Václav Mikulášek - Matyas Viszlay Vítěz: Mikulášek (kon.) | Ebrahim Hosseinpour - Jan Malach Vítěz: Malach (kon.)
Daniel Škvor - Dan Vinni Vítěz: Vinni (kon.) | Karlos Vémola - Al Matavao Vítěz: Vémola (kon.)
Jonas Mågård - Gustavo Lopez Vítěz: Mågård (kon.)
konec
Karlos Vémola - Al Matavao

Vítěz: Vémola

Sobota 15.04.2023, 22:30 • Home Credit Arena, Liberec • Oktagon MMA
Předzápasové kurzy
     
    Vémola ve svém jubilejním 40. duelu kariéry v první minutě několikrát zaváhal a Matavao dokázal dobře zasáhnout. Poté už ale Karlos přesunul boj do svých vod na zem a necelé dvě minuty před koncem prvního kola soupeře uškrtil.
    Diváky asi nejvíc zajímalo to, aby se nezranil a mohl nastoupit v květnu proti Kinclovi. (22:37:12)
     
    Vítěz: Karlos Vémola (submise – 1. kolo).
     
    03:18
    Konec zápasu.
     
    03:18
    Karlos Vémola chytil pevně rear naked choke a Al Matavao byl nucen odplácat!
     
    02:57
    Diváci v hale pískají a bučí. Takový styl zápasu je nebaví, ale museli ho očekávat. Matavao se otáčí a Vémola chytá jeho záda.
     
    02:41
    Dlouhá doba ještě čeká Matavaa, pokud se chce dožít druhého kola. Vémola posílá údery, které ale nejsou aktuálně nijak ohrožující.
     
    02:00
    Český bojovník je ve svém živlu a kontroluje pasivního Matavaa.
     
    01:10
    Vémola byl mírně otřesen, ale instinktivně si došel pro takedown a zabírá plný mount.
     
    00:40
    Naprosto zbytečný Vémolův pokus o high kick a následně Matavao trefuje!
     
    00:15
    Vémola zahájil low kickem a pokouší se o takedown. Neśpěšně.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    Duel bude v kleci rozhodovat Němec Gerd Richter.
     
    Na svou klasickou nástupovou píseň z filmu Terminátor už nastupuje Vémola. Naposledy ho svým hlasem doprovázel Karel Gott a Karlos se tak vrací ke své předešlé tradici.
     
    Do arény právě přichází největší outsider karty Al Matavao. Nemá absolutně co ztratit a Liberec už dnes viděl mnohá překvapení. Hajdarpašić, Cordero, Strzelczyk, Todev či Vinni dnes podle předpokladů měli prohrát, ale nestalo se tak. Výhra Matavaa by byla ale rozhodně obrovským šokem.
     
    Vážení

    Matavao na ranní váhu dorazil s víc jak 95 kilogramy, konkrétně 95,3 kg. Vémola měl 91,6 kg.
    Původně se měl zápas konat ve váze do 89 kilo, ale Bryan Lacey nyní oznámil váhový limit 92 kilogramů.
    Al Matavao později svou váhu stáhl jen lehce pod 95 kilogramů a bude ta odevzdávat procenta ze své výplaty soupeři.
     
    Karlos „Terminátor“ Vémola
    Bilance v MMA 33-6 (OKTAGON MMA 8-1)


    Vémola se v rámci kempu vůbec poprvé vydal do německého UFD Gymu, kde působí mimo jiné Roberto Soldić. Chorvat je bývalým přemožitelem Patrika Kincla z bitvy o titul v KSW a zároveň stejně jako Matavao levák. Pro Karlose se tedy jednalo o přípravu „dva v jednom“. Nebudeme-li počítat boxerský duel s Marpem, tak půjde o desáté Vémolovo představení v OKTAGON MMA. Hned v květnu ho přitom čeká vyhrocená bitva Kinclem a cílem tak bude v klidu vyhrát a nezranit se.
    Cesta k výhře pro Vémolu povede jak jinak než přes tlak na pletivu, takedowny a práci na zemi, kde by si měl s Matavaem snadno poradit. Jasný favorit má celkem 33 výher a z nich obdivuohodných 18 submisí. Očekávejme, že se nebude chtít v kleci zdržovat příliš dlouho a pokusí se navázat na poslední tři zápasy, které získal shodně submisí v prvním kole.
     
    Al „Sweetnessׅ“ Matavao
    Bilance v MMA 10-5 (OKTAGON MMA 2-1)


    Nevyzpytatelný levák z Aljašky je bývalým šampionem Alaska Fighting Championship, ale také X-1. V září roku 2020 okusil možnost ukázat se v Dana White’s Contender Series, ale kopem na hlavu ho sestřelil Tafon Nchukwi. V rámci OKTAGON MMA se představil již třikrát. Poprvé podlehl na body Krištofičovi, ale od té doby má na kontě dvě výhry, když před limitem zdolal Salčáka a překvapivým knokautem také Mazucha.
    Jedná se o skvělého postojáře s nízkým těžištěm, který si s wrestlingem a zemí příliš nerozumí, což je voda na mlýn jeho současnému soupeři, jenž v tomto směru dominuje. Z deseti výher má Matavao celkem sedm na KO/TKO a bude se snažit držet duel co nejvíce v postoji. Jakmile se ale dostane na zem pod Vémolu, může to znamenat rychlý konec.
     
    Tento zápas budí od samotného zveřejnění mnoho emocí. Většina komentujících kritizuje duel jako zbytečný, kdy Matavao ani zdaleka nedosahuje Vémolových kvalit. Šampion polotěžké váhy obhajuje tuto volbu tím, že potřebuje po těžkých zdravotních trablích ještě zápas před titulovou bitvou s Kinclem a že Matavao není vůbec lehkým soupeřem, jak se může zdát. Realita je však taková, že Matavao je jasně největší outsider na kartě s kurzem blížícím se číslu 10. Toto podceňování však aljašského bojovníka o to víc motivuje a bude chtít celou arénu i diváky u televizních obrazovek překvapit. Karlos je aktuálně 51. polotěžko váhy, Matavao svítí až na 178. místě žebříčku FightMatrix. Souboj je vyhlášen v domluvené váze do 89 kilogramů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:30.

    Michal Hromas

    Gerd Richter
    bahis siteleri