St. Louis – Boston 3:4 (0:1 po s.n.) | Carolina – NY Islanders 2:1 (kon.) | Columbus – Ottawa 4:3 (po pr.)
Pittsburgh – Philadelphia 4:2 (kon.) | Winnipeg – New Jersey 6:1 (kon.) | Toronto – Detroit 2:5 (kon.)
Vancouver – Los Angeles 1:4 (kon.) | Calgary – Anaheim 5:4 (kon.)
konec
HC Letci Letňany
2:1 (0:0, 2:1, 0:0) Stav série: 1:1
Hokej Vyškov
Pondělí 03.04.2023, 17:30 • ICE ARENA, Praha - Letňany • Play-off 2. ligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům hokeje. Druhá hokejová liga dospěla už do semifinále, které hrají týmy Chomutova, Vyškova, Znojma a Letňan. A my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na sérii mezi týmy HC Letci Letňany a Hokej Vyškov. Dnes půjde o druhý zápas.
     
    HC Letci Letňany

    Hokejisté Letňan vyhráli základní část třetí nejvyšší soutěže a roli favorita potvrdili jak v osmifinále, tak i ve čtvrtfinále. V osmifinále narazili na celek z Děčína, který se do vyřazovacích bojů katapultoval díky velmi dobře odehrané nadstavbě a dále prošel z předkola play-off. Medvědi chtěli Letňany potrápit, ale Letci byli nad jejich síly. Nakonec celou sérii Letci ukončili v nejkratším možném termínu, asi sice 3:0 na zápasy. Ve čtvrtfinále pak Letňany narazily na Vrchlabí, které ještě v loňské sezóně hrálo Chance ligu. A Stadionu povolili pouze jeden vyhraný zápas, v sérii tak celek z Podkrkonoší porazili 3:1 na zápasy. A nyní prahnou uspět i proti Vyškovu a jejich cílem je postup do finále druhé hokejové ligy! Proti Vyškovu budou plnit roli favorita, i díky tomu mají k dispozici dva domácí zápasy. Série se hraje na tři vítězná utkání.
     
    Hokej Vyškov

    Hokejisté Vyškova sice nejsou papírově v roli favorita, ovšem rozhodně mají na to o finále zabojovat. V tabulce po základní části totiž skončili na druhém místě, a to ve skupině Východ. I oni tedy svou pozici potvrdili a dostali se až do semifinále. V osmifinále narazili na celek Hodonína, který srazili poměrem 3:1 na zápasy. Poté následovala série s Havířovem, ten loni sestoupil z Chance ligy. A Vyškovští vítěznou vlnu potvrdili a svého soka vyřadili nejrychleji, jak jen to šlo, a sice 3:0 na zápasy. Nyní je čekají boje s Pražany a rádi by proklouzli do finále.
     
    Semifinále č. 1 – Letňany – Vyškov 2:3, stav série 0:1 na zápasy

    První duel se odehrál v neděli a lépe ho začali hosté z Vyškova. Ti se v první třetině dostali do vedení a dohánět skóre tak musely Letňany. Těm zase patřilo prostřední dějství, ve kterém se domácím hráčům podařilo vyrovnat. Jenže ve třetím dějství vedl znovu Vyškov a Letci opět ztráceli. Ovšem podruhé dokázali vyrovnat a začínalo se tak znovu od začátku. A když už to vypadalo, že duel dojde do nastavené hrací doby, hosté ho v pětapadesáté minutě odmítli, kdy šli potřetí do vedení. To si už udrželi a po výhře 3:2 se tak ujali vedení 1:0 na zápasy.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Letci Letňany: Brázdil (Kopřiva) – Chalupa, Čížek, Kynčl, Němeček, Gurjevskij, Havelka, Fiala – Vacín, Švec, Kellerstein, Wojnar, Kropáček, Kastner (A), Pejchal, Labuzík, Hrala, Uhlík, Hozák (C), Turek, Arnošt (A).
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    Hokej Vyškov: Šarman (Lambert) – Hohl, Studený, Holemý, Mikulík, Vosátko, Hefka, Žižka (C) – Kořenek, Snášel, Vašíček, Janeček, Tomajko, Lekeš, Komínek (A), Popelka, Dobiáš, Weintritt, Sebera.
    Trenér: Michal Konečný

    Rozhodčí: Hlinka, Valenta – Rubáš, Tvrdík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Druhé semifinále mezi Letňanami a Vyškovem odstartovalo! Domácí mají soupeři co vracet, první utkání ve vlastní aréně totiž nezvládli.
     
