Dallas – Vegas 2:1 (1:0 po s.n.) | San Jose – Edmonton 1:6 (kon.) | Arizona – Anaheim 5:4 (po pr.)
Winnipeg – Nashville 2:0 (kon.) | Washington – Florida 2:4 (kon.) | Toronto – Montreal 7:1 (kon.)
Columbus – NY Rangers 0:4 (kon.) | Ottawa – Tampa 7:4 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 4:0 (kon.)
Minnesota – St. Louis 5:3 (kon.) | Boston – New Jersey 2:1 (kon.) | Vancouver – Calgary 3:2 (1:0 po s.n.)
Seattle – Chicago 7:3 (kon.) | Los Angeles – Colorado 3:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:2 (0:1, 1:1, 0:0) Stav série: 3:1
HC Vítkovice Ridera
Neděle 09.04.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali play off Tipsport extraligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:19
    Vítkovice až teď vyhodily na zakázané uvolnění a Mountfield HK si tak může vzít oddechový čas.
     
    59:02
    Matěj Machovský opustil branku a Hradečtí zkoušejí necelou minutu před třetí sirénou hru v šesti!
     
    54:46
    Dnešní utkání sleduje 6 890 diváků. V ČPP Aréně je pochopitelně vyprodáno.
     
    50:49
    Z ničeho nic se hosté objevili v situaci dvou proti jednomu, kterou Marek Kalus řešil střelou na bližší tyč, ale tam našel jen připravený beton Machovského.
     
    47:26
    K Filipu Pavlíkovi doskákal puk na modrou čáru a hradecký dělostřelec vytáhl svou pověstnou ránu, zacinkala ovšem jen o levou tyčku!
     
    45:48
    Jan Eberle se mohl zapsat dnes podruhé do listiny střelců! Hradečtí totiž vystihli rozehrávku a Eberle se ocitl skoro sám na levém kruhu a pálil na teploměr, jenže Klimeš udržel ruku u těla. Eberle pak sice skončil na ledě, jeho spoluhráči však ještě vytvořili před Klimešem slušný tlak a dostrkání puku za čáru moc nechybělo.
     
    43:07
    Peter Mueller se dostal ke střele ve výborném prostoru, ale zatím nemůže najít svoji střeleckou fazónu. Dobrý zákrok Machovského.
     
    39:25
    Graeme McCormack mohl mít druhou asistenci! Z vrcholu pravého kruhu totiž nádherně našel u levé tyčky Matěje Chalupu, jenže ten nastavil hůl jenom tak, že kotouč skončil vedle tyčky!
    36:49 Jan EBERLE - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    36:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Výborná práce při napadání v útočném pásmu a Východočeši se dostávají k soupeři na dostřel! Graeme McCormack výborně vybojoval puk u pravého mantinelu a vyrazil s ním směrem k bráně. Zároveň si všiml, že na druhé straně si sjíždí JAN EBERLE, jemuž také adresoval přesnou nahrávku. A hradecká patnáctka už jen přiklepla puk do prázdného místa u bližší tyče – 1:2. Asistence: Graeme McCormack.
     
    32:48
    Domácím to dnes vůbec nelepí. Radek Smoleňák chtěl změnit směr a uklouzl a při snaze hrát puk podrazil svého soupeře. Jasné dvě minuty pro hradeckého kapitána.
     
    31:53
    Obrovská šance Lvů! Ti jeli tři na jednoho a zodpovědnost na sebe vzal Jérémie Blain, ale nebylo to nejšťastnější řešení. Jeho rána nebyla tak kvalitní, aby překonala Klimeše.
     
    28:28
    Hradec má šanci dostat se zpátky do zápasu. Roberts Bukarts inkasuje dvě minuty za sekání, i když se mu tento verdikt vůbec nelíbí.
    26:39 Rastislav DEJ - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    26:39
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Na rozdíl od soupeře Ridera přesilovku využívá a jde do dvougólového trháku! Petr Gewiese poslal po mantinelu puk na Robertse Bukartse, jenž krásně přiťukl mezi kruhy RASTISLAVU DEJOVI. Ten už měl poměrně lehkou práci, když z první poslal kotouč do odkryté části hradecké svatyně – 0:2. Asistence: Roberts Bukarts, Petr Gewiese.
     
    25:59
    Martin Štohanzl mohl být vyslán do samostatného úniku, jenže vyhazující spoluhráč si ho nevšiml. Nicméně Štohanzl pokračoval v jízdě a nakonec vracel puk Klimešovi nebezpečně na teploměr!
     
