Francie – Finsko 1:14 (kon.) | USA – Japonsko 7:1 (kon.)
konec
USA
7:1 (2:1, 2:0, 3:0)
Japonsko
Středa 05.04.2023, 21:10 • CAA Centre, Brampton • Mistrovství světa žen • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 894 diváků. (23:27:50)
     
    Nejlepší hráčky

    Alex Carpenterová (USA) – Haruka Tokoová (JAP)
     
    Druhý zápas na mistrovství světa v Kanadě je za námi. Japonky se v něm sice dostaly do nečekaného vedení, následnému náporu USA ale neměly šanci vzdorovat. Američanky zařadily vyšší rychlostní stupeň a do závěrečné sirény už soupeřkám skórovat nepovolily. Samy se navíc trefily hned sedmkrát a berou jednoznačné tři body za výhru 7:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Lacey Edenová přihrála zpoza branky na modrou, odkud přišla nepovedená střela z první, která pomalu ukončuje tento zápas.
     
    59:10
    Caroline Harveyová se velmi svižně protáhla po pravém mantinelu a z ostrého úhlu zakončila, gólmance puk sice nečekaně vypadl, žádná z Američanek jej ale nedokázala dorazit.
     
    58:07
    Taylor Heiseová si z pravého mantinelu jako buldok najela na osu hřiště a poslala puk do protipohybu gólmanky, ta jej ale s vypětím všech sil udržela.
     
    57:52
    Lee Steckleinová vyhrála sprinterský souboj o puk a vinou japonského icingu se hra stěhuje zpět před Masahuraovou.
    57:09 Hilary KNIGHTOVÁ - 7:1
     
    57:09
    Spojené státy právě vstřelily branku! Japonky jsou znovu potrestány za nedostatečné bránění prostoru mezi kruhy. Úplně volná tam zůstala HILARY KNIGHTOVÁ, která cíleně vložila hůl do nahození od modré čáry a vychýlila kotouč mimo dosah japonské brankářky. Asistence: Haley Winnová, Alex Carpenterová.
     
    56:35
    Haley Winnová si od modré čáry popojela na kruh a vrátila puk zpět na modrou, odtamtud následně nepřesně pálila Caroline Harveyová.
     
    55:35
    Taylor Heiseová zkusila z rohu nastřelit kotouč na brankoviště, tam se jej ale zmocnila Ajaka Hitosatová, která alespoň na chvíli uklidnila situaci.
    54:16 Abbey MURPHYOVÁ - 6:1
     
    54:16
    Spojené státy právě vstřelily branku! Američanky zvyšují svůj náskok na pět gólů! ABBEY MURPHYOVÁ dostala mezi kruhy až trestuhodně mnoho prostoru a měla spoustu času na zamíření. Její prudká rána zápěstím pak zapadla přesně k tyči. Tady měla Mijuu Masuharaová jen pramalou šanci na úspěšný zákrok. Bez asistence.
     
    53:35
    Abby Roqueová dostala mezi kruhy střílenou přihrávku, do které vložila hůl, ale nedokázala kotouč nasměrovat mezi tři tyče.
     
    52:38
    Dobře rozjetá Alex Carpenterová dostala zpětný pas mezi kruhy, který se snažila usměrnit mezi betony, ty ale japonská brankářka včas secvakla.
     
    51:11
    Tentokrát si Savannah Harmonová na modré čáře nepočínala dobře, neboť trefila první hráčku před sebou a rozjela japonský kontr, z toho ale nakonec nic nebylo.
     
    50:33
    Abbey Murphyová se na levém kruhu ujala zadovky a kolem nohou obránkyně zamířila na zadní tyč, tu ale o pár čísel minula.
     
    49:33
    Jošino Enomotoová i v pádu dokázala z rohu přihrát do slotu, kde se do kotouče opřela Čihiro Suzukiová, z nadějné pozice ale bez přípravy minula.
    Marken.cz

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 10. Kellerová (Heiseová, Janeckeová), 15. Carpenterová (Barnesová, Knightová), 22. Carpenterová (Knightová, Kesselová), 23. Heiseová (Guildayová, Harveyová), 46. Bilkaová (Harveyová, Kesselová), 55. Murphyová, 58. Knightová (Winnová, Carpenterová) – 9. Tokoová (Kojamaová)


    USA: Frankelová (Hensleyová) – Kellerová, Barnesová, Steckleinová (A), Harmonová, Guildayová, Harveyová, Winnová – Knightová (C), Carpenterová (A), Kesselová – Bilkaová, Heiseová, Janeckeová – Hughesová, Roqueová, Murphyová – Scamurraová, Panneková, Edenová – Gilmoreová.
    Trenér: Wroblewski John

    Japonsko: Masuharaová (Kawagučiová) – Hitosatová (A), Ao. Šigaová, Hosojamadaová (A), Koikeová (C), Sekiová, Š. Jamašitaová, Satoová – Ukitaová, Tokoová, Kojamaová – H. Jamašitaová, Itoová, Ak. Šigaová – Suzukiová, Mijazakiová, Wadžimaová – Rio Norová, Enomotoová.
    Trenér: Iizuka Yuji

    Rozhodčí: Karklinaová, Lieffersová – Saarimäkiová, Toddová

    Diváci: 894
    bahis siteleri