    00:41
    Jako první zahrozili domácí. Měli jsme možnost vidět tvrdou ránu od modré čáry, kterou pozorný gólman vyrazil do rohu kluziště.
     
    01:22
    Velkou rychlost nabral po pravém mantinelu Adam Popelka. Snažil se natlačit až před bránu, v čemž mu zabránil Lukáš Chalupa.
     
    01:55
    Akce střídá akci. Středem vyzkoušel štěstí Kryštof Hrala, v plné rychlosti se ovšem nezvládl nacpat za Davida Vosátka.
     
    02:02
    Útok Letňan zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Na vině bylo postavení mimo hru způsobené nedorozuměním mezi Labuzíkem a Švecem.
     
    02:15
    První přesilovou hru střetnutí si zahrají hosté. Na lavici hanby usedl forvard Tadeáš Pejchal, na vině je hákování.
     
    03:20
    V probíhající druhé minutě početní převahy napřáhl od modré čáry Matěj Mikulík. Jaroslav Brázdil máchl lapačkou a touš v ní schoval.
     
    03:47
    Dobrá práce domácích řad. Nejprve byla vystižena přihrávka po pravém mantinelu, od levého navíc přišlo vyhození do bezpečí.
     
    04:20
    Vyškovská přesilovka je minulostí. Tadeáš Pejchal strávil na lavici hanby kompletní dvě minuty, Brázdil musel zasahovat pouze jednou.
     
    04:51
    Další útočnou akci Vyškova středem rozjel Jan Holemý. Vyzkoušel dlouhý pas za obranu, před Dominickem Vašíčkem výborně zapracoval Lukáš Chalupa.
     
    05:09
    Vyškovští hokejisté příliš dlouho útočné pásmo neudrželi. Rozhodčí hru vykázali do středního z důvodu přihrávky rukou, té se dopustil Vojtěch Dobiáš.
     
    05:40
    Zakázané uvolnění hostujícího mužstva. Tomáš Komínek ještě zabojoval, avšak velkou ztrátu na obránce smazat nezvládl.
     
    06:21
    A další icing celku z Moravy. Adam Popelka natáhl hokejku před sebe ze všech sil, leč hrací předmět netečoval.
     
    06:53
    Mezi kruhy sjížděl Kryštof Hrala. Dostal ostrou přihrávku, jenže si neporadil s zpracováním, takže se puk stěhuje do držení hostů.
     
    07:26
    Nahození od pravého mantinelu nenadělalo Dominiku Šarmanovi vážnější starosti, levým betonem kopl puk za bránu směrem ke spoluhráči.
     
    07:59
    Závěr kariéry tráví ve Vyškově nejvyšší českou soutěží ostřílený Tomáš Žižka, jenž právě vypálil od modré čáry, Brázdil zasáhl vyrážečkou
     
    08:30
    Prostor ke střele hledal Adam Kellerstein. Zakončení mu vyšlo na bekhend, kotouč nasměroval do brusle bránícího soka.
     
    08:55
    Dobrou práci odvedl směrem dozadu Vojtěch Kropáček. Správně očekával nahrávku konkurenta odrazem o levý mantinel, touš uzmul pro sebe.
     
    09:23
    S nahozením od modré čáry neměl Jaroslav Brázdil vážnější starosti. Kus černé gumy schoval do výstroje a počkal na hvizd rozhodčího.
     
