Martin – Humenné 2:3 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
2:3 (1:0, 0:3, 1:0) Stav série: 1:2
HC 19 Humenné
sk Středa 05.04.2023, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ivan Boržik (asistent trénera HC 19 Humenné): "Mali sme slabší úvod, prvá tretina nám akoby nebola súdená. Slabší pohyb, hra v oslabení, všetko toto nás zrážalo dolu. Po prestávke sme si ale povedali, že sa musíme zlepšiť. Počnúc pohybom až po spracovanie si puku. Byť jednoducho silnejší, agresívnejší, čo sa nám podarilo. Od druhej tretine sme boli lepším tímom na ľade. Tlak v tretej tretine zo strany domáceho tímu síce prišiel, tento sa však dal očakávať. Sme radi, že sme víťazstvo v Martine ubili. Bojuje sa na každom fronte, nielen na ľade, všade. Ostatní vedia o čom rozprávam. Sme však radi, že sme získali druhý bod v sérii. V druhej tretine nemôžeme rozprávať o efektivite, keďže sme na bránku súpera vyslali množstvo striel. Toto dejstvo sme začali aktívne a mali sme územnú prevahu. Dokázali sme zároveň streliť góly, víťazstvo sme si preto zaslúžili. Vedeli sme, že dnes bude v Martine množstvo fanúšikov. Ľudia na zápasy chodia, dnes sme síce strop nedosiahli, možno nabudúce prídu aj tí, čo dnes neboli. Na dobrú kulisu sme si ale zvykli aj doma, keďže aj na naše zápasy začali chodiť ľudia vo vyššom počte. Robí sa to však pre nich, ďakujeme im preto za podporu, nielen doma ale aj v Martine. Hráčom sme sa snažili vyjsť v ústrety, aby nemuseli cestovať v deň zápasu. Robíme všetko pre ich pohodu v play-off. Je to nielen o disciplíne, ale najmä o tom, aby si čo najviac oddýchli. Zo strany klubu sme, myslím si, že urobili všetko v prospech semifinálovej série. Táto séria je naďalej o jednom góle. Ktorý z tímov strelí o jeden viac ako súper, ten zvíťazí. Aj napriek nevydarenému druhému stretnutiu u nás, ktorého výsledok nezodpovedal dianiu na ľadovej ploche, všetko sú to tesné výsledky. Dnešným víťazstvom sme samozrejme nezvíťazili v sérii, nemôžeme ho preto preceňovať. Môžeme sa z neho na chvíľu potešiť, myslieť však musíme najmä na zajtrajší duel, ktorý bude veľmi dôležitý."

    Rudolf Jendek (tréner HK VITAR Martin): "Dnešné stretnutie rozhodla úvodná tretina, v ktorej sme nedokázali premeniť šance. Mali sme vyložené príležitosti, k tomu osem minút presilovej hry. Tieto možnosti sme ale nedokázali zužitkovať, čo sa nám v ďalšom priebehu hry vypomstilo. Náhodný, odrazený gól spoza bránky nás stál stretnutie. Súper sa dostal do pohody, od druhej tretiny herne dominoval. V poslednej tretine sme sa snažili s výsledkom niečo urobiť a zvrátiť výsledok. Podarilo sa nám ale streliť iba jeden gól. O výsledku dnes ale rozhodovala prvá tretina. Dlhodobo nás trápi koncovka, pridlho sme držali puk na našich hokejkách. Namiesto strely sme sa snažili niečo vymyslieť. Namiesto jednoduchej hry či clonenia pred bránkou, ako tomu bolo v prípade druhého stretnutia v Humennom, sme hrali na krásu. Potrebujeme sa preto vrátiť k hre, ktorú sme predviedli práve v druhom zápase. Každá séria play-off je určite dramatická. Zajtra začíname od začiatku, máme možnosť dianie vyrovnať a pokúsiť sa utrhnúť si zápas v Humennom. Verím, že hráči dajú do zajtrajšieho zápasu maximum a fanúšikovia budú môcť byť spokojní. Budeme sa tešiť, ak ich príde čo najviac."

    Lukáš Lačný (útočník HC 19 Humenné): "Inkasovali sme rýchly gól ešte len v druhej minúte stretnutia. Tento nás však nezlomil, pokračovali sme od striedania k striedaniu, pričom nás podržal brankár Roman Durný. V druhej tretine sme začali aktívne, boli sme silnejší na puku. Vedeli sme si ho posunúť, z čoho pramenili strelené góly. Držali sme sa v tretine súpera, vyslali sme na jeho bránku osemnásť striel, čo napokon rozhodlo o našom víťazstve. Tretí gól bol o tom, kto vystrelí. Vyšlo to na mňa, keďže som bol v lepšej pozícii. Je však dôležité, že padol, keďže bol v prospech tímu v play-off zápase. Do Martina sme cestovali s cieľom zvíťaziť minimálne v jednom stretnutí. To sa nám už podarilo. Zajtra však budeme chcieť opäť zvíťaziť, rovnako ako domáci hráči. Pre nás je však teraz cieľom priviezť si domov mečbal. K tomu nám môže pomôcť každé striedanie, každá zvládnutá situácia. Máme za sebou náročné stretnutie, krátka regenerácia nám príde vhod. Ďakujeme klubu za to, že sme mohli pricestovať ešte včera a oddýchnuť si pred stretnutím. Ráno máme na pláne tréning, večer budeme chcieť zopakovať dnešný výkon. Návštevnosť ako aj atmosféra boli dnes výborné, verím, že k tomu prispejeme aj našimi výkonmi. Ak sa k tomu pridruží aj vyššia efektivita, nemáme sa čoho obávať."

