Teplice – Hr. Králové 1:0 (kon.) | Sparta – Brno 3:1 (kon.) | Jablonec – Pardubice 1:0 (kon.)
Bohemians 1905 – Slovácko 1:0 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
1:0 (0:0)
1.FC Slovácko
Neděle 02.04.2023, 19:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Krásnou neděli všem fanynkám a fanouškům české kopané! První ligové kolo po reprezentační pauze zakončí přímý souboj o čtvrté místo Fortuna ligy v pražském Ďolíčku, kde budou Bohemians Praha 1905 hostit 1.FC Slovácko. U sledování textového přenosu vás všechny vítám a přeji příjemnou zábavu.
     
    Bohemians Praha 1905

    Klokani mají v tabulce stejně bodů, jako jejich dnešní soupeř (38), ale odehráli o utkání více. Díky lepšímu skóre ale momentálně okupují čtvrtou příčku, zatímco Slovácko je páté. Případné vítězství by tak Bohemians nejspíše pojistilo čtvrté místo, ať už středeční dohrávka Slovácka s Jabloncem dopadne jakkoliv. Prohra naopak družinu Jaroslava Veselého odsoudí k propadu na pátou příčku .

    Koho sledovat? Zajímavých plejerů je v kádru zelenobílé komety letošního ročníku více, překvapovat ale svými výkony nepřestává hlavně Daniel Köstl. Z původně kovaného stopera udělal kouč Veselý na ligové poměry špičkového pravého halvbeka, Köstl navíc v minulém kole svoji první brankou v sezóně rozhodl o vítězství Bohemians v Plzni – ač sám ani nevěděl, že daný gól dal.
     
    1. FC Slovácko

    Slovácko se pod vedením Martina Svědíka vyšvihlo těsně pod ligovou špičku, vše vyšperkovalo loňským vítězstvím v MOL Cupu a následnou účastí v základní skupině Konferenční ligy. I v domácí soutěži se celek z Uherského Hradiště po trošku rozpačitějším začátku zvedl a boje v elitní skupině o titul by mu nejspíše uniknout neměly.

    Často skloňovaným hráčem Slovácka je Seung-bin Kim. Jihokorejský mladík má fantastické dispozice pro střílení branek i vytváření gólových šancí, zdobí ho hlavně parádní rychlostní předpoklady a skvělý driblink. Naposledy ve Zlíně těžil ze souhry s veteránem Milanem Petrželou a trefil se hned dvakrát.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Oba celky mají ještě živé vzpomínky na poslední vzájemné utkání – 1. března totiž Bohemians vyřadili Slovácko ve čtvrtfinále MOL Cupu, když v Uherském Hradišti zvítězili poměrem 2:1. Vítězně pro klokany navíc dopadlo i podzimní ligové klání (4:2). Svěřenci Martina Svědíka tak mají co napravovat.

    1.3.2023 Slovácko – Bohemians 1:2 (90+1. Hofmann – 23. Čermák, 41. Hůlka)
    9.10.2022 Slovácko – Bohemians 2:4 (77. Reinberk, 90+4. Daníček – 16. 53. a 80. Květ, 45+2. Prekop)
    19.3.2022 Bohemians – Slovácko 1:2 (9. Puškáč – 33. Šašinka, 64. Sadílek)
    23.10.2021 Slovácko – Bohemians 1:0 (90+3. Cicilia)
    15.5.2021 Slovácko – Bohemians 1:1 (10. Havlík – 25. Levin)
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Jedlička – Hůlka, Křapka, Vondra – Köstl, Jindřišek (C), Beran, Kovařík – Hála, Prekop – Drchal.
    Náhradníci: Valeš – Jánoš, Mužík, Jan Matoušek, Novák, M. Dostál, Necid.
    Trenér: Jaroslav Veselý

    1.FC Slovácko: Nguyen – Reinberk, Břečka, M. Kadlec (C), Kalabiška – Havlík, Daníček – Petržela, Kim, Doski – Mihálik.
    Náhradníci: Borek – Šimko, Vecheta, Trávník, Brandner, Šašinka, P. Juroška, Kudela, Siňavskij.
    Trenér: Martin Svědík