    09:51
    Po chybě rozehrávajícího obránce Vyškova za vlastní bránou dostal příležitost ke skórování kapitán Jiří Hozák, z úhlu však na Šarmana recept nenašel.
     
    10:11
    Vysokou rychlost nabral po levé straně Jakub Wojnar. Zprava se k němu blížil konkurent, takž musel střílet, Dominik Šarman zakročil maskou.
     
    10:58
    Pod tlakem si Jan Holemý nelámal s pukem na hokejce hlavu a odpálil ho středem až na zakázané uvolnění. Tlak Letňan může pokračovat.
     
    11:13
    Pěkná, rychlá akce Vyškova k úspěchu nevedla. Filip Weintritt nahrál mezi tři protihráče Matějovi Seberovi, ten marně hledal mezeru mezi gólmanovými betony.
     
    11:45
    Snadný zákrok pro Dominika Šarmana, který od počátku viděl na zakončení od modré čáry, hrací předmět uschoval v lapačce.
     
    12:19
    Nikita Gurjevskij už mohl střílet, ale ještě hledal v pravém kruhu lépe postaveného Lukáše Vacína, ten ovšem dostal puk na brusle.
     
    12:51
    Rychlý protiútok Vyškova k úspěchu nevedl. Vojtěh Dobiáš vyzkoušel oblouček za obranu, Matěj Kořenek nepřetlačil Čížka.
     
    13:23
    Hokejisté v bílých dresech dostali soupeře pod tlak. Před bránu se vytočil Martin Snášel a zkusil skórovat bekhendem, Brázdil zakročil pravým ramenem.
     
    13:59
    Jaroslav Brázdil ukázal, že umí hrát i vyrážečkou. Nenechal se rozhodit dotírajícím Dobiášem a na levou stranu nahrál volnému Havelkovi.
     
    14:20
    Gólmani jsou zatím stoprocentní. Jaroslav Brázdil tentokráte moc těžkou situaci neřešil, slabé nahození od modré vyrazil betonem, následně puk přikryl lapačkou.
     
    14:49
    Individuálně si věřil Štěpán Turek, nicméně ztroskotal hned na prvním protihráči, jímž byl Dominik Němeček.
     
    15:13
    Zničehonic se zjevil zcela osamocen před bránou soupeře Jiří Uhlík, z bezprostřední blízkosti však Šarmana bekhendem nepropálil.
     
    15:48
    Při pohybu vzad nahazoval od modré čáry Matěj Kořenek. Gólman zasahovat nemusel, veškerou práci odvedl blokující Tomáš Kynčl.
     
    16:21
    Zakázané uvolnění hostujícího celku. Matěj Mikulík startoval Matěje Tomajka, který přes veškerou snahu na rychle letící kotouč nedosáhl.
     
    16:40
    Vyškovu se rýsovalo zajímavé přečíslení dvou proti jednomu, ale Dominik Havelka protihráče skvěle zakřižoval, čímž šanci zhatil.
     
    17:19
    Domácí vyrazili do brejku ve třech hráčích. Lukáš Kastner cpal kotouč na Kryštofa Hralu, jenže hrací předmět mu usměrnil za brusle.
     
    17:48
    Mužstvo z Prahy obsadilo útočné pásmo a fanoušci se dožadovali vstřeleného gólu. Přání chtěl splnit Jakub Wojnar, vypálil však příliš vysoko.
     
    18:17
    Sám proti dvěma neměl Štěpán Turek moc šancí na úspěch. Zabojoval srdnatě, nicméně Adam Popelka jeho kličku odhadl správně a touš získal pro sebe.
     
    18:43
    Směrem dozadu zabojoval Filip Weintritt. Čelem k vlastní bráně vyhodil kus černé gumy odrazem o mantinel alespoň do střední třetiny.
     
    19:01
    Postavení mimo hru odpískáno hostujícímu celku. Dominik Hohl si nejspíše byl vědom, že kotouč hraje už za modrou čárou, ale rozhodl se vyzkoušet pozornost rozhodčích.
     