    Tomáš Nauš (útočník HK VITAR Martin): "Som rád za strelený gól, keďže mám za sebou strelecké suchoty. Ako mi však vravieva tréner, treba byť trpezlivý a raz to príde. Nebol to však rozhodujúci gól, iba štartovací. Už od začiatku play-off sa trápime v koncovke, príležitosti nedokážeme využiť. Klesáme možno na duchu, trápime sa s tým, že nám to nejde. Občas nás zráža hra v oslabení, ako tomu bolo aj v tomto stretnutí, s týmto si však musíme poradiť ako tím. Vieme, proti komu v bránke stojíme. Brankára máme prečítaného, nevieme však nájsť recept na góly. V Humennom sme síce strelili päť gólov, dnes to však nešlo. Veríme, že v šatni dáme hlavy dohromady, súpera nielen prestrieľame, ale dokážeme mu streliť aj góly. Zároveň veríme, že nás príde zajtra povzbudiť ešte viac fanúšikov ako dnes. Na nás už potom bude, aby sme ich zahriali našimi výkonmi a postavili na nohy. Sériu chceme nielen vyrovnať ale už len v ďalších stretnutiach vyhrávať." (21:37:05)
     
    Martin podľahol Humennému 2:3. Góly: 2. Nauš (Paulíny, Poliaček), 50. Ďurina (Juščák) – 22. Vrábeľ (Vaško, Lačný), 26. Novický (Horvát, Krajňák), 40. Lačný (Vrábeľ, Lenďák).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Vorobyev nezachytil puk na modrej. Hostia získavajú cenné sekundy.
     
    59:30
    Ďalší pokus zo strany hostí. A ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    59:24
    Zakázané uvoľnenie na strane hostí. Vhadzovanie pred Durným.
     
    59:15
    Puk preletel bránkoviskom. Domácim hráčom sa nepodarilo tečovať puk.
     
    58:34
    Fafrák do lapačky brankára. Vhadzovanie pred bránkou hostí.
     
    58:16
    Návrat Maťovčíka do bránky. Len na chvíľku.
     
    58:14
    Vorobyev len nahodil puk smerom na hosťujúcu bránku. Ten končí v rohu klziska.
     
    57:40
    Maťovčík odchádza z bránky. Power-play v podaní domáceho tímu.
     
    57:39
    Prihrávka pred bránku. Toma a Tyczynski sa ale k puku nedostali.
     
    57:25
    Maťovčík zostáva v bránke. Pravdepodobne pôjde dolu počas hry.
     
    57:24
    Oddychový čas pro tím HK VITAR Martin.
     
    57:24
    Prihrávka rukou vyháňa domácich z útočného pásma. Za nepriazne domácich tribún.
     
    57:21
    Lačný zlomil hokejku. Zo striedačky dostáva novú.
     
    57:01
    Semaňák spoza pravého kruhu. Rozchytaný Durný si pripisuje ďalší zákrok.
     
    56:41
    Nemec si pýta prihrávku od Petrana. Domáci v útočnom pásme.
     
    56:01
    Lahtinen vo vyloženej príležitosti. Nechýbalo veľa.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 2. Nauš (Paulíny, Poliaček), 50. Ďurina (Juščák) – 22. Vrábeľ (Vaško, Lačný), 26. Novický (Horvát, Krajňák), 40. Lačný (Vrábeľ, Lenďák)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Semaňák, Petran – Bobček, Charvát – Biro, Nemec – Milý, Lavička – Juščák, Lahtinen, Fafrák – Toma, Tyczynski, Vorobyev – Nauš, Paulíny, Poliaček – Stanček, Oško, Ďurina
    Trenér: Rudolf Jendek

    HC 19 Humenné: Durný (Krasanovský) – Kudin, Lenďák – Pulščák, Novota – Novický, Ťavoda – Zekucia, Jacko – Vaško, Vrábeľ, Lačný – Borov, Krajňák, Horvát – Ragan, Trandin, Legalin – Záhradník, Markuš
    Trenér: Andrey Parfenov

    Rozhodčí: Crman, Kocúr – Pribula, Vyšný, Jonák (inštruktor)

    Diváci: 2144
    Martin 2 4 Humenné
    #1 Sobota 01.04.2023 • 18:00
    Humenné - Martin 3:1
    #2 Neděle 02.04.2023 • 17:00
    Humenné - Martin 0:5
    #3 Středa 05.04.2023 • 18:00
    Martin - Humenné 2:3
    #4 Čtvrtek 06.04.2023 • 18:00
    Martin - Humenné 6:2
    #5 Sobota 08.04.2023 • 16:00
    Humenné - Martin 5:0
    #6 Pondělí 10.04.2023 • 17:15
    Martin - Humenné 1:4
    bahis siteleri