    Rozhodčí: Orel – Leška, Hádek
    VAR: Machálek – Černý
     
    Nejlepší trenér měsíce března Jaroslav Veselý opět prokázal, že nedbá na motto „vítězná sestava se nemění“ a jako již tradičně uzpůsobil volbu základní jedenáctky soupeři. Oproti poslednímu utkání před reprezentační pauzou (výhra 2:1 na půdě Viktorie Plzeň) totiž provedl čtyři změny. Mezi tři tyče se vrací Martin Jedlička, který naposledy nemohl nastoupit, jelikož v Ďolíčku hostuje právě z Plzně. Vyloučeného Adama Kadlece pak nahradí Antonín Křapka, na levém halvbeku nastoupí Jan Kovařík místo Martina Dostála a post Jana Matouška zaujme Erik Prekop, jehož v Plzni nepustil do hry trest za čtyři žluté karty.
     
    Kouč hostí Martin Svědík pak oproti tříbrankové výhře nad Zlínem provedl jednu jedinou změnu, Vasilije Siňavského nahradí Jan Kalabiška.
     
    Přímý souboj o čtvrtou příčku Fortuna ligy začne přibližně za deset minut, oba mančafty již finalizují přípravy na utkání v kabinách.
     
    Trojice sudích již vyvádí oba týmy na trávník, úvodní hvizd nás čeká za pár okamžiků.
     
    Los rezultoval v tom, že domácí budou v prvním dějství útočit směrem k tramvajové zastávce „Bohemians“, v tom druhém pak směrem k vlastnímu kotli. Na balonu začnou hosté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávky se tedy ujalo Slovácko v modrých dresech, domácí nastupují v tradiční zelenobílé – jak jinak.
     
    1
    Havlík se pokoušel najít napravo nabíhajícího Kalabišku, toho ale po ne úplně ideální zpracování míče připravil o balon Kovařík.
     
    2
    Zuby vycení také domácí, Köstl bude vhazovat z pravé strany a asi se pokusí o dlouhý aut.
     
    2
    Snaha Bohemians k ničemu kloudnému nevedla, hosté se osvobodili odkopem.
     
    3
    Jedlička si poprvé v utkání zahraje, rozehrál dalekonosným výkopem od branky.
     
    4
    Za Reinberkovým obloučkem do vápna spěchal rychlík Kim, Hůlka před ním raději odehrává na aut, nechce v úvodu zbytečně riskovat.
     
    5
    Kimova kolmice doputovala až k Jedličkovi.
     
    6
    Reinberk nepřesným pasem na střed našel pouze Jindřiška, po sérii nepřesností ale opět kontroluje míč Slovácko.
     
    7
    Kalabiška má sice pořádně dlouhé nohy, teď ale těsně nedosáhl na přihrávku do šestnáctky, kterou mu adresoval jeden ze spoluhráčů. Balon tak již svírá Jedlička.
     
    8
    Pas Hůlky na Köstla přečetl Doski, zahrál ale pouze na aut pro domácí barvy.
     
    9
    Ani jeden z klokanů nyní nepochopil záměr Kovaříka přihrát obloučkem před sebe podél levé lajny, míč už je na hostujících kopačkách.
     
    10
    Beran se šikovně protáhl po pravé straně a pořádně rozehřál domácí tribuny, které jeho průnik ocenily. Pak mu ale přesila hostujících hráčů znemožnila přesně přihrát.
     
    11
    Ofenzivní tažení Bohemians završili centrem Hály, který po teči Břečky končí v rukavicích Nguyena.
     
    12
    Beran se tentokráte prezentoval nepřesnou přihrávkou na Kovaříka.
     
    13
    Mihálik rozjel akci pasem na levou stranu, odkud centroval Doski směrem ke Kimovi. Toho ale ve vzdušném souboji předčil o poznání robustnější Křapka.
     
    13
    Beranův chytrý pas do křídla měl rozeběhnout Köstla, ten ale úmysl svého kolegy nepochopil dostatečně včas a nezastihl míč na hrací ploše.
     