    19:08
    V závěru úvodní části dochází k premiérovému vyloučení na hostující straně, když před vlastní bránou Matěj Kořenek zvedl hokejku až do soupeřova obličeje.
     
    19:27
    Velká komplikace pro Vyškov, který jde do tří! Krátce po vhazování v obranné třetině hrál proti pravidlům Adam Studený, konkurentovi směřujícímu před bránu zabránil v pohybu za cenu nedovoleného bránění.
     
    19:43
    Za pravým kruhem si vytvořil prostor pro zakončení Dominik Němeček. Volil forhendový projektil na přední tyč, s nímž si Dominik Šarman poradil lapačkou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina druhého semifinálového klání mezi Letňanami a Vyškovem gól nepřinesla. Na obou mužstvech je vidět opatrnost, jsou si vědomi, že první branka by klidně mohla být tou rozhodující. O něco více ze hry měli včerejší výhrou povzbuzení hosté, na Brázdila však zatím recept nenašli. Do druhé dvacetiminutovky nastoupí Letňany ve výhodě o dva hráče, přesilovka pěti proti třem může trvat ještě 68 sekund.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Domácí do ní nastupují v přesilovce 5 na 3, ta může trvat ještě 58 sekund.
     
    20:30
    Hosté zatím brání na jedničku. Nakonec došlo k zakončení z velkého úhlu, Dominik Šarman vytáhl zákrok z kategorie jednodušších.
     
    21:16
    Volného prostoru využil k najetí blíže bráně Lukáš Kastner, ale přestřelil! To vše už v momentě, kdy Vyškov hraje ve čtyřech.
     
    21:59
    Hokejisté Vyškova už při hře pět na pět vyrazili do útoku. Do levého kruhu dojel Tomáš Komínek, střelou na zadní tyčku neuspěl.
     
    22:22
    Od pravého mantinelu nahazoval puk Zoran Fiala. K teči nedošlo, takže Dominik Šarman měl se zákrokem snadnou práci.
     
    22:55
    Situaci tří proti třem vyřešil Tomáš Labuzík nahrávkou na pravou stranu Jiřímu Uhlíkovi, ten z voleje mířil příliš vysoko.
     
    23:16
    Sice Vojtěch Dobiáš ještě udržel útočné pásmo, ovšem naslepo nahrával k pravému kruhu, kde neměl žádného ze spoluhráčů.
     
    23:50
    Netrvalo dlouho a Vyškov znovu obsadil útočnou třetinu. Z vrcholku levého kruhu střílel David Lekeš, Jaroslav Brázdil včas srazil betony k sobě.
     
    24:11
    Bekhendové nahození Matěje Tomajka tečoval Matěj Sebera. Jenom slabě, navíc mimo tři tyče, takže domácí brankář byl v tomto případě bez práce.
     
    24:30
    Od Adama Popelky dostal nahrávku do pravého kruhu Dominick Vašíček, jenž pálil forhendem po rychlém zpracování, na Brázdila nevyzrál.
     
    24:47
    Nahození Davida Vosátka až k bráně neprošlo. Volný puk si před cílovým zařízením našel Tomáš Komínek, na ležícího Jaroslava Brázdila ale nevyzrál!
     
    25:09
    Letňany právě vstřelily branku!
    Nedáš – dostaneš! Vacín nahrávkou z levé strany neuspěl, avšak volný puk sebral ADAM KELLERSTEIN, v důležitý okamžik nezazmatkoval, bezmocnému Šarmanovi udělal blafák do bekhendu a puk následně bez problémů poslal do prázdné brány. Asistence: Lukáš Vacín a Tadeáš Pejchal.
    25:09 Adam KELLERSTEIN - 1:0
     
    26:12
    Dobrou práci odvedl do defenzivy Tomáš Kynčl. Napřáhl k dělové ráně od modré čáry, kus černé gumy prosvištěl těsně vedle pravé tyčky.
     
    26:48
    Samozřejmě ani Vyškov nezapomněl útočit. Adam Popelka našel Tomáše Komínka, který z voleje zamířil nad břevno.
     
