Toulouse – Lyon 1:2 (kon.)
konec
Toulouse FC
1:2 (1:1)
Olympique Lyon
Pátek 14.04.2023, 21:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:8. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:10. (23:02:21)
     
    Předehrávku 31. kola francouzské Ligue 1 ovládl favorizovaný Lyon, který zvítězil na stadiónu Toulouse těsně 2:1.

    Důležitý první gól vstřelil ve 34. minutě z pokutového kopu nejlepší střelec hostujícího mužstva Alexandre Lacazette, za domácí reagoval o pouhé tři minuty později Zakarjá Abúchlál. Druhé dějství přineslo řadu zajímavých, ale nevyužitých příležitostí, když Dallingovu i Rouaultovu střelu pokryl Lopes, na druhé straně Tolisso napálil břevno. Rozuzlení přišlo v 88. minutě, kdy Cherki vystihl Suazovu rozehrávku a před prázdnou bránu nabídl parádní míč Lacazetteovi, jemuž nevyšel krok, ale smutnit nemusel, protože si smolně srazil balón do vlastní brány Logan Costa.

    Svěřenci kouče Blanca zůstávají v bitvě o evropské poháry, pátému Lille se přiblížilo na rozdíl dvou bodů. Toulouse zůstává dvanácté s komfortním dvanáctibodovým náskokem na sestupové pásmo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Dlouhý balón směřoval na Thijse Dallingu, avšak výbornou práci odvedl Castello Lukeba, když přizvedl míč až do Lopesových rukavic.
     
    90+3
    Za nepovedeným nákopem Ada Onaiwua za obranu vystartoval Anthony Lopes, zkušený portugalský brankář nezaváhal a kulatý nesmysl podržel v rukavicích.
     
    90+2
    Taktický faul s jasným cílem zastavil slibně se rozvíjející útok Toulouse vyšel Thiagu Mendesovi na jedničku, žlutá karta jej v tomto případě určitě netíží.
     
    90+1
    Měl hodně času, ale ani tak Ado Onaiwu nevyprodukoval přesnou nahrávku, dlouho avizovaný pas k levé lajně vystihl dobře reagující Sinaly Diomande.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
    88. Logan COSTA vlastní - 1:2
     
    88
    Lyon právě vstřelil branku!
    Mizerná rozehrávka Suaza domácí mužstvo s velkou pravděpodobností bude stát bodový zisk! Nahrávku vystihl Rayan Cherki a pravou stranou proběhl do vnitra pokutového území, odkud vyslal milimetrově přesnou střílenu nahrávku na Alexandrea Lacazettea, jemuž nevyšel krok a levačkou odmítl poslat míč do úplně prázdné brány, ale dlouho smutnit nemusel, protože hrál pod sebe a nešťastník LOGA COSTA vleže srazil míč za brankovou čáru.
     
    87
    Spoluhráčům se vydal pomoci směrem dozadu Alexandre Lacazette. Produktivní francouzský útočník na polovině hřiště stáhl unikajícího soka za dres, žlutá karta byla logickým vyústěním celé akce.
     
    86
    Přestože měl dost volného prostoru, tak Vincentu Sierrovi centr z pravého křídla nevyšel dle představ, Castello Lukeba udržel na zádech Thijse Dallingu.
     
    85
    Od praporku, jak je zvykem, centroval Branco van den Boomen. Míč kroutící se směrem od brány zasáhl Logan Costa, rovněž hlavou zaznamenal úspěšný blok Houssem Aouar.
     
    84
    Nově příchozí Veljko Birmančević se určitě mohl uvést v lepším světle. Žolík chtěl využít podklouznutí Henrique, ale přízemní pokus poslal pouze do skluzujícího Lukeby.
     
    83
    Hodně dlouho si dával s rozehrávkou načas Anthony Lopes a ve finále si nepočínal vůbec dobře, kolem presujícího Dallingy odkopl kulatý nesmysl do zámezí.
     
    82
    Střídání v týmu Toulouse FC:
    ze hřiště odchází Fares Chaibi, přichází Veljko Birmančević.
     
    81
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Johann Lepenant, přichází Thiago Mendes.
     
    81
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Maxence Caqueret, přichází Houssem Aouar.
    81. Lopes levou rukou pokryl hlavičku Rouaulta

    Milan Huppert

    Branky: 37. Abúchlál – 34. Lacazette (pen.), 88. L. Costa (vla.)

    Karty:   54. Suazo (TOU) – 15. Jeffinho (LYO), 25. Kumbedi (LYO), 87. Lacazette (LYO), 90+2. T. Mendes (LYO)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 2:8. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:10.
    Toulouse FC: Dupé – Kamanzi, Rouault, L. Costa, Suazo – Spierings, van den Boomen (C) – Abúchlál (68. Onaiwu), Genreau (76. Sierro), Chaibi (82. Birmančević) – Dallinga.
    Náhradníci: Haug – M. Diarra, Hamulic, Keben Biakolo, Mawissa, Tsingaras.

    Trenér: Philippe Montanier

    Olympique Lyon: Lopes – Kumbedi (63. Diomande), Lovren, Lukeba, Henrique – Tolisso – Jeffinho, Lepenant (81. T. Mendes), Caqueret (81. Aouar), Cherki – Lacazette (C).
    Náhradníci: Riou – Boateng, M. Dembélé, Dib, Lega.

    Trenér: Laurent Blanc

    Rozhodčí: Letexier – Drouet, Coniglio
    bahis siteleri