    14
    Drchal si v souboji s Reinberkem pomohl rukama, Slovácko tak bude rozehrávat standardku z pravé strany. Ač je míč nějakých 40 metrů od branky, hosté se zřejmě pokusí rovnou odcentrovat.
     
    15
    A nebyl to vůbec zlý nápad, Petržela našel hlavu Kadlece, jemuž se ale nepodařilo vrátil balon do ohně.
     
    15
    Protiakci domácích táhli Beran s Hálou. Nakonec centroval směrem na zadní tyč zleva Jindřišek, tam ale Köstl doslova zboural Břečku a ozval se hvizd sudího.
     
    16
    Slovácko drželo míč na útočné polovině, dobře zkonsolidovaná obrana domácích mu ale nedovolila vytvořit si ani náznak brankové příležitosti.
     
    17
    Hosté byli nakonec vyhnáni až ke Nguyenovi.
     
    18
    Petržela využil nepřesvědčivého zpracování Vondry a připravil jej o míč, obránce klokanů poté zkušeného křídelníka zezadu přistrčil a je mu pískán faul.
     
    19
    Po souboji s Vondrou se poroučel k zemi další hráč hostí. Tentokráte to byl Mihálik, ale píšťalka sudího zůstává němá. V případě nedovoleného zákroku by se jednalo o nebezpečný volný kop z hranice vápna.
     
    20
    Doski poněkud překvapivě odstavil od míče Köstla a následně jím byl povalen. Sudí počínání vytáhlého halvbeka posoudil jako faul.
     
    21
    Petrželův nadějný centr se dostal až ke Kalabiškovi, který jej hlavou přistrčil Daníčkovi na úroveň malého čtverce. Zkušený středopolař ale nezasáhl míč v dobrý pozici ideálně a zakončil slabě jen do rukavic Jedličky.
     
    22
    Hůlka dlouhým pasem dostal do úzkých bránícího Kadlece, toho ale po odehrání míče dohrál Prekop a k nelibosti tribun ukazuje sudí proti brance Bohemians.
     
    23
    Dalšího faulu již na obranné polovině domácích se dopustil i Jindřišek. Petržela se zřejmě opět pokusí centrem ze standardky najít jednoho ze spoluhráčů.
     
    23
    S Petrželovým bochánkem si ale poradil zkušený Jindřišek, jenž tak trochu odčinil předchozí nedovolený zákrok.
     
    24
    Petržela se na levé straně pokoušel obalamutit přešlapovačkami Köstla a následně přiťukl Kimovi, jehož střílený centr se odrazil na aut.
     
    25
    Slovácko dále zůstává v blízkosti šestnáctky, tentokráte se o dlouhý aut pokusí Reinberk.
     
    25
    Po Vondrově hlavičce napřáhl zpoza vápna Daníček, jenže jeho prudká rána neprošla přes houf zelenobílých těl.
     
    25
    Ani teď si domácí neoddychnout, budou čelit rohovému kopu, který už spěchá zahrávat Havlík. Hrstka fanoušků v sektoru hostí vyžaduje vstřelení branky.
     
    26
    Po narážečce s Kimem Havlík odcentroval, jak s jeho pobídkou do vápna, tak s následným centrem Kadlece si ale poradila domácí defenziva.
     
    27
    Beran opět prokázal, že v driblinku na malém prostoru patří ke špičce na ligových trávnících. Doski na jeho kličku zareagoval tím, že jej zezadu podsekl, což znamená standardku pro domácí z pravé strany.
     
    28
    Hála rozehrál kolmicí na Prekopa, který se doslova silou vůle natlačil před Kalabišku. Volnou merunu poté poslal do vápna netradičně pravačkou Kovařík, jehož centr proletěl nikým netknutý malým vápnem. Kdyby kdokoliv v zelenobílém míč zasáhl, asi se domácí mohli radovat.
    28. Drchal vyskočil na centr a ke gólu moc nechybělo
     
    29
    Nyní mohou Bohemians zahrozit stadardkou z levé strany.
     
    29
    Kovaříkův centr ale hlavou odehrál pryč z nebezpečné zóny hostující kapitán Kadlec. Po následném brejku se pokoušel vniknout do vápna Mihálik, jemuž upálil balon Jindřišek a i přes veškerou snahu Jedličky udržet míč ve hře se bude rozehrávat od levého praporku.
     
