Francie – Finsko 1:14 (kon.) | USA – Japonsko 7:1 (kon.)
konec
Francie
1:14 (0:6, 1:3, 0:5)
Finsko
Středa 05.04.2023, 17:10Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:35:27)
     
    Mistrovství světa pokračuje dalšími zápasy, ten nejbližší je na programu od 21:00 našeho času, kdy se utkají Američanky s Japonkami.
     
    Je dobojováno. První zápas na ženském mistrovství světa je minulostí. Finky ho otevřely s Francií, kterou deklasovaly rozdílem třídy. Francie se zmohla na jediný gól, kterým pokazila čisté konto Aholaové, ale rozhodně ji to mrzet nemusí. Její spoluhráčky se trefily čtrnáctkrát a to ještě měly spousty velkých šancí, které se do sítě nedostaly.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Duel je u konce, u puku jsou Finky a vypadá to, že ho soupeřkám už nepůjčí.
    58:38 Ronja SAVOLAINENOVÁ - 1:14
     
    58:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Čtrnáctý zásah v síti Francie! Vainikkaová poslala puk RONJE SAVOLAINENOVÉ, která z pravého kruhu švihla do puku a našla skulinku v brance Caroline Lambertové – 1:14. Na úvod ženského mistrovství světa je to pořádná porce gólů, kterou si Finky přichystaly. Asistence: Viivi Vainikkaová a Noora Tulusová.
     
    58:36
    Další nebezpečné zakončení finského týmu, pokus kryje Lambertová i za pomoci své obrany a hra je na chvíli opět přerušena.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny, troufám si napsat i zápasu.
     
    57:30
    Finky se stále tlačí před soupeřovu branku, ale tentokráte se před Lambertovou neprosadily.
    56:08 Jenniina NYLUNDOVÁ - 1:13
     
    56:08
    Finsko právě vstřelilo branku!
    V závěru přesilové hry ji Finky využívají. Od modré čáry napřáhla ke střele Laitinenová a před Lambertovou její pokus šikovně tečovala JENNIINA NYLUNDOVÁ – 1:13. Asistence: Nelli Laitinenová a Sanni Vanhanenová.
     
    55:45
    Další zákrok Lambertové a hra je zastavena. Po střele Petry Nieminenové zasáhla lapačkou. Buly bude vhozeno po její levé ruce.
     
    54:21
    Ronja Savolainenová střílela z dálky a vyprášila beton Caroline Lambertové. Nicméně akce finského národního týmu pokračuje dále.
     
    54:14
    Vyloučení v týmu Francie:
    Anaé Simonová – 2 min., podrážení.
     
    53:52
    Ještě měly snahu hráčky Francie alespoň snížit takový hrozivý náskok Finek, ale obrana Suomi byla připravena a také hned zakročila.
     
    52:38
    Finky se nikam neženou, nyní se dopustily zakázaného uvolnění Francouzky a soupeřky tak získaly zadarmo útočnou třetinu. Buly po pravé ruce Lambertové.
    51:57 Petra NIEMINENOVÁ - 1:12
     
    51:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po přihrávce od Laitinenové se po pravé straně drala dopředu PETRA NIEMINENOVÁ, která si sjela do těsné blízkosti Caroline Lambertové a poté ji mezi betony překonala – 1:2. Asistence: Nelli Laitinenová a Viivi Vainikkaová.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 21. Duvinová (Aurardová) – 6. Nieminenová (Liikalaová), 7. Nylundová (Sundelinová, Rantalaová), 9. Vesaová (Sundelinová, Karjalainenová), 16. Vesaová (Laitinenová, Hiirikoskiová), 17. Tulusová (Savolainenová, Rantalaová), 19. Liikalaová (Vanhanenová, Nieminenová), 22. Nylundová (Parkkonenová, Karjalainenová), 24. Lindstedtová (Parkkonenová, Yrjänenová), 31. Laitinenová (Hiirikoskiová, Nieminenová), 43. Vainikkaová (Liikalaová, Vanhanenová), 49. Vainikkaová (Savolainenová, Tulusová), 52. Nieminenová (Laitinenová, Vainikkaová), 57. Nylundová (Laitinenová, Vanhanenová), 59. Savolainenová (Vainikkaová, Tulusová)


    Francie: Mameriová (24. Lambertová) – Quartová, Pélissová, Locatelliová, Väänänenová, Leclercová, Lavorelová, Mermierová, Bergerová – Rozierová, Duvinová (A), Aurardová (A) – le Scodanová, Barbiratiová, Baudritová (C) – Cedelleová, Jouannyová, Desvignesová – Nonnenmacherová, Simonová, Casanová.
    Trenér: Gregory Tarle

    Finsko: Aholaová (Keisalaová) – Hiirikoskiová (C), Laitinenová, Savolainenová, Rantalaová, Karjalainenová, Parkkonenová, Lindstedtová – Vainikkaová, Tulusová (A), Yrjänenová – Liikalaová, Vanhanenová, Nieminenová (A) – Sundelinová, Nylundová, Vesaová – Antti-Roiková, Rakkolainenová, Havanaová.
    Trenér: Juuso Toivola

    Rozhodčí: Kainbergerová(AUT), Nearyová (CAN) – Cameronová (USA), Lacková (GBR)
    bahis siteleri