    27:29
    Tlak Letňan alespoň na chvíli otupil zkušený zadák Tomáš Žižka, bývalý obránce brněnské Komety či Zlína vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    27:40
    Na modré čáře zpracoval puk Dominik Havelka, načež vyslal forhendovou dělovku, tu Dominik Šarman zpacifikoval až nadvakrát.
     
    28:11
    Útok domácího celku zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, jenž po nedomluvě mezi Wojnarem s Kropáčkem správně odpískal ofsajd.
     
    28:45
    Odražený kotouč si za kruhy našel Jan Holemý. Bez zpracovávání vyslal forhendovou střelu z první, leč vysoko nad horní tyč.
     
    29:23
    Filip Weintritt vyslal od levého mantinelu křižné nahození do útočného pásma, souboj o puk vyhrál bránící Lukáš Chalupa.
     
    29:50
    Zmatky před vlastní bránou vyřešil Jaroslav Brázdil. Brankář si našel volný kus černé gumy ve změti hokejek a přikryl ho do lapačky.
     
    30:15
    Tadeáš Pejchal sice vyhrál vhazování v útočné třetině, jenže puk nasměroval přesně mezi dvojici obránců, Nikita Gurjevskij tedy hrál až ve střední třetině.
     
    30:43
    Ofsajd domácího celku. Tomáš Labuzík neměl přehled o v útočném pásmu se pohybujícím Kryštofu Hralovi, po přejetí modré čáry čárový rozhodčí okamžitě přerušil hru.
     
    31:12
    Od modré čáry pokusil štěstí Dominik Hohl. Měl smůlu, jeho pokus totiž zblokoval hned první blokující hokejista.
     
    31:54
    Protiútok Letňan skončil u Dominika Arnošta, který z pravé strany vyslal křižný pas, ten bez větších problémů zastavil Adam Čížek.
     
    32:05
    Letňany právě vstřelily branku!
    Domácí mužstvo odskakuje do dvoubrankového náskoku! Znovu sehrál klíčovou roli ADAM KELLERSTEIN. Domácí útočník zprava nahrával před bránu, kde trefil bránícího hokejistu a od něj se touš smolně pro hosty odrazil za Šarmana. Asistence: Tadeáš Pejchal.
    32:05 Adam KELLERSTEIN - 2:0
     
    32:41
    Podruhé v dnešním utkání zamířil na trestnou lavici Adam Studený, tentokráte je na vině podrážení. Hostující zadák určitě doufá, že na lavici hanby stráví kompletních 120 sekund.
     
    33:56
    Vyškov právě vstřelil branku!
    Mužstvo z Moravy snižuje při vlastním oslabení! Po pravé straně ujel obráncům FILIP WEINTRITT a skvěle si poradil i v zakončení, když brankáře překvapil bekhendovou střelou z pravé strany na přední tyčku. Bez asistence.
    33:56 Filip WEINTRITT - 2:1
     
    34:20
    Samozřejmě pokračuje přesilová hra domácích. Na modré čáře si připravil kotouč ke střele Tomáš Kynčl, forhendovou ránu napálil nad horní tyč.
     
    34:47
    Utkání pokračuje v pěti proti pěti. Filip Weintritt si dělal zálusk na druhý vstřelený gól v utkání, v tomto případě bránu minul.
     
    35:19
    Dominik Šarman ztratil v brankovišti stabilitu a skončil vsedě, i v této pozici nicméně zvládl pokrýt přízemní střelu Švece.
     
    35:44
    Do úniku dostával nahrávku Jakub Wojnar. Chtěl si kus černé gumy hodit mezi dva protihráči, což mu nevyšlo.
     
    36:27
    Štěpán Turek najel od pravého mantinelu na střed, odkud vyprodukoval bekhendovou střelu, Šarman zasáhl pravou rukou.
     
    36:59
    Na druhé straně Michal Janeček navázal na sebe dva protihráče, aby následně přenesl hrací předmět na Vojtěcha Dobiáše, který forhendem vypálil do boční sítě.
     