    30
    Petrželův centr stáhl ze vzduchu tradičně jistý Jedlička, což kotel Bohemians ocenil skandování brankářova jména.
     
    31
    Mihálik prodloužil dlouhý nákop Reinberka hlavou pouze k Jedličkovi.
     
    32
    Hůlkův následný dlouhý pas daroval míč Slovácku.
     
    32
    Kim rozehrál útok šikovnou patičkou na Mihálika. Ten předal Kadlecovi, jehož pumelice zasáhla do zad bránícího Jindřiška.
     
    33
    Hůlka využil výškovou převahu v hlavičkovém souboji s Petrželou, Köstl následně poslal balon podél pravé lajny mimo hriště. Vykopávat bude tedy Nguyen.
     
    33
    Další faul domácích na obranné polovině, jehož obětí se stal Petržela, znamená již několikátý volný kop pro Slovácko. Zatím se ale klokanům víceméně četné standardky daří bránit.
     
    34
    Havlíkův točený pas zvládli společnými silami odvrátit Vondra s Prekopem.
     
    35
    Po sérii odkopů a soubojů jako vystřižených z anglické nižší soutěže je míč na kopačkách Bohemians. Vondra s Kovaříkem kombinují na levé straně.
     
    36
    A první jmenovaný se stal obětí nedovoleného zákroku, což rezultuje ve volný kop z úrovně šestnáctky asi metr od levé postranní čáry.
     
    37
    Hálův centr prodloužil zřejmě Reibnerk jen za sebe, o dlouhé vhazování se tak pokusí Daniel Köstl.
     
    37
    Po autu Köstl hlavičkoval Hůlka jen slabě do náručí Nguyena, ale upřímně, více razance balonu vzhledem k tomu, v jak těžké pozici byl, asi ani stoper domácích dát nemohl.
     
    38
    Vondra teď netrefil merunu ideálně a ač nebyl nikým tísněn, poslal ji mimo hrací plochu.
     
    39
    Kalabiška se pokoušel hlavičkou nastartoval Mihálikovy motory, jenže Vondra měl k míči blíže a lepšího postavení náležitě využil.
     
    40
    Havlík si efektní zasekávačkou za nohou udělal na levé straně prostor k přihrávce, kterou ale následně zachytil Jindřišek a míč tak ke Kimovi nedoputoval.
     
    41
    Jindřišek přenesl hru na Kovaříka, který následným centrem do vápna hledal Drchala. Ten se po střetu s Doskim poroučel na trávník, hlavní rozhodčí ale situaci nepovažoval za penaltovou, což nelibě nese hlavně domácí kotel.
     
    42
    Köstl využil Kimova nepovedeného zpracování míče asi deset metrů před vápnem Slovácka a rozjel útok domácích. Na následný Kovaříkův centr ale nikdo v zelenobílém nedosáhl.
     
    43
    Jindřišek opět ukázal nepřeberné množství zkušeností a ve vlastní šestnáctce předskočil Kalabišku, který se poté dopustil faulu ve snaze ztracený míč opět vybojovat.
     
    44
    Doski pod tlakem Drchala a Prekopa zahrál raději na aut, z něhož ale domácí nic nevytěžili.
     
    45
    Doski pasem do křídla vybídl k centru Havlíka, jehož pas ale po teči bránícího hráče skončil u Berana. Toho následně nepříjemně dohrál Daníček a ač domácí fanoušci volají po udělení žluté karty, nestane se tak.
     
    45
    V prvním dějství nastaví sudí jednu jedinou minutku.
     
    45+1
    A dost možná skončí přidaná porce času již krátce po tomto výkopu Nguyena.
     
