Václav Mikulášek - Matyas Viszlay Vítěz: Mikulášek (kon.) | Ebrahim Hosseinpour - Jan Malach Vítěz: Malach (kon.)
Daniel Škvor - Dan Vinni Vítěz: Vinni (kon.) | Karlos Vémola - Al Matavao Vítěz: Vémola (kon.)
Jonas Mågård - Gustavo Lopez Vítěz: Mågård (kon.)
konec
Daniel Škvor - Dan Vinni

Vítěz: Vinni

Sobota 15.04.2023, 22:10 • Home Credit Arena, Liberec • Oktagon MMA
Předzápasové kurzy
     
    Vinni před tímto duelem Škvorovi nabízel, že si to rozdají čistě jen v boxu a Čech na tuto nabídku možná měl kývnout. Černý pásek v brazilském jiu-jitsu si ho totiž povodil na zemi a nebezpečnou páku na nohu souboj za minutu a 20 vteřin ukončil. Vinni si tak připisuje svou desátou submisi. (22:16:49)
     
    Vítěz: Dan Vinni (submise – 1. kolo).
     
    01:20
    Konec zápasu.
     
    01:20
    Dan Vinni utahuje heel hook a Škvor odklepává!
     
    01:08
    Single leg takedown od Vinniho, ale Škvor zůstal v horní pozici. Brit bojuje o Škvorovu nohu.
     
    00:42
    Na zemi se ale nakonec ocitl Škvor. Naštěstí rychle unikl než ho tam soupeř dokázal podržet.
     
    00:28
    Vinni bojující z levého guardu hned dvakrát sám padl na zem a zvláštním způsobem se pokoušel dostat boj na zem.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    Rozhodčím v kleci bude pro tento zápas Václav Přibyl.
     
    Kšiltovku s logem Chicago Bulls má při svém nástupu na hlavě Daniel Škvor. Takové odhodlání jsme v jeho tváří před zápasem snad ještě neviděli. Jde vidět, že chce odčinit svůj nezdar s Montagnacem.
     
    Za zvuků písně Scatman má do klece namířeno Dan Vinni.
     
    Vážení

    Britský vyzyvatel navážil rovných 93 kilogramů. Škvorovi váha ukázala 92,9 kilogramů. Oba tak v pořádku splnili limit.
     
    Daniel „DeeDee֧“ Škvor
    Bilance v MMA 5-2 (OKTAGON MMA 4-2)


    Věhlasný kickboxer se zkušenostmi z organizace GLORY se už blížil k samotnému vrcholu polotěžké divize OKTAGON MMA, ale přišla tvrdá stopka v podobě rychlé prohry s Jorickem Montagnacem. Málokdo si dokázal představit, že někdo Škvora takto sestřelí v postoji, ale bohužel se stalo a „DeeDeemu“ nezbývá nic než se z toho oklepat a to rovnou se soupeřem, který má pětkrát víc profesionálních zápasů.
    Svěřenec Andrého Reinderse čtyři ze svých pěti výher získal díky tvrdým úderům v prvním kole a se stejným plánem určitě přichází i nyní. Škvor má delší rozpětí paží, lepší kopací techniku a přehled v postoji. Nesmí se nechat zatáhnout do nějaké zběsilé přestřelky a rád se určitě také vyhne zemi, i když pronesl, že po přípravě v polském ANKOS MMA odmítá nabídku, která by neobsahovala zemařské měření síl.
     
    Dan Vinni
    Bilance v MMA 18-17 (OKTAGON MMA 0-0)


    Pětatřicetiletý Londýňan má za sebou zkušenosti z mnoha organizací a za 35 zápasů se mu stalo pouze jednou, že by v některé nastoupil dvakrát za sebou. Tou byla ProFC a navíc se jednalo o dvojzápas se stejným soupeřem. Vinni má za sebou také například prohru v Bellatoru s Alexem Lohorém, což naznačuje, že se nejedná o klasickou polotěžkou váhu. Aktuálně sice figuruje v žebříčku do 93 kilogramů, ale většinu své kariéry strávil ve střední či dokonce welterové váze, ač je poměrně vysoký (188 cm).
    Za posledního tři a půl roku se po předchozích dvou prohrách představil dle pravidel MMA pouze jednou, když porazil v listopadu 2021 v prvním kole Liaukevićiuse. Loni si odbyl vítěznou premiéru bez rukavic na londýnském turnaji BKFC. Proto nejspíš zvýšené boxerské sebevědomí a zmíněná výzva Škvorovi.
    Vinni, jenž má českou manželku, do svých zápasů vždy přináší velkou divokost a jen tři z jeho 35 duelů skončily na body a všechny tři prohrál. Z 18 výher má 8 KO/TKO a 7 submisí včetně tří kimur. Pokud mu nevyjde boxerská přestřelka, uchýlí se nejspíš k pro něj nejbezpečnějšímu plánu a pokusí se vzít Škvora na zem.
     
    Žebříčkově velmi vyrovnaný souboj, kdy se 249. muž dle FightMatrix Daniel Škvor postaví světovému číslu 247, kterým je Dan Vinni. Angažování dalšího Brita je součástí ostrovní expanze OKTAGON MMA a zároveň další dávka atraktivity, kterou tento borec nabízí. Pár dnů před zápasem poslal Škvorovi výzvu, aby svůj souboj omezil jen na boxerské výměny. Škvor je kickboxer, Vinni má proti svému soupeři mnohem lepší zem, což je dle Brita důvod nabídky boje bez používání kopů a strhů na zem. Škvor nicméně odmítl a můžeme se tak těšit na pověstná kolena. Kurzovým favoritem je naprosto jasně Daniel Škvor.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:10

    Michal Hromas

    Václav Přibyl
    bahis siteleri