    37:23
    Po vyhraném vhazování střílel od modré čáry Adam Čížek. Dominik Šarman reagoval v pravý čas, úspěšný zákrok zaznamenal pravým betonem.
     
    37:43
    Mezi kruhy si počkal na nahrávku Vojtěch Dobiáš. Dočkal se a po rychlém zpracování vystřelil forhendem, volný prostor u pravé tyče těsně minul.
     
    38:00
    S nahozením od modré čáry neměl Jaroslav Brázdil vážnější problémy, kus černé gumy uschoval ve své výstroji.
     
    38:37
    Ze středního pásma se Dominik Němeček prokličkoval až do útočné třetiny. Zbavil se i Davida Lekeše a vypálil forhendem, cílové zařízení minul.
     
    39:12
    Adam Popelka už mohl střílet, ale ještě volil přihrávku po levém mantinelu, Matěj Sebera posléze neuspěl jeden na jednoho proti Tomáši Kynčlovi.
     
    39:48
    Rozjetý Matěj Tomajko vyvinul velký tlak na Lukáše Chalupu, ale ten o protihráči moc dobře věděl a odpalem po levé straně dostal touš do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství poprvé hnulo se stavem střetnutí, a to dokonce třikrát, těsným náskokem disponují domácí Letňany, které míří za srovnáním série. Oba dva góly pražského týmu obstaral Adam Kellerstein, první skvěle provedeným bekhendovým blafákem, druhý byl šťastný poté, co si jeho nahrávku před bránu srazil do vlastní brány obránce. Hosté se dostali na kontakt na sklonku 34. minuty, kdy v oslabení přetavil svůj únik v gól Filip Weintritt. Třetí třetina slibuje dramatickou podívanou, Vyškov určitě nedá kůži lacino a zabojuje minimálně o vyrovnání.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí dějství je tu a my se můžeme těšit na pořádně dramatickou podívanou. Úvodní buly vyhrály Letňany, jenže nahrávka za obranu nevyšla.
     
    40:42
    Vyškov byl zatlačen pod tlak, ovšem poradil si v rámci možností dobře, Tomáš Žižka odpálil kus černé gumy na zakázané uvolnění.
     
    41:13
    David Lekeš vystartoval do protiútoku. Chtěl se natlačit až před bránu, v čemž mu zamezil dobře pozičně stojící Adam Čížek.
     
    41:45
    Vyškov pokračuje v útočení. Adam Popelka zpoza brány přihrával před ní, kde Vojtěchu Dobiášovi v poslední chvíli zablokoval hokejku Nikita Gurjevskij.
     
    42:20
    Matěj Sebera mohl zkusit štěstí na vlastní pěst, ale rozhodl se nahrávat, křižný pas na Filipa Weintritta vystihl Tomáš Kynčl.
     
    42:58
    Volnější levou stranou postupoval do nadějné příležitosti Tadeáš Pejchal. V plné rychlosti se ale dostal ze střelecké pozice a nahrávka naslepo za sebe nevyšla.
     
    43:14
    Po pravém mantinelu projel do útočné třetiny Dominik Arnošt. Zkusil brankáře zaskočit nahozením na přední tyč, Dominik Šarman zaváhání nepřipustil.
     
    43:45
    V levém kruhu si našel místečko pro zakončení Kryštof Hrala. Dominik Šarman šel včas do pokleku a kus černé gumy podržel ve výstroji.
     
    44:12
    Icing moravského týmu. Martin Snášel zkoušel oblouček na Michala Janečka, jenž neuspěl v rychlostním souboji s Dominikem Němečkem.
     
    44:44
    Filip Weintritt si mohl vybírat, jestli nahraje doleva nebo doprava. Střelec zatím jediného vyškovského gólu volil pas doprava na Matěje Kořenka, jemuž nevyšlo zpracování.
     
    45:17
    Souboj v rohu kluziště v obranném pásmu Letňan dopadlo vítězně pro bránícího Dominika Němečka, ten bekhendem vyhazoval do středního pásma.
     