    45+1
    Slovácko se vykombinovalo jen zpět na obrannou polovinu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Prvních 45 minut máme za sebou a opatrné utkání v Ďolíčku je zatím bezbrankové. Brankových příležitostí přineslo první dějství opravdu pramálo, prim hrají obě defenzivy. Nejblíže gólu byl zřejmě ve 21. minutě Daníček, tomu ale zakončení z bezprostřední blízkosti nesedlo a Jedličkovi tak prakticky jen stačilo zůstat na nohou a nechat míč doputovat do rukavic. Opticky aktivnější byli asi hosté z Uherského Hradiště, ale jinak se zatím jedná o typicky remízový duel.

    Druhá půle začne přibližně ve 20:22, tak ji sledujte s námi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba celky vstoupily do druhého poločasu bez jakýchkoliv změn v sestavě.
     
    46
    Doskiho zpětnou přihrávku do nebezpečného prostoru před Jedličkou nezpracoval Kalabiška, jelikož mu balon šel na paty. Roli uklízeče tak odkopem splnil Jindřišek.
     
    48
    Útok Slovácka táhl po pravé straně Petržela, na jeho prostrčení do vápna ale Mihálik těsně nedosáhl.
     
    49
    Bohemians právě vstřelili branku!
    To je vstup do druhé půle jako hrom! Milimetrový centr Jana Kovaříka z levé strany si na zadní tyči našel DANIEL KÖSTL, jenž svoji prudkou hlavičkou nedal Nguyenovi absolutně žádnou šanci zasáhnout. 1:0, pravý halvbek domácích se trefuje ve druhém zápase po sobě!
    Asistence: Jan Kovařík
    49. Daniel KÖSTL - 1:0
     
    50
    Lehčí šrám si v souboji přivodil Beran, bude ale naštěstí pro domácí v pořádku.
     
    51
    Martin Hála zahrál jednoznačně do ruky Jana Kalabišky, což zraku sudího nemohlo uniknout. Domácí mají k dispozici volný kop, který budou rozehrávat jen malý kousek od rohu vápna.
     
    51
    „Ještě jeden!“, skanduje zaplněný Ďolíček.
     
    52
    Hálův prachbídný centr se ale do vymezeného prostoru hřiště nevešel.
     
    53
    Hálova chytrá patička na Kovaříka nakonec jen těsně nedošla tak, kam měla. Z protiútoku hrozili hosté, střelu Mihálika po pasu Petržely ale nakonec na roh srazil zřejmě Vondra.
     
    54
    Ani z rohového kopu, ani z následného autu si ale hosté přiležitost ke skórování nevytvořili.
     
    54
    Hálův nepříjemný centr propadl až do prostoru zadní tyče, odkud jej před Kovaříkem odehrál bránící Kalabiška.
     
    55
    Nepřesnost Slovácka v kombinaci odevzdala míč na kopačky domácích plejerů.
     
    56
    Prekop po dvou efektních kličkách zkoušel rutinérským dloubáčkem předat míč Beranovi, což se mu nepodařilo. Následně se ale míče zmocnili opět klokani a centr Kovaříka odvrátil na aut jeden z hostujících beků.
     
    57
    Závar před Nguyenovým vápnem skončil zblokovanou střelou Drchala a následným faulem Jindřiška, který poslal k zemi Doskiho po odehrání míče.
     
    58
    A trenér Svědík bude na nepříznivý vývoj druhé půle reagovat střídáními.
     
    58
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Merchas Doski, přichází Vasilij Siňavskij,
    ze hřiště odchází Ondřej Mihálik, přichází Filip Vecheta.
     
    59
    Nguyenův odkop od hlavy Kovaříka putuje mimo hrací plochu.
     
    59
    Vecheta ihned v souboji s Křapkou uplatnil své centimetry a kilogramy, domácí stoper jej musel zezadu povalit, což sudí po signalizaci asistenta za lajnou posoudil jako faul.
     
    60
    I tento centr ze standardky ale rutinním zákrokem likviduje dnes zatím velmi jistý Jedlička.
     
    61
    Hůlkův podseknutý centr mířil na Drchala, před ním jej ale skryl do rukavic Nguyen, jehož domácí forvard ve snaze zakončil nedovoleně atakoval.
     
