Gruzie – Island 4:1 (kon.) | Austrálie – Chorvatsko 4:6 (kon.) | Španělsko – Izrael 8:2 (kon.)
konec
Austrálie
4:6 (0:3, 4:2, 0:1)
Chorvatsko
Neděle 16.04.2023, 16:00 • Pista de Hielo Madrid • Mistrovství světa - II. A Divize • 1. kolo
Partner:
     
    Oba týmy čekají další střetnutí již v pondělí. Chorvatsko narazí na Island, se kterým by mělo získat povinné 3 body, Austrálie pak bude bojovat o uchování naděje na zdramatizování boje o postup s domácím Španělskem, třetím celkem, který pošilhává po tomto úspěchu. Aby své šance posílila, musí zvítězit ideálně o 3 a více branek.

    Dnešní program turnaje pak uzavře úvodní představení právě domácího celku proti Izraeli, ve kterém je Španělsko favoritem. Začíná se v 19:30. (18:16:20)
     
    Utkání přímo v hale sledovalo 117 diváků.
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni na straně Austrálie Tyler Kubara a za Chorvatsko střelec nakonec vítězného gólu Jan Smolec.
     
    Střely na branku ve třetí třetině – 8:6
    Střely na branku v celém utkání – 28:28
     
    Chorvatsko nakonec potvrdilo roli největšího favorita na postup do I. B divize a v možná klíčovém souboji hned na úvod šampionátu přetlačilo Austrálii! Ale vlastní nezodpovědností udělalo ve druhé třetině z jasného zápasu drama. O přestávce před třetí třetinou však hráči hodně dobře poslouchali trenéra a plnili jeho pokyny do posledního puntíku. Nenechali se strhnout k útočení, napadali až ve středním pásmu a poctivě rozbíjeli většinu soupeřových snah o vyrovnání. Tímto způsobem dospěl zápas až do poslední dvouminutovky, ve které Australané při hře v šesti měli závar před brankou, avšak k žádné dorážce se nedostali, následně ve středním pásmu ztratili puk a Borna Rendulić gólem do prázdné branky, svou druhou trefou v utkání, definitivně rozhodl.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Nahození Landy od modré minulo branku.
     
    59:36
    Ještě jedno vhazování po pravé ruce Renduliće a Australané jsou znovu v šesti!
     
    58:45
    Střelu Kramariće od modré Kimlin v rozkleku pokryl.
    58:30 RENDULIĆ - 4:6
     
    58:30
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Je pravděpodobně rozhodnuto! Chorvaté dokázali ve středním pásmu ujet do situace 2 na 1 proti prázdné brance, Luka Jarcov předal puk doleva BORNU RENDULIĆOVI, ten počkal, až obránce padne na led a bez problémů trefil prázdnou klec! Asistence: Luka Jarcov.
     
    58:10
    První velký závar před Rosandićem, k žádné dorážce se ale domácí nedostali.
     
    57:59
    Kimlin zůstal na střídačce, Australané na buly v útočném pásmu v šesti!
     
    57:59
    Další icing Chorvatska a jeden z týmů si vzal oddechový čas.
     
    57:40
    Webster po přejetí modré ztratil rychlost a nemohl se natlačit ke střele. Přihrávkou mezi kruhy spoluhráče nenašel.
     
    57:17
    Nyní hosté odpalují puk jen na zakázané uvolnění. Jinak ale brání velmi dobře, za celou třetinu nepustili soupeře do velké šance.
     
    56:15
    Po dobrém napadání Caseyho Kubary a přihrávce Dargeho střílel od modré Bayley Kubara, blokující hráče před sebou neprostřelil.
     
    55:35
    Jarcov perfektním zákrokem tělem zastavil snahu o průnik podél mantinelu už na červené čáře.
     
    54:53
    Virjassov se prokličkoval útočnou třetinou až do zakončení bekhendem z pravé strany, nebyl však při něm nijak zvlášť nebezpečný.

    Libor Štěpán

    Branky a nahrávky: 31. Pataky (Virjassov, Todd), 32. C. Kubara (Darge, Kennedy), 34. Haselhurst (Kennedy, Webster), 39. Newmark (T. Kubara, McGregor) – 3. Jović (Kanaet, Smolec), 5. Mikulić (Smolec, Čanić), 12. Rendulić (B. Idžan), 22. V. Idžan (Rendulić, Marinković), 38. Smolec (Jarcov, Marinković), 59. Rendulić (Jarcov)


    Austrálie: Kimlin (Smart) – B. Kubara, Pataky, Haselhurst, Kennedy, McGregor, Lodge, Woodman, Malloy (C) – Darge, C. Kubara, Caruana – Landa, Todd, Taylor – T. Kubara, Newmark, Manwarring – Webster, Camenzind, Virjassov
    Trenér: Luoma

    Chorvatsko: Rosandić (Nikolić) – Kegalj, Smolec, Alić, Brencun, Kramarić, Šilović, Bezuk, Cavlović – Jarcov, V. Idžan, Marinković – Vedlin, Rendulić (C), B. Idžan – Dobrić, Čanić, Mikulić – Dimitrijević, Jović, Kanaet
    Trenér: Kolombo

    Rozhodčí: Terakado (JPN) Roščin – Trobajo (oba ESP), Debuche (FRA)

    Diváci: 117
    bahis siteleri