekají Filipíny.
     
    Střely na branku: 24 – 46.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek soboty. Napočteno někdy příště! (09:21:04)

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 18. Jordan (Novendra), 31. Bagaskara (Chandra) – 37. Al Zidan (Al Khashram), 42. H. Al Ajmi (Al Maraghy), 46. Al Sarraf (Al Awadhi), 59. A. Al Ajmi (Al Awadhi, Al Sarraf)


    Indonésie: Asmara (Rais) – Prijanto, Hie (A), Jordan, Alqaeda, Chandra, Bagaskara – Yussanto, Novendra, Praptasuganda – Salomo, Fadilla, Tedja – Sutanto, Saputra (A), Synarso – Zea, Wijaya (C).
    Trenér: Shawn Berg (CAN).

    Kuvajt: Al Saegh (Al Omran) – Al Daei, Al Awadhi, Al Duaij, Al Zidan, Khalaf, Al Foudari – Al Khashan, Ab. Al Ajmi, Al Sarraf – Ah. Al Ajmi (A), Al Khashram, Al Marghy – M. Al Ajmi, Al Mari, S. Al Ajmi (C) – Al Deai, Al Kandari (A).
    Trenér: Leo Gudas (CZE).

    Rozhodčí: Kosaka (JPN) – Brejcha (CZE), Huang (SGP).
    bahis siteleri