    61
    Na nepřesnou přihrávku Siňavského navázal odkopem meruny mimo prostor stadionu Vondra.
     
    62
    Kalabiška na vápně ukradl balon poněkud váhavému Vondrovi, ve snaze z druhého dotyku zakončil ale smolně uklouzl, takže k ohrožení Jedličkovy svatyně nedošlo.
     
    63
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Václav Drchal, přichází Jan Matoušek. Kouč Veselý chce jednoznačně využít rychlostních předpokladů nového muže na hřišti při brejkových situacích, hosté totiž nyní již musí tlačit.
     
    64
    A Matoušek už se ve sprintu hnal za hlavičkou Prekopa, míč mu ale skočil pro domácí ne úplně ideálně a získal jej Kadlec.
     
    65
    Hůlka pod tlakem presujícího Vechety raději volil malou domů.
     
    66
    Daníčkovo přiťuknutí vystihl Beran, poté ale nepřihrál Matouškovi dostatečně přesně.
     
    66
    Výlet Michala Kadlece, kterým dal zkušený stoper vzpomenout na mládí, kdy hrával levého beka, končí přízemním centrem do náručí Jedličky.
     
    67
    Vecheta hlavou prodloužil na rozeběhnutého Kalabišku, který vybídl k zakončení Kima stříleným centrem. Korejský šikula ale trefil jen bránícího Vondru a následný propagační pokus Havlíka letí vysoko nad.
     
    68
    Reinberk sice natlačil nohu před Prekopa, jemuž se tak nepodařilo zpracovat balon, ale zahrál jen na aut.
     
    69
    Prekop si vysloužil potlesk tribun, aktivním napadáním totiž donutil Reinberka zahrát na rohový kop pro domácí.
     
    69
    Kovaříkův nadýchaný centr odhlavičkoval Kadlec do bezpečí. Poté ale tlak domácích pokračoval šikovnou kličkou Jindřiška a následným centrem, jenže Prekop se k zakončení těsně nedostal.
     
    70
    Slovácko nyní na pár desítek sekund uzamklo soupeře na jeho obranné polovině, k žádnému ohrožení Jedličky se ale nepropracovalo.
     
    71
    Matoušek po sérii hlavičkových soubojů vlétl do vápna mezi dvěma soupeři jako uragán, balon mu na poslední chvíli upálil dobře postavený Reinberk.
     
    73
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Patrik Brandner,
    ze hřiště odchází Sung-pin Kim, přichází Ondřej Šašinka.
     
    74
    Kovařík napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a i když to na tribunách zahučelo, jeho střela mířila o pořádný kus mimo.
     
    75
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Erik Prekop, přichází Tomáš Necid,
    ze hřiště odchází Martin Hála, přichází Adam Jánoš.
     
    76
    Dnešní utkání sleduje 4912 diváků. Skoro vyprodáno...
     
    76
    Jedlička se připravuje k odkopu od branky a asi nebude nijak zvlášť spěchat.
     
    77
    Kadlec přihrává směrem zpět Nguyenovi, od něhož se tak dočkáme dalšího výkopu na útočnou polovinu, kde číhá mimo jiné vytáhlý Vecheta.
     
    78
    Beran přihrávkou do vápna neúspěšně hledal Matouška, Slovácko zakládá brejk.
     
    79
    Slovácko vysunuje presink, domácí se z něj ale vymanili díky Hůlkovi, jemuž se podařilo vyvézt míč podél pravé postranní čáry.
     
    80
    Köstl prošel až k pravému rohovému praporku a centrem do Kadlece vybojoval cennou standardku.
     
    81
    Kovaříkův překrásný centr prodloužil za sebe Köstl a meruna doputovala na malé vápno až k úplně volnému Necidovi, ten ale nebyl připravený zakončit a míč se od něj pouze odrazil vedle Nguyenovy levé tyče. Dost možná mohlo být už skoro rozhodnuto.
    81. Necid z malého vápna zahodil bezprecedentní gólovku!
     
    82
    Břečka si okatě pomáhal rukama v souboji s Necidem, tohle nemohlo skončit jinak, než odpískáním nedovoleného zákroku.
     