    45:57
    Velkou rychlost nabral Vojtěch Kropáček, ale přesilou byl vyhnán k levému mantinelu, kde nic zajímavého nevymyslel.
     
    46:11
    Letňany se zbytečně nezatáhli bránit jednobrankový náskok, což je určitě dobře. Dominik Arnošt na sebe natáhl dva soupeře a nabil na modrou Dominiku Havelkovi, který nepropálil houf před sebou.
     
    46:48
    Protože neměl komu nahrát, tak Dominick Vašíček nahazoval zleva z hodně ostrého úhlu, Jaroslav Brázdil snadno zakročil.
     
    47:24
    Z otočky nahazoval forhendem od modré čáry Vojtěch Dobiáš. Přímo do středu brány. připravený Brázdil byl znovu ve střehu.
     
    47:55
    Jaroslav Brázdil si v posledních okamžicích na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže, v tomto případě si věděl rady se slabým projektilem Tomajka.
     
    48:26
    Sprintující Tomáš Komínek dojel za soupeřovu svatyni, odkud se chtěl vytočit před ni, v čemž mu zdárně zabránil Zoran Fiala.
     
    48:58
    Na samostatnou jízdu se vydal Vojtěch Dobiáš. Už to vypadalo, že by mohl střílet bekhendem, jenže puk mu v důležitý okamžik sjel z čepele hole.
     
    49:17
    Matěj Tomajko středem nahrával Filipu Weintrittovi, který zvládl touš alespoň protečovat, takže se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    49:40
    Za vlastní bránou podržel hrací předmět Vlastimil Hefka, protože ostatní spoluhráči střídali. Nakonec přenechal puk Janu Holemému a sám si odjel odpočinout.
     
    50:16
    Pochvalu zaslouží Dominik Šarman. Výborně vystartoval proti Štěpánu Turkovi a vyrážečkou před ním odpálil kotouč do bezpečí.
     
    50:48
    Na brusle dostal nahrávku Adam Kellerstein. Hráč, který může směle pomýšlet na hattrick, kličkou ztroskotal na Martinu Snášelovi.
     
    51:29
    Dominick Vašíček viděl za obranu sprintujícího Tomáše Komínka, ovšem všiml si ho i Nikita Gurjevskij, obránce se k němu v poslední chvíli stáhl a puk získal pro sebe.
     
    51:50
    Před vyškovskou bránu najel opomenutý Jakub Wojnar, který si však neporadil s příliš prudkou nahrávkou Dominika Arnošta.
     
    52:32
    Třetí třetina zatím probíhá až nezvykle v poklidném tempu. Žádné vyloučení, žádné výraznější příležitosti, Letňany udržují těsný jednobrankový náskok.
     
    52:56
    Útok hostujícího týmu skončil hvizdem čárového rozhodčího signalizující ofsajd, Janeček se Snášelem si celou situaci ještě zpětně vyříkávají.
     
    53:21
    Štěpán Turek viděl před bránu najíždějícího Adama Kellersteina, jemuž nataženou hokejkou zabránil v útoku na hattrick Matěj Mikulík.
     
    53:45
    Od levého mantinelu si David Lekeš sjel mezi kruhy a vyslal svižnou ránu ze zápěstí, kotouč prosvištěl o pár čísel nad břevnem.
     
    54:17
    Práce pro Dominika Šarmana, jenž se přemístil k levé tyčce, kde betonem zastavil slibně vypadající střelu Kryštofa Hraly.
     
    54:59
    Proti dvěma protihráčům udržel puk v útočném pásmu Jakub Wojnar. Snažil se ho vzápětí přenést doprava, což mu nepovolil Tomáš Žižka.
     
    55:22
    Matěj Kořenek hledal dlouhou nahrávkou u pravého mantinelu Matěje Seberu. Do nahrávky vložil hokejku Dominik Havelka a puk poslal mimo hrací plochu.
     