    25:14
    První přesilovku budou mít také hosté. Oliver Okuliar místo nadzvednutí hokejky soupeře trefil svého soka do štítku a dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    23:41
    Na druhé straně odpovídá velkou šancí také hradecký Mountfield. Jan Eberle dostal puk na hůl ve velké blízkosti Klimeše, kterému zkusil udělat dlouhou kličku do forhendu, ale jeho střelu hostující gólman přizvedl nad bránu.
     
    23:07
    Tohle byla neskutečná šance Ridery! Hradci se nepovedlo dostat puk z pásma a nejednou jeli ve dvou na jednoho Marek Kalus a Lukáš Krenželok. První jmenovaný vystřelil zprava a po Machovského zákroku se ještě dostal puk na hůl Krenželoka, jemuž do střely do odkryté části klece na poslední chvíli vrazil hokejku jeden z beků!
     
    22:45
    Petr Chlán teď vjel ve velké rychlosti do útočného pásma a hledal místo u bližší tyče, ale to Machovský zavřel.
     
    19:16
    Graeme McCormack natáhl od modré čáry a Klimeš vyrazil betonem jen před sebe, ale následná dorážka skončila těsně vedle.
     
    18:27
    Vítkovice teď jely do úniku třech proti dvěma, ale kličku skvěle vystihl Jérémie Blain. Ten si puk posunul k mantinelu a byl zezadu naremplován Dominikem Lakatošem. Ten odchází na trestnou lavici za vražení na hrazení.
     
    17:10
    Další solidní příležitost hostů, konkrétně Patrika Kocha, který se do pásma vřítil z pravé strany. Jeho pokus ale Machovský udržel ve výstroji a následně byl hostující obránce ještě důrazně dohrán.
    15:51 Rastislav DEJ - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    15:51
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Studená sprcha pro hradeckou ČPP Arénu, protože hosté jdou do vedení. Dominik Lakatoš se nejlépe zorientoval za bránou Hradce a poslal puk na RASTISLAVA DEJE, který zakončil přesně k dlouhé tyči. Asistence: Dominik Lakatoš, Petr Gewiese.
     
    10:10
    Marek Kalus jel se spoluhráčem dva na dva a rozhodl se vypálit. Matěj Machovský jeho střelu vyrazil jen před sebe, takže si ji útočník Ridery dojel a nebezpečně vypálil podruhé, ale opět neuspěl.
     
    09:32
    Obrovská hrubka v rozehrávce Ostravanů vedla k tutovce, kterou měl hrdina předchozích dvou střetnutí Patrik Miškář. Ten si puk přehodil na forhend, ale z velké blízkosti Lukáše Klimeše nepropálil. První tutovka také na straně Hradce.
     
    06:37
    Jakub Stehlík měl doposud asi největší šanci v utkání! Z prostoru mezi pravým kruhem a modrou čárou napálil puk do horní části brány a Matěj Machovský se musel vytáhnout, aby jeho pokus odklonil nad brankovou konstrukci.

    Lukáš Foff

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 37. Eberle (McCormack) – 16. Dej (Lakatoš, Gewiese), 27. Dej (Bukarts, Gewiese)


    Mountfield HK: Machovský (Kiviaho) – McCormack, Jank, Blain (A), Kalina, F. Pavlík (A), Rosandić – Werek, Miškář, Eberle – Kev. Klíma, Lalancette, Perret – Okuliar, Zachar, R. Pavlík – Smoleňák (C), Štohanzl, Pilař – Chalupa.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Stezka) – Grman, Mikuš, L. Kovář, Koch, J. Stehlík, Gewiese, Prčík – Mueller (A), Krieger, Jarůšek – Lakatoš (C), Dej, Bukarts – Kalus, Kotala, L. Krenželok (A) – Lednický, Chlán, Fridrich.
    Trenér: Miloš Holaň

    Rozhodčí: Jeřábek, Pražák – Ondráček, Špůr

    Diváci: 6 890 (vyprodáno)
    Mountfield HK 4 3 Vítkovice
    #1 Úterý 04.04.2023 • 17:30
    Vítkovice - Mountfield HK 0:1 po s.n. (2:4)
    #2 Středa 05.04.2023 • 17:30
    Vítkovice - Mountfield HK 2:3 po prodl.
    #3 Sobota 08.04.2023 • 17:00
    Mountfield HK - Vítkovice 4:2
    #4 Neděle 09.04.2023 • 16:00
    Mountfield HK - Vítkovice 1:2
    #5 Úterý 11.04.2023 • 17:30
    Vítkovice - Mountfield HK 3:2 po prodl.
    #6 Čtvrtek 13.04.2023 • 17:00
    Mountfield HK - Vítkovice 1:2 po prodl.
    #7 Sobota 15.04.2023 • 15:30
    Vítkovice - Mountfield HK 1:2 po prodl.
    bahis siteleri