    83
    Na Vondrův pas do vápna si naskočil evidentně namlsaný Köstl, jeho hlavička z těžké pozice se ale mezi tři tyče nevešla
     
    84
    Slovácko se pokouší proniknout do velmi solidní zelenobílé obrany, sráží jej ale nepřesnosti a fakt, že skoro všichni hráči v modrém jsou při přijímání míče v blízkosti šestnáctky těsně obsazeni.
     
    85
    Matoušek okradl o míč Reinberka a vnikl z levé strany do vápna, jeho přihrávku ale zastavila kopačka Břečky.
     
    85
    Siňavskij při bránění Kovaříka vypíchl balon do autu, ten se ale ještě otřel o halvbeka Bohemians.
     
    86
    Beran fantastickým prostrčením míče vybídl k centru Jánoše, ten ale levačkou poslal balon jen do Nguyenových rukavic.
     
    86
    Slovácko může zahrozit z volného kopu kousek od půlící čáry, jeho hráči se zřejmě rovnou pokusí o centr.
     
    87
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Petr Reinberk, přichází Michal Trávník.
     
    87
    Vecheta se trknutím do Kadlecovy pobídky do vápna netrefil, takže bude vykopávat Jedlička.
     
    88
    Jánoš svým skluzem pořádně přebrousil Vechetu, vše se ale obejde bez karetního trestu.
     
    88
    Jindřišek dává domácím vydechnout dalekým odkopem.
     
    89
    Po souboji Köstla se Šašinkou zůstal druhý jmenovaný ležet na trávníku a sudí raději přerušuje hru, ačkoliv o faul se nejednalo. Žolík Slovácka se totiž držel za hlavu.
     
    90
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází Martin Dostál.
     
    90
    Ve druhém dějství budou nastaveny tři minuty, domácí tribuny hlasitě ženou své miláčky za dalšími třemi body.
     
    90+2
    Daníčkova svíce se z veliké výšky snesla na horní síť svatyně Martina Jedličky.
     
    90+2
    Matoušek unikl po pravé straně a neúspěšně se pokoušel vymodlit si odpískání standardní situace.
     
    90+3
    Po několika dosti náhodných odrazech míče pálil v pádu Vecheta, nepodařilo se mu ale ideálně seřídit mířidla. Klokani míří za vítězstvím.
     
    90+3
    Necid zkušeně udržel míč na kraji hřiště a nechal se faulovat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Potřetí v sezóně se střetli Bohemians se Slováckem a potřetí slaví. Na pozdimní ligový triumf a březnovou výhru ve čtvrtfinále MOL Cupu navázala i dnes, kdy díky brance Daniela Köstla z úvodu druhé půle porazila celek z Uherského Hradiště 1:0. Bohemians tak uhájili čtvrtou příčku Fortuna ligy v přímé konfrontaci s tabulkovým sousedem.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 3:2. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:11.
     
    Klokani se tak skvěle naladili na středeční semifinále MOL Cupu proti pražské Slavii, Slovácko se naopak zaváhání pokusí odčinit ve stejný den v ligové dohrávce na hřišti Jablonce.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji co nejlepší vstup do nového týdne. (21:12:36)

    Michal Nussbauer

    Branky: 49. Köstl (Kovařík)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 3:2. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:11.
    Bohemians Praha 1905: Jedlička – Hůlka, Křapka, Vondra – Köstl, Jindřišek (C), Beran, Kovařík (90. M. Dostál) – Hála (75. Jánoš), Prekop (75. Necid) – Drchal (63. Jan Matoušek).
    Náhradníci: Valeš – Mužík, Novák.

    Trenér: Jaroslav Veselý

    1.FC Slovácko: Nguyen – Reinberk (87. Trávník), Břečka, M. Kadlec (C), Doski (58. Siňavskij) – Daníček – Petržela (73. Brandner), Kalabiška, Havlík, Kim (73. Šašinka) – Mihálik (58. Vecheta).
    Náhradníci: Borek – Šimko, P. Juroška, Kudela.

    Trenér: Martin Svědík

    Rozhodčí: Orel – Leška, Hádek

    Diváci: 4912
    bahis siteleri