    55:55
    Vyškovu se krátí čas. Matěj Mikulík nahazoval od modré čáry na teč, bránící Lukáš Chalupa srazil kus černé gumy mimo tři tyče.
     
    56:30
    Matěj Tomajko projel mezi dvěma protihráči do útočné třetiny. Zadovkou hledal Vašíčka, jenže toho měl pod kontrolou Vacín.
     
    56:51
    Ani další útok moravskému týmu nevyšel. David Vosátko zbrklou přihrávkou poslal touš mimo dosah Davida Lekeše, píská se zakázané uvolnění.
     
    57:23
    Hosté vybojovali vhazování v útočném pásmu. Trenér Michal Konečný si vzal oddechový čas, po jeho konci zůstává Dominik Šarman na střídačce!
     
    57:46
    Jakub Wojnar u pravého mantinelu získal puk. Moc dobře věděl o prázdné bráně soupeře, kterou se pokusil trefit, s přispěním teče bránícího Studeného ji ale minul.
     
    58:12
    Letňany brání skvěle. Soupeř má obrovské problémy získat útočné pásmo, doposud poslední pokus o nájezd do něj předvedl Lekeš, jehož zastavil Kynčl.
     
    58:46
    Nakonec se hráči v bílém přeci jen zvládli nastěhovat do útočného pásma. Po krátké kombinaci pálil od modré Tomáš Komínek, jenž napálil brusli prvního clonícího konkurenta.
     
    59:11
    Slabé zakončení po ledě podržel pod lapačkou Jaroslav Brázdil. Domácí si mohou odškrtnout další ubráněný útok, Vyškov ale zůstává v útočné třetině.
     
    59:42
    Pro Letňany to vypadá velmi dobře! Od modré sice nebezpečně vypálil Vlastimil Hefka, ovšem Dominick Vašíček puk tečoval jenom vedle levé části brankové konstrukce.
     
    Konec zápasu.
     
    Letňany odčinily nedělní nezdar a ve druhém semifinálovém utkání na domácím ledě zdolaly Vyškov těsným výsledkem 2:1.

    Všechny góly padly ve druhé třetině. Domácím hokejistům dvěma trefami vystřelil dvoubrankový náskok Adam Kellerstein. Snížení moravského mužstva obstaral ve 34. minutě při vlastním oslabení Filip Weintritt, ovšem na vyrovnání už Vyškov nedosáhl, přestože byl v závěrečné dvacetiminutovce mírně aktivnějším týmem.

    Semifinálová série se stěhuje na Moravu, třetí utkání proběhne ve Vyškově 6. dubna. (19:51:17)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 26. Kellerstein (Vacín, Pejchal), 33. Kellerstein (Pejchal) – 34. Weintritt


    HC Letci Letňany: Brázdil (Kopřiva) – Chalupa, Čížek, Kynčl, Němeček, Gurjevskij, Havelka, Fiala – Vacín, Švec, Kellerstein, Wojnar, Kropáček, Kastner (A), Pejchal, Labuzík, Hrala, Uhlík, Hozák (C), Turek, Arnošt (A).
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    Hokej Vyškov: Šarman (Lambert) – Hohl, Studený, Holemý, Mikulík, Vosátko, Hefka, Žižka (C) – Kořenek, Snášel, Vašíček, Janeček, Tomajko, Lekeš, Komínek (A), Popelka, Dobiáš, Weintritt, Sebera.
    Trenér: Michal Konečný

    Rozhodčí: Hlinka, Valenta – Rubáš, Tvrdík

    Diváci: 210
    Letňany 3 2 Vyškov
    #1 Neděle 02.04.2023 • 14:30
    Letňany - Vyškov 2:3
    #2 Pondělí 03.04.2023 • 17:30
    Letňany - Vyškov 2:1
    #3 Čtvrtek 06.04.2023 • 18:10
    Vyškov - Letňany 5:1
    #4 Pátek 07.04.2023 • 17:00
    Vyškov - Letňany 2:7
    #5 Neděle 09.04.2023 • 14:00
    Letňany - Vyškov 4:1
    bahis siteleri