Boston – Columbus 2:1 (po pr.) | Montreal – Florida 2:5 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 2:1 (kon.)
Pittsburgh – Nashville 2:0 (kon.) | Ottawa – Philadelphia 5:4 (po pr.) | Tampa – Washington 5:1 (kon.)
Detroit – Carolina 3:2 (kon.) | Chicago – St. Louis 3:5 (kon.) | Edmonton – Los Angeles 2:0 (kon.)
Seattle – Anaheim 4:1 (kon.) | San Jose – Vegas 4:3 (po pr.)
konec
Seattle Kraken
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Anaheim Ducks
Pátek 31.03.2023, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:45 Alexander WENNBERG - 4:1
     
    57:45
    Seattle právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že si ani hráči Anaheimu neuvědomili, že už Dostál není v bráně, protože ALEXU WENNBERGOVI nechali prostor a domácí útočník se ze skoro vlastní modré trefil do opuštěné klece. Bez asistence.
     
    57:35
    Dostál ujíždí na svou střídačku!
     
    57:05
    Následně se u brány Anaheimu strhla potyčka, kterou víceméně vyprovokoval Jared McCann (SEA), jenž nakonec společně s Maxem Jonesem (ANA) dostávají dvě minuty za hrubost.
    55:42 Daniel SPRONG - 3:1
     
    55:42
    Seattle právě vstřelil branku!
    Kraken využívá přesilovou hru! Po nepřesné střele Benierse nakonec kotouč sebral DANIEL SPRONG, který se s ním dostal až do levého kruhu, kde udělal kličku do středu a následně vyslal touš svižnou střelou do vzdálenějšího růžku hostující klece. Asistence: Jaden Schwart, Matty Beniers.
     
    54:14
    Kraken bude hrát teprve druhou přesilovou hru v utkání, protože dvě minuty za hákování dostává Ryan Strome (ANA).
     
    47:18
    Tak to byla obrovská šance Anaheimu vyrovnat utkání! Comtois dobře zastavil rozehrávku Seattlu a touš ihned poslal před Jonese, kde byli hned dva hostující hráči, jenže Comtois to vzal celé na sebe a jeho střelu k vzdálenější tyči Jones vykopl svým betonem!
     
    41:22
    Tak to byla velmi dobrá kombinace hostů. Vatrano nahrál kotouč od levého mantinelu za bránu Seattlu, odkud Strome ihned nahrával Comtoisovi, jehož okamžitou střelu skvěle vyrazil Jones.
    38:44 Brock MCGINN - 2:1
     
    38:44
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kačerům se v závěru druhé třetiny daří přiblížit na rozdíl jediné branky. Kotouč se dostal za bránu Seattlu, odkud nakonec Grant nahrál kotouč do levého kruhu BROCKU MCGINNOVI, jehož střela na bližší tyč prošla Jonesovi za jeho záda. Asistence: Derek Grant, Jakob Silfverberg.
     
    28:41
    Tanev dokázal přebruslit Fowlera a z pravé strany jel na Dostála, kterého však se svou kličkou do bekhendu nepřekonal.
     
    26:47
    Carson Soucy (SEA) přidržel McTavishe, a tak za své počínání dostává od rozhodčích dvouminutový pobyt na trestné lavici.
    10:37 Matthew BENIERS - 2:0
     
    10:37
    Seattle právě vstřelil branku!
    McCann vjel po pravé straně do útočného pásma, kde jeho střelu Dostál vyrazil za svou klec, ale kotouč si opět sebral domácí útočník, který objel hostující klec a křižně nahrál MATTYMU BENIERSOVI, který byl u tyče zcela sám, kde sice po své kličce trefil boční konstrukci, jenže touš ihned znova sebral a po ledě už jej dostal do hostující klece. Asistence: Jared McCann.
    07:56 Jaden SCHWARTZ - 1:0
     
    07:56
    Seattle právě vstřelil branku!
    Borgen vyslal z obranného pásma Seattlu dlouhý pas na JADENA SCHWARTZE, který si najel do levého kruhu, kde napřáhl a se svou tvrdou střelou prostřelil Dostála. Asistence: Will Borgen, Jamie Oleksiak.
     
    03:59
    První přesilová hra čeká i Anaheim, protože na dvě minuty za podrážení je vyloučen domácí obránce Jamie Oleksiak (SEA).
     
    01:32
    Brett Leason (ANA) trochu zbytečně ve středním pásmu sekl McCanna a za své počínání dostává dvě minuty. Seattle si tedy zahraje první přesilovou hru v utkání.
     
    00:52
    Tak teď bylo před bránou Krakena pořádně horko, když zde Jones musel předvést hned několik zákroků za sebou a navíc puk poté zůstal ležet na brankovišti a domácí brankář měl obrovské štěstí, že v těchto místech zrovna nebyl nikdo v bílém.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 8. Schwartz (Borgen, Oleksiak), 11. Beniers (McCann), 56. Sprong (Schwartz, Beniers), 58. Wennberg – 39. McGinn (Grant, Silfverberg)


    Seattle Kraken: Mar. Jones (Grubauer) – Dunn, A. Larsson, Oleksiak, Borgen, Soucy, Schultz – McCann, Beniers, Eberle – Schwartz, Wennberg, Geekie – Tolvanen, Gourde, Bjorkstrand – B. Tanev, Donato, Sprong.
    Trenér: David Hakstol

    Anaheim Ducks: Dostál (Gibson) – Fowler, Harrington, Beaulieu, Colt. White, Benoit, Shattenkirk – Comtois, R. Strome, Vatrano – McGinn, Grant, Silfverberg – Max Jones, McTavish, Leason – Nesterenko, Lundeström, Carrick.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Lee, MacDougall – Mills, Fournier

    Diváci: 17 151
    bahis siteleri