Václav Mikulášek - Matyas Viszlay Vítěz: Mikulášek (kon.) | Ebrahim Hosseinpour - Jan Malach Vítěz: Malach (kon.)
Daniel Škvor - Dan Vinni Vítěz: Vinni (kon.) | Karlos Vémola - Al Matavao Vítěz: Vémola (kon.)
Jonas Mågård - Gustavo Lopez Vítěz: Mågård (kon.)
konec
Ebrahim Hosseinpour - Jan Malach

Vítěz: Malach

Sobota 15.04.2023, 21:10 • Home Credit Arena, Liberec • Oktagon MMA
Předzápasové kurzy
     
    Jen lehce nad dvě minuty trvalo představení domácího Jana Malacha, který si připisuje velký skalp Ebrahima Hosseinpoura! V pozápasovém rozhovoru ještě zmiňuje, že soupeř nebyl spokojen a zřejmě si myslel, že inkasoval úder do zátylku, což Malach odmítá. (21:20:10)
     
    Vítěz: Jan Malach (TKO – 1. kolo).
     
    02:03
    Konec zápasu.
     
    02:03
    Hosseinpour se Malachovi po naskočeném kolenu a následných úderech podvolil a na kolenou inkasoval od „Krále severu“ salvu úderů, po kterých Pavel Touš ukončuje tento duel!
     
    01:54
    Rozhodčí Touš oba borce rozpojil a Malach následně naskakuje koleno! Hosseinpour instinktivně chytá Malacha kolem pasu, ale inkasuje.
     
    01:35
    Oba si dvakrát vyměnili pozici. Teď máme zády k pletivu Malacha, který schytal pár slabších kolen.
     
    01:03
    Íránec si za Malachem spojil své ruce a otočil ho zády k pletivu.
     
    00:42
    Jan Malach překvapivě svého soupeře tlačí na pletivo a wrestlí s ním.
     
    00:13
    Hosseinpour hned zahájil low kickem a Malach oplácí dobrým boxem u pletiva.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    Za aplausu libereckého publika přichází „Král severu“. Jedná se o jediného zápasníka z tohoto regionu na kartě.
     
    Vážení

    Víc jak kilo a půl přes limit je s váhou 74,6 kg „Král severu“. Dostal další dvě hodiny na snížení váhy, ale to se mu povedlo jen na hodnotu 73,9 kg, což nestačí.
    Hosseinpour přišel s rovnými 73 kilogramy a splňuje tak váhu naprosto přesně.
     
    Ebrahim „The Butcher“ Hosseinpour
    Bilance v MMA 7-6 (OKTAGON MMA 1-1)


    Devětatřicetiletý veterán trénuje v berlínském Sayyato Performance gymu a čeká ho třetí představení na půdě OKTAGON MMA. Houževnatý borec má nejraději přestřelky v postoji, případně na zemi rozdávání úderů na úkor nějakých grapplerských technik. Sám nebyl na submisi nikdy ukončen, ani žádnou úspěšnou nedoručil. Jeho základem v bojovém umění je sanda, známý také jako čínský box.
    Hosseinpour má tu výhodu, že už se o něm nedá hovořit jako o borci s ambicemi na UFC nebo jiný směr velké kariéry a do arény vstoupí sice druhý v pořadí po Malachovi, ale přitom jako hostující borec bez tlaku domácího publika. Může tak s přehledem nechat tlak na svém soupeři. Zajímavost spojená také částečně s OKTAGON MMA je z roku 2018, kdy na akci WLMMA prohrál na body v dvoukolovém zápase s Christianem Jungwirthem. V amatérské fázi kariéry podlehl na evropském šampionátu pozdějšímu vítězi Magomedu Umalatovovi, současné hvězdě organizace PFL se skórem 13-0.
     
    Jan „Král severu“ Malach
    Bilance v MMA 14-13 (OKTAGON MMA 1-4)


    Liberecký bijec úvodní roky své kariéry působil takřka výhradně jen v organizacích GCF (4 zápasy) a Night of Warriors (10 zápasů). Právě druhá jmenovaná měla své hlavní útočiště na severu Čech a „Král severu“ tak mohl využít podpory domácího publika. To se mu nyní poprvé poštěstí také v OKTAGON MMA, kde se mu však stále nedaří prosadit a z pěti duelů vyhrál jediný, a to nejednoznačným rozhodnutím bodových proti Brožovi.
    Strategie zástupce gymu Reinders MMA bývá naprosto jasná – box, box a box. Pokud vezme Malacha soupeř na zem či ho drží u pletiva, mívá jednatřicetiletý bojovník problém. O tom svědčí také jeho sedm proher na submise a i čtyři bodové porážky zejména díky mezerám ve wrestlingu a BJJ. Nyní je ale ten pravý čas znovu zazářit a i když je íránská wrestlerská škola vyhlášená, tak Hosseinpour není zrovna žádná mašina na takedowny.
     
    Tento zápas vzhledem k postavení obou soupeřů aktuálně nijak výrazně nepromluví do titulových spekulací, a to i s ohledem na to, že se uskuteční ve smluvené váze do 73 kilogramů. Domácí Malach má dlouhodobě problém s výběrem váhové kategorii, jelikož na welterovou váhu nemá ideální proporce a do lehké zase shazuje velmi obtížně. Právě tento domluvený limit je pro ně zlatá střední cesta a nic jiného než výhru před libereckým publikem si nepřipouští. V cestě mu však stojí Íránec Ebrahim Hosseinpour, který se dostal do třetího kola s Karolem Ryšavým, i když vzal duel na poslední chvíli a loni v říjnu na body přesvědčivě zdolal Marka Bartla. Sázkové kanceláře vidí duel naprosto vyrovnaně.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 21:10

    Michal Hromas

    Pavel Touš
    bahis siteleri